Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Nadzorna_ploca

#70451 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Komsije, u se i u svoje kljuse. :wink:
Imate danas tesku tekmu, Sloga je opasna van Tusnja.
animals

#70452 Re: Premijer liga BiH

Post by animals »

Radovati se kad postanes prvak u ovoj seoskoj ligi,
i onda odes na megdan nekom klubu iz Luxemburga pa te natambura,
mogu samo mazohisti..
NoWayOut

#70453 Re: Premijer liga BiH

Post by NoWayOut »

Pokusava se stvoriti slika, od pojedinaca, da Sarajevo ima drasticnu pomoć od sudija i to pricom o autu i korneru, ako se tako steli titula nekome onda svaka cast. A u isto vrijeme se svjesno zaboravlja dosudjivanje penala na 18m od gola, ili ne dosudjeni penal za koji su svi na grbavici vidjeli da je penal.

Jučerašnja utakmica je katastrofalno sudjena od strane Bjelice, penal nad Ahmetovicem koji je isti kao onaj nad Veselinovicem, kada gledaš na TVu nema veze sa penalom, ali kada uzmeš činjenice da napadač kontrolise loptu, ruka protivnika na ramenu, a obojici bio otvoren put prema golu, svaki napdac ali svaki ce tu pasti i tu se sudiji nema sta prigovoriti, price o intenzitetu su price za malu djecu, u djelicu sekunde uzeti i taj faktor u obzir tesko mogu i bolje sudije.

Ali penali kao ondaj nad Veselinovicem i onaj u Bijeljini, su nesto sasvim drugo, svirati onako nesto je jadno.
Meni je samo drago sto nam se ovo desilo u novembru a ne u maju kao zeljeznicaru.
klosar pravi

#70454 Re: Premijer liga BiH

Post by klosar pravi »

NoWayOut wrote:Pokusava se stvoriti slika, od pojedinaca, da Sarajevo ima drasticnu pomoć od sudija i to pricom o autu i korneru, ako se tako steli titula nekome onda svaka cast. A u isto vrijeme se svjesno zaboravlja dosudjivanje penala na 18m od gola, ili ne dosudjeni penal za koji su svi na grbavici vidjeli da je penal.

Jučerašnja utakmica je katastrofalno sudjena od strane Bjelice, penal nad Ahmetovicem koji je isti kao onaj nad Veselinovicem, kada gledaš na TVu nema veze sa penalom, ali kada uzmeš činjenice da napadač kontrolise loptu, ruka protivnika na ramenu, a obojici bio otvoren put prema golu, svaki napdac ali svaki ce tu pasti i tu se sudiji nema sta prigovoriti, price o intenzitetu su price za malu djecu, u djelicu sekunde uzeti i taj faktor u obzir tesko mogu i bolje sudije.

Ali penali kao ondaj nad Veselinovicem i onaj u Bijeljini, su nesto sasvim drugo, svirati onako nesto je jadno.
Meni je samo drago sto nam se ovo desilo u novembru a ne u maju kao zeljeznicaru.
Samo jedan lik spominje aut i svaki put mu se treba oštro smijati.. :lol:

Onaj penal za Zrinjski je mnoogo toga rekao
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#70455 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

NoWayOut wrote:Pokusava se stvoriti slika, od pojedinaca, da Sarajevo ima drasticnu pomoć od sudija i to pricom o autu i korneru, ako se tako steli titula nekome onda svaka cast. A u isto vrijeme se svjesno zaboravlja dosudjivanje penala na 18m od gola, ili ne dosudjeni penal za koji su svi na grbavici vidjeli da je penal.

Ja bih sacekao do maja, ko zna sta nas sve ceka na proljece :D
Nemojte se cuditi ako protiv nekih levata dobijete smijesan penal, tek onako da vam kasnije mogu na nos nabiti kad oni budu zavrsavali titulu.
Jos usput suspenduju 2-3 sudija na vasim utakmicama.
Da ne govorim da protiv njih izadju juniori Krupe, a protiv vas u najacem sastavu sa 120%.
Latini su uspjeli, ubacili su nam trojanskog konja, dok se mi koljemo, oni zavrsavaju titule.
Doduse, na vasu srecu, cini mi se da ste vi jaci onih famoznih 20% od drugih, pa ne mogu ni sudije sve zavrsiti, ali vidjet cemo.
NoWayOut

#70456 Re: Premijer liga BiH

Post by NoWayOut »

mali_milojica wrote:

Ja bih sacekao do maja, ko zna sta nas sve ceka na proljece :D
Nemojte se cuditi ako protiv nekih levata dobijete smijesan penal, tek onako da vam kasnije mogu na nos nabiti kad oni budu zavrsavali titulu.
Hoces iskreno, ako iko cita blizak klubu, ovakav penal ako nam dosude neka ga fule i to ofirno da dodaju loptu golmanu. Ja mogu shvatiti greske sudija, i ima ih bruku na svakoj tekmi, nase sudije su karine, realno, osim par njih sto se trude da sude kako treba.
Problem je sto su oči javnosti, medija, uvijek usmjerene na utakmice Sarajeva i Zeljeznicara, ko gleda sta se dešava na utakmicama Zrinskog i Širokog, protiv lijevih ekipa, niko! Svaka greska u korist Sarajeva i Zeljeznicara, se vrti po medijima po heftu dana, pa ovdje o autu, za koji niko nije siguran jeli ili nije za Sarajevo, se prica mjesec dana. U Sirokom ebavali drzavu par dana se digla prasina i idemo.
decko_sa_kovaca

#70457 Re: Premijer liga BiH

Post by decko_sa_kovaca »

bilbija izjavio "ovo je nedopustivo da se ovako sudi protiv zrinjskog u mostaru" :lol:
Nadzorna_ploca

#70458 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Od Bilbije i ne mozes ocekivati nista drugacije. Ne treba decka sad razapinjati poslije ovoga. :mrgreen:
emigrazione

#70459 Re: Premijer liga BiH

Post by emigrazione »

AmiĐa_Idriz wrote:
Grean wrote:a sva se prica svodi na penal u Bijeljini.
Ako uzmemo u obzir da je taj penal direktno odlučio prvaka svakako da će se sve svoditi na taj penal, mislim ono, gle čuda.
Zbog penala kao što je taj u Bijeljini, Zeljezničar je i došao u situaciju da se bori za titulu
NoWayOut

#70460 Re: Premijer liga BiH

Post by NoWayOut »

decko_sa_kovaca wrote:bilbija izjavio "ovo je nedopustivo da se ovako sudi protiv zrinjskog u mostaru" :lol:

Pa naravno, tako i treba izjavljivati, kad sudija pokrade protivnika fino na presici napadnes sudiju kako je sudio u korsit protivnika.
Pa njima da je uzeta titula kao zeljeznicaru, oni bi dvije godine na svakoj presici pricali o tom penalu, o ugroženosti, dovodili bi u pitanje fudbal u BiH ako ce se ovako suditi, prijetili istupanjem itd i sl.
emigrazione

#70461 Re: Premijer liga BiH

Post by emigrazione »

Mitomani niko vam nije uzeo titulu, ne može jedan penal u sezoni da odluči prvaka
AmiĐa_Idriz

#70462 Re: Premijer liga BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

emigrazione wrote:
AmiĐa_Idriz wrote: Ako uzmemo u obzir da je taj penal direktno odlučio prvaka svakako da će se sve svoditi na taj penal, mislim ono, gle čuda.
Zbog penala kao što je taj u Bijeljini, Zeljezničar je i došao u situaciju da se bori za titulu
Jašta je.
Nadzorna_ploca

#70463 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Sliver wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Od Bilbije i ne mozes ocekivati nista drugacije. Ne treba decka sad razapinjati poslije ovoga. :mrgreen:
A Tamaru? :D
Ona moze platiti njegove grijehove. :izet: :D
decko_sa_kovaca

#70464 Re: Premijer liga BiH

emigrazione wrote:Mitomani niko vam nije uzeo titulu, ne može jedan penal u sezoni da odluči prvaka
Sutra kad budete popusili titulu zbog jednog boda pitat cu te jel ovaj penal odlucio al nek vas karaju zbog takvih poput tebe
emigrazione

#70465 Re: Premijer liga BiH

Post by emigrazione »

decko_sa_kovaca wrote:
emigrazione wrote:Mitomani niko vam nije uzeo titulu, ne može jedan penal u sezoni da odluči prvaka
Sutra kad budete popusili titulu zbog jednog boda pitat cu te jel ovaj penal odlucio al nek vas karaju zbog takvih poput tebe
Nije i ne moze odluciti nista
mali_milojica

#70466 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

decko_sa_kovaca wrote:bilbija izjavio "ovo je nedopustivo da se ovako sudi protiv zrinjskog u mostaru" :lol:
Pa to je recept. Galami, skreni pricu u drugom pravcu.
Jel iko potegao pricu o penalima za Zrinjski protiv Goska.
Jel iko potegao pricu kako Krupa odmara prvi tim i izvodi juniore protiv Zrinjskog, pravdajuci utakmicom Kupa, iako su prvu dobili sa 0:4 u gostima.
Onda protiv Sarajeva izvode najaci sastav iako su u tom periodu takodje igrali Kup (mozda cak i finale protiv nas, ne sjecam se). O plakanju nakon utakmice i nervozi mozemo i drugi put.
Zato ove sezone Krupu treba zakucati na dno i poslati ih u ligu RS.
decko_sa_kovaca

#70467 Re: Premijer liga BiH

Mi je sigurno necemo zakucat :lol:
ZonFon

#70468 Re: Premijer liga BiH

Post by ZonFon »

decko_sa_kovaca wrote:
Ako zijanimo titulu zbog jednog boda prije ce biti da smo je izgubili zbog remija sa GOSK-om na Kosevu gdje smo imali par dobrih sansi i fulali prazan gol ili recimo remi u Zenici ili poraz od GOSK-a u Gabeli gdje nas niko nije sputavao osim mozda loseg terena u Gabeli.

Sto se tice majoriziranih, provesce se oni fino sa istokom kad dodju na Kosevo.
mali_milojica

#70469 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

decko_sa_kovaca wrote:Mi je sigurno necemo zakucat :lol:
Sljedecu idemo njima, a posto smo u gostima bolji nego kuci, lose im se pise. :lol:
Neka im zadnje kolo ove godine u susret za opstanak izadju prijatelji iz Mostara. :izet:
decko_sa_kovaca

#70470 Re: Premijer liga BiH

Al ne kontam fakat cime su bili nezadovoljni. Eto mi smo pobjedili dole pa nije bilo ovog
Radio Sarajevo

#70471 Re: Premijer liga BiH

Post by Radio Sarajevo »

Meni su uvijek smiješne ove priče o visokoj politici kad neko bude oštećen za penal.

Je li ikome palo na pamet da je sudija slučajno pogriješio, i da jednostavno nije dobro vidio?

Ne znam više šta hoćete od Saveza, ljudi rade koliko mogu, i rade prilično dobro. Ako uporedimo naš sa savezima iz komšiluka, kod nas barem ne vladaju kriminalci iz najgoreg miljea, kao što je to slučaj u Srbiji i u Hrvatskoj.

Niti iko dogovara titulu, niti je to ikad tako bilo. Jednostavno, negdje se malo pogriješi, negdje malo ukrade, ali u suštini uvijek najbolji tim bude na kraju šampion.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#70472 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

emigrazione wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:
Grean wrote:a sva se prica svodi na penal u Bijeljini.
Ako uzmemo u obzir da je taj penal direktno odlučio prvaka svakako da će se sve svoditi na taj penal, mislim ono, gle čuda.
Pa ja isto kao i zbog lakrdije u Lukavici protiv Slavije kad ste vi osvojili sampionsku titulu ili u zadnjoj utakmici protiv Slobode kad su svi osim Zebe znali da ne trebaju igrati. Nemoj bez veze da zapocinjemo pricu kad su u toj prici razlike minorne.
hrasno38

#70473 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

decko_sa_kovaca wrote:
100% radi ovakvih bi volio da se raspadnu a opet ima zaista super ljudi koji vole taj klub svim srcem i radi njih ne bi.
AmiĐa_Idriz

#70474 Re: Premijer liga BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Sistemsko guranje nekog kluba do titule je apsolutno nemoguće, nebitno Željo, Sarajevo, Zrinjski, Slob..ovaj :mrgreen:

Kada to shvatite biće vam lakše. Valjda.
hrasno38

#70475 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

Radio Sarajevo wrote:Meni su uvijek smiješne ove priče o visokoj politici kad neko bude oštećen za penal.

Je li ikome palo na pamet da je sudija slučajno pogriješio, i da jednostavno nije dobro vidio?

Ne znam više šta hoćete od Saveza, ljudi rade koliko mogu, i rade prilično dobro. Ako uporedimo naš sa savezima iz komšiluka, kod nas barem ne vladaju kriminalci iz najgoreg miljea, kao što je to slučaj u Srbiji i u Hrvatskoj.

Niti iko dogovara titulu, niti je to ikad tako bilo. Jednostavno, negdje se malo pogriješi, negdje malo ukrade, ali u suštini uvijek najbolji tim bude na kraju šampion.
vjerujem da si ovo napisao u saljivom tonu :D
Locked