TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
necko_hz

#7051 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Gdje je osvajao turnire je manje važno. Konkurencija je bitnija, pa igralo se u Melbournu, New Yorku ili Sarajevu. Ne govorimo o DC takmičenjima, več o teniskim turnirima gdje publika jako malo utiče na kvalitet igre. Utiče, ali ništa specijalno.
j@ pa j@ wrote:dobro zavisi kako se gleda kontinuitet, hjuit je u apsolutnom vrhu (top5) bio duze od rodika. kao prvi je zavrsio 2. godine (bio br1 80 sedmica), jos je zavrsavao i kao br3 (3 godine u top3) i br 4 (4 godine u top4) i br7 (znaci 5 godina u top7).
Roddick je od 08.09.2003 do 25.06.2006 bio u TOP 5. Od 11.09.2006 do 02.08 2010 bio je konstantno u TOP 10 (varirao uglavnom od 5 do 8 mjesta). To je više od 7 sezona u TOP 10.

Hewit je od 31.07.2000 do 27.10 2003 bio konstantno u TOP 10 (varirao od 10. do 1. mjesta) Zatim je od 14.06.2004 do 16.01.2006 boravio u TOP 10 (varirao od 2. do 10 mjesta). To je oko 5 sezona kao broj 10. Rezultati poslije 2006 nisu vrijedni pominjanja.

Hajmo još studioznije pogledati na ovo.

Roddick je
- 9 sedmica bio #1. To je 63 dana.
- 46 sedmica bio #2. To je 322 dana
- 58 sedmica kao #3. To je 406 dana
- 27 sedmica kao #4. To je 108 dana.
- 35 sedmica kao #5. To je 245 dana

Roddick je tačno 1144 dana boravio u TOP 5.

Hewitt je
- 68 sedmica bio #1. To je 476 dana
- 27 sedmica bio #2. To je 108 dana
- 31 sedmica bio #3. To je 217 dana
- 18 sedmica kao #4. To je 126 dana
- 16 sedmica kao #5. To je 112 dana

Hewitt je tačno 1039 dana boravio u TOP 5.

1144 > 1039

Hajmo detaljno pogledati njihov boravak u TOP 10. (od 6 do 10 mjesta)

Roddick je
- 104 sedmice bio #6. To je 728 dana
- 25 sedmica bio #7. To je 175 dana
- 44 sedmice kao #8. To je 352 dana
- 17 sedmica kao #9. To je 119 dana
- 21 sedmica kao #10. To je 147 dana

Roddick je u TOP 10 računajući od 6. do 10. mjesta boravio tačno 1521 dan.

Hewitt je
- 16 sedmica bio #6. To je 112 dana
- 23 sedmice kao #7. To je 161 dan
- 13 sedmica kao #8. To je 91 dan
- 16 sedmica kao #9. To je 112 dana
- 10 sedmica kao #10. To je 70 dana

Hewitt je u TOP 10 računajući od 6. do 10. mjesta boravio tačno 546 dana.

1521 > 546

Konačno, Roddick je generalno u TOP 10 proveo 2665 dana, dok je Hewit u TOP 10 proveo 1585 dana.

2665 > 1585

Na osnovu ovoga možemo zaključiti da je Roddick bio puno konstantniji od Hewitta. Povrede kojih je Lleyton imao dobar broj su svakako kumovale tome da Hewitt zadnjih 6 godina nije napravio ništa vrijedno pažnje, ali to nije Roddickova krivica i bilo bi glupo njegove rezultate osporavati zbog toga.
j@ pa j@ wrote:sa druge strane tome je uveliko doprinjelo i masovno igranje turnira u americi gdje osim u vrijeme Majami-IW i sinsi-USO gotovo da nema kvalitetnih igraca. on bi znao i sezonu sljake provesti na americkom betonu osvajajuci turnire 500 i 250 a bez neke znacajnije konkurencije. to je ujedno i razlog sto ima veci broj osvojenih turnira. iako je i to minimalno 32 rodika naspram 28 hjuita a hjuitove su ipak jace.

Roddick je osvojio: :arrow:
250 Series Atlanta (3x), Eastoburne, Brisbane, San Jose (3x), Queens(4x), Lyon, Houston(3x) ,

500 Series : Memphis(2x), Bejiing, Dubai, Washington(3x),

Masters 1000: Canada, Cinncinati(2x), Miami (2x)

GS: US Open

Roddick je dakle osvojio 15 turnira iz 250, 7 iz 500, 5 iz Masters 1000 serije i jedan GS.
Igrao je u 4 finala GS-a, 4 finala Mastersa, 3 finala iz 500 serije i 9 finala 250 serije.

Hewitt je osvojio:
250 Series Houston, Las Vegas, Queens(4x), Sydney(4x), Long Island, Scottsdale, San Jose, St. Hertgenbosch, Delray Beach, Adelaide(2x)

500 Series: Haale, Washington, Rotterdam, Tokyo

Masters 1000: Indian Wells(2x) + 2 završna mastersa

GS: US Open, Wimbledon

Dakle, osvojio je 17 turnira iz 250 serije, 4 iz 500, 2 iz Masters 1000 serije, 2 završna Mastersa i 2 finala GS-a.
Igrao 2 finala GS-a, 5 finala Mastersa, 2 finala završnog Mastersa, nijedno finale iz 500 serije i 7 finala iz 250 serije.

Hewitt je 19 turnira osvojio na hardu, 7 na travi i samo 2 na šljaci.
Roddick je 20 turnira osvojio na Hardu, 5 na travi i šljaci.

Konkretno, po čemu su Lleytonove 1000, 500 i 250 titule jače od Roddickovih ?! Ni po čemu, plus ih je Andy skupio veči broj. Dodajmo tome da je Hewitt profesionalac od 1988, a Andy od 2000.

Uzmemo li sve u obzir, shvatićemo da je Andy bio puno konstantniji od Hewita, osvojio više titula, igrao više finala, ostvarivao bolje rezultate na različitim podlogama, odnosno pokazivao bolje all round karakteristike, proveo više vremena u svjetskom vrhu itd.
Lleytonu svakako ide plus za određene stvari koje sam nabrojao u prethodnim postovima, ali kada sve stavim na vagu, gledajući iz svoje percpepcije, Andy je više dao svjetskom tenisu. Neko misli da nije i ima pravo na to, sve je do načina i parametara na koji određujemo i upoređujemo njihove kvalitete. Obojica su imali svoje vrline i mane, to svakako čini jednog sportistu sportistom i jednog tenisera teniserom. :thumbup:
j@ pa j@

#7052 Re: TENIS

Post by j@ pa j@ »

podac tacni!

2GS>1GS
2masterskupa>0masterskupova
to su najveci turniri

dalje:
2 puta br1 na kraju godine > 1 godina br1 na kraju
80 sedmica b1 > (vise o 6 puta) od 13 sedmica

naravno da je vazno gdje je sta osvajano jer rodik osvaja 2/3 turnira kod kuce uz manju konkurenciju (jer nije samo slem i masterse osvajao tu nego i manje turnire gdje je bas slaba konkurencija)i pristasne linijske sudije i puliku koja ne ijeko ometa protivnicke igrace!

osim toga ne znam gdje vadis podatke kada je hjuit bio 80 sedmica br1 a ne 62 (560 dana ako ti je draze)!!!???
rodik 13 (91 dan) sto je vise od 6 puta krace vremena!!!!

http://www.tennis-x.com/stats/atprankhist.shtml

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AT ... es_players
necko_hz

#7053 Re: TENIS

Post by necko_hz »

j@ pa j@ wrote:naravno da je vazno gdje je sta osvajano jer rodik osvaja 2/3 turnira kod kuce uz manju konkurenciju (jer nije samo slem i masterse osvajao tu nego i manje turnire gdje je bas slaba konkurencija)i pristasne linijske sudije i puliku koja ne ijeko ometa protivnicke igrace!
Dakle, ako se igra u USA, onda je manja konkurencija ?! Gdje se igra potpuno je nebitno, opet ponavljam, kvalitetan protivnik pobjeđuje i u Parizu i u Londonu i u New Yorku.
Pristasne sudije i publika su više nego glupi argumenti, bolje ih nemoj spominjati, jer kvariš više nego dobar prethodni post. ;-)
j@ pa j@ wrote:osim toga ne znam gdje vadis podatke kada je hjuit bio 80 sedmica br1 a ne 62 (560 dana ako ti je draze)!!!???rodik 13 (91 dan) sto je vise od 6 puta krace vremena!!!!
Nije 80 sedmica, već 68. http://www.atpworldtour.com/

Nema sumnje da su GS turniri najvažniji, ali Lleyton ih nema puno više od Andya, da bi se zanemarivali ostali turniri i podaci. Andy ima bolji omjer pobjeda i poraza, odnosno osvojenih titula na sve 3 podloge od Lleytona, ima kontinuitet, ima više titula.
To su neke stvari koje ga stavljaju ispred Hewitta.
j@ pa j@

#7054 Re: TENIS

Post by j@ pa j@ »

nije nego 80!!!

gdje tamo pise da je 62??

ako si sam brojao... pogresno si brojao. obrati paznju da nije svake sedmice updatirana lista ako si pratio na pregledu igraca. recimo kada su slemovi ili zimska pauza ne updatira se redovno. vidjet ces da nekada po 2. ili 3. sedmice budu izmedju slijedeceg datuma! znaci, ili ne znas da brojis ili ne znas za to!

dalje... ako je neko osvojio 2/3 turnira u svojoj zemlji naravno da to znaci da mu je pomoglo a naravno da je manja konkurencija ako igra manje turnire tu a ne tamo gdje su ostali (tako recimo i cilic osvaja mahom u hr 3 od 8). reci mi koje to turnire u americi igraju recimo nole, marej, rafa, fed, ferer (koji su vec godinama top5 igraci) a da to nisu mastersi IW, majami, sinsi i USO slem??? a rodik je upravo takvih turnira osvojio cak polovinu od svih svojih (32 osvojena od kojih 21 na USA teritoriji, kada odbijes ova 4 mastersa i USO dobijes 16 manjih turnira na teritoriji USA sto je tacno pola od svih turnira koje je osvojio a 16 od 27 manjih iliti 60%, jedini slem, znaci 100% slemova je osvojio na svojoj teritoriji i 4 od 5 mastersa iliti 80%). a naravno da i publika i sudije imaju uticaj jer da nije tako valjda bi osvajao i turnire po evropi i aziji a oni mu nisu ni cetvrtina iako su daleko brojniji na turu!

dalje... samo jedan slem vise je ustvari DUPLO vise jer nisu oni osvojili 15 i 16 nego 1 i 2 slema!

samo 2 masterskupa vise je mnogo vise od 0 finala istoga (uostalom svaki broj puta 0 bude 0)!

2 puta prvi na kraju godine je isto tako DUPLO vise puta nego rodik!

80 sedmica je vise od 6 puta duze bitisanje na br1 od 13 sedmica! a sami vrh je ipak sami vrh i uvjek se br1 vise cijeni od br1,3 5 ili 10!

znaci:

hjuit je osvojio DUPLO vise slemova od rodika!

DUPLO vise puta je bio br1 na kraju godine!

osvojio je 2 masterskupa dok rodik nema ni finale!

i vise od 6 PUTA duze je bio br1!
necko_hz

#7055 Re: TENIS

Post by necko_hz »

j@ pa j@ wrote:ako si sam brojao... pogresno si brojao. obrati paznju da nije svake sedmice updatirana lista ako si pratio na pregledu igraca. recimo kada su slemovi ili zimska pauza ne updatira se redovno. vidjet ces da nekada po 2. ili 3. sedmice budu izmedju slijedeceg datuma! znaci, ili ne znas da brojis ili ne znas za to!
Nisam brojao, već sam imao takve podatke, koji su išli po uptadeovanoj listi, kao što imam podatke koje si ti naveo.
Dakle, ovo je moj lapsus.
j@ pa j@ wrote:dalje... ako je neko osvojio 2/3 turnira u svojoj zemlji naravno da to znaci da mu je pomoglo a naravno da je manja konkurencija ako igra manje turnire tu
Postavio sam ti pitanje. Po čemu su Lleytonove 250, 500, i Masters 1000 titule vrijednije od Roddickovih.
j@ pa j@ wrote:reci mi koje to turnire u americi igraju recimo nole, marej, rafa, fed, ferer
Njih petorica ne čine čitav tour.
j@ pa j@ wrote:a rodik je upravo takvih turnira osvojio cak polovinu od svih svojih (32 osvojena od kojih 21 na USA teritoriji, kada odbijes ova 4 mastersa i USO dobijes 16 manjih turnira na teritoriji USA sto je tacno pola od svih turnira koje je osvojio a 16 od 27 manjih iliti 60%, jedini slem, znaci 100% slemova je osvojio na svojoj teritoriji i 4 od 5 mastersa iliti 80%).
Ti to tako zakomplikuješ da vjerujem i sam sebe zbuniš. Apsolutno je nebitno da li je turnire osvajao na Američkom ili Evropskom kontinentu. Nema to nikakve veze sa vezom. Ukupan broj titula osvojenih na različitim vrstama podloge dovoljno govori o svemu.
j@ pa j@ wrote:a naravno da i publika i sudije imaju uticaj jer da nije tako valjda bi osvajao i turnire po evropi i aziji a oni mu nisu ni cetvrtina iako su daleko brojniji na turu!
Misliš li da se Wimbledon igra u New Yorku da bi ga Roddick uzeo ?! :mrgreen: Jeste, sudije su svaki aut proglašavali dobrom lopticom, a navijači su na svaki servis protivnika uzvikivali vrištali i dobacivali im pogrdne nazive. :mrgreen:
j@ pa j@ wrote:dalje... samo jedan slem vise je ustvari DUPLO vise jer nisu oni osvojili 15 i 16 nego 1 i 2 slema!
Tebi je vjerovatno isto kada neko ima 1 slem više od drugoga i kada neko ima 8 GS-ova više od drugoga.
A nakaradne logike Tito dragi. :roll:
j@ pa j@ wrote:80 sedmica je vise od 6 puta duze bitisanje na br1 od 13 sedmica! a sami vrh je ipak sami vrh i uvjek se br1 vise cijeni od br1,3 5 ili 10!
Sve parametre treba uzeti u obzir kada se govori o ovim stvarima. Podcjenjuješ rezultate Roddicka, a precjenjuješ Hewitta. Osporavaš Roddickove titule pristrasnim sudijama, navijačima, jer su osvojene na Američkom kontinentu, slabom konkurencijom, zanemaruješ njegov kontinuitet dobrih igara koji sam ti detaljno pokazao u prethodnom postu, zanemaruješ sve što ga stavlja ispred Lleytona.
j@ pa j@ wrote:hjuit je osvojio DUPLO vise slemova od rodika!
DUPLO vise puta je bio br1 na kraju godine!
osvojio je 2 masterskupa dok rodik nema ni finale!i vise od 6 PUTA duze je bio br1!
Roddick je bio konstantniji od Lleytona, igrao je više finala od Lleytona, osvojio više singl i dubl titula od Lleytona, imao bolje rezultate na svim podlogama od Lleytona. Ako ćemo pričati normalno, pričaćemo, ako ćemo se natezati, možemo i to. ;-)
radostan dan

#7056 Re: TENIS

Post by radostan dan »

Nole priznao da ima privatnih problema

Image

10.08.2012 18:59
Drugi rekret svijeta ove sedmice nastupa u Torontu gdje se nada da će iz loše faze u kojoj se nalazi izači još jači. O kojim privatnim problemima se radi, Novak ne želi pričati. „Radije ne bih da govorim o privatnim problemima. Svako ima bar jedan problem u životu. To je normalno. Imamo uspone i padove, teške faze u životu koje nam predstavljaju izazov. Moramo da se izborimo sa njima i postanemo još jači“, rekao je Đoković.

Šarapova i Vujačić raskinuli veridbu

Z. N. | 01. 09. 2012.
Uspešna teniserka Marija Šarapova i slovenački košarkaš Saša Vujačić raskinuli su još na proleće, a do venčanja koje je bilo zakazano za novembar neće doći, potvrdila je Marija.

Image

- Od kraja proleća sam sama. Čekala sam da mi neko od vas postavi to pitanje ali se niko nije setio to da učini direktno - rekla je teniserka, i dodala da je daljina bila presudna za raskid, ali da će ona i Saša nakon svega ostati prijatelji.

Marija je i prošle nedelje novinarima rekla da venčanja u novembru neće biti, ali uprkos tome, mediji su nastavili da pišu o ceremoniji.
shake69

#7057 Re: TENIS

Post by shake69 »

radostan dan wrote:Nole priznao da ima privatnih problema

Image

10.08.2012 18:59
Drugi rekret svijeta ove sedmice nastupa u Torontu gdje se nada da će iz loše faze u kojoj se nalazi izači još jači. O kojim privatnim problemima se radi, Novak ne želi pričati. „Radije ne bih da govorim o privatnim problemima. Svako ima bar jedan problem u životu. To je normalno. Imamo uspone i padove, teške faze u životu koje nam predstavljaju izazov. Moramo da se izborimo sa njima i postanemo još jači“, rekao je Đoković.

Šarapova i Vujačić raskinuli veridbu

Z. N. | 01. 09. 2012.
Uspešna teniserka Marija Šarapova i slovenački košarkaš Saša Vujačić raskinuli su još na proleće, a do venčanja koje je bilo zakazano za novembar neće doći, potvrdila je Marija.

[img] http://www.dalmacijanews.com/Portals/0/ ... rapova.jpg [img]

- Od kraja proleća sam sama. Čekala sam da mi neko od vas postavi to pitanje ali se niko nije setio to da učini direktno - rekla je teniserka, i dodala da je daljina bila presudna za raskid, ali da će ona i Saša nakon svega ostati prijatelji.

Marija je i prošle nedelje novinarima rekla da venčanja u novembru neće biti, ali uprkos tome, mediji su nastavili da pišu o ceremoniji.
Radosni, je li ti ovo ciljas na ukrstanje srpske i ruske pravoslavne crkve u krevetu Djokovica? :-D
ultima_palabra

#7058 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Naah... Masha je previše klasa za njega 8-) Može proć vako ko jaran, za zajebanciju...
radostan dan

#7059 Re: TENIS

Post by radostan dan »

shake69 wrote: Radosni, je li ti ovo ciljas na ukrstanje srpske i ruske pravoslavne crkve u krevetu Djokovica? :-D
naravno.
i inače, kad razmišljam o švaleraciji i jebačini, prvo pomislim na mantiju,sv. nikolu i patrijarha pavla.
j@ pa j@

#7060 Re: TENIS

Post by j@ pa j@ »

naravno da nije isto imati 8 ili 1 slem vise... ali ti pricas da neko ima SAMO 1 slem VISE... i time nipodastavas taj uspjeh a velicas uspjeh nekoga ko ima SAMO 1 slem UOPSTE!

1 vise od nekoga ko ima samo 1 je DUPLO vise. 100% vise! jer rodikov najveci uspjeh je taj slem a ovaj ima znaci 2!

neko bi rekao da je ovaj tzv van slem vonder a ovaj drugi je ipak multipl slem pobjednik!
...

kako god... ako navijam za nekoga radije bih volio da ima hjuitovu karijeru nego rodikovu. pa makar osvojio i 15 nekih srbija opena ili malih turnircica po americi ili sta znam. slemovi se najvise pamte, pa zavrsni turniri pa tek onda mastersi a ovo ostalo MM (miki maus) turniri se pominju tek radi broja a najveci ih gotovo i ne igraju. nole je posljednji put igrao 250 tek u BG prosle godine a ove je igrao samo 1. atp500. rafa isto odigra 2-3 godisnje, fed je tek ove godine odigrao veci broj jer je napao br1 i samprasov rekord pa mu je svaki poen bio dragocjen (a inace i on ne odigra preko 3-4 godisnje) itd...

...

sto se tice americkih turnira... ne znam sta ti je tu tesko shvatiti.... osim mastersa i USO to rijetko koji top igrac igra. igraju ovi americki ... evropljani i ostatak svijeta tada nije u americi i naravno da je onda konkurencija puno slabija. a da publika ne utice na igru kao i sudije ne bi bilo bas da rodik 70% turnira osvaja bas kod kuce. gdje je objektivno ipak daleko manji broj turnira nego u ostatku svijeta. cilic isto ima 40% osvojenih upravo u hrvatskoj iako tamo ima samo 2 turnira??? jer zato sto je njemu kao hrvatu isto tesko osvojiti u hr i u americi itd??? conga isto ima mahom francuske turnire, 3 od 8 je francuskih kao i jedini masters??? sto znaci sto vise domacih turnira to veca sansa i da osvojis a amerika ih ima najvise + sto na mnogima i nema top evropskih igraca!!

inace ovi igraci koji ne spadaju u sami top mahom najvise osvajaju domace turnire! a normalna je stvar da veliki broj domacih turnira olaksava a ne otezava stvar!
necko_hz

#7061 Re: TENIS

Post by necko_hz »

j@ pa j@ wrote:ali ti pricas da neko ima SAMO 1 slem VISE.
Pogledaj kontekst u kome je to napisano. Imati samo 1 GS više nije dovoljno da se na osnovu toga donose zaključci i isti uzimaju kao jedini relevantni. Zato je potrebno uzeti u obzir sve ono što sam kasnije napisao.
j@ pa j@ wrote:neko bi rekao da je ovaj tzv van slem vonder a ovaj drugi je ipak multipl slem pobjednik!
To je tačno, nema sumnje. Da li ti misliš da je Roddick one slam wonder?. Ja ipak mislim da nije.
j@ pa j@ wrote:kako god... ako navijam za nekoga radije bih volio da ima hjuitovu karijeru nego rodikovu. pa makar osvojio i 15 nekih srbija opena ili malih turnircica po americi ili sta znam. slemovi se najvise pamte, pa zavrsni turniri pa tek onda mastersi a ovo ostalo MM (miki maus) turniri se pominju tek radi broja a najveci ih gotovo i ne igraju.
Vidiš, kada bih morao birati između ove dvojice i bio u mogučnosti da određene atribute dam nekom anonimusu, glede kompletnosti prije bih mu dao Hewittove udarce, a glede rezultata i svega što ide uz to Roddickove.
GS su najveće mjerilo, ali nisu jedino. Puko forsiranje GS titula i ostvarenih rezultata nije dovoljno, može se stvoriti pogrešna slika i potrebno je uzeti puno puno više parametara u obzir.
j@ pa j@ wrote:osim mastersa i USO to rijetko koji top igrac igra. igraju ovi americki ... evropljani i ostatak svijeta tada nije u americi i naravno da je onda konkurencija puno slabija.
Opet brkaš pojmove. Ne upoređujemo Nadala i Federera, već Roddicka i Hewitta. Prva dvojica neće igrati te turnire, jer su ispod njihovog renomea. Ova dvojica hoće, jer tu imaju najveću šansu da nešto više urade.
Ako je razlog tome slabija konkurencija što jeste u jednu ruku tačno, onda to odgovara obojici. Igrač koji se bolje snašao u tome, osvojio više turnira i to na sve 3 različite podloge, zaslužuje da se pomene da je osvojio više turnira koje su obojica igrali i igraju.
Ti samo Roddicku nabijaš nedostatak TOP igrača, što dovoljno govori o tome. A svejedno, ti isti igrači niti su bili niti će biti mjerilo kvaliteta nekog igrača, osim vjerovatno tebi.
j@ pa j@ wrote:a da publika ne utice na igru kao i sudije ne bi bilo bas da rodik 70% turnira osvaja bas kod kuce.
Da li će evropski igrač prije igrati u Evropi ili Americi ?! Govorimo o kontinentima, Američki kontinent se sastoji od država, kao i Evropa. Svakio igrač će prije igrati ondje gdje se osjeća najbolje, nema tu ništa nejasno.
j@ pa j@ wrote:gdje je objektivno ipak daleko manji broj turnira nego u ostatku svijeta.
Naravno da je manji kada si stavio u konteks USA vs World. :mrgreen: Koliko se turnira igra u Americi, Evropi, Australiji, Aziji, kada tako dobro raspolažeš brojkama. :roll: Nevjerovatno čime se poslužuješ da osporiš uspjeh jednog Andy Roddicka.
j@ pa j@ wrote:cilic isto ima 40% osvojenih upravo u hrvatskoj iako tamo ima samo 2 turnira??? jer zato sto je njemu kao hrvatu isto tesko osvojiti u hr i u americi itd???
Hoćemo li govoriti samo uopšteno ili ćemo gledati po konkurentima. Potraži konkurente koje je Čilić imao i uporedi sa Roddickovim ili Lleytonovim. Ti očigledno ne shvataš da je bitna konkurencija, a ne gdje se turnir igra.
Kardelj01

#7062 Re: TENIS

Post by Kardelj01 »

O Mareje jadu onaj sretni :!:
Oblacno

#7063 Re: TENIS

Post by Oblacno »

Evo ko zeli gledat US OPEN 2012 na tvu imate na http://www.netraja.net u rubrici sport (prenos na nasem jeziku)
00:00h US Open and
02:00h US Open and
04:00h US Open

Cijelu noc ako ko zeli .
shake69

#7064 Re: TENIS

Post by shake69 »

radostan dan wrote:
shake69 wrote: Radosni, je li ti ovo ciljas na ukrstanje srpske i ruske pravoslavne crkve u krevetu Djokovica? :-D
naravno.
i inače, kad razmišljam o švaleraciji i jebačini, prvo pomislim na mantiju,sv. nikolu i patrijarha pavla.
Radosni ne da vise mjesta duhu i zabavi, kako vidim. :shock: Ako se uozbiljimo, mozemo kazati da su i Masha i Djoko tradicionalni pravoslavci, ljube crkvu, posebno potomak Kosovara, a koji su uz to i pohvaljeni od patrijarha Ruske , odnosno SPC zbog 'doprinosa pravoslavlju'. Iako nisam ciljao na ovo, da kazem, eto, iakos e slazem s Ultimom, da je Masha za klasu ispred srbijanskog No.1.
radostan dan

#7065 Re: TENIS

Post by radostan dan »

rekao štab da se uozbiljim, idu lokalni, a ja na listi.
elem, šta zna ultima, nije valjda onaj guzičar bolji frajer od novaka, sina u dijane, majke mu u njega...
BHF_Manijak

#7066 Re: TENIS

Post by BHF_Manijak »

radostan dan wrote:
naravno.
:lol: :lol: :mrgreen:

Inace FedEx dobar veceras, odnio je Verdasca, Murray se provuko, nista specijalno. Po dosad prikazanom, ocekujem finale Federer-Djokovic, eventualno Del Potro.
j@ pa j@

#7067 Re: TENIS

Post by j@ pa j@ »

branis neobranjivo...

uopste mi nije cilj umanjiti uspjeh rodika. ali 2 slema je puno veci usojeh od jednog. 2 masterskupa je puno vise od 0 i 2 godine kao br1 je vise od jedne. 80 sedmica je kud i kamo duze od 13 a to su stvari koje se pamtre a ne dal ko ima 2-3 MM turnira vise.

eto... rekao sam npr da je rodik TRENUTNO uspjesniji od mareja. a ima SAMO 1 slem vise! marej ima sa druge strane cak 3 mastersa vise ali i olimjsko ZLATO.... a rodik je bio SAMO 13 sedmica ono sto marej nije... br1!

ali tih 13 sedmica i taj slem vaze vise nego oni mastersi mareja sa sve zlatom sa olimpijade! prosto je tako!

i ja bih sutra vise volio da tipsa recimo osvoji 1 slem nego 5 mastersa! da jednom zavrsi godinu kao br1 nego da 5 godina bude kao sada u top10 (ovo mu je vec druga ako to bude na kraju a na dobrom je putu). br1 i pobjednici najvecih turnira uvjek vise vaze od bilo kakvih i kolikih MM turnircica i ostalih gluposti... to je prosto tako!
Last edited by j@ pa j@ on 02/09/2012 01:18, edited 1 time in total.
j@ pa j@

#7068 Re: TENIS

Post by j@ pa j@ »

da li bi ti vise volio da zeljo (il za koga vec navijas) svake godine igra onako osrednje ligu sampiona 5 godina za redom ili da igra samo jednu al da pokupi titulu?
BHF_Manijak

#7069 Re: TENIS

Post by BHF_Manijak »

j@ pa j@ wrote:da li bi ti vise volio da zeljo svake godine igra onako osrednje ligu sampiona 5 godina za redom ili da igra samo jednu al da pokupi titulu?
Ko? Necko? Ako na Necka mislis, on ti je pitar, tako da on ne bi volio ni jednu od te dvije opcije! :mrgreen:
j@ pa j@

#7070 Re: TENIS

Post by j@ pa j@ »

pa dodah poslije opciju u zagradi.... bilo je retoricki... al ako nije tvrdoglav ko mago trebo bi ukapirati poentu!
necko_hz

#7071 Re: TENIS

Post by necko_hz »

j@ pa j@ wrote:ali 2 slema je puno veci usojeh od jednog. 2 masterskupa je puno vise od 0 i 2 godine kao br1 je vise od jedne. 80 sedmica je kud i kamo duze od 13 a to su stvari koje se pamtre a ne dal ko ima 2-3 MM turnira vise.
Ti ideš kontra nekih stvari. Imaš svoju percepciju gledanja, ali uzimaš samo one argumente koji idu tebi u prilog.
Nabrojao si stvari u kojima je Hewitt bolji od Roddicka, ja sam tebi nabrojao stvari u kojima je Roddick bolji od Hewitta. Kada sve stavimo na vagu, moj zaključak je da je Andy dao više svjetskom tenisu, jer ono što je postigao i pokazao, a što sam objasnio u prethodnim postovima cijenim više nego to što je uradio Hewitt. Dakle, kao što rekoh u mom prvom obraćanju tebi, svako ima drugačije parametre kojima određuje i upoređuje kvalitete nekih igrača. To nije loše, ali loše je osporavati rezultate nekoga pristrasnim sudijama, navijačima i sličnim nebulozama. To se zove osporavanje, relativiziranje i minimiziranje činjenica.
j@ pa j@ wrote:i ja bih sutra vise volio da tipsa recimo osvoji 1 slem nego 5 mastersa! da jednom zavrsi godinu kao br1 nego da 5 godina bude kao sada u to
To je tvoj problem. Što ne znaš kad i kako treba upoređivati neke stvari. ;-)

Murray nije za poređenje. Mlađi je 6 godina od Roddicka, nema GS titulu, nikad nije bio #1, ima manje titula od Andya. Praktično, nema ni jedan parametar u kojem je statistički bolji od dotičnog. Roddick u odnosu na Hewitta itekako ima i mislim da sam ih itekako dobro objasnio u prethodnim postovima. ;-)

Da nisi glup ko noga :mrgreen: shvatio bi da se individualni i kolektivni sport ne mogu upoređivati. ;-)
j@ pa j@

#7072 Re: TENIS

Post by j@ pa j@ »

ne vrijedjaj jer imam sigurno i visu i tezu skolu od tebe a nisam vrijedjao ni ja tebe.

ovo je prosto tako i ti sam znas da sam ui pravu a samo te tvrdoglavost sprijecava da priznas isto!

nije tolika razlika izmedju hjuita i rodika u tim ostalim stvarima..... 4 MM turnira i par godina top6-10 ne moze nikako vise da vaze od 67 sedmica vise kao br1, jednog slema i 2 masteskupa vise kao i 1. godine vise zavrsene kao br1.

to su neka mjerila koja se mogu objasniti jedino kao glupom sujetom da se ne prizna nekome da ima pravo!
...

za mareja sam zato i rekao TRENUTNO.

a recimo... nije razlika u tom ostalom kao izmedju potra koji ima 1 i mareja koji nema GS.... ovaj je potonji bio br2, mnogo duze je u samom topu i ima cak 12 mastersa i zlato dok potro ima taj 1 slem i bronzu!

halo 4 MM turnira i par godina od 6-10 da vaze vise od slema, godinu i po kao br1, 2 masterskupa i godinu viska kao sampion atp tura (br1 na kraju godine).... ne brukaj se!
necko_hz

#7073 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Tješi se.
j@ pa j@ wrote:nije tolika razlika izmedju hjuita i rodika u tim ostalim stvarima..... 4 MM turnira i par godina top6-10 ne moze nikako vise da vaze od 67 sedmica vise kao br1, jednog slema i 2 masteskupa vise kao i 1. godine vise zavrsene kao br1.
Kontinuitet dobrih igara, više osvojenih titula kako u singlu, tako i u dublu, bolje all round karakteristike, više godina u svjetskom vrhu, više odigranih finala ga stavljaju ispred Hewitta. Kako da ja tebi objasnim da je za mene ovo veče nego to što si ti naveo ?! Naročito kontinuitet dobih igara. Ne mogu ti objasniti i utuviti u glavu neke stvari, kada si tvrdoglav ko mazga i tjeraš po svom, ne gledaš realno sve argumente i imaš naviku da se koristiš svim i svačim da dokažeš da si u pravu, pa bili to i navijači, pristrasne sudije ili nepostojanje Hawk eye sistema.
j@ pa j@ wrote:a recimo... nije razlika u tom ostalom kao izmedju potra koji ima 1 i mareja koji nema GS.... ovaj je potonji bio br2, mnogo duze je u samom topu i ima cak 12 mastersa i zlato dok potro ima taj 1 slem i bronzu!
Delpotro iako ima GS, nije bolji igrač od Murraya, niti je dao više tenisu. To je još jedan dokaz da 1 GS titula više ne igra neku ulogu.
j@ pa j@ wrote:halo 4 MM turnira i par godina od 6-10 da vaze vise od slema, godinu i po kao br1, 2 masterskupa i godinu viska kao sampion atp tura (br1 na kraju godine).... ne brukaj se!
Opet ista priča. Okretanje vode na jedan mlin. Klasika. 8-)
j@ pa j@

#7074 Re: TENIS

Post by j@ pa j@ »

i to sto amerika ima vise vaznih i ne vaznih turnira od drugih zemalja pa je amerima lakse i da nakupe titule ne znaci i da su bolji igraci... evo srbija je bila vicesampion evrope u rukometu.... pa na olimpijadi bjese malo teze, tako je bilo i slovencima kada su bili domacini... eto bosna puno bolje prolazi kuci u kvalifikacijama za kosarkasko EP nego sa strane... znaci da to gdje se sta igra i te kako ima uticaja... ali ne znaci zato da su domaci igraci automatski bolji (ili ekipe nema veze) od drugih. ameri imaju takodjer i puno jaci lobi u tenisu a vjerovatno odatle i imaju skoro trecinu svih vaznih turnira na svom tlu! i zato ta 4 MM turnira pogotovo ne mogu imati veci znacaj od jednog slema ili 2 zavrsna sampionata ... visegodisnjeg boravka na br1 itd...
j@ pa j@

#7075 Re: TENIS

Post by j@ pa j@ »

dobro shvatam ja tebe malo... dolazis iz takve sredine gdje je vazno ucestvovati i gdje je uspjeh dobiti neko kolo nekakvih celendjera ili osvojiti kakav mali fjucers... pa imas mentalitet da kao hrcak nakupis pun q malih stvari i mislis da time dostizes nesto veliko. ali kod pravih tenisera i u pravom sportu se samo najveca dostignuca i najvece stvari broje. te MM turnire velike face ni ne igraju. i biti 2 godine konstantno u vrhu je naravno bolje nego 5 u nekom poluivrhu od 6 do 10 mjesta! ali... kao sto rekoh... kada se dolazi iz sredine gdje se neki polukatastrofalni nazovi uspjesi dizu u nebo... a toliko su rjetki da ih u stvario i nema.. naravno da se onda misli.. daj bilo sta samo da ima sta da se prati pa bolje imati nekog 20 godina u top30 nego 2 godine na vrhu... jer... sta da radim onih ostalih 18 godina!?
Post Reply