Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
amko761

#7051 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by amko761 »

Kad vidim ove slike ne bojim se rata, ima ko da nas brani.

Samo se bojim požara.
archi_a

#7052 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

Samo glupan može računati na to da će u slučaju direktnog udara na Bosnu i Hercegovinu, od strane onih koji to najavljuju, evo već 20 + godina, još uvijek važiti mišljenje milorada ili sličnih i da će se čekati da se ono izjasni oko pokretanja odbrane države! :-)
I samo debil od čovjeka može likovati nad tim da helikopteri OS BiH nisu uzletjeli kao pomoć, zato što je milorad odlučio da ne da odobrenje! Pa upravo je tim i takvim postupcima još jednom naglasio ko je kancer u državi Bosni i Hercegovini!!! Skrenuo pažnju upravo na ono što ne štima i zašto se stvari moraju mijenjati, po ubrzanoj proceduri.
I da i ja malo budem "sarkastičan".... I JNA je bila "narodna", dok nije postala srpska. U "zajedničkoj" državi nemaš samo PRAVA, već imaš i OBAVEZE. Jedna od osnovnih je da pokušaš da budeš bar normalan čovjek, a ne da "potežeš" nacionalni interes, od sporta, kulture, boje fasade, pa sve do čaše vode, da bi pokazao da si najveći krkan u selu!
Pazite dobro šta želite! ;)
Last edited by archi_a on 05/04/2022 21:53, edited 2 times in total.
GOLDZEN

#7053 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by GOLDZEN »

archi_a wrote: 05/04/2022 21:29 :lol:
Daj mu bar pola kile "srpske komponente".
Jel' friška?
Penicilin

#7054 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Penicilin »

Smisao načina ratovanja VRS kao i HVO bio je produžena ruka srpskei hrvatske fašističke politike i ideologije koja je prijesvega bila usmjerena protiv onoga što je građeno kao bratstvo i jedinstvo u Jugoslaviji a što se u Bosni imalo svoje dublje tekovine kao bosanstvo. Srž i smisao bosanskohercegovačkog društva i duha jeste tolerancija i otvorenost prema vjerskim, etničkim i kulturnim različitostima što ga čini drugačijim od večine evropskih nacionalnih ideologija a posebno od desničarskih nacionalnih ideologija istočne Evrope i Balkana.

Međutim ono što je u prošlom ratu poniklo kao bošnjačka ideologija i nacionalizam, kao ideološki odgovor prije svega SDA i islamskih krugova BH društva na agresiju, prihvatilo je tu antibosansku matricu doduše na malo suptilniji način čemu svjedočimo i danas. Ta suptilnost bošnjačkog nacionalizma odražava se u pristupu koji se nominalno zalaže za multietničku državu ali na način da bošnjaci dominiraju sa bošnjačkom kulturom, religijom a da ostali narodi uživaju sva manjiska prava u čemu se i dalje nominalno ogleda bosanska tradicija tolerancije i otvorenosti. Naravno takav pristup iako dosta blaži na skali nacionalizma poredeći ga sa drugim nacionalizmima u regionu i dalje je i antibosasnski i antidržavni imajući u vidu odnos snaga u BiH u kojem bošnjaci, kao skupina iza navedene ideologije zapravu nemaju ni nadpolovičnu ideološku većinu u BiH.

Ono što se smatra bošnjačkim korpusom zapravo je i dalje po ovom pitanju poprilično podjeljeno na one koji odgajaju svoju djecu na način da znaju ko je Vlah i one koji smatraju da se ljudi ne mogu dijeliti prema imenu. Ova dilema međutim zapravo u svojoj srži upravo najdublje seže u smisao sigurnosti jer suština plemena nacije i države jeste djeljenje zajedničke sudbine odnosno u krajnjoj liniji zajednička sigurnost. Pripadnost bilo kakvoj ideologiji na kraju vuče pitanje opredjeljenja u slučaju neophodnosti zajedničke odbrane jer to je pitanje opstanka i pitanje života i smrti. Zato je ovo pitanje tako bitno kada govorimo o Oružanim snagama BiH i to nije nimalo jednostavno pitanje kako ga mnogi ovdje karakteriziraju.

Upravo su OSBiH ovakve kakve su zapravo najvažnija institucija u ovoj državi. To je institucija koja prije svega posjeduje najmoćnija sredstva odbrane kao i prisile i koja ima mandat i sposobnost da čuva suverenitet i integritet. Sve ostale policijske paravojne i civilne strukture zajedno nemaju ni frakciju opreme ni borbene snage Oružanih snaga. A s druge strane balans strukture i međusobnih odosa različitih etničkih, političkih, kulturnih (tradicijsko-istorijskih) frakcija unutar OS je delikatan i krhak kao i cijelo BH društvo danas. Iako u postojećim političkim okolnostima OS ne mogu da reaguju ni na tako očiglednu potrebu kakva je zaštita od požara, ta ista politička opcija kao i vanjski faktor koji je podržava u nastojanjima da sruše BH državu imaju OS BiH kao kljčnu prepreku u ostvarivanju svojih ciljeva.

Iz svih ovih razloga OS BiH predstavljaju ne samo ključni faktor bosanske državnosti već i embrion nekog novog-starog BH društva u kojem te ne cjene po tome kako se zoveš. Možda zvuči naivno ali ako se u oružanim snagama u kasarnama u jedinicama zajedničke vojske nađe model povjerenja i stavova o zajedničkoj sigurnosti ta ideologija taj model ima potencijal da se odatle prelije u ostale institucije i segmente društva. Upravo taj delikatni balans u ovim teškim i neizvjesnim vremenima u trenutcima kad se mnogi pitaju da li će sutra morati braniti svoje živote i svoje porodice u vremenu takvih izazova sva ova pitanju još su intenzivnija u strukturama koje imaju silu u rukama i od kojih u krajnjoj liniji zavisi ishod svih tih izazova. OSBiH u svakom slučaju nisu JNA. Nema te ideologije cinizma i indoktrinacije, nema prikrivene dominacije jedne etničke grupe i koliko god to zvučalo kontraintuitivno nema te šlampavosti i bahatosti. E sad šta su OSBiH tačno odnosno u šta će izrasti to još ostaje da saznamo i da vidimo.
plavi_E

#7055 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by plavi_E »

Treba razumojeti i drugu stranu. Nekad su spaljivali imanja bosnjaka pa cak i same Bosnjake a danas se nadaju da ce to raditi ove vatrene stihije. Otud taj cirkus sa helikopterima OS. Svi koji su kroz historiju nekad imali ustavnu obavezu dijeliti drzavu sa nekim ko te zeli unistiti su imali slicne probleme.

Daleko je BiH od toga da bude "normalna" koruptivna i kriminalna drzava kao sto su to SRB, HR, CG, MK pa i neke druge drzave u regionu.
erotica

#7056 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by erotica »

Evo neke najzanimljivije stvari iz Izvještaja o radu MO za 2021. koji sam skratio, kao broj popunjenosti personalom, koliko je lica napustilo službu, strana vojna pomoć, održavanje sredstava, operativnost voznog parka, planirani kapitalni izdaci 2022-2024. https://docdro.id/7qlWrxw

Koga zanima na stranici parlamentarne skupštine ima kompletan izvještaj. https://www.parlament.ba/act/ActDetails?actId=1564
GOLDZEN

#7057 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by GOLDZEN »

erotica wrote: 07/04/2022 07:34 Evo neke najzanimljivije stvari iz Izvještaja o radu MO za 2021. koji sam skratio, kao broj popunjenosti personalom, koliko je lica napustilo službu, strana vojna pomoć, održavanje sredstava, operativnost voznog parka, planirani kapitalni izdaci 2022-2024. https://docdro.id/7qlWrxw

Koga zanima na stranici parlamentarne skupštine ima kompletan izvještaj. https://www.parlament.ba/act/ActDetails?actId=1564
Što se tiče projekcije koja je vjerujem odlično odrađena bez adekvatnog budžeta sve ovo pada u vodu. Nažalost
Dr Arsla

#7058 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Dr Arsla »

Kad vidim da je ovaj ministar odbrane Nikola Poplašen doktorirao, tačno mi zlo bude
Drekavac22

#7059 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Drekavac22 »

Ne bi ja toliko krivio ni Dodika koliko nas idiotluk oko vogoa sa gasenjem pozara, cuj oslanjati se na dodikovo odobrenje , jednog laktaskog vepra, umjesto da se naprave neke protupozarne jedinice na osnovu kantona ili sta vec ako nemoze od vrha...mora se traziti rupe u zakonu kad imamo takvog ludjaka na celu drzave koji namjerno koci sve....pa se njemu prepustati na milost i nemilost je ludost onda nasa i idiotluk.
elcaliente

#7060 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by elcaliente »

Ovdje samo non stop prica kako ce neko nas napasti?
Ne kontam stvarno ko bi nas to napao i ko smo to mi?
Ispada da RS strijepi od napada 3 vecinom Bosnjacka kantona a ta tri Bosnjacka kantona strijepe od napada RS.
Hrvatski kantoni striijepe od napada Bosnjackih kantona.

I kakav je komandni lanac, npr Ze-Do kanton uz podrsku Sa kantona odluci da napadne Srednjobosanki kanton.
Po kojoj komadnoj odgovornosti ti ljudi uzmu oruzije iz kasarne?
Milion nelogicnosti.
Po ovoj temi mi ( ne zna se ko smo mi) skupljamo oruzije koje dijelimo sa onima kakobi imali za odbranu ako nas oni napadnu.

Ja sam uvjeren da RS nece napasti federaciju.
Oni nemaju nikavog interesa u Federaciji da bi izvrsili agresiju.
Sa Hrvatskim kantonima su u saveznistvu.
Hrvati nemaju interesa za RSom niti RS ima interes sa teritorijom hrvatskih kantona.
Bosnjaci isto nemaju interesa da napdnu RS.
Bilo ko da predje admistrativnu granicu bilo policijom ili nekom paravojnom formacijom biti ce smatram agresorom od strane medzunarodne zajednice.
Dr Arsla

#7061 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Dr Arsla »

elcaliente wrote: 07/04/2022 13:36 Ovdje samo non stop prica kako ce neko nas napasti?
Ispada da RS strijepi od napada 3 vecinom Bosnjacka kantona a ta tri Bosnjacka kantona strijepe od napada RS.

I kakav je komandni lanac, npr Ze-Do kanton uz podrsku Sa kantona odluci da napadne Srednjobosanki kanton.
Milion nelogicnosti.
Po ovoj temi mi ( ne zna se ko smo mi) skupljamo oruzije koje dijelimo sa onima kakobi imali za odbranu ako nas oni napadnu.

Hrvati nemaju interesa za RSom niti RS ima interes sa teritorijom hrvatskih kantona.
Bilo ko da predje admistrativnu granicu bilo policijom ili nekom paravojnom formacijom biti ce smatram agresorom od strane medzunarodne zajednice.
Administrativne granice su imaginarne i nemaju međunarodni legitimitet, plus svakodnevno se prelaze od strane policije bilo entitetske, kantonalnih ili državnih agencija . To su vlažni snovi da bi međunarodna zajednica proglasila to agresijom. Normalno da četalji ne bi napadali kada su agresijom uz pomoć jna uzeli skoro pola države i sad bi htjeli mirni razlaz. Evo vam kurko
mehoxy

#7062 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by mehoxy »

elcaliente wrote: 07/04/2022 13:36 Ovdje samo non stop prica kako ce neko nas napasti?

Milion nelogicnosti.

A u slucaju pokusaja secesije, hmmm ?
Hrmpallier

#7063 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Hrmpallier »

mehoxy wrote: 07/04/2022 15:50

Milion nelogicnosti.

U gornjem iskazu je "međunarodna zajednica" najslabiji iskaz, ako i postojeći.

"Međunarodna zajednica" su između ostalog
Indija ( koja niti smrdi, a niti miriše. Možda ipak više smrdi)
- Kina
- USA
- V.B.
- Rusija
- Profuknjača
- Grčka
- Mađarska
- Egipat
- Srbija
- Kroacija
-
-
i još nekih 190 zemalja.

Rezultanta njihovih pogleda, usklađenosti i odlučnosti je neka sedma-osma decimala oko nule.

Ko uzme stvar u svoje ruke, a za nas bi najpoželjnije bilo da to bude osovina USA - V.B. taj će nešto i da uradi.
elcaliente

#7064 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by elcaliente »

Dr Arsla wrote: 07/04/2022 14:42

Milion nelogicnosti.

Administrativne granice su imaginarne i nemaju međunarodni legitimitet, plus svakodnevno se prelaze od strane policije bilo entitetske, kantonalnih ili državnih agencija . To su vlažni snovi da bi međunarodna zajednica proglasila to agresijom. Normalno da četalji ne bi napadali kada su agresijom uz pomoć jna uzeli skoro pola države i sad bi htjeli mirni razlaz. Evo vam kurko
Prelaze ali sa najavama o odobrenjima.
elcaliente

#7066 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by elcaliente »

mehoxy wrote: 07/04/2022 15:50

Milion nelogicnosti.

Hajmo malo da to prodjemo kako bi to izgledalo.
Ovi iz Rs kazu mi smo od 01.05.2022 suverena drzava.
Povuku sve vojnike i oficire iz oruzanih snaga i zadrze naoruzanje u kasarnama po RS.
Hrvatski kantoni kazu na to dobro neka ste sretno vam i oni povuku svoje vojnike iz oruzanih snaga i zadrze naurozanje koje je u kasarnama u njihovim kantonima jer ne zele da ratuju a i svejedno im je sto su u RS proglasili nezavisnost.
Bosnjacki kantoni kazu sta, kako ne moze to tako. Ze-Do, Sa, Gorazdanski i Unsko Sanski se organizuju i sa pripadnicima preostalih oruzanih snaga recimo da ih je oko 3500 hiljade napadnu RS?
Recimo da i ti kantoni izvrse mobilizaciju i pokupe iz shisha barova svu omladinu, kako ce iz okruzenja napasti RS i silom zadrzati taj dio u Bih?
Eh sada znaci kaze npr Bake eto oni su odvojili mi to ne mozemo dopustiti iz nekoga razloga, sutra svi od 18-55 godina da se jave tu i tu, idemo napasti Lukavicu.
I sada ce neki omladinca iz shisa bara na carsiji da baci crijevo iz ruku, lati se se kalasa i ide da oslobadja Han Pijesak?
Last edited by elcaliente on 07/04/2022 16:40, edited 2 times in total.
archi_a

#7067 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

"Novi paket jačanja odbrambenih kapaciteta Bosne i Hercegovine"- Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO-a. 07. 04. 2022. u 16:01
🇧🇦 :D

P. S. entitet (milorad) može zatražiti od "nekoga" da se povuče iz Oružanih snaga BiH, ne može povući OS BiH. Neću da ulazim u to koliko bi se profesionalnih vojnika odazvalo na njegov poziv. Zatim, da oni koji se odazovu okrenu cijevi u one koji neće i sve one dotadašnje kolege koji ne "pripadaju" tom njihovom imaginarnom planu. Ili da ih pobiju ili da ih protjeraju iz "zauzetih" kasarni.
Kasarne na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine su vlasništvo države BiH! Da bi "zadržali" oružje iz kasarni OS BiH ili same kasarne, oni prvo moraju izvršiti udar na OS BiH, Ustavni poredak zemlje i odredbe odbrane Bosne i Hercegovine. Nisam baš siguran da bi bilo "haj fino, neka ste, sretno vam". :D al, mislite šta god hoćete. :lol:
Nije prva bajkica u koju vErujete.
elcaliente

#7068 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by elcaliente »

archi_a wrote: 07/04/2022 16:39
"Novi paket jačanja odbrambenih kapaciteta Bosne i Hercegovine"- Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO-a.

P. S. entitet može zatražiti od "nekoga" da se povuče iz Oružanih snaga BiH, ne može povući OS BiH. Neću da ulazim u to koliko će se profesionalnih vojnika odazvati na njegov poziv. Zatim, da oni okrenu cijevi u one koji neće i sve one dotadašnje kolege koji ne "pripadaju" tpm njihovom imaginarnom planu.
Kasarne na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine su vlasništvo države BiH! Da bi "zadržali" oružje iz kasarni OS BiH ili same kasarne, oni prvo moraju izvršiti udar na OS BiH, Ustavni poredak zemlje i odredbe odbrane Bosne i Hercegovine. Nisam baš siguran da bi bilo "haj fino, neka ste, sretno vam". :D al, mislite šta god hoćete. :lol:
Pa i proglasenje nezavisnosti je po tome drzavni udar. Naravno da onaj ko proglasi nezavisnost da se je osigurao i da ce uzeti dio naoruzanja, nece grlom u jagode. Ali hipoteticki gledano, da se desi proglasenje interesuje me kako bi reakcija Bosnjaka to izgledala. Fakat je taj da bi to smetalo samo Bosnjacima i to ne svim Bosnjacima.
Hrvati su zadvoljni, oni se ne bi mjesali dok njih neko ne napadne.
archi_a

#7070 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

elcaliente wrote: 07/04/2022 16:53
archi_a wrote: 07/04/2022 16:39

P. S. entitet može zatražiti od "nekoga" da se povuče iz Oružanih snaga BiH, ne može povući OS BiH. Neću da ulazim u to koliko će se profesionalnih vojnika odazvati na njegov poziv. Zatim, da oni okrenu cijevi u one koji neće i sve one dotadašnje kolege koji ne "pripadaju" tpm njihovom imaginarnom planu.

Pa i proglasenje nezavisnosti je po tome drzavni udar. Naravno da onaj ko proglasi nezavisnost da se je osigurao i da ce uzeti dio naoruzanja, nece grlom u jagode. Ali hipoteticki gledano, da se desi proglasenje interesuje me kako bi reakcija Bosnjaka to izgledala. Fakat je taj da bi to smetalo samo Bosnjacima i to ne svim Bosnjacima.

Kakvo proglašenje nezavisnosti, čije proglašenje? Šta pričaš ti? :lol:
Jel ova osoba stvarno u istu ravan stavlja državu BiH, jednu od republika u okviru sfrj (i njena prava po ustavu tadašnje državne zajednice) i jedan od dva entiteta u okviru BiH? O čemu bolan da raspravljamo?
Last edited by archi_a on 07/04/2022 17:02, edited 1 time in total.
archi_a

#7071 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

"Unaprjeđenje sistema protivzračne odbrane i zračne mobilnosti, kao i nastavak projekta modernizacije OS BiH kroz nabavku vojnih helikoptera. :wink:
Pored toga, izuzetno značajnom je istakao potrebu za pružanjem pomoći u jačanju i nabavci novih protivoklopnih sistema, te značajnim unaprjeđenjem protivzračnih sistema zaštite neba Bosne i Hercegovine."
- General Mašović, Pentagon, SAD
:D :bih:
elcaliente

#7072 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by elcaliente »

archi_a wrote: 07/04/2022 16:56
elcaliente wrote: 07/04/2022 16:53

Kakvo proglašenje nezavisnosti, čije proglašenje? Šta pričaš ti? :lol:
Jel ova osoba stvarno u istu ravan stavlja državu BiH, jednu od republika u okviru sfrj (i njena prava po ustavu tadašnje državne zajednice) i jedan od dva entiteta u okviru BiH? O čemu bolan da raspravljamo?
Ovo je forum kao prvo.
Kao drugo,na ovoj temi se spice qurcevi o naoruzanju u slucaju da nas ( jos uvjek ne znamo ko smo mi ) napadne.
Gore iznad je kolega forumas napisao da nas nece niko napasti ali sta u slucaju secesije.
Pitanje je hipoteticko sta u slucaju secesije ko i kako ce reagirati. Budi konstruktivan u odgovoru.
archi_a

#7073 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

Nisi postavio pitanje, već si napisao "elaborat" kako ti vidiš da bi se stvari odvijale. Ja sam ti odgovorio da su to obične gluposti. Al, ne pada mi na pamet da vodim raspravu. Nagledao sam se za ovo godina, sa jedne strane imaš dokumentaciju, zakone, stvarno stanje, video, sliku, nacrtan crtež..... Sa druge strane, dođe lik i na sve to ti kaže:"ma ništa to, vako će bit, ja gledo sinoć milorad rek'o na televiziji". :lol: i treba raspravljat, jel?
Ko smo "mi"? Svi oni koji vole državu Bosnu i spremni su je čuvati, koji su spremni odazvati se, koji su je i 92 čuvali bez želje da im se to plati!
Ko su "oni"? Svi oni koji i nakon 30 godina, nakon sveg oružja koje su preuzeli od prosrpske jna, u nepovoljnim vremenima kada je Bosna vraćala svoju nezavisnost i nisu uspjeli, a misle da će sada moći rasparčati ovu zemlju. Nonsens. :wink:
Last edited by archi_a on 07/04/2022 17:20, edited 1 time in total.
GOLDZEN

#7074 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by GOLDZEN »

Sva ova priča oko Bosne i Hercegovine u zadnjih 40 dana je morala voditi nečemu 😄

Image
elcaliente

#7075 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by elcaliente »

archi_a wrote: 07/04/2022 17:15 Nisi postavio pitanje, već si napisao "elaborat" kako ti vidiš da bi se stvari odvijale. Ja sam ti odgovorio da su to obične gluposti. Al, ne pada mi na pamet da vodim raspravu. Nagledao sam se za ovo godina, sa jedne strane imaš dokumentaciju, zakone, stvarno stanje, video, sliku, nacrtan crtež..... Sa druge strane, dođe lik i na sve to ti kaže:"ma ništa to, vako će bit, ja gledo sinoć milorad rek'o na televiziji". :lol: i treba raspravljat, jel?
Ko smo "mi"? Svi oni koji vole državu Bosnu i spremni su je čuvati, koji su spremni odazvati se, koji su je i 92 čuvali bez želje da im se to plati!
Ko su "oni"? Svi oni koji i nakon 30 godina, nakon sveg oružja koje su preuzeli od prosrpske jna, u nepovoljnim vremenima kada je Bosna vraćala svoju nezavisnost i nisu uspjeli, a misle da će sada moći rasparčati ovu zemlju. Nonsens. :wink:
Postojali su i 1992 nacrti, zakoni, dokumentacija pa smo vidjeli koliko je to vazilo.
Imala je i Ukrajina zakone i dokmentaciju pa ih nije nesto to spasilo.
Izmedju ostalog i danas u BiH imas zakone itd pa nije bas da se ljudi obaziru na to nego otvoreno krse te zakone.
Ta prica svo oni koji su 92 druge godine je prica za malu djecu. I ti sam znas da se nece ljudi odazvati, je kao prvo nece biti napadnut kao 92 godine, kao drugo nije situacija na terenu ista, jer Hrvatski korpus je zadvoljan sa onim sto ima a kao trece nije mentalitet svih ljudi isto kao 92 godine.
Drugo se je braniti a drugo je kada 4 Bosnjacka kantona trebaju izvrsiti otovrenu agresiju na RS.
Koliko ljudi je spremno da jos iz udobnog stana u Sarajevu uzme pusku i zaputi se za Lukavicu da im se ne da odcijepiti. Jerbo nedamo se anamo njima odcijepiti iako fakticki vec decenijama nas RS ne interesuje niti se ko misli tamo vracati.
Al eto hajde i dalje cemo na forumu zamisljati kako ce sve ici bez problema, da imamo oruzane snage koje se nece raspasti pri prvom vecem problemu i da postoji specijalni plan.
Post Reply