Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DuckZz wrote:Ne jebu ovi nikoga, a susjedni distrikt se prevrće po 3 puta na dan.
Kažu da jordanski karađorđević još tajno dejstvuje iz onog aviona što u njeg sjede kad daešovci ubiše onog pilota.
Jordanci ispali veći govnari i prevrtljici od Turaka.
zrakomlat wrote:
Jel ti tvrdiš da Iran nije pomagao Armiji RBiH u ratu?
Kako izgleda kako Iran pomaže vidi se danas u Siriji. Ta priča oni bili fini slali samo novac a ne i vojnike je smješna. Ili pomažeš ili ne pomažeš.
Ja znam ko je poginuo pored mene u rovu. Znam ko se mrznuo 15 dana na Karanovcu, ko je ostavio dijelove tijela na Vlašiću, Vozučoj, Pisanoj Jelici itd. Nije niti jedan Iranac.
Onaj ko kaže da su mu donijeli zlo njegova stvar. Takvog ne poštuje ni njegova porodica a kamoli njegov narod ili pripadnici drugog naroda.
Kada budes nekada u Visokom, preporucujem ti da se prosetas Alejom Sehida Resula (Hajdarija).
Edit:
A u Mostaru obidji ovo "turbe"/sadrvan/spomen cesmu (znam da je "sirk", al et )
U Sarajevu je odmah nakon rata bilo pravo puno iranaca, imali su zlatare, cilimare, kozare, butike i svi su lagano napustili drzavu radi SDA i rastuceg utjecaja saudije i bradonja bez da su ijedan incident po obicne ljude napravili.
98 godine moj jaran novonastali vehabija mi pod nos gura knjigu Veliki Sejtan i prica nekakve price o nekim sijama koje su najgore a ja ga pitam, stani malo zar nije amerika veliki sejtan a cetnici neprijatelji...
Elem koliko samo zuluma pocinise ovi savini dobrovoljci, to kukavicije jaje podmetnuto da se izjednace strane i zlocini...
Neka razlika izmedju ovoga i ratnika iz Maoce koje si meni spocitavao?
Koji si ti srbaljski licemjer i smutljivko.
Takvima i godi da se Bosnjaci radikaliziraju i da postivaju djela Hebzolovaca i Vehabija ,da bi se opravdali velikosrpski zlocini i genocid /
Razlika je u tome da ovi nisu ostavljali krvavi zlocinacki trag, bacajuci ljagu na nasu pravednu borbu. Ovo je Hezbolah
a ti prevrni cijeli internet i pokusaj pronaci ovakav odnos "vehabija iz Maoce" prema islamskim svetinjama (dzamijama, turbetima, mezarima, bibliotekama,...), a kamoli prema neislamskim! Tek tada ces, mozda, shvatiti razliku izmedju crnog i bijelog.
Meni je ovo daleko najgluplja tema na citavom forumu. Kamara nekih indijanaca koji se medjusobno prepucavaju o medjunarodnom sukobu u Siriji. Zauzeli busije i kao imaju svoje favorite, vrse analize i onda cak taj rat gdje strada obican narod prenose u Bosnu putem ove jadne teme.
Smijete se poginulima, razaranjima i kao "ponizavate" jedni druge u ovom nekom virtualnom okruzenju. Najgore sto uvijek na kraju zavrsite tako da se pofatate za vratove zbog toga ko je, koliko i jeste li uopce pomagao Bosni.
Zajednicki Vam je IQ omanje djecije cipele, jer nakon toliko godina supljiranja niste utvrdili da sve sto se desava, bude samo i iskljucivo zbog KORISTI I INTERESA strane koja nekoga "pomaze". Nevazno Turska, SA, Iran, USA, Rusija ili bilo ko pesnesti djeluju samo onda kad vide profit, korist ili neku kombinaciju koja ce donijeti danas, ili u nekoj buducnosti neke benefite za faktora koji "pomaze"
Ne vidite isti tako da na ovaj nacin pravite vec danas potencijalno opasne podjele na neke sekte u BiH (jer to oni jesu), i tako dijelite narod, teritorij, ispirate ljudima mozgove i dovodite ideje j.ebenih sektasa nama u avliju. Tekfirije iz Arabije koji se raznose i napadaju ljude bez razloga, milion nekih sekti iz Irana koji hinje dobrice, a uglavnom se radi o teskim zlocincima nisu nikada bili prisutni u Bosni sve do pocetka zadnje agresije, i zato ne treba da budu prisutni ni danas.
Ti nosioci poganih idelogija su sire po BiH zadnjih 25 godina jer je drustvo u rasulu, vlada blaga anarhija sto je pogodno tlo za sirenje nakaradnih razmisljanja i sistema medju narodom. Vec to da se ovdje gomila mazluma prepucava o tome ko je u pravu, ko nam je "blizi" i ko nije je dokaz da je sjeme zla posijano i uspjesno niklo. Nama ne treba sektaski Iran, nama ne treba ekstremni ludak koji se opase bombom i pobije djecu, zene i nevine ljude. Mi imamo stotine godina islama bez prije navedenih pa nam nisu potrebni ni danas. Razmislite ozbiljno o nekom preventivnom lijecenju, jos ima vremena i vakat je.
Kikibombona wrote:
Ljudi iz Bihaca kazu da bi bez pomoci Irana bili gotovi. I nije samo Bihac dobio pomoc. Imamo izjave Alije Izetbegovica, Rasima Delica i Sefera Halilovica. Ne ocekujes valjda da vise vjerujem tebi nego njima?
Ko sto ti rekoh, odvadi.
I sve to se moze porediti sa americkom pomoci Kurdima?
Ono kad avijacija i to najbolja na svijetu. zbrise sve ispred tebe? Da ne spominjem opremu, oruzje i "instruktore" Mislim nivo i kolicinu toga
Sto se tice mudzahedina, sreca da narod nije bio toliko zainteresovan i opterecen religijom pa im sjeme iako su ga posijali nije palo na plodno tlo. Danas, sa ovako zatucanim narodom imali bi istu situaciju ko u Siriji. Armija bi ionako opterecena na tri fronta morala ratovati jos i sa njima
Zmaci, zica i nek ograde i jednii drugi ono sto su oslobodili
solar7 wrote:Bio sam u tom Bihacu u tom ratu,i vjerujte da pojma nemam o Iranskoj pomoci al haj eto nek je bila,ali eci da je to spasilo Bihac od pada je glupost.Meni nije opet jasno da mnogi forumasi ovdje sve bukvalno najbolje znaju i potkrepljuju podacima:bilo da je u pitanju sirijski nas bosanski ili opet bilo koji rat koji se ticao muslimana.Fascinanantno nema sta kako ljudi oma defakto sve tvrde.
Postby BISCANIN2 » 30/03/2015 19:14
Vec sam jednom pisao o tome ponovo pisem, godina 94 autonomija sa jedne strane, a četnici pokreću februarsku ofanzivu, nema municije, na Hasinu vrhu meci se broje i dijel po 10 tak na svakog, i onda za par dana dolazi municija rpg granate, mini bst topovi, PAM koreanske proizvodnje ,sam sam prisustvovao otvaranju konzervi municije od 1000 kom zapakovana ko riba municija je ruska a na kutijama alllahu ekber, komadant kaže poklon naroda IRANA, da nije tog poklona bilo mi u Krajini bi sad orali nebeske njive.
IRAN je od tad u mom srcu n1, prvi su investirali u poljoprivredu na našem kantonu odmah poslije rata 97 i 98 godine.
Svaka čast svakom ali za Krajinu je Iran uradio što niko nije.
Ne znam na koji način da se odužimo tom našem dokazanom najvećem prijatelju.Ako ko ima ideju rado cu je podrzati.
Stivo za domacu zadacu: 101 ratna prica, Rasim Delic, 263. strana
Municija nam je dolazila sa razlicitih strana a vjerovatno i iz Irana ne znam,a nisam ni reako ako procitas moj post da nije,al da je presudan Iran i njegova pomoc je suplja prica.Cuj minicija ruska i komandant kaze Iran poslao i sad ja trebam reci na osnovu toga jest tako je.Ko ZNA ODAKLE JE DOSLA TA MUNICIAJ.Imali smo mi i svoju namjensku a kupovali smo municiju i od samih srba.I manimo se vise OFF-a,vec se ti drzi svojih nagojaca i ujgura jer su ti oni opsesija.
Pa kako amerikofili ne vjerujete vlastitim podacima, rado bi vi da nadjete da su obje strane pomagali, ali ne može lazljivci. Kao borite se protiv salonaca djikana, a kadbse o ovome priča onda ide neki glupi konstrukt to nije ništa znacilo, sta je ti nasuprot bozanske americke pomoci. "Silna" bombardovanja kad je trebalo za predsjedničku kampanju, a iran 93 počeo da pomaže kad je bilo presudno i najteže. Otjerani su na najruzniji mogici nacin zbog instrukcija i obecanja od tog sugavog zapada da ce oni ubrzati ekonomski rast i prilike u ovoj zemlji a ubrzali su al u kurcu, al to vi ne vidite, jeidni kontakt sa bh svakodnevicom vam je ovaj forum. Umjesto njih dosli su turci koji su sve zivo preuzeli, ne mozes proc 20 metara u sarajevu da ne vidis neku njihovu organizaciju.
Armija nikad nije imala problema sa ljudstvom, ako je iceg bilo bilo je toga. glavni problem je bila materijalno-tehnicka opremljenost. podrska Irana je bila vrlo znacajna. to sto kratke pantole uz podrsku ovog naseg francuza i djenerala nastoje umanjiti njihov doprinos ide samo njima na obraz i na sramotu, ako ga uopste imaju.
sto bi jedan nas uvazeni novinar rekao, navijamo za one koji su navijali za nas. puna podrska Iranu
Nikad ja nigdje nisam negirao neupitnu podrsku Irana (samo sto Kiki lupa gluposti poredeci je sa americkom podrskom Kurdima) mada mi dodje da se zapitam kad vidim naturanje iste od strane dokaza ih petokolonasa
rajv0sa wrote:Pa kako amerikofili ne vjerujete vlastitim podacima, rado bi vi da nadjete da su obje strane pomagali, ali ne može lazljivci. Kao borite se protiv salonaca djikana, a kadbse o ovome priča onda ide neki glupi konstrukt to nije ništa znacilo, sta je ti nasuprot bozanske americke pomoci. "Silna" bombardovanja kad je trebalo za predsjedničku kampanju, a iran 93 počeo da pomaže kad je bilo presudno i najteže. Otjerani su na najruzniji mogici nacin zbog instrukcija i obecanja od tog sugavog zapada da ce oni ubrzati ekonomski rast i prilike u ovoj zemlji a ubrzali su al u kurcu, al to vi ne vidite, jeidni kontakt sa bh svakodnevicom vam je ovaj forum. Umjesto njih dosli su turci koji su sve zivo preuzeli, ne mozes proc 20 metara u sarajevu da ne vidis neku njihovu organizaciju.
Kojim vlastitim podatcima ne vjerujem...da je Amerika nalozila tudzmanu da mora propustati oruzje za bosnu? Pa to svako zna...ali zbog umjesanosti IR irana i jaranstva alije i njegovih ahbaba koje je bilo i prije rata a i za vrijeme rata, i jasnih namjera irana prema bosni (kao danas prema siriji ili jemenu)...to nas je i kostalo konkretne podrske zapada. nadaj se da je neko lud.
Ti i ova tvoja bratija stvarno mislite da hraljanjem ce te neke cinjenice promjeniti.
Za turke me zaboli cundara, mogu a i ne moraju biti u BiH...ali mi ne smetaju.
Klavikula wrote:Armija nikad nije imala problema sa ljudstvom, ako je iceg bilo bilo je toga. glavni problem je bila materijalno-tehnicka opremljenost. podrska Irana je bila vrlo znacajna. to sto kratke pantole uz podrsku ovog naseg francuza i djenerala nastoje umanjiti njihov doprinos ide samo njima na obraz i na sramotu, ako ga uopste imaju.
sto bi jedan nas uvazeni novinar rekao, navijamo za one koji su navijali za nas. puna podrska Iranu
Jedino koga ste uvjerili da neko ovdje podrzava kratkopanotolase je sami sebe...Podrska irana je bila znacajna, zato sto nas je zbog istog tog irana kostala necija druga pomoc, mnnogo bitnijeg.
ALi da se razumijemo, protiv irana nemam apsolutno nista...vec vasih dvostrukih standarda....ne mislim na tebe @klavikula, vec ovo drugo veselo drustvo, ali se ne slazem sa tvojim postom.
Koga boli kurac ko nas je pomagao i ko je u to vrijeme sa SDA olosem saradjivao.
Ono sto je bitno da e u Iranu jedna jako losa vlast, kao i u Turskoj, i u Jordanu i ostalim zemljama zaliva i nadamo se da nece imati nikakvog uticaja na poslijeratnu Siriju jer svaki uticaj ce biti stetan.
Ako trebamo neku paralelu povuci sa nasim ratom, nadamo se da ovaj sirijski nece zavrsiti nerijeseno i da ce SAA protjerati dzihadiste daleko od ove drzave, a zatim amnestirati sve sekularne Sirijce koji su se nasli na drugoj strani.
Iran jeste od svih muslimanskih zemalja bio ubjedljivo najkonkretniji ali isto tako stoji da je zbog tog surovanja i bratovanja SDA sa njima, Armija BiH drugacije i sa sumnjom gledana od strane zapada.
Inace u Siriji ovi Iranci mi se ne cine pretjerano sposobnim, tako mi izgleda da ove elitne jedinice SAA ipak vode sve uspjesne ofanzive, problem je sto tih elitnih jedinica u SAA nema puno pa ne mogu da zavrse jos ovaj rat.