I to si upravu, a cujem od ljudi koji su clanovi te stranke da vlada prava tiranija unutar nje (valjda kao i u svakoj drugoj) te da niko nema uvid koliko ima novca u stranci, kud se trosi itd... Za izbore se vecina onih koji se nadju na listi finansiraju sami... BPS Gracanica je za prosle izbore dobila 2 000KMParanoid wrote: To nek zahvale Semiru Haliloviću, junioru koji je sa svojim planovima sjeb'o cijelu babinu kampanju...
PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Janjicar
#7051 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
ramze14
#7052 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
FAILParanoid
Fahro će na kraju ove situacije biti samo jedan od jaganjaca koji će utihnuti.. Njegovo ime će se pominjati u BiH kao simbol kriminala kao što se u Srbiji pominje Mišković koji kao i njegov "brat od čaja" pokušava da novcem uništi piçkoustog u komšiluku.
Podmeces jarane, a i vrapcima na grani je jasno da je ovo stanje proizaslo (od rata pa do sada)od VAS -VALTERA I ZLATNIH KASIKA. Ne branim Fahru, ali da se primjetiti da vam je trn u oku i da ste do sada imali i jedan jedini dokaz njegovih kriminalnih radnji dosad bi ga vec razapeli na tornju.Uhljebili ste sav najveci olos po raznoraznim borackim i nevladinim organizacijama, instalirani ste ko pijavice u svakom segmentu drustva i sada po naredbama iz centrale podmecete sve moguce i nemoguce drugima samo da bi sacuvali svoje guzice i ostavili stanje rahat patnje. Doci ce djavo po svoje - KAD TAD! Do tada moze vam se, nastavite fabrikovati lazi i pljuvati po onima koji traze bar malo dostojanstveniji zivot na ulici.
Aferim!
- Toffee karamela
#7053 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Da li je iko od vas vidio negdje onog ušatog stvora Tihića otkad je ovo počelo ? Je li u bolnici ili se pritajio i seiri nad Zakirom ?
- Styling
#7054 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Jeste, ja sam ih vidjela. To je policija RS-a.Paranoid wrote:Na pumpama na Vracama i Dobrinji policija sa dugim cijevima... reče Backović..
- Styling
#7055 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Informacija koju ja imam je da je u bolnici i da mu se stanje pogorsalo. Ne vjerujem da bi on kao prvi u SDA ostao van dogadjanja da nije nesto ozbiljno.Toffee karamela wrote:Da li je iko od vas vidio negdje onog ušatog stvora Tihića otkad je ovo počelo ? Je li u bolnici ili se pritajio i seiri nad Zakirom ?
- LEDA
#7056 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Styling wrote:Jeste, ja sam ih vidjela. To je policija RS-a.Paranoid wrote:Na pumpama na Vracama i Dobrinji policija sa dugim cijevima... reče Backović..
- Janjicar
#7057 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Covjek je bolestan vjerovatno i treba imati malo postovanja. Zao mi je kad bilo ko dobije tu vrstu bolestiToffee karamela wrote:Da li je iko od vas vidio negdje onog ušatog stvora Tihića otkad je ovo počelo ? Je li u bolnici ili se pritajio i seiri nad Zakirom ?
- bimbokaposzta
#7058 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Mister Yes wrote:"Mladi SBB-a" ili "Djeca SBB-a" bi bilo najprikladnije.Alfons Kauders wrote: krasno
u tom slucaju, dosta sam i ja srao na ovoj temi... neka sad SBB-ovci izmedju sebe skontaju sta ce dalje... a sto se mene tice taj plenum nema legitimitet da predstavlja bilo koga drugog osim onih koji se na njemu pojave i SBB-a... u skladu s tim neka promijene "gradjani Sarajeva" u "SBB" ili nesto prikladno.

- Paranoid
#7059 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ne znam jesi li + ili - 18 g. ali ako si ovo drugo, onda je sramota da ne poznaješ suštinu problema. Ako zaista želiš da negiraš Fahraonove veze sa Keljmendijem, zajedničku firmu sa Miškovićem i niz osuda sa američkih lista..onda ok.ramze14 wrote:FAILParanoid
Fahro će na kraju ove situacije biti samo jedan od jaganjaca koji će utihnuti.. Njegovo ime će se pominjati u BiH kao simbol kriminala kao što se u Srbiji pominje Mišković koji kao i njegov "brat od čaja" pokušava da novcem uništi piçkoustog u komšiluku.
Podmeces jarane, a i vrapcima na grani je jasno da je ovo stanje proizaslo (od rata pa do sada)od VAS -VALTERA I ZLATNIH KASIKA. Ne branim Fahru, ali da se primjetiti da vam je trn u oku i da ste do sada imali i jedan jedini dokaz njegovih kriminalnih radnji dosad bi ga vec razapeli na tornju.Uhljebili ste sav najveci olos po raznoraznim borackim i nevladinim organizacijama, instalirani ste ko pijavice u svakom segmentu drustva i sada po naredbama iz centrale podmecete sve moguce i nemoguce drugima samo da bi sacuvali svoje guzice i ostavili stanje rahat patnje. Doci ce djavo po svoje - KAD TAD! Do tada moze vam se, nastavite fabrikovati lazi i pljuvati po onima koji traze bar malo dostojanstveniji zivot na ulici.
Aferim!
- Magarece_godine
#7060 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pa ovdje sve sami članovi određenih stranaka. Svi su oni isti ba. Kako vas nije stid braniti Fahru ili Bakira ili nekog petog, destog ? Govna su govna ...
- LEDA
#7061 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ovo ti baš i nije bilo ljudskiToffee karamela wrote:Da li je iko od vas vidio negdje onog ušatog stvora Tihića otkad je ovo počelo ? Je li u bolnici ili se pritajio i seiri nad Zakirom ?
- Northstar
#7062 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Mislim da je u najmanju ruku nemoralno zbijati sale sa smrtno bolesnim covjekom. Moze se raspravljati o njegovoj politici i politici stranke ciji je jos uvijek predsjednik, ali ne ulaziti u to gdje se nalazi tesko oboljeli covjek.Toffee karamela wrote:Da li je iko od vas vidio negdje onog ušatog stvora Tihića otkad je ovo počelo ? Je li u bolnici ili se pritajio i seiri nad Zakirom ?
- Toffee karamela
#7063 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Imam ja poštovanja za sve bolesne a pogotovo one koji nemaju šansu da se liječe na inostranim elitnim klinikama. Poput Berine i Belmine koje podlegoše nedugo nakon JMBG džumbusa. Dok se on nekako u isto vrijeme ispali za Njemačku. Eh ko je njima kriv što su se rodile u nevakat.Janjicar wrote:Covjek je bolestan vjerovatno i treba imati malo postovanja. Zao mi je kad bilo ko dobije tu vrstu bolestiToffee karamela wrote:Da li je iko od vas vidio negdje onog ušatog stvora Tihića otkad je ovo počelo ? Je li u bolnici ili se pritajio i seiri nad Zakirom ?
- Butmiran
#7064 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
I šta rade ti drotovi sa dugim cijevima?
- Paranoid
#7065 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Karamelo, vrati se u svoj celofan...
- Janjicar
#7066 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ja imam postovanja prema i jednim a prema i drugim a ti koji nemas postovanja prema osobi koja je oboljela od Karcinoma onda ,hvala Bogu ,se sigurno nisi susretao s tom bolešcu niti neko u tvojoj porodici.Toffee karamela wrote:Imam ja poštovanja za sve bolesne a pogotovo one koji nemaju šansu da se liječe na inostranim elitnim klinikama. Poput Berine i Belmine koje podlegoše nedugo nakon JMBG džumbusa. Dok se on nekako u isto vrijeme ispali za Njemačku. Eh ko je njima kriv što su se rodile u nevakat.Janjicar wrote:Covjek je bolestan vjerovatno i treba imati malo postovanja. Zao mi je kad bilo ko dobije tu vrstu bolestiToffee karamela wrote:Da li je iko od vas vidio negdje onog ušatog stvora Tihića otkad je ovo počelo ? Je li u bolnici ili se pritajio i seiri nad Zakirom ?
- Tiger 033
- shibonja
#7068 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Noam Čomski
deset strategija manipulacije ljudima
1) PREUSMERAVANJE PAŽNJE
Pažnju javnosti preusmeravati sa važnih problema na nevažne. Prezaposliti javnost poplavom nebitnih informacija, da ljudi ne bi razmišljali i stekli osnovna saznanja u razumevanju sveta.
2) STVARANJE PROBLEMA
Ta metoda se naziva i “problem-reagovanje-rešenje”. Treba stvoriti problem, da bi deo javnosti reagovao na njega. Na primer: izazvati i prenositi nasilje sa namerom, da javnost lakše prihvati ograničavanje slobode, ekonomsku krizu ili da bi se opravdalo rušenje socijalne države.
3) POSTUPNOST PROMENA
Da bi javnost pristala na neku neprihvatljivu meru, uvoditi je postepeno, “na kašičicu”, mesecima i godinama. Promene, koje bi mogle da izazovu otpor, ako bi bile izvedene naglo i u kratkom vremenskom roku, biće sprovedene politikom malih koraka. Svet se tako vremenom menja, a da to ne budi svest o promenama.
4) ODLAGANJE
Još jedan način za pripremanje javnosti na nepopularne promene je, da ih se najavljuje mnogo ranije, unapred. Ljudi tako ne osete odjednom svu težinu promena, jer se prethodno privikavaju na samu ideje o promeni. Sem toga i “zajednička nada u bolju budućnost” olakšava njihovo prihvatanje.
5) UPOTREBA DEČIJEG JEZIKA
Kada se odraslima obraća kao kad se govori deci, postižemo dva korisna učinka: javnost potiskuje svoju kritičku svest i poruka ima snažnije dejstvo na ljude.Taj sugestivni mehanizam u velikoj meri se koristi i prilikom reklamiranja.
6) BUĐENJE EMOCIJA
Zloupotreba emocija je klasična tehnika, koja se koristi u izazivanju kratkog spoja, prilikom razumnog prosuđivanja. Kritičku svest zamjenjuju emotivni impulsi (bes, strah, itd.) Upotreba emotivnog registra omogućava pristup nesvesnom, pa je kasnije moguće na tom nivou sprovesti ideje, želje, brige, bojazni ili prinudu, ili pak izazvati određena ponašanja.
7) NEZNANJE
Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumevanje manipulacije njihovim pristankom. Kvalitet obrazovanja nižih društvenih slojeva treba da bude što slabiji ili ispod proseka, da bi ponor između obrazovanja viših i nižih slojeva ostao nepremostiv.
VELIČANJE GLUPOSTI
Javnost treba podsticati u prihvatanju prosečnosti. Potrebno je ubediti ljude da je (in, u modi), poželjno biti glup, vulgaran i neuk. Istovremeno treba izazivati otpor prema kulturi i nauci.
9) STVARANJE OSEĆAJA KRIVICE
Treba ubediti svakog pojedinca da je samo i isključivo on odgovoran za sopstvenu nesreću, usled oskudnog znanja, ograničenih sposobnosti, ili nedovoljnog truda. Tako nesiguran i potcenjen pojedinac, opterećen osećajem krivice, odustaće od traženja pravih uzroka svog položaja i pobune protiv ekonomskog sistema.
10) ZLOUPOTREBA ZNANJA
Brz razvoj nauke u poslednjih 50 godina stvara rastuću provaliju između znanja javnosti i onih koji ga poseduju i koriste, vladajuće elite. “Sistem”, zaslugom biologije, neurobiologije i praktične psihologije, ima pristup naprednom znanju o čoveku i na fizičkom i na psihičkom planu
deset strategija manipulacije ljudima
1) PREUSMERAVANJE PAŽNJE
Pažnju javnosti preusmeravati sa važnih problema na nevažne. Prezaposliti javnost poplavom nebitnih informacija, da ljudi ne bi razmišljali i stekli osnovna saznanja u razumevanju sveta.
2) STVARANJE PROBLEMA
Ta metoda se naziva i “problem-reagovanje-rešenje”. Treba stvoriti problem, da bi deo javnosti reagovao na njega. Na primer: izazvati i prenositi nasilje sa namerom, da javnost lakše prihvati ograničavanje slobode, ekonomsku krizu ili da bi se opravdalo rušenje socijalne države.
3) POSTUPNOST PROMENA
Da bi javnost pristala na neku neprihvatljivu meru, uvoditi je postepeno, “na kašičicu”, mesecima i godinama. Promene, koje bi mogle da izazovu otpor, ako bi bile izvedene naglo i u kratkom vremenskom roku, biće sprovedene politikom malih koraka. Svet se tako vremenom menja, a da to ne budi svest o promenama.
4) ODLAGANJE
Još jedan način za pripremanje javnosti na nepopularne promene je, da ih se najavljuje mnogo ranije, unapred. Ljudi tako ne osete odjednom svu težinu promena, jer se prethodno privikavaju na samu ideje o promeni. Sem toga i “zajednička nada u bolju budućnost” olakšava njihovo prihvatanje.
5) UPOTREBA DEČIJEG JEZIKA
Kada se odraslima obraća kao kad se govori deci, postižemo dva korisna učinka: javnost potiskuje svoju kritičku svest i poruka ima snažnije dejstvo na ljude.Taj sugestivni mehanizam u velikoj meri se koristi i prilikom reklamiranja.
6) BUĐENJE EMOCIJA
Zloupotreba emocija je klasična tehnika, koja se koristi u izazivanju kratkog spoja, prilikom razumnog prosuđivanja. Kritičku svest zamjenjuju emotivni impulsi (bes, strah, itd.) Upotreba emotivnog registra omogućava pristup nesvesnom, pa je kasnije moguće na tom nivou sprovesti ideje, želje, brige, bojazni ili prinudu, ili pak izazvati određena ponašanja.
7) NEZNANJE
Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumevanje manipulacije njihovim pristankom. Kvalitet obrazovanja nižih društvenih slojeva treba da bude što slabiji ili ispod proseka, da bi ponor između obrazovanja viših i nižih slojeva ostao nepremostiv.
Javnost treba podsticati u prihvatanju prosečnosti. Potrebno je ubediti ljude da je (in, u modi), poželjno biti glup, vulgaran i neuk. Istovremeno treba izazivati otpor prema kulturi i nauci.
9) STVARANJE OSEĆAJA KRIVICE
Treba ubediti svakog pojedinca da je samo i isključivo on odgovoran za sopstvenu nesreću, usled oskudnog znanja, ograničenih sposobnosti, ili nedovoljnog truda. Tako nesiguran i potcenjen pojedinac, opterećen osećajem krivice, odustaće od traženja pravih uzroka svog položaja i pobune protiv ekonomskog sistema.
10) ZLOUPOTREBA ZNANJA
Brz razvoj nauke u poslednjih 50 godina stvara rastuću provaliju između znanja javnosti i onih koji ga poseduju i koriste, vladajuće elite. “Sistem”, zaslugom biologije, neurobiologije i praktične psihologije, ima pristup naprednom znanju o čoveku i na fizičkom i na psihičkom planu
- say_cheese
#7069 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nisam ja nista zakucala, pisem iz iskustva. Imam 15 godina radnog staza i sve te godine sam placala doprinose i poreze u visini od 50%. Jel mi smetalo? Nije. Na tren ti zapara srce kad pogledas platnu listu, pa se onda prizoves pameti da ce ti ta ista drzava biti potrebna u slucaju da izgubis posao, da se razbolis, da se skolujes, da koristis infrastrukturu i na kraju da ti isplate penziju koja omogucava dostojanstven zivot. Sve to je sistem uredjene drzave za kojom svi placu i prizeljkuju je, no bojim se da sa ovim mentalnim sklopom, gdje je nacionalni sport drzavu zajebati pod svaku cijenu, taj san se nece nikada ostvariti. Nemoj me pogresno shvatiti, ne zelim svaliti krivicu dramaticnog stanja u drzavi iskljucivo na ledja gradjana, ima tu jos itekako drugih faktora koji uticu, po najvise ludjacka kosulja iz Daytona.OldMayor wrote: Bilo je glupih postova, ali si ga ti bas zakucao.
Jesi procitao sta si napisao? Jesi li se ikad zapitao zasto su radnici prijavljeni na minimalac. Mozda zato sto su nameti i porezi najveci u evropi. A gdje odose te pare? Pa na budzet.
Znaci po tebi je sasvim normalno da radnik ima 400 KM a da budzetlija hladno ima 1200 KM. Iako mu taj radnik daje tih 1200.
Rjesenja su jednostavna. Ne mogu jedni zivjeti ko begovi, a drugi ko kmetovi.
Snizenje plata politicarima i budzetlijama. Kad se to uradi, novac usmjeriti na druge stvari.
Sniziti stope doprinosa, automatski ce se povecati zaposlenost i plate radnicima. Ta povecana zaposlenost i vece plate ce pokriti sigurno isto kao i ovi sada nameti. Jer drzavi je isto, ili jedan platio 50% ili dvojica po 25%, a radniku nije isto kad mu neko uzme 50% plate ili 25%.
Sniziti stope doprinosa, to je vlazan san svih poduzetnika, kako ovih domacih tako i inostranih. Poduzetnici iz uredjenih sistema zapadne EU ne mogu mimo zakona, ali su i oni pronasli rupice u tom istom kako da sruse zastitu radnika. Je li se smanjila stopa nezaposlenosti? Prividno jeste, sto u praksi znaci da ogroman broj ljudi, to su ovi dodatno zaposleni, radi za saku jada i da su prinudjeni na kraju mjeseca traziti dodatnu sadaku od drzave. Posto imaju jako mala primanja, doprinosi i porezi ne mogu napuniti budzetsku kasu pa je drzava primorana da uzima kredite. Zacarani krug. i Kome to ide u prilog? Sirgurno ne radniku, vec iskljucivo poduzetniku.
Cilj ne smije biti da se prepolovi plata budzetlije od 1.200 KM, vec da se povisi plata kmeta kod privatnika na isti nivo. I nemoj mi molim te pjevati balade kako to nije moguce, prosetaj malo izvan BiH granica i pogledaj vile nasih poduzetnika. Ja sam ih svojim ocima gledala pa cak imam jedan isprdak BIH poduzetnika u neposrednom komsiluku. Svaki put mi krenu suze kad pomislim kojim naporom je stekao bogatstvo
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#7070 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
sto su budzetlije zajahale temu
.
Last edited by Matijevic_Vlado on 12/02/2014 12:02, edited 1 time in total.
- Danguba
#7071 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
jedu goFna...eto sta radeButmiran wrote:I šta rade ti drotovi sa dugim cijevima?
-
Hafis
#7072 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Evo na primjer ja. Kud ćeš boljeg na ovom kijametu.Hugo Boss wrote:ja....Hafis wrote:Nosilac svih mogućih NVO priznanja. Profesionalni, ali i univerzalni borac za ljudska prava, prava žena, samohranih majki, nezbrinute djece, pasa lutalica, grenlandskih kitova, demobilisanih boraca i bivših vlasnika videoteka. Jednom riječju jedan od boljih predatora fondova za razvoj civilnog društva, vjerojatno i najbolji. Pomalo curi lova, prodaje se fina sitna prdimahovina, i sve u svemu nije loše. Bože podrži.Janjicar wrote:Zna li neko ko je ovaj Adis Arapovic? Cime se bavi i pripada li kojoj politickoj opciji ili je nezavisan ?
navedi ti neko ime, gukni da vidimo ko je po tebi dobar
A ne treba zanemariti i političku pozadinu. Činjenica da sam ujedno certificiran, to jest ''legitiman'', što nije mala stvar u nestašici tog kadra. Mogli bi me gurnuti i u predsjedništvo kad se stiša ova gungula
-
Rubbie
#7073 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
smjenili smo politicare... naravno treba to da se nastavi, fahro, komsic, bakir lagumdzija, svi da podnesu ostavke... ali prije toga smjeniti sudije i tuzioce! njih niko ne spominje, a oni su ti koji stite cijeli kriminal zadnjih 20 godina, amnestirani od svake kritike...
- Toffee karamela
#7074 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ma kako znaš da se nisam susretala ? Susretala sam se i previše i zato mi je moralno dno da neko može zdušiti na kliniku u Lajpcig a neko nema para ni za lijekove sa esencijalne liste, za kOju je javna tajna da skoro ništa ne pomaže kod tumora. Ljudi samo što bubrege ne prodaju da bi kupili kvalitetne lijekove koji bi im bar malo produžili život.Janjicar wrote: Ja imam postovanja prema i jednim a prema i drugim a ti koji nemas postovanja prema osobi koja je oboljela od Karcinoma onda ,hvala Bogu ,se sigurno nisi susretao s tom bolešcu niti neko u tvojoj porodici.
Kad je krenuo mogao je uplatiti tretman bar za jedno dijete sa sarajevske onkologije i povesti ga sa sobom.
Sad on treba glumiti žrtvu cijelih 100 godina jer su ga nakratko bile skleptale Crvene beretke! A ostali neka pocrkaju!
- Toffee karamela
#7075 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ti se vrati tamo gdje si dobio dijagnozu koja ti se nalazi pod nikom...Paranoid wrote:Karamelo, vrati se u svoj celofan...