Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- afannedim
#70426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E pa cime se zamarate ukinu kanale vi o logotipima
- semirsar
#70427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
deder ti to malo protabiri i azuriraj, nemoj i ti sad da brljavis k'o onicrnivrag wrote:N1 HD, BHT1 SD, Federalna TV, RTRS, Pink BH, OBN, Hayat HD, TV1, Face TV SD, Al Jazeera Balkans HD, TV Sarajevo HD, Alfa TV, TV Kiss, HRT1, HRT2, HRT3, HRT4, RTS1, RTL HR, RTL 2 HR, Prva TV, Alternativna TV, TV Vogošća, RTV Zenica, Oscar C, Naša TV, OSM TV, RTV Mostar, City TV, NTV IC, MTV Igman, RTV Hit, RTV TK, TV Bugojno, Jasmin TV, Hema TV, TV Visoko, RTS Satelit, Fox Movies SD, Cinestar TV, Cinestar Fantasy, TV1000, AXN, Diva, Nickelodeon SD, Hayatovci, Discovery Channel, Animal Planet SD, National Geographic SD, Viasat Explore, Viasat History, 24Kitchen SD, History Channel SD, Travel Channel SD, Lov i Ribolov, Sport Klub 1 SD, Eurosport 1 SD, Eurosport 2 SD, Grand TV, DM Sat, Pink Music, Hayat Folk, Hayat Music, VH1, BHT1 HD, Face TV HD, Info Kanal + 37 domaćih radio kanala.pseudonym wrote:Pozdrav. Ima li ko spisak digitalnih DVB-C kanala koji su otkljucani?
-
PhilCou
#70428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zahvaljujem.crnivrag wrote:Postoji rupa, koja je izgleda nastala u toku radova na izbacivanju AMC kanala i ubacivanju ova nova dva kanala, jer u 02:45 mi je sat zaledio na resiveru, i tad su završili sa radovima.PhilCou wrote:@crnivrag
Vraže, ako možeš provjeri i ti kod sebe na TV-u imaš li 'rupa' u vraćanju sadržaja. Recimo, ja ne mogu vratiti sadržaj na O2, koji je išao sinoć od 23:25 pa sve do 02:45 (Gavran, Dva i pol muškarca x2 i Vesele sedamdesete). Isto tako, na Novoj ne mogu vratiti film Kartel od sinoć, a ima rupa i na Fox Crimeu, u istom terminu kao i na O2.
Ne bi trebalo da samo ja imam ovaj problem, pa pogledajte i vi.
- crnivrag
#70429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Probaću da se ažuriram, pretpostavljam da se nešto izmijenilo čim mi to napominješ, a pravo je mukotrpan posao šaltati 236 kanala, i svaki čekati po 5 sekundi hoće li se otvoriti ili će izbaciti poruku da je potreban CI modul.semirsar wrote: deder ti to malo protabiri i azuriraj, nemoj i ti sad da brljavis k'o oni![]()
Međutim potrudiću se da i to bude ažurno uskoro.
- semirsar
#70430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:Probaću da se ažuriram, pretpostavljam da se nešto izmijenilo čim mi to napominješ, a pravo je mukotrpan posao šaltati 236 kanala, i svaki čekati po 5 sekundi hoće li se otvoriti ili će izbaciti poruku da je potreban CI modul.semirsar wrote: deder ti to malo protabiri i azuriraj, nemoj i ti sad da brljavis k'o oni![]()
Međutim potrudiću se da i to bude ažurno uskoro.
- MTV
#70431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Semire to sto ti trazis ide preko TV-a DVB-C a ne resivera.
- semirsar
#70432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ne smim mu reci da mu ne valja tv, jel ono bijase pipi lips nakavMTV wrote:Semire to sto ti trazis ide preko TV-a DVB-C a ne resivera.
jbt, napravice mi nedji na Dbr sacekusu i ugristi
P.S. vi's da je @Benq ocito zaplatio, ne uprati se ovdi u zadnje vrijeme
- crnivrag
#70433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Skontah sad da u postavkama ima da se odabere opcija Free + scrambled channels i samo Free channels, evo sad ću izvršiti skeniranje i izvijestiti o kanalima koji su otključani putem DVB-C mreže (A TV je Philips 43PUS6412/12)semirsar wrote: ne smim mu reci da mu ne valja tv, jel ono bijase pipi lips nakav![]()
P.S. vi's da je @Benq ocito zaplatio, ne uprati se ovdi u zadnje vrijeme![]()
P.S. Preporučio bih ti da nosiš ovo kad izlaziš napolje

- MTV
#70434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Fetis na usi.
Svasta ima na ovoj planeti.

Svasta ima na ovoj planeti.
- MTV
#70435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ko zna, mozda ga je pojeo komplet. Em Benq nema em crni kasni sa obavijestima mere bit mu tesko pao na zeludac.semirsar wrote: ne smim mu reci da mu ne valja tv, jel ono bijase pipi lips nakav![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#70436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:@kakavdanakneiskustvu,kakavdanakneiskustvu wrote:@telemach,na nekim kanalima nema opcije gledaj ispocetka za sve emisije?
Dostavite nam u pp nazive kanala i provjerit ćemo.
- crnivrag
#70437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Revidirana lista otključanih DVB-C kanala sa 28.08.2018.:arhivasvega wrote:Ima li kakve promjene na analognoj dvbc? Radi li mozda sk hd?
TV Kanali (68): N1 HD, BHT 1, Federalna TV, RTRS, Pink BH, OBN, Hayat HD, TV1, Face HD, Al Jazeera Balkans HD,TV Sarajevo HD, Alfa TV, TV Kiss, HRT 1, HRT 2, HRT 3, HRT 4, RTS 1, RTL HR, RTL 2 HR, Prva TV, Alternativna TV, TV Vogošća, RTV Zenica HD, HTV Oscar C, Naša TV, OSM, City TV, NTV IC Kakanj, MTV Igman, RTV HIT, RTV TK, TV Bugojno, TV Jasmin, Hema TV, TV Visoko, RTS Svet, FOX Movies, CineStar TV, CineStar Fantasy, TV 1000, AXN, DIVA, CineStar Comedy, Pink SciFi & Fantasy, Nickelodeon, Hayatovci, Discovery Channel, Animal Planet, National Geographic, Viasat Explore, Viasat History, 24 Kitchen, History Channel, Travel Channel, National Geographic Wild HD, Lov i Ribolov, Sport Klub 1 BiH, Eurosport 1, Eurosport 2, Grand TV, DM Sat, Pink Music, Hayat Folk, Hayat Music, VH1, BHT 1 HD, Info Kanal.
Radio kanali: Svih 36 domaćih radio kanala.
Last edited by crnivrag on 28/08/2018 22:08, edited 2 times in total.
- semirsar
#70438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ijuuuucrnivrag wrote:Skontah sad da u postavkama ima da se odabere opcija Free + scrambled channels i samo Free channels, evo sad ću izvršiti skeniranje i izvijestiti o kanalima koji su otključani putem DVB-C mreže (A TV je Philips 43PUS6412/12)semirsar wrote: ne smim mu reci da mu ne valja tv, jel ono bijase pipi lips nakav![]()
P.S. Preporučio bih ti da nosiš ovo kad izlaziš napolje
https://www.chatelaine.com/wp-content/u ... 23-PM1.png
P.S. @Benq mi se javio, na Bjelasnici je, ceka da mu opletu... sta li ono bjese... a znam, "ono za ono" sto dobro dodje kad
P.P.S. nat geo wild HD, cini mi se nejmas u listi, a dodje danas i ovi novi piMkac... ako ima jos sto, vec ces otkrit i dohaberit
-
kakaljin
#70439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Taman, ukinu analogiju i ostave ovo otkljucano, a ko nema tv sa DVB-c tunerom daju resiver i svi sretni imaju bolju sliku, a vamo oslobodili prostor za nove kanale ( ali prije ukidaju nego ubacuju nove po zadnji radnjama )crnivrag wrote:Revidirana lista otključanih DVB-C kanala sa 28.08.2018.:arhivasvega wrote:Ima li kakve promjene na analognoj dvbc? Radi li mozda sk hd?
TV Kanali (65): N1 HD, BHT 1, Federalna TV, RTRS, Pink BH, OBN, Hayat HD, TV1, Face HD, Al Jazeera Balkans HD,TV Sarajevo HD, Alfa TV, TV Kiss, HRT 1, HRT 2, HRT 3, HRT 4, RTS 1, RTL HR, RTL 2 HR, Prva TV, Alternativna TV, TV Vogošća, RTV Zenica HD, HTV Oscar C, Naša TV, OSM, City TV, NTV IC Kakanj, MTV Igman, RTV HIT, RTV TK, TV Bugojno, TV Jasmin, Hema TV, TV Visoko, RTS Svet, FOX Movies, CineStar TV, CineStar Fantasy, TV 1000, AXN, DIVA, Nickelodeon, Hayatovci, Discovery Channel, Animal Planet, National Geographic, Viasat Explore, Viasat History, 24 Kitchen, History Channel, Travel Channel, Lov i Ribolov, Sport Klub 1 BiH, Eurosport 1, Eurosport 2, Grand TV, DM Sat, Pink Music, Hayat Folk, Hayat Music, VH1, BHT 1 HD, Info Kanal.
Radio kanali: Svih 38 domaćih radio kanala.
- crnivrag
#70440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ipak je TV kriv, na Free channels mi nije izlistao Nat Geo Wild HD, Pink SciFi i CineStar Comedy, a evo otključani su i oni, zato ti kažem najbolja metoda je šaltanje jednog po jednog kanalsemirsar wrote:
P.P.S. nat geo wild HD, cini mi se nejmas u listi, a dodje danas i ovi novi piMkac... ako ima jos sto, vec ces otkrit i dohaberit![]()
- semirsar
#70441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ja ne saltam, pogotovo ne jedan po jedan, u mene mi moj nadje i poslozi svaki novi kanal na kraj liste a drugi hi razbaca po abecedi valjda 
- MTV
#70442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo vi pisite pa kad vam po uzoru na SBB sve zakodiraju i ostane Info kanal i javni servis.
- semirsar
#70443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
vala i ne bih se zacudio, jok vala 
-
djama
#70444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Je li se jos nekome desava problem sa EON , tipa kad vratim sadrzaj kao npr seriju od jucer da gledam seriju nekih 4-5 minuta i onda mi se sama restart na pocetak i sve tako , isto kao da udje u neki loop...
- crnivrag
#70445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
+ Zanima me zašto na web stranici i u okviru PDF dokumenta sa digitalnom programskom shemom navodite da se kanal "CineStar Comedy & Family" emituje u HD rezoluciji, te isti promovišete na Vašoj službenoj Facebook stranici kao kanal u HD rezoluciji, kada se isti emituje u SD rezoluciji?crnivrag wrote:Na kanalu CineStar Premiere 1 HD ne radi opcija TV Unazad kao što ste naveli u prethodnom postu, također sinoć je putem resivera samo pušten novi logotip za kanal "Alternativna TV", dok su ostali logotipi ostali nepromijenjeni i netačni.Telemach wrote:
@crnivrag,
Kada kolege budu imale više informacija u vezi Top Play-a kontaktirat će Vas. Zamolit ćemo za malo strpljenja. Na kanalu Cinemax 2 HD neće i dalje biti ocija TV unazad, a ista je istovremeno omogućena za kanale CineStar TV Premiere 1 HD i CineStar TV Premiere 2 HD.
U nastavku postavljam sliku pravilnih logotipa, koje je potrebno ubaciti u novu reviziju software-a za resivere:
-
kakavdanakneiskustvu
#70446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach,racun za juli mi je trebao stici na mail,sad provjerih,jos ga nema?
- Telemach
#70447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@djama,djama wrote:Je li se jos nekome desava problem sa EON , tipa kad vratim sadrzaj kao npr seriju od jucer da gledam seriju nekih 4-5 minuta i onda mi se sama restart na pocetak i sve tako , isto kao da udje u neki loop...
Zamolit ćemo za broj Ugovora i kontakt telefon u pp kako bismo mogli izvršiti potrebne provjere.
- Telemach
#70448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@kakavdanakneiskustvu,kakavdanakneiskustvu wrote:@telemach,racun za juli mi je trebao stici na mail,sad provjerih,jos ga nema?
Kada ste se registrovali na e-račun?
-
kakavdanakneiskustvu
#70449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
krajem proslog mjeseca,u telemachu u zenici,receno mi da ce mi iduci racun doci na mailTelemach wrote:@kakavdanakneiskustvu,kakavdanakneiskustvu wrote:@telemach,racun za juli mi je trebao stici na mail,sad provjerih,jos ga nema?
- Telemach
#70450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@kakavdanakneiskustvu,kakavdanakneiskustvu wrote:krajem proslog mjeseca,u telemachu u zenici,receno mi da ce mi iduci racun doci na mailTelemach wrote:@kakavdanakneiskustvu,kakavdanakneiskustvu wrote:@telemach,racun za juli mi je trebao stici na mail,sad provjerih,jos ga nema?
Imate pp.