Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
supercali

#70301 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by supercali »

F&N wrote:
supercali wrote:Cetverokruzni je najjednostavniji i najposteniji od svih
Imat ces i vise utakmica sto nama itekako treba i to je to
4 derbija u godini ce dovesti do toga da na derbiju imas 3000 gledalaca.

Za ligu najbolji play off sistem.
nece dovesti do toga
i celtic i rangersi su se sastajali po 4 puta pa bude na stadionu po 50000 ljudi zavisno na kojem stadionu igraju jel
jeza u ledja

#70302 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

F&N wrote:

Pa dobro buraz svakako ce vjerovatno i jedni i drugi uvijek biti medju prvih 6, sto opet znaci 4 derbija.
supercali

#70303 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by supercali »

a sad na derbiju ima koliko gledalaca?
Logovan

#70304 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

supercali wrote:
F&N wrote:

nece dovesti do toga
i celtic i rangersi su se sastajali po 4 puta pa bude na stadionu po 50000 ljudi zavisno na kojem stadionu igraju jel
A Sarajevo i anamo oni su inače k'o Celtic i Rangers. :D

Poređenje ti nije na mjestu, ali smatram da gledanost ne bi uopšte drastično opala, možda tek za koju hiljadu.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#70305 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

jeza u ledja wrote:
F&N wrote:

Pa dobro buraz svakako ce vjerovatno i jedni i drugi uvijek biti medju prvih 6, sto opet znaci 4 derbija.
Jeste ali play off ima posebnu draz i znacaj i podiglo bi taj derbi na jedan veci nivo, vidio si zadnji derbi koji je potencijalno odlucivao prvaka, haman 30000 ljudi na Kosevu bilo, sto nije tako bilo od 99te. S druge strane s kim god da igras u play offu to je utakmica visokog naboja i visokog tempa sto nama najvise fali u ovoj ligi, i iskustva u takvim utakmicama. Zato mislim da bi play off bio najbolji za nas...
Maharadza

#70306 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

F&N wrote:
jeza u ledja wrote:
F&N wrote: 4 derbija u godini ce dovesti do toga da na derbiju imas 3000 gledalaca.

Jeste ali play off ima posebnu draz i znacaj i podiglo bi taj derbi na jedan veci nivo, vidio si zadnji derbi koji je potencijalno odlucivao prvaka, haman 30000 ljudi na Kosevu bilo, sto nije tako bilo od 99te. S druge strane s kim god da igras u play offu to je utakmica visokog naboja i visokog tempa sto nama najvise fali u ovoj ligi, i iskustva u takvim utakmicama. Zato mislim da bi play off bio najbolji za nas...
Potpis, identičnog sam mišljenja tj. jedina nada za napredak (čitaj spas) ove naše jadne lige jeste u što većem broju derbija, ne samo gradskog nego i onih derbija sa ostalim jačim klubovima! :thumbup:

Čak štaviše, po meni je i 12 klubova u PL previše, 10 je već realno ako ne i gornja granica a idealno možda 9 ili čak 8 (hint: nepostojeća infrastruktura)! :wink:
Last edited by Maharadza on 04/02/2016 01:36, edited 2 times in total.
jeza u ledja

#70307 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

F&N wrote: Jeste ali play off ima posebnu draz i znacaj i podiglo bi taj derbi na jedan veci nivo, vidio si zadnji derbi koji je potencijalno odlucivao prvaka, haman 30000 ljudi na Kosevu bilo, sto nije tako bilo od 99te. S druge strane s kim god da igras u play offu to je utakmica visokog naboja i visokog tempa sto nama najvise fali u ovoj ligi, i iskustva u takvim utakmicama. Zato mislim da bi play off bio najbolji za nas...
Hmm. U pravu si. :)
todd_smith

#70308 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Dovoljno sto strepimo protiv Mladosti u obicnoj utakmici, sad jos od Rudara da strepimo u plej offu, jebo to.

:mrgreen:
Raigor Stonehoof

#70309 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

THEC wrote:i naravno bez ikakvog polovljenja bodova i slicnih egzibicija, kao sto imamo primjere u nekim ligama poput belgijske
ako je "polovljenje bodova" ono sto mislim da jeste, onda je takva stvar apsolutno neophodna u eventualnom play offu. bez toga, ispade da je svejedno zavrsio li regularni dio sezone na prvom ili na 6. mjestu, kreces s iste pozicije?

sta onda, hipotetski, ekipa i teoretski osigura play off 3 kola prije kraja regularnog dijela, i u ostalim utakmicama da bi odmorila prvotimce na teren posalje sve juniore. a istovremeno te utakmice za drugi tim znace hoce li zavrsiti sezonu u ligi za prvaka ili za opstanak?

mora postojati neki poticaj zasto bi timovima bilo vazno zavrse li prvi ili sesti regularni dio sezone.
Logovan

#70310 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Raigor Stonehoof wrote:
THEC wrote:i naravno bez ikakvog polovljenja bodova i slicnih egzibicija, kao sto imamo primjere u nekim ligama poput belgijske
ako je "polovljenje bodova" ono sto mislim da jeste, onda je takva stvar apsolutno neophodna u eventualnom play offu. bez toga, ispade da je svejedno zavrsio li regularni dio sezone na prvom ili na 6. mjestu, kreces s iste pozicije?

sta onda, hipotetski, ekipa i teoretski osigura play off 3 kola prije kraja regularnog dijela, i u ostalim utakmicama da bi odmorila prvotimce na teren posalje sve juniore. a istovremeno te utakmice za drugi tim znace hoce li zavrsiti sezonu u ligi za prvaka ili za opstanak?

mora postojati neki poticaj zasto bi timovima bilo vazno zavrse li prvi ili sesti regularni dio sezone.
Evo kako bi izgledalo sa polovljenjem bodova:
1. Sarajevo 30
2. Zrinjski 26
3. Željezničar 20
4. Sloboda 18

Prepolove se bodovi i dobiješ:
1. Sarajevo 15
2. Zrinjski 13
3. Željezničar 10
4. Sloboda 9

Pošteno? Ne bih baš rekao. :-) Kod neparnih brojeva, uzimao bi se veći broj, što je još gore. Recimo Zrinjski da sakupi 27 bodova, prepolovi se broj i imaju 14, jedan manje od Sarajeva. :-)

U pravu si za to da ekipa koja osigura play off 3 kola prije kraja može poslati juniore, ali poštenije je od ovog da se bodovi prepolove.
jeza u ledja

#70311 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Polovljenje bodova je bukvalno polovljenje, ako si imao 60, sa 30 ulazis u plejof. Tako je u Belgiji bilo prije par godina, ne znam jel jos uvijek.
jeza u ledja

#70312 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Logovan wrote:
U pravu si za to da ekipa koja osigura play off 3 kola prije kraja može poslati juniore, ali poštenije je od ovog da se bodovi prepolove.
Ne kontam ovo. :?
Ma samo nek se prenesu osvojeni bodovi i hajmo dalje.
Logovan

#70313 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

jeza u ledja wrote:
Logovan wrote:
Ne kontam ovo. :?
Ma samo nek se prenesu osvojeni bodovi i hajmo dalje.
Pardon. :D Htio sam reći da je poštenije bez polovljenja bodova, liga za prvaka i liga za opstanak i nastavljaš igrati sa onoliko bodova koliko si sakupio.
bjelave

#70314 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by bjelave »

Cossack wrote:
Raigor Stonehoof wrote:Ma sa govnetom koje je poslalo ponudu samo govnarski, nema druge. Vazda mi glumimo fine, strpaju nas u zdenku, mi njima jug i pola zapada, daju seljacke izjave, nasi gospodski smiruju, jebo i to vise.
Upravo! :thumbup:
S obzirom koji mi tretman imamo na Grbavici, a na istu ja ne idem vec godinama iz tog i ostalih razloga,nikad im iz principa marke ne bi dao cak i kad bi bilo uslovno, uvijek me nasekira kad vidim da im se jos pored Juga, da pola zapada. Pa se i tamo kurce i sa salevima setkaju.Nema im potrebe davati nista osim juga a i to im je previse kakav mi tretman imamo na grbavici.

Ako se mi na Grbavici osjecamo ko na zajebanom i neprijateljskom gostovanju oni treba da imaju isti osjecaj na Kosevu a ne da se kurce i sire.

I jos ovaj smrdo Siljak je za pretprosli derbi za zdenku prodao jedno barem 500 karata vise nego sto ima fizickog prostora da stane ljudi i umalo to neko ne zaplati glavom kad nastade ona guzva sa policijom i petardama.
bjelave

#70315 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by bjelave »

Zna li neko na koliko je potpisao ovaj mali Krajsinik? Mlade igrace bi trebalo vezivati dugorocnim ugovorima.
afannedim

#70316 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by afannedim »

old_spice

#70317 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by old_spice »

bjelave wrote: S obzirom koji mi tretman imamo na Grbavici, a na istu ja ne idem vec godinama iz tog i ostalih razloga,nikad im iz principa marke ne bi dao cak i kad bi bilo uslovno, uvijek me nasekira kad vidim da im se jos pored Juga, da pola zapada. Pa se i tamo kurce i sa salevima setkaju.Nema im potrebe davati nista osim juga a i to im je previse kakav mi tretman imamo na grbavici.

Ako se mi na Grbavici osjecamo ko na zajebanom i neprijateljskom gostovanju oni treba da imaju isti osjecaj na Kosevu a ne da se kurce i sire.

I jos ovaj smrdo Siljak je za pretprosli derbi za zdenku prodao jedno barem 500 karata vise nego sto ima fizickog prostora da stane ljudi i umalo to neko ne zaplati glavom kad nastade ona guzva sa policijom i petardama.
prosli derbi na kosevu su sa zapada bacili baklju u galeriju. nema vecih dusmana na svijetu od njih, neka su im odg ovako, sa stokom tako i treba postupati.
za ove provokacije zasluzili su pola juga i onaj mali dio zapada, ograditi sve i hoces neces
mirza_15

#70318 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

Sto se tice eventualnog playoffa ima i opcija da se prenesu 2 boda za svaku pobjedu, a 1 za svaki remi, ali mislim da je bolje da se prenese sve.
cpu_fan

#70319 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by cpu_fan »

Ovim novinarima iz Avaza fakat treba jebati familiju !
Logovan

#70320 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

bjelave wrote:Zna li neko na koliko je potpisao ovaj mali Krajsinik? Mlade igrace bi trebalo vezivati dugorocnim ugovorima.
Potpisao je vjerovatno amaterski ugovor, da izbjegnemo plaćanje Partizanu.
Stroj-2

#70321 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Stroj-2 »

cpu_fan wrote:Ovim novinarima iz Avaza fakat treba jebati familiju !
Samo poslat sipu sa dugim cijevima :D
nKrkan

#70322 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Što bi ja volio ovog lika na 2 mjeseca da dođe , a i da vidim kako bi na ono od juče odgovorio :lol: :lol:
Charuga
Globalni moderator

#70323 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Charuga »

leškarenje wrote:Samo 5% kapaciteta dati gamadi pa neka se žale Uefi, Fifi..... poserem se na njihove pare, svakako ih pola udje džabe.
Ne odgovara ti kad neko navijače Sarajeva naziva "bolesnicima" i to je u redu. Reagovao sam odmah i čovjeka poslao na odmor 7 dana.
E sad ti radiš isto i navijače Želje nazivaš "gamad", što znači da zaslužuješ istu kaznu.
leškarenje wrote:Charuga zar ovaj kengur još piše nakon što je navijače najvećeg BiH kluba nazvao bolesnicima :oops:
Banned user for reason “kršenje pravila foruma, vrijeđanje”
» leškarenje

7 dana
ibizza

#70324 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ibizza »

Charuga, sto ne banujes ove svoje sto po temi pisu Glup i gluplji, a odnosi se na pisanje mene i Norta?
1946--1987

#70325 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 1946--1987 »

Nije istina, nazvao je upravu zeljeznicara gamadima a nr navijace, nece se navijaci zaliti uefi i fifi.Upravu nije kaznjivo vrijedjati ovdje, evo i ja kazem da su gamad, uprava zeljeznicara.

Znaci nije nazvao navijace nego upravu vaseg kluba.
Locked