FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

avetinja

#70351 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Tako je! Šta će na titule, ne ganja se lopta radi toga. Trebamo se takmičiti ko će veću tribinu izgraditi. Ugledajmo se na Arsenal. :bih:
Šibicar

#70352 Re: FK Željezničar

Post by Šibicar »

ultima_palabra wrote:Stvarno smo bezveze, našli se nešto prigovarati nakon 4 titule u 5 godina.

Ups greška, ovo nije tema HŠK Zrinjski :run:
:mrgreen:

Ali fakat,Misimović je više puta naglašavao da se radovi na stadionu neće odraziti na ekipu i da to nema veze jedno s drugim jer su im obezbijedili sve moguće uslove,ali opet se potura priča kako smo pogan i odvratan narod,te kako nismo zadovoljni istočnom tribinom,terenom...itd,što jednostavno nije istina,bar velika većina je zadovoljna nabrojanim.Onda za taj kup,da jednom za sva vremena riješimo,nije problem bitnosti trofeja kao trofeja,već je problem na koji način smo u zadnje dvije sezone poklonili titulu Zrinjskom,i da smo npr. završili 5. sa 20 bodova zaostatka za Zrinjskim garantujem da bi Grbavica bila puna k'o šibica na finalu kupa,ovako su navijači igračima posjetom poručili kako se osjećaju u vezi sa tim,a igrači i stručni štab bi se trebali stiditi,nikako navijači.....

I na kraju, po stoti put,ako Adžem ostane,prosjek posjete neće biti veći od milje i po.....
Plavo-bijeli

#70353 Re: FK Željezničar

Post by Plavo-bijeli »

@ultima
I nisam očekivao neki smisleniji odgovor :) .

Pa ne takmičimo se mi samo za titulu. Eto Sarajevo ima Tana, pa ih razbijemo 3 puta ove sezone. O tituli su mogli sanjati, a mi na 2 strane se borili.
Objasnio vam je Miske, onda kad budemo imali za 20% jaču ekipu od konkurenta za titulu, onda ćemo biti prvaci. Niste glupi da ne skontate zbog čega je to tako, valjda ne moram i to objašnjavati. Mogli smo mi hladno da budemo prvaci ove i prošle godine, da je Amar tu bio bili bi, a ne zbog njegovog znanja.
vryzas

#70354 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

Šibicar wrote:
ultima_palabra wrote:Stvarno smo bezveze, našli se nešto prigovarati nakon 4 titule u 5 godina.

Ali fakat,Misimović je više puta naglašavao da se radovi na stadionu neće odraziti na ekipu i da to nema veze jedno s drugim jer su im obezbijedili sve moguće uslove,ali opet se potura priča kako smo pogan i odvratan narod,te kako nismo zadovoljni istočnom tribinom,terenom...itd,što jednostavno nije istina,bar velika većina je zadovoljna nabrojanim.Onda za taj kup,da jednom za sva vremena riješimo,nije problem bitnosti trofeja kao trofeja,već je problem na koji način smo u zadnje dvije sezone poklonili titulu Zrinjskom,i da smo npr. završili 5. sa 20 bodova zaostatka za Zrinjskim garantujem da bi Grbavica bila puna k'o šibica na finalu kupa,ovako su navijači igračima posjetom poručili kako se osjećaju u vezi sa tim,a igrači i stručni štab bi se trebali stiditi,nikako navijači.....

I na kraju, po stoti put,ako Adžem ostane,prosjek posjete neće biti veći od milje i po.....

:thumbup:
ultima_palabra

#70355 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Šibicar wrote:

Pa kad je Adžem bio prvi put trener, pa ga naslijedio Odović, fino se reklo da se ne ide na titulu, da se nema para, da će se promovisati juniori i da je cilj plasman u Evropu. I ne sjećam se da se iko bunio, svi bili prezadovoljni kad se uzelo drugo mjesto.

Ali već tri godine se obećavaju titule, strovaljuju se pare na parmake i menadžerske igrače, igra se odvratan fudbal i gube se prvenstva u zadnjim kolima. I onda se još kao čude što raja neće to da gleda.
ultima_palabra

#70356 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Plavo-bijeli wrote:@ultima

Pa ne takmičimo se mi samo za titulu. Eto Sarajevo ima Tana, pa ih razbijemo 3 puta ove sezone. O tituli su mogli sanjati, a mi na 2 strane se borili.
Objasnio vam je Miske, onda kad budemo imali za 20% jaču ekipu od konkurenta za titulu, onda ćemo biti prvaci. Niste glupi da ne skontate zbog čega je to tako, valjda ne moram i to objašnjavati. Mogli smo mi hladno da budemo prvaci ove i prošle godine, da je Amar tu bio bili bi, a ne zbog njegovog znanja.
Pa ja, bolje je ne uzeti 2 titule i 5-6 miliona maraka, nego uzeti. To ni Grunf ne bi smislio.
vryzas

#70357 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

Jos samo da Miske ubode trenera i igrace pa da uzmemo titulu. Doduse, imao je priliku i sa nekim drugim potezima (smjena trenera u pravom trenutku) doci do titule zadnje dvije sezone, ali ne zna covjek pa to ti je. :run:
vryzas

#70358 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

ultima_palabra wrote:

Pa ja, bolje je ne uzeti 2 titule i 5-6 miliona maraka, nego uzeti. To ni Grunf ne bi smislio.
Image

Plavo-bijeli

#70359 Re: FK Željezničar

Post by Plavo-bijeli »

Jebo titule ako ćemo kupovati utakmice. Ako je tebi OK na taj način dolaziti do "5,6 miliona maraka(ne znam odakle ova cifra :lol: ) onda pričekaj dok dođe nova uprava, jer se ova neće služiti istim trikovima kao prethodne :wink: .
vryzas

#70360 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

Plavo-bijeli wrote:Jebo titule ako ćemo kupovati utakmice. Ako je tebi OK na taj način dolaziti do "5,6 miliona maraka(ne znam odakle ova cifra :lol: ) onda pričekaj dok dođe nova uprava, jer se ova neće služiti istim trikovima kao prethodne :wink: .
Cekaj, do titule se moze doci samo kupovinom utakmica jel? :?

Neka se gospoda malo odmaknu od "sportskog segmenta" jer ocigledno nemaju veze sa zivotom.
salle_eh1986

#70361 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

ultima_palabra wrote:
FreakyStyley wrote:Ama ljudi, to je to. Bio je i Cenan “glavni skaut” kad je dosao, na papiru. To je cisto onako. Imace Beslija ista zaduzenja kao prethodnici, zvali se skaut, SD, “koordinator” ili nesto deseto.
Paravan i kurban.

Nijedan od njih uopšte nije bio u fudbalu poslije igračke karijere.

Ima li kod tebe išta pozitivno Allaha ti milostivog samilosnog
Plavo-bijeli

#70362 Re: FK Željezničar

Post by Plavo-bijeli »

vryzas wrote:
Plavo-bijeli wrote:Jebo titule ako ćemo kupovati utakmice. Ako je tebi OK na taj način dolaziti do "5,6 miliona maraka(ne znam odakle ova cifra :lol: ) onda pričekaj dok dođe nova uprava, jer se ova neće služiti istim trikovima kao prethodne :wink: .

Neka se gospoda malo odmaknu od "sportskog segmenta" jer ocigledno nemaju veze sa zivotom.
Normalno da može, ali ne može preko noći. Normalno da može, ali ne može kad su prethodnici ove uprave ostavili blokirane račune i stadion u raspadu. Umjesto da plaćamo neke skuplje igrače mi plaćamo 10000km ratu kredita svaki mjesec proteklih par godina i plaćat ćemo narednih 6,7. Da su prethodne uprave radile časno i kvalitetno svoj posao, ova ne bi morala marke uložiti u stadion, riješavala razne dugova prema uposlenicima, bankama itd itd... e pa bi onda dosta lakše bilo doći do titule.

P.S ni jedna titula od kraja rata nije u potpunosti pošteno bila zarađena. Bilo je nekih lakših primjera, a i dosta težih kao titule Sarajeva i mogu reći ove posljednje dvije Zrinjskog.
hostapler

#70363 Re: FK Željezničar

Post by hostapler »

Halo magacioner, hoćeš reći da je Amar kupovao titule?
Kako kad u klubu nije bilo para? Kako se to nešto može kupiti, a nemaš čime platiti?
Koliko titula Željezničar ima? Po tebi izgleda nijednu, jer ti klub postoji od 2015 i dolaska Sai Babe na čelo.
Reci cu ti ja. Željo ima 7 titula i to zaslugama Ribara,Hadzije i Amara.
Charuga
Globalni moderator

#70364 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Plavo-bijeli wrote:P.S ni jedna titula od kraja rata nije u potpunosti pošteno bila zarađena. Bilo je nekih lakših primjera, a i dosta težih kao titule Sarajeva i mogu reći ove posljednje dvije Zrinjskog.
Pa čak ni ona kad je Amar derao guzove svima, pravio nizove pobjeda, nizove utakmica bez primljenog gola, osvojio duplu krunu ... 8-)
avetinja

#70365 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Joj, šta nam uradiše od kluba. Podijelili navijače na "Amarovce" i "Misketovce", pljunuše na naše najljepše godine sa optužbama da smo kupovali titule, ubijediše navijače da nije cilj osvajati trofeje, busaju se istokom kojeg su izgradili navijači i donatori. Ako smo kao što kažu porodica, mada mrzim te emocionalne ucjene navijača, zašto onda pljunuše na ono najvrijednije što imamo zbog čega smo i izgradili ime? Zašto Osim konkretno ne može biti trener? Ne poklapaju se ambicije rukovodećeg kadra sa njegovim? Kakve su ambicije koje spriječavaju saradnju? Dođe mi da odem u klub i vratim člansku sve dok se Misimović ne makne od kluba.
ultima_palabra

#70366 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

salle_eh1986 wrote:
ultima_palabra wrote:
FreakyStyley wrote:Ama ljudi, to je to. Bio je i Cenan “glavni skaut” kad je dosao, na papiru. To je cisto onako. Imace Beslija ista zaduzenja kao prethodnici, zvali se skaut, SD, “koordinator” ili nesto deseto.
Paravan i kurban.

Nijedan od njih uopšte nije bio u fudbalu poslije igračke karijere.

Ima li kod tebe išta pozitivno Allaha ti milostivog samilosnog
Ima, Videoton nas pogurao za nosioca :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#70367 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Charuga wrote:
Plavo-bijeli wrote:P.S ni jedna titula od kraja rata nije u potpunosti pošteno bila zarađena. Bilo je nekih lakših primjera, a i dosta težih kao titule Sarajeva i mogu reći ove posljednje dvije Zrinjskog.
Pa čak ni ona kad je Amar derao guzove svima, pravio nizove pobjeda, nizove utakmica bez primljenog gola, osvojio duplu krunu? Ni ona kad se igralo finale na Koševu? Ni ona kad smo dali preko 100 golova, a Đelo bio najbolji strijelac?

Lupaš ...
....sve je to OK ali jebo klub ako jedino sa Amarom moze osvojiti nesto! Onda tu nesto ili nije normalno ili smrdi!
Charuga
Globalni moderator

#70368 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Pa čak ni ona kad je Amar derao guzove svima, pravio nizove pobjeda, nizove utakmica bez primljenog gola, osvojio duplu krunu? Ni ona kad se igralo finale na Koševu? Ni ona kad smo dali preko 100 golova, a Đelo bio najbolji strijelac?

Lupaš ...
Plavo-bijeli

#70369 Re: FK Željezničar

Post by Plavo-bijeli »

hostapler wrote:
Halo magacioner, hoćeš reći da je Amar kupovao titule?
Kako kad u klubu nije bilo para? Kako se to nešto može kupiti, a nemaš čime platiti?
Koliko titula Željezničar ima? Po tebi izgleda nijednu, jer ti klub postoji od 2015 i dolaska Sai Babe na čelo.
Reci cu ti ja. Željo ima 7 titula i to zaslugama Ribara,Hadzije i Amara.
Ružna je riječ reći da je Amar kupovao titule. Da ih je u potpunosti pošteno zaradio, nije. Imaš neke vrlo glupe zaključke vezano za mene, pa bi se isključio iz daljnje rasprave sa tobom.

Tebi ću dati jednu zagonetku, pa kad je odgonetneš javi se, ovdje ili na PM.

'Što je Šaban plakao?'
Hint:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#70370 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

avetinja wrote:Joj, šta nam uradiše od kluba. Podijelili navijače na "Amarovce" i "Misketovce", pljunuše na naše najljepše godine sa optužbama da smo kupovali titule, ubijediše navijače da nije cilj osvajati trofeje, busaju se istokom kojeg su izgradili navijači i donatori. Ako smo kao što kažu porodica, mada mrzim te emocionalne ucjene navijača, zašto onda pljunuše na ono najvrijednije što imamo zbog čega smo i izgradili ime? Zašto Osim konkretno ne može biti trener? Ne poklapaju se ambicije rukovodećeg kadra sa njegovim? Kakve su ambicije koje spriječavaju saradnju? Dođe mi da odem u klub i vratim člansku sve dok se Misimović ne makne od kluba.
Ko kaze da uprava nece......cisto sumnjam u tu pricu samo da bi dosao Osim valja mu prije toga na LEGALAN nacin vratiti 500.000 KM koje je navodno posudio Zelji. U toj prici niti Amar hoce sjesti bez tih 500.000 niti Misimovic hoce da mu isplate bez ikakvih papira na lijepu rijec sto je 100% ispravno.
Charuga
Globalni moderator

#70371 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

avetinja wrote:Dođe mi da odem u klub i vratim člansku sve dok se Misimović ne makne od kluba.
Rade još, nemoj čekati ni sekunde.
hostapler

#70372 Re: FK Željezničar

Post by hostapler »

Charuga wrote:

Lupaš ...
Da samo pitari znaju da im je uprava prodala finale 98 8-)
Još su u dogovoru tijek utakmice režirali kao da je sam Hickok bio medju njima. Gol u 90'.
vryzas

#70373 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

Plavo-bijeli wrote:
vryzas wrote:

Normalno da može, ali ne može preko noći. Normalno da može, ali ne može kad su prethodnici ove uprave ostavili blokirane račune i stadion u raspadu. Umjesto da plaćamo neke skuplje igrače mi plaćamo 10000km ratu kredita svaki mjesec proteklih par godina i plaćat ćemo narednih 6,7. Da su prethodne uprave radile časno i kvalitetno svoj posao, ova ne bi morala marke uložiti u stadion, riješavala razne dugova prema uposlenicima, bankama itd itd... e pa bi onda dosta lakše bilo doći do titule.
Slazem se za bivse uprave, ali se ne slazem da treba puno vremena i da se nije mogla uzeti bar jedna titula u zadnje dvije godine.
Kostica nije trebalo potpisati ako neces stati iza njega kada "klan" digne frku. Petrovica su trebali zaobici u startu. Trener sa onakvom filozofijom fudbala nije za FKŽ. Trebali su ga otjerati prije Krupe i derbija, vjerovatno bi osvojili titulu. Adzema je trebalo nogirati nakon SB.
Kad smo kod skupljih igraca, placamo mi skuplje "igrace", ali su ti igraci vecinom krampe. Treneri, sportski direktori, igraci, svi ko na traci prolaze kroz klub, a sa druge strane ide prica nije nista do nas. Jok eto do mene je... :run:
avetinja

#70374 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

hrasno38 wrote:
avetinja wrote:Joj, šta nam uradiše od kluba. Podijelili navijače na "Amarovce" i "Misketovce", pljunuše na naše najljepše godine sa optužbama da smo kupovali titule, ubijediše navijače da nije cilj osvajati trofeje, busaju se istokom kojeg su izgradili navijači i donatori. Ako smo kao što kažu porodica, mada mrzim te emocionalne ucjene navijača, zašto onda pljunuše na ono najvrijednije što imamo zbog čega smo i izgradili ime? Zašto Osim konkretno ne može biti trener? Ne poklapaju se ambicije rukovodećeg kadra sa njegovim? Kakve su ambicije koje spriječavaju saradnju? Dođe mi da odem u klub i vratim člansku sve dok se Misimović ne makne od kluba.
Ko kaze da uprava nece......cisto sumnjam u tu pricu samo da bi dosao Osim valja mu prije toga na LEGALAN nacin vratiti 500.000 KM koje je navodno posudio Zelji. U toj prici niti Amar hoce sjesti bez tih 500.000 niti Misimovic hoce da mu isplate bez ikakvih papira na lijepu rijec sto je 100% ispravno.
To je Misimović rekao, da se ne poklapaju njihove i Amarove ambicije. Mene inetesuje koje su to ambicije. Neka mu isplate novac kroz platu trenera.
Plavo-bijeli

#70375 Re: FK Željezničar

Post by Plavo-bijeli »

Charuga wrote:

Lupaš ...
Pa ne znači da je Amar plaćao da mu se protivnici sklanjaju. Bilo je tu uvijek premiranja, nekog dogovaranja, a i što neko napisa na orgu, nekad si morao platiti da bi ti pošteno bilo suđenje. Nije ni poštena titula ako daješ velike plate igračima, a državi ne plaćaš porez na njih. Mislim malkice pretjerujem, ali sigurno te dvije titule o kojima pričaš spadaju u onu grupu 'dosta lakših' primjera.

P.S Ponavljam, ako kažem da neka titula u potpunosti nije poštena, ne znači da mislim da je kupljena, te da smo riješavali utakmice kako ih završava trenutno Azmir Husić.
Post Reply