Ukrajina

lajkujMe

#70376 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Spoiler
Show
sumirprimus wrote: 28/03/2022 08:56
kazu su35 juce oboreni, video ima no pot vrde jos nema..
jesu rekli da su oborili su35.sad ima i vidoe da l i je novi, vidjecemo ruska ptica lepo gori hehe :izet:
Ako se ispostavi tacno ovo je prvi SU-35 oboren iznad Ukrajine koliko ja znam.

Ovo je kao da su Rusi oborili Americki F22 ili F35.
Najmoderniji lovac-bombarder Ruske avijacije.
I taj sigurno nije letio nisko oboren je sigurno sa velike visine.
Korisničkoime

#70377 Re: Ukrajina

Post by Korisničkoime »

apsidejzi wrote: 27/03/2022 23:55
Nadzornik wrote: 27/03/2022 23:47

Bilo koja pomoc u naoruzanju mora dobiti odobrenje od Amera i oni hirurski precizno doziraju tu isporuku,ni previse a ni premalo.
Taman onoliko koliko je potrebno da se uspostavi neki balanas tj. da Ruse previse ne razljute a Ukrajincima daju laznu nadu.
Da se razumijemo,sve ovo sto cine Ameri u Ukrajini nije iz ljubavi,kosmicke pravde,sazaljenje itd. to cini samo iz razloga da
napakosti Rusiji,izbaci je iz svih medjunarodnih tokova robe i novca i da je po mogucnosti baci na koljena bez nekog velikog rizika a
svojoj ekonomiji donese nevidjenu dobit i prosperitet.

Ukrajinci su hrabar i ponosan narod,nadam se da ce se odbraniti od ove brutalne Ruske agresije i iskorititi ovu velikodusnu naklonost
medjunarodne zajednice za dobrobit svoje zemlje i svog naroda.
Ameri doziraju tako da rat sto duze traje kako bi sto vise iscrpili ruse. Sankcijama treba vremena da se osjete. Trebace par mjeseci dok se dobro osjeti sve sto im je nametnuto i rat treba da traje toliko ali i duze. Zasto to rade? Ah, ko zna. Mozda zele da oligarsi ili narod sto vise ispizde pa da ga smjene.
Mislim da svka drzava moze poslati oruzije Ukrajini bez bilo kakvog odobrenja Amerike osim ako se ne radi o Amerckom oruziju, imali su HR taj problem kad su kupobali F16 Barak od Izraela sve je na kraju propalo je Amerika nije dala saglasnost za dalju prodaju njihovog oruzija.
Ne znam zaista sta SAD treba da urade pa da budu "dobri momci". Uveli sankcije, od pocetka zagovaraju sto jace sankcije, clabice EU su te koje su se i jacim sankcijama opirale npr.iskljucivanju iz SWIFT sistema. Od pocetka su dali najvise i para i opreme i na kraju ce SAD biti drzava koja je bez konkurencije dala najvise i novca i oruzija Ukrajini. Poljaci i Slovaci zele naravno zamjenu za MiG-ove i S300 od koga naravno od SAD e sad pretpostavljam da postoji osjetna razlika izmedju najnovije inacice F16 i poljskog MiG-a iz mozda 80-tih kao sto postoji razlika i izmedju Patriota i slovackog S300. Stim da i isporuka nebi isla direkt iz Poljske i Slovacke nego bi kako sam razumio oni trampili to sa SAD a ovi bi direktno dostavili Ukrajini. Mada znam da su vojni analiticari i za taj plan govorili da je neizvedic barem u pogledu MiG-ova, zasto ne znam.
Znaci od prvog dana Ameri daju sve sto Ukrajincima mogu dati, MiG i S sisteme ne mogu jer ih nemaju, daju i novcanu pomoc, uveki sankcije i opet po vasim komentarima ispade da su Ameri supci. Ja se nadam da ako ikad ne daj Boze bude trebalo da ce Ameri biti isti supci kao i sa Ukrajinom.
Svi od Britanaca pa do Amera nedaju ovu pomoc bez da nemaju vlastiti interes jbg radi se o medjunarodnim odnosima a ne o akciji Pomozi.ba. Trenutno interes Ukrajine i Amerike se poklapa a zaslugu za to nosi Putin. Sto se tice sankcija iste ce ostati jos dugo i nakon sto se rat zavrsi pogotovo ako ne dodje do nekog mirovnog sporazuma.
To sto je interes Ukrajine i Amerike jednak nije krivica Amerike veci je interes Poljske, Rumunije, Bugarske baltickih zemalja i Madjarske da Rusija slomi zube na Ukrajini ali su oni izvukli guzicu u stranu (osim baltickih zemalja) i pustaju da po obicaju SAD snose najveci teret a da o ponasanju Madjara ne govorim oni zapravo odmazu. Tesko mogu zamislit da Poljska, Bugarska i Rumunija daju 800 mil.dolara pomoci Ukrajini a o Madjarskoj da ne pricam.
Po ko zna koji puta sigurnosna sranja u Evropi rjesava i placa Amerika i opet nekako ne valja. Da su divni i bajji daleko od toga - Irak, Sirija, Afganistan imaju oni dugu listu grijehova ali trenutno ne vidim sta lose rade
sumirprimus

#70378 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

lajkujMe wrote: 28/03/2022 09:04

mislim da je jos jedan bio oboren su35 s pocetka sukoba..
a najjace sto imaju je su57 i mislim da ima i snimak kako dejstvuje po ukrjaini.su 57 mislim
tramvajtrojka

#70379 Re: Ukrajina

Post by tramvajtrojka »

Spoiler
Show
sumirprimus wrote: 28/03/2022 08:56
kazu su35 juce oboreni, video ima no pot vrde jos nema..
jesu rekli da su oborili su35.sad ima i vidoe da l i je novi, vidjecemo ruska ptica lepo gori hehe :izet:

najmoderniji 4+++++++ lovac na tržištu po rusima i bude oboren kao leteci smederevac :lol: :lol: :lol: Potemkinova sela citava ruska vojna industrija :zjev:
Škobo Habu

#70380 Re: Ukrajina

Post by Škobo Habu »

salik79 wrote: 28/03/2022 08:50

McCain i Graham, nenadgrebivi dvojac stvaranja haosa, od Libije, Preko Sirije do Ukrajine...
Postoje osobe koje jednostavno nisu u stanju sagledati širu sliku kada su u pitanju ukrajinsko-ruski odnosi u pitanju, i nikako ih nisu u stanju "sažvakati" bez nekakvih skrivenih agendi. Jedna od tih osoba si i ti.

Ja sam voljom neprikosnovne gospodarice ovog foruma, koja se ubi jadna dokazujući kako joj je stalo do slobode govora, a običan je totalitarac - titoističkog tipa, u roku mjesec dana dva puta banovan, pa sam to vrijeme iskoristio tragajući po netu na temu Ukrajine i njene historije.
Samim površnim istraživanjem došao sam do zaključka da je sama Ukrajina, kao i njeni unutrašnji donosi, dosta komplikovana zemlja, baš poput nekadašnje Jugoslavije. Ako pogledamo baštinu Azov-a, može se uvidjeti da su oni na tragu ukrajinskih nacionalista koji su se tokom WW II borili protiv Poljka, Rusa, Nijemaca, ali i između sebe. Ukrajinaska gerila je vodila borbu protiv Rusa gotovo sve do početka pedeesetih godina prošlog stoljeća.
I nije bilo riječi o nekakvoj inačici lokalnih "škripara" ili četnika, već ukrajinskim nacionalistima koji jednostavno nisu htjeli da budu ni pod ruskom, a ni pod njemačkom čizmom. Stoga je upravo, recimo, besmisleno svoditi Ukrajince na "banderaše", jer je pitanje nacionalne borbe za nezavisnost bio cilj više ukrajinskih frakcija tokom WW II.

U tom kontekstu, svoditi sav problem Rusije i Ukrajine na američku spoljnu politiku, kao vječitom huškaču između dvije strane, potpuno je suludo, jer nas historija uči drugačije. Ti si, u konkretnom slučaju, najbliži ovdašnjim srpskim ideolozima po kojima je Jugoslavija bila jedan socijalistički raj na zemlji, koji je bio trn u oku Zapadu, koji nije mogao podnjeti takav vid blagostanja od konkurencije, pa je odlučio da je rasturi.

Iako mi svi znamo da su na prostoru ex-Jugoslavije postojala nacionalistička trvenja i vrenja kojima nije bio potreban vanjski uzrok da dožive krvavu kulminaciju.
sumirprimus

#70381 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

na pocetku su letjeli kako su htjeli, bahato ko i na zemlji,onda su dobili po njusci, prvo su vrtoleti prestali letit kako hoce, ka52ke su pucale na granici dometa, imaju i klipovi ko ji to povtrdjuju, onda su poceli letjet nisko da izbjegnu pvo, onda je ukrima stigo poljski piorun koji skida i na niskim letovima, onda smo poceli gledat klipove kako im skidaju i samolete u niskom letu. onda su krenuli samo nocu i ne ulazeci cesto u ukr. pogotovu centralni i zapadni dio.
na istoku se vide i dan danas u parovima su25ce kako dejstvuju ne cesto ali ih bude.
nadamo se da ce sa ovim starstreakom ukri ih jos vise skidati-
salik79

#70382 Re: Ukrajina

Post by salik79 »

Škobo Habu wrote: 28/03/2022 09:11

McCain i Graham, nenadgrebivi dvojac stvaranja haosa, od Libije, Preko Sirije do Ukrajine...
Postoje osobe koje jednostavno nisu u stanju sagledati širu sliku kada su u pitanju ukrajinsko-ruski odnosi u pitanju, i nikako ih nisu u stanju "sažvakati" bez nekakvih skrivenih agendi. Jedna od tih osoba si i ti.

Ja sam voljom neprikosnovne gospodarice ovog foruma, koja se ubi jadna dokazujući kako joj je stalo do slobode govora, a običan je totalitarac - titoističkog tipa, u roku mjesec dana dva puta banovan, pa sam to vrijeme iskoristio tragajući po netu na temu Ukrajine i njene historije.
Samim površnim istraživanjem došao sam do zaključka da je sama Ukrajina, kao i njeni unutrašnji donosi, dosta komplikovana zemlja, baš poput nekadašnje Jugoslavije. Ako pogledamo baštinu Azov-a, može se uvidjeti da su oni na tragu ukrajinskih nacionalista koji su se tokom WW II borili protiv Poljka, Rusa, Nijemaca, ali i između sebe. Ukrajinaska gerila je vodila borbu protiv Rusa gotovo sve do početka pedeesetih godina prošlog stoljeća.
I nije bilo riječi o nekakvoj inačici lokalnih "škripara" ili četnika, već ukrajinskim nacionalistima koji jednostavno nisu htjeli da budu ni pod ruskom, a ni pod njemačkom čizmom. Stoga je upravo, recimo, besmisleno svoditi Ukrajince na "banderaše", jer je pitanje nacionalne borbe za nezavisnost bio cilj više ukrajinskih frakcija tokom WW II.

U tom kontekstu, svoditi sav problem Rusije i Ukrajine na američku spoljnu politiku, kao vječitom huškaču između dvije strane, potpuno je suludo, jer nas historija uči drugačije. Ti si, u konkretnom slučaju, najbliži ovdašnjim srpskim ideolozima po kojima je Jugoslavija bila jedan socijalistički raj na zemlji, koji je bio trn u oku Zapadu, koji nije mogao podnjeti takav vid blagostanja od konkurencije, pa je odlučio da je rasturi.

Iako mi svi znamo da su na prostoru ex-Jugoslavije postojala nacionalistička trvenja i vrenja kojima nije bio potreban vanjski uzrok da dožive krvavu kulminaciju.
Bas zanimljivo, John Mearsheimer (https://en.m.wikipedia.org/wiki/John_Mearsheimer) i ja "zvacemo" iste "skrivene agende"...
sumirprimus

#70383 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

samo propagandu na foe
zigzag

#70384 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Škobo Habu wrote: 28/03/2022 09:11

Za cijelu tu situaciju bi nas bolio kuranyi. Trvenja su po cijelom svijetu, zato je tu politika.

Ovdje je u pitanju divljačka agresija, bez najave rata, sa namjerom poništavanja suverenosti jedne države. I svaki od vas koji "gleda cijelu sliku i brine za cijenu zobenih pahuljica" ima svoj naziv.

Meni je iranska linija simpatična dok brani Iran ,ali kad brani divljaka putina pokazuju da ne razmišljaju svojom glavom.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#70385 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

jednostavno je za shvatiti - invaders must die

slava ukrajini i da nam rode suncokreti
sumirprimus

#70386 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

sada i aldin javlja da je su35 oboren, ali 24og i da je pilot uhvacen. hehe :izet:
get some get some
jesu javljajli prije par dana da je oiboren ali je tek sad vido potrvdjeno haman.
Last edited by sumirprimus on 28/03/2022 09:25, edited 2 times in total.
lajkujMe

#70387 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

sumirprimus wrote: 28/03/2022 09:08

mislim da je jos jedan bio oboren su35 s pocetka sukoba..
a najjace sto imaju je su57 i mislim da ima i snimak kako dejstvuje po ukrjaini.su 57 mislim

Su57 je obicno smece, Indija se povukla iz zajednickog razvoja sa Rusima jer su vidjeli da je smece. I to veoma skupo smece.

10 prototipa i 1 serijski u upotrebi. Djelovao je jedan jedanput i nikad vise.
Jos su slusaj sad koristili navodni "stealth" avion za napad po Tlu sa 300 metara visine :lol: za sta ce im stealth onda ako ga mogu golim okom sa stingerom oboriti :lol:

SU-35 je najbolje sto imaju i tacka, jedini 4++ avion koji imaju.
Jedini koji moze da djeluje kao F18 koji je najbolji americki MultiPurpose fighter bez stealth tehnologije.
Znaci Su-35 je u rangu sa f18 ali mislim da je F18 bolji od tog Su.
A Ameri su opet next lvl jer imaju F35 koji je puno bolji od f18 plus f22 koji je jos bolji od svega ostalog.
A vec rade na razvoju 6 generacije zrakoplova koji je navodno vec imao prvi let.
Dok Rusi objavise prosle godine svoj prvi razvoj 5 generacije aviona (Su-57 je i dalje 4++) tkz Checkmate SU-75.
Koji ce ako bude islo kako treba imati svoj prvi let tek sljedece godine a u upotrebi ako bude sve islo savrseno s razvojem tek 2030+ godina....
A mislim da mogu odustati od tog aviona odmah nemaju oni finansija za takav projekat ne poslije sankcija i gubitaka u Ukrajini.

Zapamtite, poslije ovog rata kako god zavrsi, vecina Ruske Namjenske ce da propadne.
Uzasno im se pokazala tehnika u svim sferama u Ruskim rukama.

Kina ce ih preteci.
I Rusi ce polako da skliznu na 3 mjesto a mozda cak i nize po prodaji vojne tehnike.

Propasce i izmedju ostalog zbog slabe unutrasnje potraznje jer nece imati para da kupuju novo u velikim kolicinama a najvise ce da ih pogode sankcije na cipove.
Skoro 100% sve svjetske proizvodnje vipova dolazi iz Tajvana i Juzne Koreje.
Nema Aviona 3 generacije a kamoli 4 bez cipova, nema tenkova s modernijim sistemima nema nicega!

Jos da dodje pametnjakovic da kaze napravice oni sami svoje.
E pa nece, industrija semiconductera je uzasno komplikovana i uzasno skupa i uzasno kompetetivna.
Rusi mogu u najbolju ruku ako skontaju masine za to praviti cipove iz 90tih godina.

Bukvalno ce Rusiju vratiti u 1975 godinu s tehnologijom u svim sferama u zivotu.
sumirprimus

#70388 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

rusi imaju problem sa cim god da krenu fali im para. to je ta moc jedne amerike da zvrsi progeam f35 recimo a sjetimo se koliko je upravo ovaj program ruska propaganda pljuvala.. vjerovatno su u putu nalijetali na poteskoce, no krajjni produkt vidimo svi, f35 je trazena roba i svi ga na zapadu zele, su57 par komada ko i onaj tenk armata i trt milojka. :izet:
sumirprimus

#70389 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

dio iz ovog clanka sto je citalac postavio..
But the convoy of armoured vehicles and supply trucks ground to a halt within days, and the offensive failed, in significant part because of a series of night ambushes carried out by a team of 30 Ukrainian special forces and drone operators on quad bikes, according to a Ukrainian commander.
The unit’s commander, Lt Col Yaroslav Honchar, gave an account of the ambush near the town of Ivankiv that helped stop the vast, lumbering Russian offensive in its tracks. He said the Ukrainian fighters on quad bikes were able to approach the advancing Russian column at night by riding through the forest on either side of the road leading south towards Kyiv from the direction of Chernobyl.

The Ukrainian soldiers were equipped with night vision goggles, sniper rifles, remotely detonated mines, drones equipped with thermal imaging cameras and others capable of dropping small 1.5kg bombs.

“This one little unit in the night destroyed two or three vehicles at the head of this convoy, and after that it was stuck. They stayed there two more nights, and [destroyed] many vehicles,” Honchar said.
znaci ukrsof ih je udarala tu, koristeci sumu, nocnu opremu i kvadove, male ekipe, i civilni dronovi preradjeni skinu jedno dva vozila u mraku i bub dalje.
ruska armada u zastoju :lol: :-)
Čitalac

#70390 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

U međuvremenu...
Gazprom, Russia’s energy giant, has issued its daily figures, saying that it continues to ship gas to Europe via Ukraine – giving a volume of 109.5m cubic metres.
sumirprimus

#70391 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

malo je rec odusevljen sam ukrajinskom taktikom i nacinom na koji ih udaraju. ko god ih je pripremio i organizvo svaka mu cast. :chmoljava:
ju es ej nema dalje :chmoljava:
sumirprimus

#70392 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Čitalac wrote: 28/03/2022 09:32 U međuvremenu...
Gazprom, Russia’s energy giant, has issued its daily figures, saying that it continues to ship gas to Europe via Ukraine – giving a volume of 109.5m cubic metres.
e ovo je enigma haj stoevropljani ne odustaju od komfora, al ukrajinci? :skoljka:
lajkujMe

#70393 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

sumirprimus wrote: 28/03/2022 09:27 rusi imaju problem sa cim god da krenu fali im para. to je ta moc jedne amerike da zvrsi progeam f35 recimo a sjetimo se koliko je upravo ovaj program ruska propaganda pljuvala.. vjerovatno su u putu nalijetali na poteskoce, no krajjni produkt vidimo svi, f35 je trazena roba i svi ga na zapadu zele, su57 par komada ko i onaj tenk armata i trt milojka. :izet:
Pa dovoljno je vidjeti dizajn i doktrinu Ruskih aviona.
Ukratko, i dalje prave avione za dogfight.
BVR im je los (Beyond visual range).
Avione prvenstveno prave za performanse, znaci brzi, agilni i slicne gluposti.

Ameri rade skroz drugacije, nije fokus na brzini i agilnosti.
Fokus je na networking, moderna avionika s ultra jakim senzorima povezanih kroz multiplatform konekciju tkz Link16

Svaki avion u zraku je povezan s drugim, ne samo lovcima nego i sa Avaksima, EW avionima, bombarderima, Brodovima, Satelitima, live feed obavjestajne pa onda uvezanost sa ground support jedinicama, oklopima bukvalno jedan ogromni intranet sa AI i ljudskim filtriranjem informacija.
I oruzja su im povezana.

Znaci imaju mogucnost da nadju i nanisane neprijateljski avion s PVO radarom a Avion samo ispali raketu koju taj radar hrani informacijama i milion drugih nacina.
boshniak

#70394 Re: Ukrajina

Post by boshniak »

Gandalf wrote: 28/03/2022 09:00 O ruskoj čizmi maštaju samo oni koji nisu nikada živjeli pod ruskom čizmom. Kako je ono išla parola: " Bolje grob nego rob ".
Orban je bio pod ruskom cizmom i cini se da bi se rado vratio.
apsidejzi

#70395 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

geralt wrote: 28/03/2022 05:33 Puno smo slusali na forumu o tome kako Rusima ne moze nestati tenkova koliko god Ukrajinci uniste, jer imaju 16 000 tenkova u rezervi. Ti tenkovi u rezervi izgledaju ovako:

Image
U jednoj formaciji ima cca 250 tenkova a na slici se vide 3 formacije plus ovi okolo. Pogadjam da se na slici otprilike vidi 1000 tenkova koji stoje izlozeni na kisi, suncu, vjetru tj faktorima koji doprinose brzem starenju materijala. Al to je problem s kojim se svi koji su bilo sta napravili, susrecu. Nebitno da li si napravio tenk, zgradu, klackalicu ili stolicu. Stvari se vremenom trose i treba izdvojiti novac da ih vracas u funkcionalno stanje. 16k tenkova kosta. Nije samo napraviti tenk i onda ce on biti tu vjecno.
lajkujMe

#70396 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

sumirprimus wrote: 28/03/2022 09:33
Čitalac wrote: 28/03/2022 09:32 U međuvremenu...

e ovo je enigma haj stoevropljani ne odustaju od komfora, al ukrajinci? :skoljka:
Nije enigma nego im ga EU upravo suknu.
Potraznja za plinom je pala ali EU uvozi rekodne kolicine sto li?

Najednostavnije objasnjenje, prave zalihe, Europa je puna terminala za skladistenje, pune rezervoare do maksa a plus LNG dolazi u ogromnim kolicinama.
Ako je plan EU istinit do kraja godine skinuce se skroz sa Ruskog gasa.
Imace zaliha za sljedecu sezonu a vec rade na zamjenama.
Za dvije godina Europa ce biti potpuno nezavisna od Rusa ali ce prestati nabavljati do kraja godine.

Najveci kupci u Europu cemo im biti mi i Srbija :D

Ukrajinci koriste jer im trebaju za grijanje plus uzimaju fine pare od tranzita.
Škobo Habu

#70397 Re: Ukrajina

Post by Škobo Habu »

salik79 wrote: 28/03/2022 09:18

Bas zanimljivo, John Mearsheimer (https://en.m.wikipedia.org/wiki/John_Mearsheimer) i ja "zvacemo" iste "skrivene agende"...
Ah, vidi, nisi ti nešto nadprosječno inteligentan da ne kužim tvoju priču. Sve što je pro-iransko, za tebe je dobro.

https://www.foreignaffairs.com/press/20 ... d-get-bomb

Alija nam je ostavio, pored toliko loših stvari, i činjenicu da imamo cijelu populaciju kripto-Turaka i kripto-Iranaca sa bošnjačkim imenima.

Nije to nikakvo čudo jer je Bošnjake planski unazadio činjenicom da je protežirao sumnjive saradnike sa egipatskih, saudijskih i iranskih univerziteta, koji su imali zadatak da kod Bošnjaka unište bilo kakav vid sekularizma.
lajkujMe

#70398 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

apsidejzi wrote: 28/03/2022 09:36
geralt wrote: 28/03/2022 05:33 Puno smo slusali na forumu o tome kako Rusima ne moze nestati tenkova koliko god Ukrajinci uniste, jer imaju 16 000 tenkova u rezervi. Ti tenkovi u rezervi izgledaju ovako:

Image
U jednoj formaciji ima cca 250 tenkova a na slici se vide 3 formacije plus ovi okolo. Pogadjam da se na slici otprilike vidi 1000 tenkova koji stoje izlozeni na kisi, suncu, vjetru tj faktorima koji doprinose brzem starenju materijala. Al to je problem s kojim se svi koji su bilo sta napravili, susrecu. Nebitno da li si napravio tenk, zgradu, klackalicu ili stolicu. Stvari se vremenom trose i treba izdvojiti novac da ih vracas u funkcionalno stanje. 16k tenkova kosta. Nije samo napraviti tenk i onda ce on biti tu vjecno.
Ko se sjeca na pocetku rata kad se ovdje pricalo o 13.000 tenkova Ruske armije, govorio sam da je to suplja i da su ti tenkovi skladisteni bez ikakvog odrzavanja od 1991 mnogi i duze. Predvidio sam ce trebati dugo vremena da se to osposobi.
Medjutim ja sam ocekivao da su ti tenkovi skladisteni bolje, tipa ispod neke nastresnjice makar ili u halama.
Kao sto su nasi tenkovi skladisteni po halama, imamo bruku T-55 skladistene bez odrzavanja ali pod krovom da ne trunu.

Ovo je puno puno gore nego sto sam mislio.
Totalno su istrunili nevjerujem da se vecina toga moze osposobiti i ako moze uz ogromne troskove i veoma nepouzdane masinerije.
Cak se na mnogima vidi golim okom Kanibalizam, skidali vjerovatno opremu da odrzavaju aktivne oklope.
Vidi se da su skidali dijelove ...
Ako si sve rezerve ovako skladistene onda su Rusi potvrdjeno izgubili 10.000 tenkova sa 2 slike
tovarish

#70399 Re: Ukrajina

Post by tovarish »

Mrvice_ba wrote: 27/03/2022 23:19
Čitalac wrote: 27/03/2022 23:15

Teško da će se pojaviti jer...

Znaci nista.
Poslali su im bijele zastave za predaju.
jarobot

#70400 Re: Ukrajina

Post by jarobot »

Ne znam jeli bilo ovo.
Novi Turski dron sa Ukrainskim mlaznim motorom .
Znači to je ta sprega BT i Ukraine !!!

🇹🇷У Туреччині презентували Bayraktar з ... єкту MİUS.
Last edited by jarobot on 28/03/2022 10:08, edited 1 time in total.
Post Reply