Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti
-
hecimnadri
#7051 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... cB0jLDHmlU
Trba objasniti Radončiću da je ovaj što ga prozva Zlatko.
Gledajući ovo ja im vjerijem sve ovo što jazaše jedan o drigom.
Nebijh ništa nadodo.
Nebijh ništa nadodo.
-
Canton
#7052 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Isto Alija i Krajišnik jelde?hecimnadri wrote:http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... cB0jLDHmlU
Nebijh ništa nadodo.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#7053 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Zajedno sa MIškovićem za keljmendija kupovao firme. Između ostalog i drugog BIH izvoznika Standard, tvornicu namještaja u Sarajevu. Mišković u tvorza, on u ministarsku fotelju. Zato mi je draži četnik Vučić od svih BIH političara, jer očito je da nema poštena čovjeka da to pitanje pokrene. O Tužilaštvu i Sudstvu više i ne trošim riječi 
-
udrch
#7054 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
u zavisnosti ko se prije oslobodi, Srbi Dodika ili mi faHraona taj narod će ostvariti dominaciju u ovoj zemlji..
najbolje bi bilo da obadvojica budu pometeni nakon 2014. te..
njhove laži i kontrola medija truje ovu zemlju..
najbolje bi bilo da obadvojica budu pometeni nakon 2014. te..
njhove laži i kontrola medija truje ovu zemlju..
- yugi
#7055 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
KO SU SVJEDOCI ODBRANE ZIJADA TURKOVIĆA
Fahrudin Radončić pred Sudom BiH
Ukoliko Sudsko vijeće prihvati prijedloge odbrane, aktuelni ministar sigurnosti BiH će biti među prvima koji će se naći na klupi za svjedoke • Na listi tužioci, sudije, advokati, svjedoci optužbe...
Tužilaštvo BiH privelo je kraju dokazni postupak u procesu koji se pred državnim Sudom vodi protiv zločinačke organizacije Zijada Turkovića i ostalih, koji se terete da su počinili pet brutalnih ubistava, bavili se švercom narkotika, opljačkali Cargo centar na sarajevskom aerodromu i odnijeli 2,5 miliona eura, te počinili još neka krivična djela, a Oslobođenje je iz izvora bliskih odbrani prvooptuženog došlo u posjed spiska svjedoka koje oni namjeravaju predložiti Sudskom vijeću kojim predsjedava Izo Tankić.
Kako saznajemo, odbrana Turkovića će svoj dokazni postupak započeti tačkom sedam optužnice koja se tiče planiranja ubistva Nasera i Elvisa Keljmendija, tako da bi jedan od prvih svjedoka mogao biti Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnosti i aktuelni ministar sigurnosti.
-
udrch
#7056 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
faHraona stranka puca po svim šavovima..najmanji pad na opštinskim izborima su imali na TK, a sada su u skupštini TK od 4 poslanika ostali na samo jednom..ŠOKANTNO Ko je dr. Turbić, SDA-ov favorit za rušenje Vlade TK
Omerović: Nakon neljudske reakcije, tražit ću pravdu na sudu
Nakon što se dr. Semir Turbić pridružio SDA-ovom planu da sruši vladajuću koaliciju u Tuzlanskom kantonu, za mnoge je u prvi mah bilo iznenađenje zašto je to učinio.
No, klupko se vrlo brzo odmotalo i Turbić je otkriven kako je pristao na nemoralnu ponudu SDA - on je 29. januara ove godine svojim automobilom udario ženu na ulici i kao ljekar pobjegao sa mjesta nesreće.
Hobotnica SDA
Umjesto da se Turbić prijavi Tužilaštvu, a policija da o svojoj sumnji da je on počinilac krivičnog djela obavijesti javnost, on se u najvećoj tajnosti sjaranio sa strukturama SDA, koje su ga probale sakriti od javnosti i zaštititi od zakona samo kako bi bio u njihovoj glasačkoj mašini.
Plan o zataškavanju cijelog slučaja pokvaren je onog časa kada su za Turbićev sramni postupak saznali u centrali Saveza za bolju budućnost BiH.
Turbić je odmah isključen iz stranke, a SBB BiH je prije dva dana javno zatražio da se otkriju režiseri mračne igre, u kojoj su svoje prste, prema svemu sudeći, imali osuđeni privredni kriminalac Mirsad Kukić iz SDA, a moguće je i neki drugi utjecajni članovi te stranke.
Nakon jučerašnjeg teksta u našoj novini i reakcije SBB BiH, koji traži i krivičnu i političku odgovornost, stranka Fahrudina Radončića dobila je u Tuzlanskom kantonu punu podršku zbog svoje principijelnosti i obični građani su šokirani zato što je SDA-ova hobotnica teško krivično djelo dr. Turbića uspjela tako vješto sakriti i staviti u svoju ucjenjivačku fioku.
međutim krivac za sve je SDA, čak i kad njihovi članovi naprave udes i pobjegnu sa mjesta nesreće..
sve je to od početka bio plan SDA da sruđi vladu TK
žao mi ovih običnih ljudi koje ove zmije iskoriste i odbace..
-
muzicar_iz_parka
#7057 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Fahro je oslobođen bilo koje optužbe, radi se o poštenom privredniku, koji se zbog svoje dobrote i želje da učini nešto pozitivno za narod odrekao karijere biznismena, te postao jedna od vodećih političkih ličnosti.KatarinaKosaca wrote:Zajedno sa MIškovićem za keljmendija kupovao firme. Između ostalog i drugog BIH izvoznika Standard, tvornicu namještaja u Sarajevu. Mišković u tvorza, on u ministarsku fotelju. Zato mi je draži četnik Vučić od svih BIH političara, jer očito je da nema poštena čovjeka da to pitanje pokrene. O Tužilaštvu i Sudstvu više i ne trošim riječi
- karanana
#7058 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Lize vanjinu veceras.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#7059 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
da li je ovo posljednji trzaj kriminaliziranih SDA tajkuna Selimovića pa našeg dokazanog i uspješnog Bošnjaka, biznismena, utemeljitelja i dobročinitelja Fahrudina Husref-bega Radončića prozivaju po forumu?
- novi.dan.nova.nafaka
#7060 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
JoseMujica wrote:da li je ovo posljednji trzaj kriminaliziranih SDA tajkuna Selimovića pa našeg dokazanog i uspješnog Bošnjaka, biznismena, utemeljitelja i dobročinitelja Fahrudina Husref-bega Radončića prozivaju po forumu?
-
muzicar_iz_parka
#7061 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Fahraona za slijedećeg presjednika.JoseMujica wrote:da li je ovo posljednji trzaj kriminaliziranih SDA tajkuna Selimovića pa našeg dokazanog i uspješnog Bošnjaka, biznismena, utemeljitelja i dobročinitelja Fahrudina Husref-bega Radončića prozivaju po forumu?
- novi.dan.nova.nafaka
#7062 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Jarane, Fahrudin je helaćio sa 120 na 90 hiljada glasova od 2010-2012. No, sudeći po tome kako mu se članstvo rasipa, on i njegov djl SBB neće imati ni 50 000 glasova 2014. godine.muzicar_iz_parka wrote:Fahraona za slijedećeg presjednika.JoseMujica wrote:da li je ovo posljednji trzaj kriminaliziranih SDA tajkuna Selimovića pa našeg dokazanog i uspješnog Bošnjaka, biznismena, utemeljitelja i dobročinitelja Fahrudina Husref-bega Radončića prozivaju po forumu?
-
vrbas1979
#7063 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
More zato bit predseeednik mesna zajedniiica.novi.dan.nova.nafaka wrote:Jarane, Fahrudin je helaćio sa 120 na 90 hiljada glasova od 2010-2012. No, sudeći po tome kako mu se članstvo rasipa, on i njegov djl SBB neće imati ni 50 000 glasova 2014. godine.muzicar_iz_parka wrote:Fahraona za slijedećeg presjednika.JoseMujica wrote:da li je ovo posljednji trzaj kriminaliziranih SDA tajkuna Selimovića pa našeg dokazanog i uspješnog Bošnjaka, biznismena, utemeljitelja i dobročinitelja Fahrudina Husref-bega Radončića prozivaju po forumu?
- Damir_5
#7064 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
To je optimisticno 50 000 glasova za Avaz SBB d.o.o 2014 godine. Ja mislim jedno 10 000 da je njihov maksimalan domet 2014 godine, ako se i ne raspadnu prije toga, sto nije iskljuceno.novi.dan.nova.nafaka wrote:Jarane, Fahrudin je helaćio sa 120 na 90 hiljada glasova od 2010-2012. No, sudeći po tome kako mu se članstvo rasipa, on i njegov djl SBB neće imati ni 50 000 glasova 2014. godine.muzicar_iz_parka wrote:Fahraona za slijedećeg presjednika.JoseMujica wrote:da li je ovo posljednji trzaj kriminaliziranih SDA tajkuna Selimovića pa našeg dokazanog i uspješnog Bošnjaka, biznismena, utemeljitelja i dobročinitelja Fahrudina Husref-bega Radončića prozivaju po forumu?
Taj tip radi sve suprotno od onog kako je pricao i cini mi se veoma antibosnjacki raspolozen, ne propusti priliku da ga "zabije" Bosnjacima u globalu. Ne gine mu politicka sahrana 2014 godine. Ako bilo sta ima pozitivno u politici sto se tice Bosnjaka, to je da su politicka zlopamtila i sasvim sigurno da se vec sad moze organizirati politicka sahrana Avaz SBB d.o.o i Fahrudina Radoncica jer im to sigurno slijedi 2014 godine.
- JoseMujica
#7065 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
mislim da potcjenjujete izvornu genijalnost bosanskog čovjeka dinarskih korjena
-
udrch
#7066 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
ja se za njega samo bojim da neće biti kandidat za parlament i da neće na taj način se imuniotetom zaštiti od onoga što ga čega..nadam se da će opet biti kandidat za člana poresjedništva, te da će opet izgubiti od Bakira, a onda da mu organizuju adekvatnos suđenje zbog četnikovanja..
- JoseMujica
#7067 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
više sam mislio na ovu amorfnu masu znanu kao glasačko tijelo, a ne na FaHraona samog
u 90 % slučajeva svi smo mi potomci čobana što jednared šljegoše s dinarskog masiva i Bosna i Dalmacija i Srbija, čak i dijelovi Slavonije
u 90 % slučajeva svi smo mi potomci čobana što jednared šljegoše s dinarskog masiva i Bosna i Dalmacija i Srbija, čak i dijelovi Slavonije
- Banksy
#7068 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Vrlo vjerovatno. Kotrlja se nizbrdo, sve brže i brže.novi.dan.nova.nafaka wrote:Jarane, Fahrudin je helaćio sa 120 na 90 hiljada glasova od 2010-2012. No, sudeći po tome kako mu se članstvo rasipa, on i njegov djl SBB neće imati ni 50 000 glasova 2014. godine.muzicar_iz_parka wrote:Fahraona za slijedećeg presjednika.JoseMujica wrote:da li je ovo posljednji trzaj kriminaliziranih SDA tajkuna Selimovića pa našeg dokazanog i uspješnog Bošnjaka, biznismena, utemeljitelja i dobročinitelja Fahrudina Husref-bega Radončića prozivaju po forumu?
Valjalo bi mu povuć' ručnu, što prije ...
-
muzicar_iz_parka
#7069 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Zar ne vrijedi za naše građane metropola ona definicja 6. koljeno građanin, po tvome ni oni nisu građani nego brđani.JoseMujica wrote:više sam mislio na ovu amorfnu masu znanu kao glasačko tijelo, a ne na FaHraona samog
- JoseMujica
#7070 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
kakvo bolan šesto čulo, pardon koljeno...sve je ovo prva generacija iza hopanaka...plafon druga, al to su rijetki izuzetci
još je ovo mentalno opterećno dogmom prvobitne grabeži daj mi daj mi, pa mi daj još, a vođeno primalnim instinktom gladnih očiju i međugeneracijskim, urođenim strahom od gladi.
ja ću pošteno retji da sam balkanska seljačina, dok će se 90 % "gospođa ministarki" zgroziti i od samog čitanja takve izjave
još je ovo mentalno opterećno dogmom prvobitne grabeži daj mi daj mi, pa mi daj još, a vođeno primalnim instinktom gladnih očiju i međugeneracijskim, urođenim strahom od gladi.
ja ću pošteno retji da sam balkanska seljačina, dok će se 90 % "gospođa ministarki" zgroziti i od samog čitanja takve izjave
-
5 0 5
-
muzicar_iz_parka
#7072 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Bivši lopovi su uvijek dobri saradnici policije u otkrivanju kriminala i metoda kojima se lopovi služe.
Lako je bilo kriminalcima kad je bio ministar onaj Ahmetović, klin se klinom izbija, kao što sam već rekao ima da traže azil u EU kad se Fahro malo zahajca.
- %tacno*
#7073 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

neandertalac upravo izlazi iz pecine
-
hecimnadri
#7074 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Koga je Lagumdžija izabrao!
Nadam se da nije istomišljenika.A evo i zašto.
Radončić: Neko je ubijao tamo, neko ovamo, ne možemo se praviti da smo žrtve
Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić izjavio je da su dokazi o zločinima muslimanske jedinice "Ševe" sistematski uništavani i da je predložio direktoru Sipe Goranu Zupcu i tužiocu BiH da sve institucije za provođenje zakona formiraju posebne timove koji će otvoriti istrage o tim zločinima.
"Siguran sam da novim istragama mogu biti otkriveni počinioci i naručioci", rekao je Radončić za Radio-televiziju Republike Srpske.
Istraga u slučaju "Ševe", prema njegovoj ocjeni, do sada nije otvorena, jer kod Bošnjaka nije postojao istinski politički pluralizam.
"Neko je ubijao tamo, neko ovamo. Ne možemo se pravdati da smo žrtve i da ne treba da sankcionišemo vlastite zločine", istakao je Radončić.
On je ponovio da u BiH postoji bošnjačka državna mafija i da u Sarajevu ima dosta neriješenih političkih ubistava.
Činjenica je, smatra Radončić, da je SDA jedina stranka u Evropi koja ima Savjet za bezbjednost SDA u kojem sjede tri-četiri čovjeka koji su na američkoj crnoj listi i ljudi čija je uloga u ratu veoma kontroverzna.
On je istakao da zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović, koji je doveo vehabije u Sarajevo, nije učinio uslugu Bošnjacima i da su vehabije realan problem.
Radončić je naveo da je porodica akademika Sulejmana Redžića, koji je pronađen mrtav u kanjonu Miljacke, tražila od njega da iskoristi autoritet ministra bezbjednosti i da Tužilaštvo BiH pokrene istragu.
"Postoji ozbiljan strah od paravojnih ostataka bošnjačke državne mafije i mi moramo da građane oslobodimo tog straha", istakao je Radončić.
Govoreći o primjeni odluke "Sejdić-Finci", Radončić je rekao da je zastoj na nekoliko tačaka i da se prvo mora voditi računa o rješavanju hrvatsko-bošnjačkih odnosa.
"Bošnjaci su majorizovali Hrvate. To Hrvate s razlogom čini nervoznim. Mi moramopokušati da to riješimo na korektan način", naveo je Radončić i istakao da mora biti sačuvan i neposredan izbor na kojem insistira Republika Srpska, te da i ostali imaju svoja prava.
Za odnose sa Hrvatskom i Srbijom, Radončić je rekao da imaju uzlaznu liniju.
Nadam se da nije istomišljenika.A evo i zašto.
Radončić: Neko je ubijao tamo, neko ovamo, ne možemo se praviti da smo žrtve
Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić izjavio je da su dokazi o zločinima muslimanske jedinice "Ševe" sistematski uništavani i da je predložio direktoru Sipe Goranu Zupcu i tužiocu BiH da sve institucije za provođenje zakona formiraju posebne timove koji će otvoriti istrage o tim zločinima.
"Siguran sam da novim istragama mogu biti otkriveni počinioci i naručioci", rekao je Radončić za Radio-televiziju Republike Srpske.
Istraga u slučaju "Ševe", prema njegovoj ocjeni, do sada nije otvorena, jer kod Bošnjaka nije postojao istinski politički pluralizam.
"Neko je ubijao tamo, neko ovamo. Ne možemo se pravdati da smo žrtve i da ne treba da sankcionišemo vlastite zločine", istakao je Radončić.
On je ponovio da u BiH postoji bošnjačka državna mafija i da u Sarajevu ima dosta neriješenih političkih ubistava.
Činjenica je, smatra Radončić, da je SDA jedina stranka u Evropi koja ima Savjet za bezbjednost SDA u kojem sjede tri-četiri čovjeka koji su na američkoj crnoj listi i ljudi čija je uloga u ratu veoma kontroverzna.
On je istakao da zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović, koji je doveo vehabije u Sarajevo, nije učinio uslugu Bošnjacima i da su vehabije realan problem.
Radončić je naveo da je porodica akademika Sulejmana Redžića, koji je pronađen mrtav u kanjonu Miljacke, tražila od njega da iskoristi autoritet ministra bezbjednosti i da Tužilaštvo BiH pokrene istragu.
"Postoji ozbiljan strah od paravojnih ostataka bošnjačke državne mafije i mi moramo da građane oslobodimo tog straha", istakao je Radončić.
Govoreći o primjeni odluke "Sejdić-Finci", Radončić je rekao da je zastoj na nekoliko tačaka i da se prvo mora voditi računa o rješavanju hrvatsko-bošnjačkih odnosa.
"Bošnjaci su majorizovali Hrvate. To Hrvate s razlogom čini nervoznim. Mi moramopokušati da to riješimo na korektan način", naveo je Radončić i istakao da mora biti sačuvan i neposredan izbor na kojem insistira Republika Srpska, te da i ostali imaju svoja prava.
Za odnose sa Hrvatskom i Srbijom, Radončić je rekao da imaju uzlaznu liniju.
-
OmerD
#7075 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... -interpola haha ovo je prevrsilo svaku mjeru.
ma fahraon je i u biznisu i politicki maher. covjek usao u politiku prije tri godine i KONKRETNO politicki ni jednu jedinu gresku nije napravio. komsic ga hvali, ceric ga hvali, pa cak i sulejman tihic neki dan ja mislim na faceu progovorio par dobrih rijeci o njemu. a sjecate se kako je tihic govorio prije tri godine da sa fahraonom nikad i nikad ne bi ulazio u koaliciju a fahro mu onda u 60 minuta suknuo da ce ga drzati za rijec. pa prosle godine ga tihic molio da ide sa njim umjesto sa zlajom u koaliciju a ovaj ga doista drzao za rijec haha.
hajmo realno, sta je fahro u svom politickom djelovanju uradio lose za ovu drzavu? ja samo vidim da se covjek za razliku od mnogih drugih dnevno sastaje sa po nekoliko zvanicnika drugih zemalja, da svaki dan idu saopcenje o tome sta on radi. znaci poenta je u tome da RADI covjek svaki dan i po cijeli dan dok npr od bivseg ministra nisi mogao iscupati jedno saopcenje sedmicno. zapadni politicari ga hvale. mislim, ovo ispade hvalospijev s moje strane ali ja to ovako vidim: da nije fahre nikad se sda ne bi ovako uzdrmala kao sada, i danas bi prolazili stvari poput ovoga sa sebijom bez da narod bilo sta kaze. ako nista, to mu je zasluga, da je malo digao narod pa neke i protiv samog sebe, ali narod vise nije uspavan kao prije. covjek je poremetio krimogeni politicki poredak u BiH koji se 20 godina odrzavao i zbog toga mu svaka cast. ako ovako nastavi i ako bar 10% od najavljenog uradi (hapsenja tokom ove godine) onda mu se nema sta zamijeriti. drugo je sad sto placenici kao hecimnadri nastoje da sve blate sto nije sda i sto ne mogu realno pogledati situaciju.
eh, ispravka: ipak covjek ima gresku a to je da je u nekim stvarima ocito povjerovao pogresnim ljudima odnosno da bi mu se infrastruktura trebala jos ojacati da se ne bi desile stvari kao u tuzli gdje su mu kompromitovali stranku, ali hajde nek se tamo bar procistilo.
ma fahraon je i u biznisu i politicki maher. covjek usao u politiku prije tri godine i KONKRETNO politicki ni jednu jedinu gresku nije napravio. komsic ga hvali, ceric ga hvali, pa cak i sulejman tihic neki dan ja mislim na faceu progovorio par dobrih rijeci o njemu. a sjecate se kako je tihic govorio prije tri godine da sa fahraonom nikad i nikad ne bi ulazio u koaliciju a fahro mu onda u 60 minuta suknuo da ce ga drzati za rijec. pa prosle godine ga tihic molio da ide sa njim umjesto sa zlajom u koaliciju a ovaj ga doista drzao za rijec haha.
hajmo realno, sta je fahro u svom politickom djelovanju uradio lose za ovu drzavu? ja samo vidim da se covjek za razliku od mnogih drugih dnevno sastaje sa po nekoliko zvanicnika drugih zemalja, da svaki dan idu saopcenje o tome sta on radi. znaci poenta je u tome da RADI covjek svaki dan i po cijeli dan dok npr od bivseg ministra nisi mogao iscupati jedno saopcenje sedmicno. zapadni politicari ga hvale. mislim, ovo ispade hvalospijev s moje strane ali ja to ovako vidim: da nije fahre nikad se sda ne bi ovako uzdrmala kao sada, i danas bi prolazili stvari poput ovoga sa sebijom bez da narod bilo sta kaze. ako nista, to mu je zasluga, da je malo digao narod pa neke i protiv samog sebe, ali narod vise nije uspavan kao prije. covjek je poremetio krimogeni politicki poredak u BiH koji se 20 godina odrzavao i zbog toga mu svaka cast. ako ovako nastavi i ako bar 10% od najavljenog uradi (hapsenja tokom ove godine) onda mu se nema sta zamijeriti. drugo je sad sto placenici kao hecimnadri nastoje da sve blate sto nije sda i sto ne mogu realno pogledati situaciju.
eh, ispravka: ipak covjek ima gresku a to je da je u nekim stvarima ocito povjerovao pogresnim ljudima odnosno da bi mu se infrastruktura trebala jos ojacati da se ne bi desile stvari kao u tuzli gdje su mu kompromitovali stranku, ali hajde nek se tamo bar procistilo.