Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
harač

#7051 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by harač »

od komentara ovdje, naročito anonimnih komentara na članke, te mnogobrojnih izljeva mudrosti na facebooku (a la "statusa"), i to od ljudi koje sam smatrao relativno mentalno zdravim, zaključujem da se određena grupa bošnjaka - što bi se reklo na mrskom nam zapadu: fringe group - polako pretvaraju u latentne fašiste, da ne kažem handžarovce... najviše me čudi što me to čudi :-)
kliksovac

#7052 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by kliksovac »

ArthurSpooner wrote:
Koriste se jevrejska imena kao da je to nesto sumnjivo i ruzno sam po sebi (zulja te istina Jicak, Efraime :-)) a ipak se bune kad neko za njih kazu da su antisemiti.
reci ti meni Jicak, pošto Efraim nije htio da mi odgovori ( diplomatski je izbjegao odgovor kao i Finci ) jel antisemitizam kad napadaju, ubijaju, tlače, zlostavljaju, kritikuju, terorišu i Arape ili samo Jevreje ?!
kliksovac

#7053 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by kliksovac »

harač wrote:od komentara ovdje, naročito anonimnih komentara na članke, te mnogobrojnih izljeva mudrosti na facebooku (a la "statusa"), i to od ljudi koje sam smatrao relativno mentalno zdravim, zaključujem da se određena grupa bošnjaka - što bi se reklo na mrskom nam zapadu: fringe group - polako pretvaraju u latentne fašiste, da ne kažem handžarovce... najviše me čudi što me to čudi :-)
evo ga još jedan ! :lol:
ma znao sam da ja da harač dugih solufa, osjetilo se to na više tema ovog foruma 8)
ArthurSpooner

#7054 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ArthurSpooner »

cindrlimindrli wrote:
heckler wrote:I nije taj grad nikog svojom voljom protjerivao. Bosna je primila Jevreje kad ih niko na svijetu nije htio i kad su ih iz evrope proganjali kao zivotinje. Bosnjaci su direktno digli glas i Hitleru protiv tretmana jervrejskih sunarodnjaka u Bosni i pored sve svoje muke nakon aneksije i porobljavanja od NDH. Nikom mi nista ne dugujemo niti se moramo kome pravdati.
Ali zato Finci tebi duguje stav o jerejsko-palestinskom sukobu, i eventualno da podrzi tvoje misljenje, tj, da se
tebi pravda zbog postupaka svojih sunarodnjaka?
Ma uopste nismo licemjerni. :lol:
:lol: :lol:
Bas krenuo napisati :thumbup:
od komentara ovdje, naročito anonimnih komentara na članke, te mnogobrojnih izljeva mudrosti na facebooku (a la "statusa"), i to od ljudi koje sam smatrao relativno mentalno zdravim, zaključujem da se određena grupa bošnjaka - što bi se reklo na mrskom nam zapadu: fringe group - polako pretvaraju u latentne fašiste, da ne kažem handžarovce... najviše me čudi što me to čudi
Ma Bosnjaci su zbunjen, pokoran narod koji uvijek, ali bas uvijek stavlja interese drugih ispred svojih. I ovi vjerski nastrojeni sto bi se sutra udruzili sa cetnicima da jebu majku "cifutima" i ove komunjare sto bi sutra prodali BiH za neku novu Srboslaviju. Mi jednostavno ne znamo cijeniti sebe.
ArthurSpooner

#7055 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ArthurSpooner »

kliksovac wrote:
ArthurSpooner wrote:
Koriste se jevrejska imena kao da je to nesto sumnjivo i ruzno sam po sebi (zulja te istina Jicak, Efraime :-)) a ipak se bune kad neko za njih kazu da su antisemiti.
reci ti meni Jicak, pošto Efraim nije htio da mi odgovori ( diplomatski je izbjegao odgovor kao i Finci ) jel antisemitizam kad napadaju, ubijaju, tlače, zlostavljaju, kritikuju, terorišu i Arape ili samo Jevreje ?!
Ne, Muhamede, to se zove islamofobija :lol:
heckler

#7056 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by heckler »

cindrlimindrli wrote:
heckler wrote:I nije taj grad nikog svojom voljom protjerivao. Bosna je primila Jevreje kad ih niko na svijetu nije htio i kad su ih iz evrope proganjali kao zivotinje. Bosnjaci su direktno digli glas i Hitleru protiv tretmana jervrejskih sunarodnjaka u Bosni i pored sve svoje muke nakon aneksije i porobljavanja od NDH. Nikom mi nista ne dugujemo niti se moramo kome pravdati.
Ali zato Finci tebi duguje stav o jerejsko-palestinskom sukobu, i eventualno da podrzi tvoje misljenje, tj, da se

Da bas meni duguje ako ocekuje da ce meni sjediti nad glavom na funkciji. Ne bira on mene negdje nego valjda ja njega :shock:

I lijepa relativizacija pokolja klasificirajuci ono kao "jevrejsko-palestinski sukob". Ono je pokolj kratko i jasno.

I na kraju sta ti uopste imas na ovu temu korisno dodati kad do maloprije nisi nista ni znao o gradonacelnickoj funkciji?
kliksovac

#7057 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by kliksovac »

cindrlimindrli wrote:

gdje ko kaže da treba podržati bilo čije mišljenje, nek samo slobodno kaže to što mu je na srcu... :wink:

ali znamo da će onda izgubiti bilo kakvu šansu i za kandidaturu a kamoli osvajanje gradonačelničkog mjesta..pa nije valjda SA spalo na to da mu cionista bude gradonačelnik !? :skoljka:
harač

#7058 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by harač »

kliksovac wrote:
harač wrote:od komentara ovdje, naročito anonimnih komentara na članke, te mnogobrojnih izljeva mudrosti na facebooku (a la "statusa"), i to od ljudi koje sam smatrao relativno mentalno zdravim, zaključujem da se određena grupa bošnjaka - što bi se reklo na mrskom nam zapadu: fringe group - polako pretvaraju u latentne fašiste, da ne kažem handžarovce... najviše me čudi što me to čudi :-)
ma znao sam da ja da harač dugih solufa, osjetilo se to na više tema ovog foruma 8)
olakšat ću ti: budući da je spinozi rođendan, biram si ime "Baruch" :D [istina, kasnije su ga pod optužnom ateizma izbacili iz vjere, a drugi ga prekrstili u benedikt, ali tako ti je to kad je life shit, a ljudi go*na]
kliksovac

#7059 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by kliksovac »

ArthurSpooner wrote:
to se zove islamofobija
trebao sam i znati da je antisemitizam rezervisan samo za Jevreje....kao i holokaust... 8-)
ArthurSpooner

#7060 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ArthurSpooner »

kliksovac wrote:
trebao sam i znati da je antisemitizam rezervisan samo za Jevreje....kao i holokaust... 8-)
Priznajes holokaust, Impresioniran sam :lol:
kliksovac

#7061 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by kliksovac »

harač wrote:
kliksovac wrote:
olakšat ću ti: budući da je spinozi rođendan, biram si ime "Baruch" :D [istina, kasnije su ga pod optužnom ateizma izbacili iz vjere, a drugi ga prekrstili u benedikt, ali tako ti je to kad je life shit, a ljudi go*na]

jevreji svakog anatemišu ko se suprotstavi njihovim zločinačkim djelatnostima, Noam Čomski, Norman Finkelstein...
harač

#7062 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by harač »

kliksovac wrote:
harač wrote:

jevreji svakog anatemišu ko se suprotstavi njihovim zločinačkim djelatnostima, Noam Čomski, Norman Finkelstein...
panteizam im je naročito mrzak... ko i muslimanima; još jedna neželjena veza tih tužnih pustinjskih religija
cindrlimindrli

#7063 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cindrlimindrli »

heckler wrote:Da bas meni duguje ako ocekuje da ce meni sjediti nad glavom na funkciji. Ne bira on mene negdje nego valjda ja njega
Aha, znaci kandidat za gradonacelnika Sarajeva mora imati stav o sukobima na Bliskom Istoku. Zanimljivo, evo
u pare da to niko nigdje ne trazi od buducih gradoncelnika, sem mozda u Izraelu i Palestini.
heckler wrote:I lijepa relativizacija pokolja klasificirajuci ono kao "jevrejsko-palestinski sukob". Ono je pokolj kratko i jasno.
Dobro, izvini sto sam odnose Jevreja i Palestinaca definisao kao sukob.
heckler wrote:I na kraju sta ti uopste imas na ovu temu korisno dodati kad do maloprije nisi nista ni znao o gradonacelnickoj funkciji?
Pa ko bi ziv znao kakva je funkcija gradonacelnika u Sarajevu sem onih koji tu zive? Svuda na svijetu posao
gradonacelnika je da se brine o uslovima zivota stanovnika grada na cijem je celu, samo eto u Sarajevu njegova
svrha je da presjeca vrpce, slika se za novine i izjasnjava o dogadjajima u Gazi. Pa za tu funkciju ne treba
dan skole, nije ni cudo sto te svako malo nekakav rundov zaskoci dok cekas poluraspadnuti tramvaj.
pirpa

#7064 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by pirpa »

nista cudno, moji su 1942 smatrali njemce divlacima i ubicama pa nevidim zasto ja ne bi po istim kriterijima smatrao cifute.
Ma ja ba

#7065 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ma ja ba »

cindrlimindrli wrote:Ali zato Finci tebi duguje stav o jerejsko-palestinskom sukobu, i eventualno da podrzi tvoje misljenje, tj, da se
hahaha odlican post. :thumbup:

Ja da sam Finci i ja bih odbila da komentarisem o situaciji u Gazi, eto namjerno ovima koji smatraju da mu je duznost da komentarise.
kliksovac

#7066 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by kliksovac »

Ma ja ba wrote:
cindrlimindrli wrote:Ali zato Finci tebi duguje stav o jerejsko-palestinskom sukobu, i eventualno da podrzi tvoje misljenje, tj, da se

Ja da sam Finci i ja bih odbila da komentarisem o situaciji u Gazi, eto namjerno ovima koji smatraju da mu je duznost da komentarise.
ti da bi bila Jakob Finci, prvo bi morala imati muda...ali ih kako se čini nema ni on sam... ;-)
Ma ja ba

#7067 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ma ja ba »

kliksovac wrote:
Ma ja ba wrote:

ti da bi bila Jakob Finci, prvo bi morala imati muda...ali ih kako se čini nema ni on sam... ;-)
Ponekad mi se cini da ih imam i to veca od mnogih. :mrgreen:

A sto se tice Fincia, neka nije komentarisao. Zato sada vi imate o cemu pisati. :lol:
kliksovac

#7068 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by kliksovac »

@"Ma ja ba"
Ponekad mi se cini da ih imam i to veca od mnogih. :mrgreen:
jedino ako si ponekad u sendviču.. 8)
A sto se tice Fincia, neka nije komentarisao. Zato sada vi imate o cemu pisati.
ma nema potrebe komentarisati, šutnjom je rekao više nego da je šta pokušao meljaviti riječima :wink:
Ma ja ba

#7069 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ma ja ba »

kliksovac wrote:
ma nema potrebe komentarisati, šutnjom je rekao više nego da je šta pokušao meljaviti riječima :wink:
Nekad je najbolje ignorisati provokatore. :wink:
muhafuca

#7070 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

Ma ja ba wrote:
kliksovac wrote:
Nekad je najbolje ignorisati provokatore. :wink:
Jel provokacija pitati borca za prava manjina da da komentar na masakr u Gazi?
pike

#7071 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by pike »

kliksovac wrote:
a ti nisi iz mahale,nego možda iz neke selendre ili varošice? ( a moguće i iz nekog kibuca ) ok, onda razumijem tvoju odbojnost prema mahali.. :wink:
:lol:

Eki varos i to jos podebljo :-)
A ako te bas zanima ovdje sam po zadatku mossada :dance:
zlata

#7072 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

ArthurSpooner wrote: Upravo o ovome govorim.

Bolesno.
Pa bolesniji si ti kad ti je prece dokazat da je netko antisemita,
nego osudit silne zlocine,
i nasilje nad Palestincima,
kojima se prijeti "nestankom"
isto onako kako je Karadzic Bosnjacima nekad prijetio....usred BH parlamenta.

http://www.youtube.com/watch?v=kZvxjk3iYm4

Da si ti pravednik, progovorio bi nam jednu-dvi' o tom,
"kako je bit Palestinac",
nakon Holokausta i Nakbe
. :oops:

Kako bi bilo kad bi ne-Zidovi isli na zidovske forume,
pa poceli cjepidlaciti o njihovim cestim sovinistickim provalama vis-a-vis ne-Zidova, ili Arapa, uopce?
Vjerojatno bi se zaprepastili? Kad bi procitali i culi sta "oni drugi" misle i govore..... :shock:

Dok se Palestincima prijeti NESTANKOM,
ti nam bezobrazno na ovom forumu izigravas "Inkvizitora anti-Semita"
cjepidlacis oko tog' je'l'te netko nazvao Icak, ili Izak, ili Isak, ili Zidov, ili Cifut, ili Jevrej.....

Kad sarajevske Zidove budu poceli izbacivat iz njihovih kuca i stanova ovako.....
http://www.youtube.com/watch?v=kdFVHlcx ... re=related

onda mozemo razgovarat o BH anti-Semitizmu,
i plakat oko toga je'l ti se netko rug'o zato sto ti je ime Isak ili Efraim.

Do'tad, ti ces mirno spavat,
a Palestinci nikad ne znaju, kad ce im neko zakucat na vrata.... :x
da ih obavjesti da NJIHOVA KUCA NIJE NJIHOVA. :x
http://www.youtube.com/watch?v=2i3u5Zc0 ... re=related
m_l

#7073 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by m_l »

Da, mi se pretvaramo u latentne fasiste rijecima protiv nepravde, a Izraelci sire ljubav avionima, raketama, bombama, progonima, paljenjima, ubijanjima...

Kako samo mozes s nama zivjeti, pod istim nebom bosanskim, kad smo 'vako fasistoidni.
Halcyon

#7074 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Halcyon »

Cionizam je zlo, kako za Palestince tako i za ostatak svijeta.

Jesam li sad antisemit? :lol:
cyprus

#7075 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

Halcyon wrote:Cionizam je zlo, kako za Palestince tako i za ostatak svijeta.

Jesam li sad antisemit? :lol:
Pa ako uz to misliš da su Jevreji zao narod kojeg treba istrijebiti... jesi :-D
Locked