Dokle god nemaju pravu konkurenciju ponasati ce bahato!zippoo87 wrote: ↑26/12/2025 16:43 Propasti ce i ovo...jer prave istu gresku kao i svi.
Od prvog dana "provizije i clanarine"...dakle jos jedna u nizu "pohlepa" pokusaja.
Ima 0 korisnika,0 posjeta a ti vec okreces vola na raznju
Zasta nevjerovatno kako niko u tim firmama nema pojma o marketingu i prodaji.
A otvaraju eCommerc trgovinu/platformu.
OLX.BA - sve o tome
Moderator: anex
-
vanjki
#7051 Re: OLX.BA - sve o tome
-
zippoo87
#7052 Re: OLX.BA - sve o tome
Nisam pisao za olx ovo,nego za ovu novu stranicu/platformu koja je danas pustena.vanjki wrote: ↑26/12/2025 17:16Dokle god nemaju pravu konkurenciju ponasati ce bahato!zippoo87 wrote: ↑26/12/2025 16:43 Propasti ce i ovo...jer prave istu gresku kao i svi.
Od prvog dana "provizije i clanarine"...dakle jos jedna u nizu "pohlepa" pokusaja.
https://mungos.ba/
- semsasuljakovic
#7053 Re: OLX.BA - sve o tome
Najgore za korisnike bi bilo tipa da ovaj mungos odvuče pola korisnika.
Jer bi onda korisnici morali plaćati objema platformama ako misle nešto prodati.
Jer bi onda korisnici morali plaćati objema platformama ako misle nešto prodati.
- xPaco1337
#7054 Re: OLX.BA - sve o tome
To ti neće ni jedna firma više uradit, to je bilo prije 10-15 godina kad su cijene svega bile jeftinije struje, hostinga, opreme kompjuterske itd. Kao PIK koji je bio startup nije bio profitabilan i jedina zarada je što su se prodali OLX-u.zippoo87 wrote: ↑26/12/2025 16:43 Propasti ce i ovo...jer prave istu gresku kao i svi.
U ostalom gdje vidiš restoran da se otvori i kaže evo jedite ljudi godinu dana džabe
Ja mislim da onaj koji skonta i uveže Bosna, Hrvatska i Srbija i neke jeftine pošiljke između naših država ti će jedini moci "srušiti" olx. Naravno naše države neće ja mislim nikad niko povezati po tom pitanju.
- PlusSA
#7055 Re: OLX.BA - sve o tome
Ajmo svi tamozippoo87 wrote: ↑26/12/2025 17:18Nisam pisao za olx ovo,nego za ovu novu stranicu/platformu koja je danas pustena.vanjki wrote: ↑26/12/2025 17:16Dokle god nemaju pravu konkurenciju ponasati ce bahato!zippoo87 wrote: ↑26/12/2025 16:43 Propasti ce i ovo...jer prave istu gresku kao i svi.
https://mungos.ba/
Mungos wtf koji naziv
-
zippoo87
#7056 Re: OLX.BA - sve o tome
Nije ti dobro ovo poredjenje sa restoranom,jer olx ne prodaje robu,negu uslugu a usluge imaju jako male troskove a velike marze.xPaco1337 wrote: ↑26/12/2025 18:26To ti neće ni jedna firma više uradit, to je bilo prije 10-15 godina kad su cijene svega bile jeftinije struje, hostinga, opreme kompjuterske itd. Kao PIK koji je bio startup nije bio profitabilan i jedina zarada je što su se prodali OLX-u.zippoo87 wrote: ↑26/12/2025 16:43 Propasti ce i ovo...jer prave istu gresku kao i svi.
U ostalom gdje vidiš restoran da se otvori i kaže evo jedite ljudi godinu dana džabe
Ja mislim da onaj koji skonta i uveže Bosna, Hrvatska i Srbija i neke jeftine pošiljke između naših država ti će jedini moci "srušiti" olx. Naravno naše države neće ja mislim nikad niko povezati po tom pitanju.
Sto se zarade tice i pokrivanja troskova...dobar dio troskova bi se mogao placati od reklama od posjete stranici ali da bi zaradjivao na taj nacin,moras privuci korisnike.
Ovi svi pokusaji tu prave najvecu gresku...nude pakete i aranzmane "nepostojecim" korisnicima. Jer ako ti niko ne posjecuje stranicu,kako ces mu onda prodati "provizije i clanarine"??
Kome ces prodati?
Po mom misljenju,ovakve stranice bi prvo trebale raditi na marketingu od godinu dana,da privuces korisnike a privuci ih mozes tako sto ces davati virtuelna dobra ,kredite da korisnici imaju i da mogu oglasavati ili da oglasi budu potpuno besplatni a da oglasavanje bude 50% jeftinije nego konkurencija.
Jer napraviti ecommerc stranicu danas moze svako,to kosta 1000 KM ali prodavati na toj platformi mogu samo rijetki...bukvalno par online stranica ima dobru online prodaju u BiH.
Evo Ananas je usao na BiH trziste prije godinu dana,ogroman novac imaju ,ulazu i u marketing velike novce a tek su zagrebali sto se tice prodaje i ucesca na trzistu a i to je jer nude kupone po 100-150 KM svaki dan. Znaci opet daju neato korisniku.
Ko god misli da ce uspjeti tako sto ce samo "uzimati",nema potrebe da uopste pokusava.
Last edited by zippoo87 on 26/12/2025 19:03, edited 1 time in total.
- semsasuljakovic
#7057 Re: OLX.BA - sve o tome
Registrovao sam se na mungos. Na prvu - neće ovo duže od mjesec dana opstati.
-
zippoo87
#7058 Re: OLX.BA - sve o tome
Ananas je to sto ovi pokusavaju biti.semsasuljakovic wrote: ↑26/12/2025 19:00 Registrovao sam se na mungos. Na prvu - neće ovo duže od mjesec dana opstati.
Ananas ima ogroman budzet i daju kupone 100-150 KM svaki dan i opet je prodaja preko te stranice zanemariva.
To je dobra ideja ali u praksi su razlicita iskustva,jer svaki pravni subjekt je za sebe a ananas je samo stranica gdje je to sve oglaseno.
Pa onda imamo situaciju da je neki poslodavac jako usluzan,brz i dobar a drugi da je sve suprotno a to se opet sve fakturise ananasu kao platformi.
-
Naslovnica
#7059 Re: OLX.BA - sve o tome
A da neko napravi neki BH e-bay?!
-
zippoo87
#7060 Re: OLX.BA - sve o tome
Pa nemas sta praviti to,mi to vec imamo,olx je nas ebay. Aukcije se kod nas ne mogu raditi,jer je narod nepismen i ne zna sta je to i kako funkcionise.
Olx je imao nekada i aukcije i ugasili su to kroz 1-2 godine.
Kazem,treba korisnicima ponuditi nesto,posebno ako zelis napadati nekog na tronu.
Olx je imao nekada i aukcije i ugasili su to kroz 1-2 godine.
Kazem,treba korisnicima ponuditi nesto,posebno ako zelis napadati nekog na tronu.
- xPaco1337
#7061 Re: OLX.BA - sve o tome
OLX BiH ne bi preživio bez OLX grupacije koja je ogromna. Pik kao čisto Bosanska firma je otišao u grupaciju baš iz tog razloga. Mislim da OLX grupacija vrijedi skoro 800 miliona dolara pa ti vidi
Last edited by xPaco1337 on 26/12/2025 19:30, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7062 Re: OLX.BA - sve o tome
Secam se akcuija na olx
Bidaju i ne jave se
Bidaju i ne jave se
-
zippoo87
#7063 Re: OLX.BA - sve o tome
Odakle ti ova informacija da olx ne bi prezivio bez grupacije?
Koje to enormne troskove ima olx,da se ne moze namiriti iz postojeceg poslovnog modela??
- xoklix
#7064 Re: OLX.BA - sve o tome
Ma preživio bi sigurno, Bu i Pile su majstori svog zanata. Još od gamersa pa prodali dernek tik prije popularizacije facebooka. Gamers radili za svoju dušu i vjerujem da su zahvaljujući njemu sve ovo i napravili.
Evo Korpa i dalje šije Glovo koji godinama radi u minusu i opet ih ne može ugušiti.
Mislim da je Korpa jedna od rijetkih profitabilnih dostavljackih aplikacija/firmi. Meni lično Korpa app svemirska za Glovo i 99% narudžbi mi je preko Korpe. Glovo samo kad nema određenog restorana na Korpi.
- xPaco1337
#7065 Re: OLX.BA - sve o tome
Pa ne bi se spojili (da spojili nisu prodani jer da su vrijedili neke velike pare prodali bi se) da su mogli sami prezivjet. Ne zelim sad držat casove ekonomije, ako ti mislis da je dignuti smf ili phpbb forum sa 100 korisnika i držati servise poput ovih koje spominjemo jednostavno, lagano i jeftino onda probaj sam ha ja.
Ove pokušaje koje kod nas vidis svako malo kako neki napravi stranicu poput OLX-a vecinom rade neki momci koji rade fullstack pa skinu neki library sa githuba slože par stvari, objave to na linkedin i to je to. Ugasi se nakon par mjeseci ili godinu dana. Njima dobar portfolio za prijave za posao.
Spajanje se desilo jer nisu mogli izgurati sve tad je Pik vec postao prevelik zalogaj za njih da mogu sve sami OLX im dobro došao. Naravno cim te veliki igraci uzmu jbg moraš igrati kako oni kažu zato se desile ove promijene na OLX u zadnje vrijeme plaća se sve pa se ljudi žale...Mislim logično da će se plaćat jer mora i grupacija dio sebi uzet.
Velika kompanija ima velika troškove, velika kompanija mora naplatit te troškove pogotovo kod nas jer nemamo stock market pa da se trguje na kojekakvim berzama.
- xPaco1337
#7066 Re: OLX.BA - sve o tome
Jesu majstori za to vrijeme bili, ovo je drugo vrijeme jebiga. I ja sam imao svoje projekte nekad davno samo za dušu nikad marke nisam vidio, ali ne bih radio ovaj posao da sam gledao samo tad zaradu.xoklix wrote: ↑26/12/2025 20:09Ma preživio bi sigurno, Bu i Pile su majstori svog zanata. Još od gamersa pa prodali dernek tik prije popularizacije facebooka. Gamers radili za svoju dušu i vjerujem da su zahvaljujući njemu sve ovo i napravili.
Evo Korpa i dalje šije Glovo koji godinama radi u minusu i opet ih ne može ugušiti.
Mislim da je Korpa jedna od rijetkih profitabilnih dostavljackih aplikacija/firmi. Meni lično Korpa app svemirska za Glovo i 99% narudžbi mi je preko Korpe. Glovo samo kad nema određenog restorana na Korpi.
Korpa je okej...Glovo ja mislim da je puno bolji u RS-u nego u Federaciji.
- semsasuljakovic
#7067 Re: OLX.BA - sve o tome
Troškovi su veliki, otprilike malo manje od pola iznosa čiste dobiti.

-
zippoo87
#7068 Re: OLX.BA - sve o tome
TI svasta napisa a nista nisi napisao,sto znaci da pises bezveze.xPaco1337 wrote: ↑26/12/2025 20:18Pa ne bi se spojili (da spojili nisu prodani jer da su vrijedili neke velike pare prodali bi se) da su mogli sami prezivjet. Ne zelim sad držat casove ekonomije, ako ti mislis da je dignuti smf ili phpbb forum sa 100 korisnika i držati servise poput ovih koje spominjemo jednostavno, lagano i jeftino onda probaj sam ha ja.
Ove pokušaje koje kod nas vidis svako malo kako neki napravi stranicu poput OLX-a vecinom rade neki momci koji rade fullstack pa skinu neki library sa githuba slože par stvari, objave to na linkedin i to je to. Ugasi se nakon par mjeseci ili godinu dana. Njima dobar portfolio za prijave za posao.
Spajanje se desilo jer nisu mogli izgurati sve tad je Pik vec postao prevelik zalogaj za njih da mogu sve sami OLX im dobro došao. Naravno cim te veliki igraci uzmu jbg moraš igrati kako oni kažu zato se desile ove promijene na OLX u zadnje vrijeme plaća se sve pa se ljudi žale...Mislim logično da će se plaćat jer mora i grupacija dio sebi uzet.
Velika kompanija ima velika troškove, velika kompanija mora naplatit te troškove pogotovo kod nas jer nemamo stock market pa da se trguje na kojekakvim berzama.
Evo covjek te demantova jednom slikom...semsasuljakovic wrote: ↑26/12/2025 20:31 Troškovi su veliki, otprilike malo manje od pola iznosa čiste dobiti.
![]()
- mc-twin
-
zippoo87
#7070 Re: OLX.BA - sve o tome
Naziv manje vise ali ono,klasicna web stranica za prodaju. Uletile sada radnje jer je 3 mjeseca besplatno ali ovo ako dozivi 4. mjesec,biti ce uspjeh 
Ja evo razmisljam da li uopste i napraviti nalog...
Ja evo razmisljam da li uopste i napraviti nalog...
-
elq
#7071 Re: OLX.BA - sve o tome
Korpa ti poklanja OLX dopunu od 5 KM za izvrsenu narudzbu: W43DGCFK
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7072 Re: OLX.BA - sve o tome
Vec iakoristen
Trebam 10ak kredita
Istekli mi oglasi
Trebam 10ak kredita
Istekli mi oglasi
-
Pasodoble
#7073 Re: OLX.BA - sve o tome
auuu sto ce te teorija, a ne praksa razuvjeriti za par sedmica i nekim vijestimaxPaco1337 wrote: ↑26/12/2025 20:18 Pa ne bi se spojili (da spojili nisu prodani jer da su vrijedili neke velike pare prodali bi se) da su mogli sami prezivjet. Ne zelim sad držat casove ekonomije, ako ti mislis da je dignuti smf ili phpbb forum sa 100 korisnika i držati servise poput ovih koje spominjemo jednostavno, lagano i jeftino onda probaj sam ha ja.
- Emojti
#7074 Re: OLX.BA - sve o tome
Ja ne mogu da vjerujem kakve ponude primam.
Artikal od 140KM sam vise puta snizavao, trenutno je na 80KM i ostavim historiju cijene upaljenu da svi vide da je spusten. Prodajem dosta ispod nabavne i opet debil dodje ponudi 50KM. Naravno odbijem, kazem fixno pa on trazi da mu prodam za 80KM ali da ja platim postarinu. Blok instant.
Kako nekih ljudi nije sramota ovako se cigancit
Artikal od 140KM sam vise puta snizavao, trenutno je na 80KM i ostavim historiju cijene upaljenu da svi vide da je spusten. Prodajem dosta ispod nabavne i opet debil dodje ponudi 50KM. Naravno odbijem, kazem fixno pa on trazi da mu prodam za 80KM ali da ja platim postarinu. Blok instant.
Kako nekih ljudi nije sramota ovako se cigancit
- pepeljara
#7075 Re: OLX.BA - sve o tome
a tek oni koji po defaultu "koja je najniza" 
iz dosade.
iz dosade.