FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Kinaski

#70251 Re: FK Željezničar

Post by Kinaski »

Ma to se Zeba zajebo, ne moze on biti u A timu nikakv trener jer nema nikakvu uefinu licencu
Charuga
Globalni moderator

#70252 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Ne znam odakle nekome ideja da pomisli o Zebi kao treneru u Želji. Bio pomoćni, bio u kadetima ili juniorima, nije bitno. Ima neke zasluge za nešto pa mu na osnovu toga treba dati? Nigdje veze.

Ako već hoće, eno mlađi pioniri pa neka sa njih vodi.
Kinaski

#70253 Re: FK Željezničar

Post by Kinaski »

Charuga wrote:Ne znam odakle nekome ideja da pomisli o Zebi kao treneru u Želji. Bio pomoćni, bio u kadetima ili juniorima, nije bitno. Ima neke zasluge za nešto pa mu na osnovu toga treba dati? Nigdje veze.

Ako već hoće, eno mlađi pioniri pa neka sa njih vodi.
isti onaj ko stavi elvisa karica da bude neki kurac, frajer ogranicen ko balkon em golman :D
Charuga
Globalni moderator

#70254 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Vala baš.
vryzas

#70255 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

:? :shock: top tema na forumu preko vikedna :mrgreen:
maher

#70256 Re: FK Željezničar

Post by maher »

ne mislim da je sezona neuspjesna ... vazno je izvuci pouke i ne misliti da je titula izgubljena u mostaru na 3:3 ... sve kritike su sada na adzema, ali moje misljenje je da zeljo ne smije stalno mijenjati trenere ... ako nema neko provjereno ime, ako ce biti opet neki pocetnik onda je bolje da ostane adzem i da se ne krece opet iz pocetka ...
takodjer, diskutabilna je i tvrdnja da je uprava eto obezbjedila sve uslove, pa su igraci i trener krivi sto nema titule ... upravi cestitke za dobre stvari koje je uradila i tribina, i press sala i novi travnjak ... ali u sezoni gdje igrate na dva fronta i sa ogranicenim igrackim kadrom (ispostavilo se da nemamo alternativu za desnog beka, pa je najbolji stoper u ligi igrao beka) puno je vaznije obezbjediti uslove za oporavak ekipe ... prostor za masaze i oporavak ekipe, saune, teretane ... sto bi trebalo da bude u okviru stadiona ... kod nas su jos uvijek buregdzince, cevabdzinice i ostale radnje na stadionu... naravno to nije lako, ali neka ne govore da su obezbjedili sve uslove ...
ultima_palabra

#70258 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Ušlo se u sezonu bez zamjena za dva najbolja igrača, mijenjao se trener uoči Evrope, dovodili se igrači u hodu... pa je onda došao novi sportski direktor, pojačanja koja su izgleda morala igrati a unazadila su ekipu, nije se promijenio trener ni kad je bilo očigledno da je izgubio kompas... sudije otvoreno gurale konkurenta, druge ekipe im se sklanjale, čitava država pjevala da ćemo biti k**** šampioni...

Kad se zna sve ovo, treba baš biti bezobrazan pa reći da si sve uradio da se uzme titula.
vryzas

#70259 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

Sve sam procitao, :-) jedva. :mrgreen: Ima dosta razlicitih misljenja, :thumbup: vecinom oko uprave 8) ...sreca pa nismo na s1 ili gg. :gunjastajl:
Dok se vi krvite oko uprave i ko je kriv za ovo ili ono, :roll: malo cu se pozabaviti ekipom. Ostajemo najvjerovatnije bez nekoliko igraca, :roll: ili ti u prevodu ide opet mini remont. :oops:
Na poziciji br.1 postoji mogucnost da spadnemo na 0 golmana :shock: jer Kjosevski mozda ide, a nije mi logicno da penzionisani :oops: Fejzic bude i narednu sezonu rezerva. :-)
Na poziciji stopera imamo Osmankovica :thumbup: i Bogicevica, dok Graovcu istice posudba. :( Idealno bi bilo zadrzati naseg najboljeg igraca 8) ove sezone makar mu dali duplo vise nego sto ima Vranjes. :oops: :mrgreen: Zadrzati Graovca i naci jos jednog stopera jer Bogicevicu istice ugovor do kraja godine :roll: ...napokon. :D
Desni bek je ok, Stevanovic :thumbup: i pospani :zzzz: Hadzic mogu pokriti taj dio. Lijevi bek :lol: :lol: je kriticna pozicija vec nekoliko sezona. Projicu i Mehremicu isticu ugovori tek 2019 god. Da se ja pitam, kao sto se npr. pita gospodin Misimovic, :mrgreen: raskinuo bih ugovore sa ova dva igraca (naravno zaradio na raskidima :mrgreen: ), a u klub doveo nekog strasnog lijevog bocnog za te njihove plate. Tog strasnog inace raja zovu kapitalac. :D Zamjena sa klupe mali Sehic iz juniora. :thumbup:
Siguran sam da se ovo nece desiti, :( mozda max. dogovore raskid sa Projicem.
Imamo beton vezni red. :gunjastajl: Produziti sa Blagojevicem :thumbup: i naci zamjenu za Zakarica. :wink:
Beton vezni red, al zato napad 0 bodova. :-) Ubiparip ide najvjerovatnije, :( ostaje Stokic, :oops: :mrgreen: tj. Kajkut koji ne moze igrati 15 min. :-) ...mislim mozda moze 15-20 min., al na terminu s rajom. :D Potpisati "killera" u vrhu napada i dati mu tri Vranjesove plate. :mrgreen:
Al ne killera tipa Gotal. :lol:

Moja racunica je nekih 7-8 novih igraca max.
1. Golman obavezno kao prva ili druga opcija...zavisi od Kjosevskog
2. Novi lijevi bek makar i @sibicar potpisao :mrgreen:
3. Jedan ili dva stopera...zavisi od Graovca
4. Vezni red - mozda dva ili tri...zavisi od Blagojevica
5. Dva napadaca

Obavezno pridruziti prvom timu ove mladje tipa Dacic, dva Sehica i sl.

Eto :gunjastajl:

Dosta toga zavisi od novog trenera. 8)

:mrgreen: :run:
vryzas

#70260 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

DonieBrasco wrote:https://www.klix.ba/sport/nogomet/pocel ... /180521028

Docekasmo i ovaj dan. :thumbup:
:thumbup: :thumbup:
Na početku današnjih radova u ime NS BiH bio je i Nihad Hodžić.

"Radi se o planskim aktivnostima ljudi iz Željezničara, kao što je poznato, utakmica s Belgijom morala se igrati na nekom drugom stadionu, no zahvaljujući aktivnosti Uprave FK Željezničar i izgradnji istočne tribine, osigurali su uslove za odigravanje utakmice", rekao je Nihad Hodžić, ekspert NS BiH za stadione te je dodao:

"Iz UEFA-e su istakli da je Grbavica najperspektivniji stadion u smislu podizanja na nivo stadiona treće kategorije. Nadam se da političari ovaj trenutak neće iskoristiti samo za slikanje, a predsjednik NS BiH Elvedin Begić osigurao je milion eura kroz saradnju s UEFA-om te će nakon ovog projekta uslijediti pokrivanje istočne tribine. Travnjak će biti gotov u septembru kada će naša reprezentacija ugostiti Sjevernu Irsku", istakao je on.
:gunjastajl:

GPŽ :oops: :mrgreen:
DonieBrasco

#70261 Re: FK Željezničar

Post by DonieBrasco »

Ako do kraja godine obezbjede krov nad istokom, te brojace, u međuvremenu ce teren biti gotovo, zaista treba odati priznanje ovoj upravi, svima koji ulazu napore da se to ostvari.

Prije neki dan je Misimovic rekao da je sada sva imovina nasa 1/1, a da ce se tek pokazati sta to znaci u pogledu novih investicija i partnera.
BlueBlood

#70262 Re: FK Željezničar

Post by BlueBlood »

Konacno malo zalaganja na terenu
vryzas

#70263 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

DonieBrasco wrote:Ako do kraja godine obezbjede krov nad istokom, te brojace, u međuvremenu ce teren biti gotovo, zaista treba odati priznanje ovoj upravi, svima koji ulazu napore da se to ostvari.

Prije neki dan je Misimovic rekao da je sada sva imovina nasa 1/1, a da ce se tek pokazati sta to znaci u pogledu novih investicija i partnera.
Treba to sve pocerat :oops:
Dead Man Walking

#70264 Re: FK Željezničar

Post by Dead Man Walking »

vryzas wrote:
DonieBrasco wrote:Ako do kraja godine obezbjede krov nad istokom, te brojace, u međuvremenu ce teren biti gotovo, zaista treba odati priznanje ovoj upravi, svima koji ulazu napore da se to ostvari.

Dodaj gore Jogeta pod 6. :D
vryzas

#70265 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

:lol: :lol: :thumbup:
ganjeta

#70266 Re: FK Željezničar

Post by ganjeta »

Dead Man Walking wrote:
vryzas wrote:

Dodaj gore Jogeta pod 6. :D
:lol: :thumbup:
zipoo

#70267 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

vryzas wrote:Sve sam procitao, :-) jedva. :mrgreen: Ima dosta razlicitih misljenja, :thumbup: vecinom oko uprave 8) ...sreca pa nismo na s1 ili gg. :gunjastajl:
Dok se vi krvite oko uprave i ko je kriv za ovo ili ono, :roll: malo cu se pozabaviti ekipom. Ostajemo najvjerovatnije bez nekoliko igraca, :roll: ili ti u prevodu ide opet mini remont. :oops:
Na poziciji br.1 postoji mogucnost da spadnemo na 0 golmana :shock: jer Kjosevski mozda ide, a nije mi logicno da penzionisani :oops: Fejzic bude i narednu sezonu rezerva. :-)
Na poziciji stopera imamo Osmankovica :thumbup: i Bogicevica, dok Graovcu istice posudba. :( Idealno bi bilo zadrzati naseg najboljeg igraca 8) ove sezone makar mu dali duplo vise nego sto ima Vranjes. :oops: :mrgreen: Zadrzati Graovca i naci jos jednog stopera jer Bogicevicu istice ugovor do kraja godine :roll: ...napokon. :D
Desni bek je ok, Stevanovic :thumbup: i pospani :zzzz: Hadzic mogu pokriti taj dio. Lijevi bek :lol: :lol: je kriticna pozicija vec nekoliko sezona. Projicu i Mehremicu isticu ugovori tek 2019 god. Da se ja pitam, kao sto se npr. pita gospodin Misimovic, :mrgreen: raskinuo bih ugovore sa ova dva igraca (naravno zaradio na raskidima :mrgreen: ), a u klub doveo nekog strasnog lijevog bocnog za te njihove plate. Tog strasnog inace raja zovu kapitalac. :D Zamjena sa klupe mali Sehic iz juniora. :thumbup:
Siguran sam da se ovo nece desiti, :( mozda max. dogovore raskid sa Projicem.
Imamo beton vezni red. :gunjastajl: Produziti sa Blagojevicem :thumbup: i naci zamjenu za Zakarica. :wink:
Beton vezni red, al zato napad 0 bodova. :-) Ubiparip ide najvjerovatnije, :( ostaje Stokic, :oops: :mrgreen: tj. Kajkut koji ne moze igrati 15 min. :-) ...mislim mozda moze 15-20 min., al na terminu s rajom. :D Potpisati "killera" u vrhu napada i dati mu tri Vranjesove plate. :mrgreen:
Al ne killera tipa Gotal. :lol:

Moja racunica je nekih 7-8 novih igraca max.
1. Golman obavezno kao prva ili druga opcija...zavisi od Kjosevskog
2. Novi lijevi bek makar i @sibicar potpisao :mrgreen:
3. Jedan ili dva stopera...zavisi od Graovca
4. Vezni red - mozda dva ili tri...zavisi od Blagojevica
5. Dva napadaca

Obavezno pridruziti prvom timu ove mladje tipa Dacic, dva Sehica i sl.

Eto :gunjastajl:

Dosta toga zavisi od novog trenera. 8)

:mrgreen: :run:
Da ga nisi ovako usarenio ne bi ti nikad procitao ovoliki post :gunjastajl:
vryzas

#70268 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

:lol: posteno :thumbup:
Ricken

#70269 Re: FK Željezničar

Post by Ricken »

Dead Man Walking wrote:
/quote]

Stavke 1, 2 - zamjeras sto se mjesa u sportski segment.
Stavke 4,5 - zamjeras sto se ne mjesa u sportski segment.
Ja nisam pričao o sportskom segmentu. To ne postoji. Postoji samo klub sa hijerarhijom odgovornosti. Ubleha o sportskom segmentu je nastala zbog nemogućnosti osvajanja titule zadnjih godina, i autobusa igrača koji su se prošetali klubom, kako bi se moglo reći da je uprava zakazala samo u sportskom segmentu. Ostalo je ok.
SmoLe

#70270 Re: FK Željezničar

Post by SmoLe »

Kjosevski ima 2 inostrane ponude, al vjerovatno će ostati još 1 sezonu u Želji :thumbup:
zipoo

#70271 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Ma neka je odmah prihvati.
Rilkoni

#70272 Re: FK Željezničar

Post by Rilkoni »

Ne prihvata igrac ponudu nego klub. Ako su ti klubovi razgovarali sa igracem mimo kluba onda ih trebamo tuziti. Sto se tice licno Kjosevskog on stagnira, nimalo nije popravio svoje mane, zbog toga bi bilo dobro da ode vani i da radi sa profesionalcima koji ce mu pomoci u razvoju jer je jos uvijek relativno mlad za golmana. Nisam za tu opciju da se proda da bi se prodao, mi moramo naci prvo kvalitetnu zamjenu za Kjosevskog pa tek onda razmisljati o njegovoj prodaji, ista je stvar i sa drugim igracima koji imaju duze ugovore.
Šibicar

#70273 Re: FK Željezničar

Post by Šibicar »

Hoce like ovi nogirati vise Adzema,ili ih je osvajanje kupa smeksalo?
BHF_Manijak

#70274 Re: FK Željezničar

Post by BHF_Manijak »

I ja mislim da bi trebalo prodati Vecu. Sad je prilika da se uzme kes, u finim je godinama, ima finog seniroskog staza i uzeti sta se uzeti moze.
Problem je alternativa. Onaj mali Dujmovic iz juniora mi ne ulijeva povjerenje. Dobit cemo golmana s istim mahanama kao i sa Vecom. Nizak za golmana, linijski i svaki jebeni prekid je ruke ka nebu da stagod ne zaluta. Mi k'o da ih na traci takve dovodimo...

Vidim prica se o Karacicu, ne bi ga lose bilo dovesti. Nije ga dugo bilo nakon povrede, ali je sasvim pristojan golman za nase lige.

Ostale pozicije ce tesko biti zakrpiti, posebno napad i zamjeniti Zakarica. Kao jedno od rjesenja se namece Sisic iz Mladosti. OK igrac, ali ni blizu da zamjeni Gorana 1/1. Takvog u ligi nazalost nema.

Rjesenje za spica ne vidim fakat u ligi i tu neka je Bog na pomoci Papcu i buducem treneru, da nadju neko rjesenje.
salle_eh1986

#70275 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

Ja bih volio vidjeti Dženana kao najisturnijeg. Ima visinu pa i ove duge lopte koje često znamo igrati ne bi bile kao u većini slučajeva samo nabijanje naprijed bez ikakvog plana već bi ih mogao spuštati Ramoviću, Blagojeviću (ako ostane što se nadam da hoće) i Vranješu, nije ni spor a ni smotan za igrača njegove visine i najvažnije ima onu drskost koju fakat ima vrlo malo igrača u ovoj ligi, gdje se velika većina boji krenuti naprijed sa loptom (i na čuvara).
A krilo, tu treba tražiti nekog onda :D
Post Reply