Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
gnjev wrote:Eh ovako koristim Moju Tv koja je daleko od savrsenog . Cesto pratim i vas telemachovce . Sto se tice Telemacha slazem se da su u prednosti nad bh telecomom trenutno kako u internetu tako i u digitalnoj televiziji. Ali ne mogu da se zapitam jedno jebeno pitanje. Kakav je to bezobrazluk odkupiti nekog pruzaoca usluge i onda siliti raju da uzimaju vase pakete sa manjim downloadom . Mislim da bi se trebali skupiti svi koju su zakinuti i tuziti ih . Ne mozete tako graditi imidj ozbiljne kompanije al nikako. Za svaku osudu !
EDIT : na upload sam konkretno mislio , al to ne mjenja cinjenicu da sam gnjevan na vas iako ne koristim vase usluge
Pa zašto bi oni onda kupili uopšte nekog provajdera ako moraju pružati identične usluge kao dotični?! Paglu ti je logika jaro! Oni jedino moraju ispoštovati stare ugovore koje korisnici imaju sa tim prethodnim provajderom tj. dok isti ne isteknu ili se ne promjeni vlasnik (u slučaju da je ugovor bez obaveznog perioda - mislim da tako nešto i zakon nalaže), inače sumnjam da bi se oni dovodili u situaciju gdje bi ih obični korisnik tužbom mogao "oderati", jer bi isto naravno izazvalo lavinu! Vjerujem da su se sa toga aspekta osigurali debelo, ipak su ovo stranci o kojima je riječ!
PS. A ako ti ne isporučuju uslugu koja ti je garantovana, bilo starim ili novim ugovorom, to nije udure i mislim da tu ima osnova za neke pritužbe i sl.
gnjev wrote:Eh ovako koristim Moju Tv koja je daleko od savrsenog . Cesto pratim i vas telemachovce . Sto se tice Telemacha slazem se da su u prednosti nad bh telecomom trenutno kako u internetu tako i u digitalnoj televiziji. Ali ne mogu da se zapitam jedno jebeno pitanje. Kakav je to bezobrazluk odkupiti nekog pruzaoca usluge i onda siliti raju da uzimaju vase pakete sa manjim downloadom . Mislim da bi se trebali skupiti svi koju su zakinuti i tuziti ih . Ne mozete tako graditi imidj ozbiljne kompanije al nikako. Za svaku osudu !
EDIT : na upload sam konkretno mislio , al to ne mjenja cinjenicu da sam gnjevan na vas iako ne koristim vase usluge
Pa zašto bi oni onda kupili uopšte nekog provajdera ako moraju pružati identične usluge kao dotični?! Paglu ti je logika jaro! Oni jedino moraju ispoštovati stare ugovore koje korisnici imaju sa tim prethodnim provajderom tj. dok isti ne isteknu ili se ne promjeni vlasnik (u slučaju da je ugovor bez obaveznog perioda - mislim da tako nešto i zakon nalaže), inače sumnjam da bi se oni dovodili u situaciju gdje bi ih obični korisnik tužbom mogao "oderati", jer bi isto naravno izazvalo lavinu! Vjerujem da su se sa toga aspekta osigurali debelo, ipak su ovo stranci o kojima je riječ!
PS. A ako ti ne isporučuju uslugu koja ti je garantovana, bilo starim ili novim ugovorom, to nije udure i mislim da tu ima osnova za neke pritužbe i sl.
Pa nek pruze bolju . Zasto da pruzaju losiju ? Ne bi se niko od ovih ljudi zalio da im je bolje , povoljnije .
gnjev wrote:Ali evo ljudi govore da su im rekli da predju na njihove pakete ili ce biti iskljuceni. To je sto posto tako bilo ne bi vise ljudi isto ponavljalo . Evo ovako tu ja situaciju zamisljam. Uzmem ja npr lupam nekog da mi cisti bazen . I placam njegovom poslovodji toliko i toliko para. I dodje neko drugi ko poslovodja tog sto mi cisti bazen i kaze e sad ce ti cistiti manje ali ces placati isto ili vise para, ili nece nikako. Nije fer bar po meni. Primjer jest malo retardiran
Pa i nije ti baš primjer, taj što čisti bazen on i plača, lool Nisi se dobro izrazio.
Koliko znam, svi ti su unaprijed obaviješteni da se gase ti paketi i da izaberu neki iz njigove ponude ili će biti prebačeni na najniže pakete. Isti slučaj ti je i BHT radio kad je u postpaidu gasio neke pakete pa su korisnici morali birati neke od nove ponude ili su automatski bili prebačeni na najniži paket
V3dran wrote:Poštovani,
korisnik sam Vi-NET internet usluga na lokaciji Visoko.
Nakon preuzimanja pružanja usluga od prethodnog provajdera ovim putem želim da skrenem pažnju da je brzina naše internet konekcije drastično smanjena, posebno u domenu uploada, koji je smanjen (za moj paket) sa 768kbps na 256kbps bez ikakve najave i obrazloženja.
Molim Vas da mi pojasnite razloge koji su doveli do prethodno opisanog problema.
Lijep Pozdrav
Lijepo, vidim da se neko sjetio prije mene da se pozali, ma dok im ne dodjes i ne dignes sve u vazduh nema koristi, ma kakav kontakt centar, kakav email, nema od toga nista, to je vec davno dokazano, dodjes sa bombom u njihov centar i odmah sve moze
agent_zero wrote:Jeste li vi mijenjali ove "admin" username i password za pristup podešavanima rutera? Ili ste to ostavili onako kako su vam u telemachu podesili?
Ne znam treba li to mijenjati ili ostaviti kako jeste.
Ja sam svoj davno resetovao u nadi da će onaj problem oko nestanka signala čim napustim sobu biti riješen! Nije pomoglo!
Instalirao (na sopstveni rizik) novi firmware sa tp-link stranice - nije pomoglo!
Da instaliram "3rd party firmware" (nešto kao "kuhani" rom-ovi kod androida) - ne pada mi na pamet, a Šućur Allahu imam ovaj svoj wr741N koji radi ko doksa evo već 3-4god.
agent_zero wrote:Jeste li vi mijenjali ove "admin" username i password za pristup podešavanima rutera? Ili ste to ostavili onako kako su vam u telemachu podesili?
Nemoj mijenjat ni za živu glavu. Ja promijenio i nikad više postavkama nisam pristupio, iako sam 100% siguran u ispravnost passworda
Imao sam 192Kbps upload dok sam imao 2 Mbps download, pa su onda povecali na 4 Mbps i 256Kbps, i onda jos na 4 Mbps i 480Kbps, i onda ste vi taj upload lijepo smanjili na ~ 160 Kbps
Nemoj mijenjat ni za živu glavu. Ja promijenio i nikad više postavkama nisam pristupio, iako sam 100% siguran u ispravnost passworda
Može vratiti na fabričke postavke routera u svakom trenutku, i nakon toga će imati UN - PW kombinaciju "admin" - "admin".
Imao sam 192Kbps upload dok sam imao 2 Mbps download, pa su onda povecali na 4 Mbps i 256Kbps, i onda jos na 4 Mbps i 480Kbps, i onda ste vi taj upload lijepo smanjili na ~ 160 Kbps
Zahvaljujemo, provjerićemo Vaš Ugovor na osnovu korisničkih podataka.
Last edited by Telemach on 02/06/2013 11:43, edited 1 time in total.
klavirdžija wrote:Gdje si našao taj firmware, koja verzija?
I ja dugo o tom razmišljam, ali se bojim da ga ne "brikujem"…
Ma stavio sam oficijelni. Pogledaj na TP-Link stranici za svoj model i preuzmi najnoviji. Mislim da ti automatski resetuje na fabričke postavke nakon toga pa onda moraš sve ponovo da naštimaš oko zaštite.
DON_eARL wrote:Ima li neko problema sa D3Go uslugom?
An error has occurred, vcas_code=1 'Could not connect to VCAS'.
Refresh nije upalio.
Predlažemo da pokušate u drugom browseru ili kada se otvori popup prozor (prozor u kome ide player, a u kojem se pojavljuje greška) da kliknete na bilo koji kanal s lijeve strave tog popup prozora. Poslije toga možete pokrenuti željeni kanal.