Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Maharadza

#7051 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

gnjev wrote:Eh ovako koristim Moju Tv koja je daleko od savrsenog . Cesto pratim i vas telemachovce . Sto se tice Telemacha slazem se da su u prednosti nad bh telecomom trenutno kako u internetu tako i u digitalnoj televiziji. Ali ne mogu da se zapitam jedno jebeno pitanje. Kakav je to bezobrazluk odkupiti nekog pruzaoca usluge i onda siliti raju da uzimaju vase pakete sa manjim downloadom . Mislim da bi se trebali skupiti svi koju su zakinuti i tuziti ih . Ne mozete tako graditi imidj ozbiljne kompanije al nikako. Za svaku osudu !

EDIT : na upload sam konkretno mislio , al to ne mjenja cinjenicu da sam gnjevan na vas iako ne koristim vase usluge
Pa zašto bi oni onda kupili uopšte nekog provajdera ako moraju pružati identične usluge kao dotični?! Paglu ti je logika jaro! Oni jedino moraju ispoštovati stare ugovore koje korisnici imaju sa tim prethodnim provajderom tj. dok isti ne isteknu ili se ne promjeni vlasnik (u slučaju da je ugovor bez obaveznog perioda - mislim da tako nešto i zakon nalaže), inače sumnjam da bi se oni dovodili u situaciju gdje bi ih obični korisnik tužbom mogao "oderati", jer bi isto naravno izazvalo lavinu! Vjerujem da su se sa toga aspekta osigurali debelo, ipak su ovo stranci o kojima je riječ!

PS. A ako ti ne isporučuju uslugu koja ti je garantovana, bilo starim ili novim ugovorom, to nije udure i mislim da tu ima osnova za neke pritužbe i sl. ;-)
kakavdanakneiskustvu

#7052 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

imate li epg?
gnjev

#7053 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gnjev »

Maharadza wrote:
gnjev wrote:Eh ovako koristim Moju Tv koja je daleko od savrsenog . Cesto pratim i vas telemachovce . Sto se tice Telemacha slazem se da su u prednosti nad bh telecomom trenutno kako u internetu tako i u digitalnoj televiziji. Ali ne mogu da se zapitam jedno jebeno pitanje. Kakav je to bezobrazluk odkupiti nekog pruzaoca usluge i onda siliti raju da uzimaju vase pakete sa manjim downloadom . Mislim da bi se trebali skupiti svi koju su zakinuti i tuziti ih . Ne mozete tako graditi imidj ozbiljne kompanije al nikako. Za svaku osudu !

EDIT : na upload sam konkretno mislio , al to ne mjenja cinjenicu da sam gnjevan na vas iako ne koristim vase usluge
Pa zašto bi oni onda kupili uopšte nekog provajdera ako moraju pružati identične usluge kao dotični?! Paglu ti je logika jaro! Oni jedino moraju ispoštovati stare ugovore koje korisnici imaju sa tim prethodnim provajderom tj. dok isti ne isteknu ili se ne promjeni vlasnik (u slučaju da je ugovor bez obaveznog perioda - mislim da tako nešto i zakon nalaže), inače sumnjam da bi se oni dovodili u situaciju gdje bi ih obični korisnik tužbom mogao "oderati", jer bi isto naravno izazvalo lavinu! Vjerujem da su se sa toga aspekta osigurali debelo, ipak su ovo stranci o kojima je riječ!

PS. A ako ti ne isporučuju uslugu koja ti je garantovana, bilo starim ili novim ugovorom, to nije udure i mislim da tu ima osnova za neke pritužbe i sl. ;-)
Pa nek pruze bolju . Zasto da pruzaju losiju ? Ne bi se niko od ovih ljudi zalio da im je bolje , povoljnije .
Mehemed
Vozim: automobil

#7054 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

gnjev wrote: Pa nek pruze bolju . Zasto da pruzaju losiju ? Ne bi se niko od ovih ljudi zalio da im je bolje , povoljnije .
BAS TAKO, pruzaju losiju uslugu da bi ti uzeo njihovu, bolju, ali i skuplju, lopovluk je to, LOPOVI JEDNI! (procitajte ovo Telemach)
doff

#7055 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

gnjev wrote:Ali evo ljudi govore da su im rekli da predju na njihove pakete ili ce biti iskljuceni. To je sto posto tako bilo ne bi vise ljudi isto ponavljalo . Evo ovako tu ja situaciju zamisljam. Uzmem ja npr lupam nekog da mi cisti bazen . I placam njegovom poslovodji toliko i toliko para. I dodje neko drugi ko poslovodja tog sto mi cisti bazen i kaze e sad ce ti cistiti manje ali ces placati isto ili vise para, ili nece nikako. Nije fer bar po meni. Primjer jest malo retardiran :D

Pa i nije ti baš primjer, taj što čisti bazen on i plača, lool :mrgreen: Nisi se dobro izrazio.

Koliko znam, svi ti su unaprijed obaviješteni da se gase ti paketi i da izaberu neki iz njigove ponude ili će biti prebačeni na najniže pakete. Isti slučaj ti je i BHT radio kad je u postpaidu gasio neke pakete pa su korisnici morali birati neke od nove ponude ili su automatski bili prebačeni na najniži paket
Mehemed

#7056 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

V3dran wrote:Poštovani,
korisnik sam Vi-NET internet usluga na lokaciji Visoko.
Nakon preuzimanja pružanja usluga od prethodnog provajdera ovim putem želim da skrenem pažnju da je brzina naše internet konekcije drastično smanjena, posebno u domenu uploada, koji je smanjen (za moj paket) sa 768kbps na 256kbps bez ikakve najave i obrazloženja.
Molim Vas da mi pojasnite razloge koji su doveli do prethodno opisanog problema.

Lijep Pozdrav
Lijepo, vidim da se neko sjetio prije mene da se pozali, ma dok im ne dodjes i ne dignes sve u vazduh nema koristi, ma kakav kontakt centar, kakav email, nema od toga nista, to je vec davno dokazano, dodjes sa bombom u njihov centar i odmah sve moze
Kralj Tvrtko I.

#7057 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

sta ima Bosko Buha :shock:
agent_zero

#7058 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Jeste li vi mijenjali ove "admin" username i password za pristup podešavanima rutera? Ili ste to ostavili onako kako su vam u telemachu podesili?

Ne znam treba li to mijenjati ili ostaviti kako jeste.
Maharadza

#7059 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

agent_zero wrote:Jeste li vi mijenjali ove "admin" username i password za pristup podešavanima rutera? Ili ste to ostavili onako kako su vam u telemachu podesili?

Ja sam svoj davno resetovao u nadi da će onaj problem oko nestanka signala čim napustim sobu biti riješen! Nije pomoglo!

Instalirao (na sopstveni rizik) novi firmware sa tp-link stranice - nije pomoglo!

Da instaliram "3rd party firmware" (nešto kao "kuhani" rom-ovi kod androida) - ne pada mi na pamet, a Šućur Allahu imam ovaj svoj wr741N koji radi ko doksa evo već 3-4god. :mrgreen: 8-)
ExNihilo

#7060 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ExNihilo »

agent_zero wrote:Jeste li vi mijenjali ove "admin" username i password za pristup podešavanima rutera? Ili ste to ostavili onako kako su vam u telemachu podesili?

Nemoj mijenjat ni za živu glavu. Ja promijenio i nikad više postavkama nisam pristupio, iako sam 100% siguran u ispravnost passworda :-)
Mehemed

#7061 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Uspio sam naci ugovor

Evo @Telemach, dobro pogledajte

Image

Imao sam 192Kbps upload dok sam imao 2 Mbps download, pa su onda povecali na 4 Mbps i 256Kbps, i onda jos na 4 Mbps i 480Kbps, i onda ste vi taj upload lijepo smanjili na ~ 160 Kbps
DON_eARL

#7062 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

ExNihilo wrote:

Nemoj mijenjat ni za živu glavu. Ja promijenio i nikad više postavkama nisam pristupio, iako sam 100% siguran u ispravnost passworda :-)
Može vratiti na fabričke postavke routera u svakom trenutku, i nakon toga će imati UN - PW kombinaciju "admin" - "admin".
Eborg

#7063 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Eborg »

Ja sam promijenio i nemam nikakvih problema. Cak sam nabacio i TP-Linkov najnoviji firmware i dobio malo bolji signal.
klavirdžija

#7064 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by klavirdžija »

Gdje si našao taj firmware, koja verzija?

I ja dugo o tom razmišljam, ali se bojim da ga ne "brikujem"…
DON_eARL

#7065 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Ima li neko problema sa D3Go uslugom?

An error has occurred, vcas_code=1 'Could not connect to VCAS'.

Refresh nije upalio.
Telemach

#7066 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Mehemed wrote:Uspio sam naci ugovor

Evo @Telemach, dobro pogledajte

Image

Imao sam 192Kbps upload dok sam imao 2 Mbps download, pa su onda povecali na 4 Mbps i 256Kbps, i onda jos na 4 Mbps i 480Kbps, i onda ste vi taj upload lijepo smanjili na ~ 160 Kbps
Zahvaljujemo, provjerićemo Vaš Ugovor na osnovu korisničkih podataka.
Last edited by Telemach on 02/06/2013 11:43, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#7067 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

I sta nam novo sprema Telemach? :D osim ukidanja kanala?? :D
Telemach

#7068 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dječak sa šibicama wrote:I sta nam novo sprema Telemach? :D osim ukidanja kanala?? :D
Bićete obaviješteni na vrijeme.
kakavdanakneiskustvu

#7069 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

vidim na resiveru mjesto za usb stick,fercera li to?
Eborg

#7070 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Eborg »

klavirdžija wrote:Gdje si našao taj firmware, koja verzija?

I ja dugo o tom razmišljam, ali se bojim da ga ne "brikujem"…
Ma stavio sam oficijelni. Pogledaj na TP-Link stranici za svoj model i preuzmi najnoviji. Mislim da ti automatski resetuje na fabričke postavke nakon toga pa onda moraš sve ponovo da naštimaš oko zaštite.
Telemach

#7071 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

DON_eARL wrote:Ima li neko problema sa D3Go uslugom?

An error has occurred, vcas_code=1 'Could not connect to VCAS'.

Refresh nije upalio.
Predlažemo da pokušate u drugom browseru ili kada se otvori popup prozor (prozor u kome ide player, a u kojem se pojavljuje greška) da kliknete na bilo koji kanal s lijeve strave tog popup prozora. Poslije toga možete pokrenuti željeni kanal.
Eborg

#7072 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Eborg »

Da li će se BHT1 ikad pojaviti na D3GO?
Mehemed

#7073 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

dječak sa šibicama wrote:I sta nam novo sprema Telemach? :D osim ukidanja kanala?? :D
Vjerovatno povecanje cijena...
kakavdanakneiskustvu

#7074 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

kakavdanakneiskustvu wrote:vidim na resiveru mjesto za usb stick,fercera li to?

?
Telemach

#7075 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Na slijedećem linku možete pogledati uputsvo za nadogradnju firmware-a za TP-LINK TL-WR740N routera.

http://www.telemach.ba/upload/document/tp-link_faq.pdf
Locked