sumirprimus wrote: ↑28/03/2022 09:08
lajkujMe wrote: ↑28/03/2022 09:04
Ako se ispostavi tacno ovo je prvi SU-35 oboren iznad Ukrajine koliko ja znam.
Ovo je kao da su Rusi oborili Americki F22 ili F35.
Najmoderniji lovac-bombarder Ruske avijacije.
I taj sigurno nije letio nisko oboren je sigurno sa velike visine.
mislim da je jos jedan bio oboren su35 s pocetka sukoba..
a najjace sto imaju je su57 i mislim da ima i snimak kako dejstvuje po ukrjaini.su 57 mislim
Su57 je obicno smece, Indija se povukla iz zajednickog razvoja sa Rusima jer su vidjeli da je smece. I to veoma skupo smece.
10 prototipa i 1 serijski u upotrebi. Djelovao je jedan jedanput i nikad vise.
Jos su slusaj sad koristili navodni "stealth" avion za napad po Tlu sa 300 metara visine

za sta ce im stealth onda ako ga mogu golim okom sa stingerom oboriti
SU-35 je najbolje sto imaju i tacka, jedini 4++ avion koji imaju.
Jedini koji moze da djeluje kao F18 koji je najbolji americki MultiPurpose fighter bez stealth tehnologije.
Znaci Su-35 je u rangu sa f18 ali mislim da je F18 bolji od tog Su.
A Ameri su opet next lvl jer imaju F35 koji je puno bolji od f18 plus f22 koji je jos bolji od svega ostalog.
A vec rade na razvoju 6 generacije zrakoplova koji je navodno vec imao prvi let.
Dok Rusi objavise prosle godine svoj prvi razvoj 5 generacije aviona (Su-57 je i dalje 4++) tkz Checkmate SU-75.
Koji ce ako bude islo kako treba imati svoj prvi let tek sljedece godine a u upotrebi ako bude sve islo savrseno s razvojem tek 2030+ godina....
A mislim da mogu odustati od tog aviona odmah nemaju oni finansija za takav projekat ne poslije sankcija i gubitaka u Ukrajini.
Zapamtite, poslije ovog rata kako god zavrsi, vecina Ruske Namjenske ce da propadne.
Uzasno im se pokazala tehnika u svim sferama u Ruskim rukama.
Kina ce ih preteci.
I Rusi ce polako da skliznu na 3 mjesto a mozda cak i nize po prodaji vojne tehnike.
Propasce i izmedju ostalog zbog slabe unutrasnje potraznje jer nece imati para da kupuju novo u velikim kolicinama a najvise ce da ih pogode sankcije na cipove.
Skoro 100% sve svjetske proizvodnje vipova dolazi iz Tajvana i Juzne Koreje.
Nema Aviona 3 generacije a kamoli 4 bez cipova, nema tenkova s modernijim sistemima nema nicega!
Jos da dodje pametnjakovic da kaze napravice oni sami svoje.
E pa nece, industrija semiconductera je uzasno komplikovana i uzasno skupa i uzasno kompetetivna.
Rusi mogu u najbolju ruku ako skontaju masine za to praviti cipove iz 90tih godina.
Bukvalno ce Rusiju vratiti u 1975 godinu s tehnologijom u svim sferama u zivotu.