AZOV nije postojao 2011. formiran je tek 2014.
Andrej Bilecki, koji je naveden da govori ovdje, je bio komadant AZOV-a 5 mjeseci 2014. i vise nema nikakvog dodira sa bataljonom.
AZOV nije postojao 2011. formiran je tek 2014.
Sve je to tacno. Ali, to je ono sto narod voli. Isto ko kod nas. Nikakve razlike, osim sto je Britanija bogata zemlja i jos ima u drustvu sistema koji proizvede i nagradi sposobne.
cetnici i jedni i drugi. Da bog da im rat ovaj trajao 20 godina i nek se rokaju izmedju sebe
To je druga gardijska, oni su juzno od Sumija. No brkaju je sa 4. tenkovskom koju traze na mapi. To su divizije koje paradiraju na dan pobjede, koje se uvijek drze u pripravnosti i tokom mira.sumirprimus wrote: ↑28/03/2022 07:40 ma sam ih ignore ba. i foe![]()
2nd Guards Tamanskaya Motorized Rifle Division @madner, jel to ta 2 ga gardijska o kojoj si prico? ozbiljno jer vidim plaho posvetnica sa ovom tamanskajom ,negdje su posteno zijanili![]()
Jebem ih nepismene.sumirprimus wrote: ↑28/03/2022 07:46SpoilerShow
sve sto treba da znamo u vezi sukoba u ukrajini! glavni fokus, i nista vise! i pamet u glavu.
damn, previse komplikuju sa tim brojevima i imenima za nekog ko na 100k kupi i muzicare na linijumadner wrote: ↑28/03/2022 08:20To je druga gardijska, oni su juzno od Sumija. No brkaju je sa 4. tenkovskom koju traze na mapi. To su divizije koje paradiraju na dan pobjede, koje se uvijek drze u pripravnosti i tokom mira.sumirprimus wrote: ↑28/03/2022 07:40 ma sam ih ignore ba. i foe![]()
2nd Guards Tamanskaya Motorized Rifle Division @madner, jel to ta 2 ga gardijska o kojoj si prico? ozbiljno jer vidim plaho posvetnica sa ovom tamanskajom ,negdje su posteno zijanili![]()
Komadant te armije je smjenjen, ocekujem da je 4. juzno od Harkova.
Fali mu R u rijeci Bracasumirprimus wrote: ↑28/03/2022 07:46
sve sto treba da znamo u vezi sukoba u ukrajini! glavni fokus, i nista vise! i pamet u glavu.
Otac mi je pricao da je JNA radila isto kad su napustali kasarne na samom pocetku rata. On htio uzet neku pusku sto je stajala na podu (jer nije svako imao pusku od vojnika i onda je bila jagma ko ce ugrabit da ima pusku) i sjetio se obuke dok je bio u JNA kako su im pricali da se nista ne smije pomjerati kada se zauzme neka teritorija dok to ne proceslja taj neki vod za eliminisanje bombi. I nije je dirnuo. Nazalost, nije stigao upozoriti drugog covjeka koji je izgubio saku (il podlakticu ne sjecam se sad).
Ja pomislio da je auto mol volgi.duh_sa_sjekirom wrote: ↑28/03/2022 08:46 Na prvu sam pomislio da je autootpad u Rajlovcu:
SpoilerShow
![]()
![]()
Lik nema ni zrno srama. Samo ga ne citiraj, odlepršaće sam.sumirprimus wrote: ↑28/03/2022 08:52 iskreno mene bi bilo sramota doc na temu posle sve i prosipat stoti put jedan te isti klip ruske i iranske propagande jer nemeju za sta drugo uhvatit. jostako hladno svrdtat se uz ruse samo da bi pakostio kome amerima? cccccc bruka i sramota.
u rusiji za pokusaj protesta odmah hapse, a za konkretnije stvar inestajes s ulice zavuijek, nista bolji nije ni iran!
Uistinu zanimljiv clanak.Čitalac wrote: ↑28/03/2022 07:45 Zanimljiva priča o ukrajinskim operatorima dronova i jedinici Aerorozvidka koja je raspuštena 2019. pa onda ponovo na brzinu okupljena u oktobru prošle godine.
https://www.theguardian.com/world/2022/ ... g-for-kyivThe drone operators who halted Russian convoy headed for Kyiv
Special IT force of 30 soldiers on quad bikes is vital part of Ukraine’s defence, but forced to crowdfund for supplies