Referendum(i) u RS-u

Locked
daddy-kool

#7051 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

Svi.

Mladi, stari, živi, mrtvi, treće koljeno iseljenika....
A_A_AKCIJA

#7052 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by A_A_AKCIJA »

ze kalanga wrote:
A_A_AKCIJA wrote:Samo referendum i ništa drugo.

Kome je god BiH na prvom mjestu, treba se ušutiti do 25. i gledati kako Mile sam sebe gura u propast.

Baš me zanima na šta će to ličiti i kako će ga organizovati u ovih 11 dana. Raspisati tender za listiće, formirati komisije, finansirati komisije i sve što ide uz to. Onda pomoći szp da ga rasčereče na ovim greškama koje će napraviti u žurbi da sebi spasi guzicu na izborima. Pustiti da ga oderu na izborima a onda i pravno zbog svega što je-će zglajzati u ovoj frtutmi.
Komisije formirane, referendumski materijal do kraja sedmice stiže u svaku opštinu. Što b' se reklo sve spremno.

Pravo glasa ima 1.219.399. građana Republike Srpske.
Ovako, iz daljine, vidi se da nije ispoštovana procedura o javnim nabavkama. Dovoljno za kazni i zatvora.
Drugo, konkursi za komisije, ista stvar.
Treće, korištenje biračkih spiskova bez odobrenja CIK-a (jedine institucije koja ima zakonsko pravo da se bavi ovim u BiH).

Dakle, Mile u brzopletosti da se dokaže i spasi gujicu, pored Ustava i odluka US, krši zakon za zakonom. Samo naprijed, valjaće ga se zašta i osuditi, a da nije neki nacionalni interes u pitanju.

Meč lopta za szp, samo ako je budu znali iskoristiti.
arzuhal

#7053 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Moje su pretpostavke da će većina Srba biti ZA 9. januar kao Dan Manjeg Bosanskohercegovačkog Entiteta...Ipak, vidjet ćemo...
Lincoln-Burrows

#7054 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lincoln-Burrows »

Mislim da će biti pola pola.
llull

#7055 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by llull »

A_A_AKCIJA wrote:
ze kalanga wrote:
A_A_AKCIJA wrote:Samo referendum i ništa drugo.

Kome je god BiH na prvom mjestu, treba se ušutiti do 25. i gledati kako Mile sam sebe gura u propast.

Baš me zanima na šta će to ličiti i kako će ga organizovati u ovih 11 dana. Raspisati tender za listiće, formirati komisije, finansirati komisije i sve što ide uz to. Onda pomoći szp da ga rasčereče na ovim greškama koje će napraviti u žurbi da sebi spasi guzicu na izborima. Pustiti da ga oderu na izborima a onda i pravno zbog svega što je-će zglajzati u ovoj frtutmi.
Komisije formirane, referendumski materijal do kraja sedmice stiže u svaku opštinu. Što b' se reklo sve spremno.

Pravo glasa ima 1.219.399. građana Republike Srpske.
Ovako, iz daljine, vidi se da nije ispoštovana procedura o javnim nabavkama. Dovoljno za kazni i zatvora.
Drugo, konkursi za komisije, ista stvar.
Treće, korištenje biračkih spiskova bez odobrenja CIK-a (jedine institucije koja ima zakonsko pravo da se bavi ovim u BiH).

Dakle, Mile u brzopletosti da se dokaže i spasi gujicu, pored Ustava i odluka US, krši zakon za zakonom. Samo naprijed, valjaće ga se zašta i osuditi, a da nije neki nacionalni interes u pitanju.

Meč lopta za szp, samo ako je budu znali iskoristiti.
Nadji politicara u manjem entitetu koji ce sebi pucati u noge podizanjem tuzbe protiv Mileta zbog referenduma ... Pa taj koji to uradi ce biti politicki mrtav odmah ... sa tim se oni nece igrati ... ne sto ne bi zeljeli mozda, vole mnogi od njih vlast vise nego svoje sunarodnike ili entitet samo znaju da nakon toga povratka nema...
PM72

#7056 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

arzuhal wrote:Moje su pretpostavke da će većina Srba biti ZA 9. januar kao Dan Manjeg Bosanskohercegovačkog Entiteta...Ipak, vidjet ćemo...
Rezultat će biti tijesan do posljednjeg momenta.Prevagnuće glasovi iz dijaspore i Brčko distrikta. ;-)
arzuhal

#7057 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

PM72 wrote:
arzuhal wrote:Moje su pretpostavke da će većina Srba biti ZA 9. januar kao Dan Manjeg Bosanskohercegovačkog Entiteta...Ipak, vidjet ćemo...
Rezultat će biti tijesan do posljednjeg momenta.Prevagnuće glasovi iz dijaspore i Brčko distrikta. ;-)
Jes'...Opština Donji Žabar ima da bude foto-finiš...

Evo baš gledam u crkveno kalendarče (što bi Šojić rek'o Ćirki), maksuz sam kupio Politiku u januaru da dobijem svetosavsku vaktiju da znam kad je šta, i stoji da je 25. septembra (12. septembra po julijanskom), dakle na dan referenduma, Sveštenomučenik Avtonomije.

Dakle, krsna slava svih referednuma u RS-u će ubuduće biti Sveštenomučenik Avtonomije. Za buduće proslave i obilježavanje 25. septembra - kao Dana referenduma RS-a i njegove krsne slave Sveštenomučenika Avtonomija - odmah treba biti upisano, pri već najavljenoj, skorašnjoj izmjeni Zakona o praznicima RS-a kako bi se ispoštovala Odluka US BiH, da se Bošnjaci i svi oni koji se ne mogu poistovjetiti s tim datumom oslobađaju od proslave i svetkovanja Dana referenduma RS-a i sv. Avtonomija.
daddy-kool

#7058 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

Rezultati - unaprijed poznati.
Izmjene zakona za koji fo fol pitaju, već najavljeni, neovisno od ankete.
Predizborna kampanja je referendum.
1,4 miliona KM u predizborne svrha sa budžeta.

Sve samo da bi se reklo da je referendum održan.

Nadam se da će US donijeti odluku o blokiranju ovog referenduma.
mO k3

#7059 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

100% sudbonosno DA !!!!
bole1st

#7060 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bole1st »

arzuhal wrote:Evo baš gledam u crkveno kalendarče (što bi Šojić rek'o Ćirki), maksuz sam kupio Politiku u januaru da dobijem svetosavsku vaktiju da znam kad je šta, i stoji da je 25. septembra (12. septembra po julijanskom), dakle na dan referenduma, Sveštenomučenik Avtonomije.
It's funny 'cause it's true :lol:
arzuhal

#7061 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

daddy-kool wrote:
Rezultati - unaprijed poznati.
Izmjene zakona za koji fo fol pitaju, već najavljeni, neovisno od ankete.
Predizborna kampanja je referendum.
1,4 miliona KM u predizborne svrha sa budžeta.

Sve samo da bi se reklo da je referendum održan.

Nadam se da će US donijeti odluku o blokiranju ovog referenduma.
Neće blokirat, odnosno vrlo malo vjerujem u to. Ne vidim onda razloga što su išli Bakiru da mu reknu kako "EU i USA nikada neće dozvoliti otcjepljenje RS-a od BiH". Mislim, ne da nisu rekli da neće dopustiti ovaj referendum, nego nisu rekli ni za neki naredni koji bi bio za otcjepljenje RS i nezavisnost, oni samo ne bi dopustili samo otcjepljenje, cjepanje BiH :mrgreen:

To je MZ.

Bila i ostala. Nije MZ odbranila BiH, neće ni sad, to je moja mantra, a hoće zaustaviti budalasanje ako i samo ako (matematički kazano) to bude njen direktni interes, ne zbog nas, ne zbog BiH...E tu bismo mi hajrovali, onako usput.
arzuhal

#7062 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

bole1st wrote:
arzuhal wrote:Evo baš gledam u crkveno kalendarče (što bi Šojić rek'o Ćirki), maksuz sam kupio Politiku u januaru da dobijem svetosavsku vaktiju da znam kad je šta, i stoji da je 25. septembra (12. septembra po julijanskom), dakle na dan referenduma, Sveštenomučenik Avtonomije.
Ha ja, nebo je pogledalo Dodika, "referendum je Božija promisao", kazat će sutra prepodobni Irinej...
155_mm

#7063 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 155_mm »

ma SzP igra na kartu osuda referenduma od strane zapada i to ce pokusati prikazatii kao ugrozavanje republjik o strane micke.

a micko igra na kartu ulaska u klub mire i marka milosevica, brace karuca, blagoja hadzica i ostali. to je jos jedino mjejesto gdje je on i njegov novac siguran ostalima je postao veliki teret.
mO k3

#7064 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

arzuhal wrote:
bole1st wrote:
Ha ja, nebo je pogledalo Dodika, "referendum je Božija promisao", kazat će sutra prepodobni Irinej...
izvinjavam se na upadu ,ali imali ovaj referendum svoju slavu??
arzuhal

#7065 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

155_mm wrote:ma SzP igra na kartu osuda referenduma od strane zapada i to ce pokusati prikazatii kao ugrozavanje republjik o strane micke.

a micko igra na kartu ulaska u klub mire i marka milosevica, brace karuca, blagoja hadzica i ostali. to je jos jedino mjejesto gdje je on i njegov novac siguran ostalima je postao veliki teret.
Naravno. SZP-u ne odgovara jedino da referendum bude zabranjen od strane MZ, a svaka druga opcija igra za njih, ne znaš koja više, dal' ona po kojoj Mile sam odustane, dal' ona po kojoj se referendum održi a onda Mile počne dobivat po ušima, a oni zajašu na tom talasu...

Trebamo se pripremiti na eventualno potpuno odbacivanje DMS-a jer nakon 25. septembra će se znati dal je Mirovni ugovor živ ili mrtav :thumbup:
arzuhal

#7066 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

mO k3 wrote: izvinjavam se na upadu ,ali imali ovaj referendum svoju slavu??
Nema sad, imat će sv. Avtonomija.
mO k3

#7067 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

arzuhal wrote:
to neki svetac? :shock:
arzuhal

#7068 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

mO k3 wrote:
arzuhal wrote:
to neki svetac? :shock:
Mnogi od nas se sad prave da ne znaju ko je Svešetnomučenik Avtonomije i drugi sveci, a trebali bi da odu na tavan i pregledaju djedove stvari, da nađu ikonu zaštitnika svoje vamelije, svoju krsnu slavu...Sve neki M-92 i B-93...Od Turčina je gori samo poturica, vazda se kaže...
mO k3

#7069 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

valahi bilahi neznam :mrgreen:
Danguba

#7070 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

llull wrote: Nadji politicara u manjem entitetu koji ce sebi pucati u noge podizanjem tuzbe protiv Mileta zbog referenduma ... Pa taj koji to uradi ce biti politicki mrtav odmah ... sa tim se oni nece igrati ... ne sto ne bi zeljeli mozda, vole mnogi od njih vlast vise nego svoje sunarodnike ili entitet samo znaju da nakon toga povratka nema...
Nu sade, ispade da je tamo tiranija. :oops:

To ti je najdemokraticnija parcela(iz dva dEla) na vascElom svEtu pa i sire. 8-)
155_mm

#7071 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 155_mm »

mO k3 wrote:valahi bilahi neznam :mrgreen:
znas, znas samo se pravis. presjela ti ona vecera poslije koje si odnio ikonu na tavan. i sad je jos izgubijo.
:lol:
daddy-kool

#7072 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

arzuhal wrote:

Neće blokirat, odnosno vrlo malo vjerujem u to. Ne vidim onda razloga što su išli Bakiru da mu reknu kako "EU i USA nikada neće dozvoliti otcjepljenje RS-a od BiH". Mislim, ne da nisu rekli da neće dopustiti ovaj referendum, nego nisu rekli ni za neki naredni koji bi bio za otcjepljenje RS i nezavisnost, oni samo ne bi dopustili samo otcjepljenje, cjepanje BiH :mrgreen:

To je MZ.

Bila i ostala. Nije MZ odbranila BiH, neće ni sad, to je moja mantra, a hoće zaustaviti budalasanje ako i samo ako (matematički kazano) to bude njen direktni interes, ne zbog nas, ne zbog BiH...E tu bismo mi hajrovali, onako usput.
Da se uzdam u MZ već bi razgulio u bijeli svijet, nego nešto ne vidim da bi US mogao protumačiti ove aktivnosti oko primjene njegove odluke ikako drugačije osim kao nezakonite i neustavne. Ostavljam i ja mogućnost da se neki od sudija predomisle, pa da uzmu u obzir žalbu RS i vrate predmet na ponovno razmatranje. Ali kako reče R Vasić, RS bi bila pička ako ne održi referendum i u tom slučaju. :D
BHCluster

#7073 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

arzuhal

#7074 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

daddy-kool wrote:
arzuhal wrote:

To je MZ.

Da se uzdam u MZ već bi razgulio u bijeli svijet, nego nešto ne vidim kako bi US mogao protumačiti ove aktivnosti oko primjene njegove odluke ikako drugačija osim da su nezakonite i neustavne. Ostavljam i ja mogućnost da se neki od sudija predomisle, pa da uzmu u obzir žalbu RS i vrate predmet na ponovno razmatranje. Ali kako reče R Vasič, RS bi bila pička ako ne održi referendum i u tom slučaju. :D
Dodik je prvo rek'o (iz Beograda, nakon zadnjeg sastanka s Vučićem) da bi se referendum mogao prolongirati ukoliko Ustavni sud BiH prihvati žalbu RS-a i poništi svoju prethodnu Olduku. Čak je napomenuo da bi tada to obesmislilo sam referendum.

Međutim, prije par dana je Dodik prihvatio žalbu samog sebe na tu svoju izjavu iz Beograda i odlučio da je poništi :mrgreen: , pa je izjavio da će se referendum ipak održati nezavisno od odluke Ustavnog suda BiH po pitanju žalbe RS-a 17. septembra.

A ja iz svega toga čitam snažanu podršku Rusije i njihov nagovor da ide do kraja bez obzira na sve (a ne Srbije pošto je izjavu o eventualnom prolongiranju i dao nakon sastanka s Vučićem - što ne znači da vjerujem Vučiću i srbijanskoj politici :mrgreen: ).
llull

#7075 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by llull »

Danguba wrote:
llull wrote: Nadji politicara u manjem entitetu koji ce sebi pucati u noge podizanjem tuzbe protiv Mileta zbog referenduma ... Pa taj koji to uradi ce biti politicki mrtav odmah ... sa tim se oni nece igrati ... ne sto ne bi zeljeli mozda, vole mnogi od njih vlast vise nego svoje sunarodnike ili entitet samo znaju da nakon toga povratka nema...
Nu sade, ispade da je tamo tiranija. :oops:

To ti je najdemokraticnija parcela(iz dva dEla) na vascElom svEtu pa i sire. 8-)
Hahahahahah :D dobar si ... :D ma zajebi demokratiju u BIH... nje nema nigdje ... samo kazem da ce onog koji to uradi njegovi glasaci odmah razapeti na stub srama... Srbi su takvi, njima kao njima taj datum ne predstavlja nista posebno... jedan u nizu neradnih dana u prvom mjesecu ali vjerujem da ce svi mahom glasati ( ako dodje do tog referenduma ) da taj dan ostane dan manjeg entiteta.

Mislim da ce to biti kao i sa nekim vjerskim praznicima tamo u javnim institucijama entiteta , bosnjake nece tjerati da obiljezavaju ako ne zele a oni ce ga proslaviti tako sto ce sjediti kuci i gledati npr BNTV ... kao i do sada...
Locked