Nije ta riba pomorena, nego izvadjena mrezama. Nesto je preko preljeva otislo nize, u Grabovicu, ali vecina je nocu potamanjena mrezama. Rezultat je isti - ribe nema. A u to cemo se uvjeriti na proljece i ljeto.neki wrote: A ti možeš tvrditi koliko hoćeš da se ovo nikad nije desilo, ja tvrdim suprotno i šta sad, nisu ti jaki argumenti, tj. nemaš ih...uostalom, da je pomrlo 2 miliona jedinki neko bi negdje uslikao taj pomor, nisu to mravi...
Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- Dozer
#7026 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- MOSALJOZE
#7027 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Budući da u našem naselju stalno nestaje vode zbog ovih redukcija, hidranti su bili prazni i vjerovatno nije bilo pritiska. Gledao sam vatrogasce kako velikim naporima to pokušavaju riješiti i momci su uradili veliki posao - kazao nam je jedan od komšija.
Majku vam jebem
Majku vam jebem
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#7028 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Kako ces ti objasniti nesto covjeku koji negira izjave mjestana, izjave bivseg direktora EP, izjave ljudi koji imaju vise godina na jezeru sa stapovima nego sto on ima sigurno ukupno godina.....ali to je jedna te ista ekipa koja grceviti brani polozaje SDA direktora koji unistise ovu drzavu do neprepoznatljivosti.Dozer wrote:Nije ta riba pomorena, nego izvadjena mrezama. Nesto je preko preljeva otislo nize, u Grabovicu, ali vecina je nocu potamanjena mrezama. Rezultat je isti - ribe nema. A u to cemo se uvjeriti na proljece i ljeto.neki wrote: A ti možeš tvrditi koliko hoćeš da se ovo nikad nije desilo, ja tvrdim suprotno i šta sad, nisu ti jaki argumenti, tj. nemaš ih...uostalom, da je pomrlo 2 miliona jedinki neko bi negdje uslikao taj pomor, nisu to mravi...
-
neki
#7029 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
hrasno38 wrote:Kako ces ti objasniti nesto covjeku koji negira izjave mjestana, izjave bivseg direktora EP, izjave ljudi koji imaju vise godina na jezeru sa stapovima nego sto on ima sigurno ukupno godina.....ali to je jedna te ista ekipa koja grceviti brani polozaje SDA direktora koji unistise ovu drzavu do neprepoznatljivosti.Dozer wrote:Nije ta riba pomorena, nego izvadjena mrezama. Nesto je preko preljeva otislo nize, u Grabovicu, ali vecina je nocu potamanjena mrezama. Rezultat je isti - ribe nema. A u to cemo se uvjeriti na proljece i ljeto.neki wrote: A ti možeš tvrditi koliko hoćeš da se ovo nikad nije desilo, ja tvrdim suprotno i šta sad, nisu ti jaki argumenti, tj. nemaš ih...uostalom, da je pomrlo 2 miliona jedinki neko bi negdje uslikao taj pomor, nisu to mravi...
etiketiranje je inace odlika ljudi koji ostanu bez argumenata...
- Dozer
#7030 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ja ti imam argumente stare 38 godina, a koje znam licno. Koji su tvoji "argumenti"?
Riba nije pomorena jer nema slika tog pomora?
Brzo ce se obnoviti riblji fond jer ribe nisu sisari?
Znas li uopste koje vrste ribe su zivjele u Jablanickom? Kojom dinamikom se i kada razmnozavaju?
Riba nije pomorena jer nema slika tog pomora?
Brzo ce se obnoviti riblji fond jer ribe nisu sisari?
Znas li uopste koje vrste ribe su zivjele u Jablanickom? Kojom dinamikom se i kada razmnozavaju?
Last edited by Dozer on 06/02/2017 14:53, edited 1 time in total.
-
Potočna pastrmka
#7031 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Kiša pada, vode nema. A nema ni minusa, ni leda. Šta li će sada izmisliti ?
Embargo je još na snazi.

Embargo je još na snazi.
-
izgubljena dusa
#7032 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Zamutilo sePotočna pastrmka wrote:Kiša pada, vode nema. A nema ni minusa, ni leda. Šta li će sada izmisliti ?![]()
![]()
Embargo je još na snazi.![]()
Ima sda spreman odgovor na sve situacije
-
sele_
#7033 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Mislim da je Mesanovic vise vezan za Zabrdje. Inace Zabrdje i dio Rajlovca nema nikako vode u toku dana. Zadnjih 15ak dana prezivljavaju po principu da imaju vodu 3 sata i to od 7 ujutro do 10. Ne moze se sa ovom bagrom iz ViK-a niko izboriti pa ocito ni SDA i MesanoviciThe BEN10 wrote: Jel kod tebe živi zastupnik u KS Safet Mešanović, borac za Islam i Bošnjake (kada je bila frka oko naziva škole u Dobroševićima): neka hadžija potegne stranačke veze i pomogne komšiji. Fino mu citiraš hadis: "...ko vjeruje u Allaha džš i Sudnji dan neka bude dobar prema komšiji".
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=9851
Mešanović obavlja i funkciju predsjednika mjesnog odbora SDA Sokolje.
- drug_profi
#7034 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Pa hoce li opet glasati za SDA?
Hoce, jer ce se nekim cudom svo vodosnabdijevanje normalizirati nekih dva mjeseca pred izbore i trajati 7 dana poslije izbora, gdje cemo se opet vratiti na 22-mjesecni rezim redukcija.
Hoce, jer ce se nekim cudom svo vodosnabdijevanje normalizirati nekih dva mjeseca pred izbore i trajati 7 dana poslije izbora, gdje cemo se opet vratiti na 22-mjesecni rezim redukcija.
- amar1994
-
veliki_ah
#7036 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Jeste li dobili racune za januar? Nama je dosao duplo veci u odnosu na decembar.. Jedina razlika je da je tek u zadnje 2 sedmice uvedena redukcija od ponoci.. hoce li ispostovati ako sr zalim?
- oldtajmer
#7037 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
nedavno mi jedan majstor radi drvenariju i tako pricamo o trenutnom stanju,kaze mi kako se tesko zivi privatnik im lomi ledja,zivi negdje na ilidzi,zna fikru p. te ovakav je ,te onakav je,lopov i u ratu i u miru ko i svi itd.,pitam ga pa za koga si glasao na izborima(mada vec unaprijed znam odgovor),kaze mi pa za sda hebo ga ti,za koga cu drugogdrugi profil wrote:Pa hoce li opet glasati za SDA?
ponekad se zamislim pa kontam da mi je neko tamo neke dvijehiljadite pricao da ce ovakvo stanje danas biti u gradu fakat mu ne bi vjerovao,nema sanse
- amar1994
#7038 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
[emoji38] [emoji38] [emoji38]
-
meteorit135531
#7039 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ja vodu nemam od 8 januara. Živim bez vode mjesec dana. Kvar je uredno prijavljen 9 januara, ali odgovoreno mi je : uredu zapisali smo, javice vam se neko..
Pa je bila priča da je do naših instalacija, pa da je voda zaledila, pa nas je ljubazni čiko iz Vika pitao da nam nisu možda vodu isključili?
Pa me je barem 5 minuta uvjeravao da nije do njih. Da imaju puno posla, da su zapisali podatke i da će provjeriti
Zvao sam u petak , u subotu , jučer danas... išao sam tri puta u Jaroslava Cernija da prijavim , samo me prebacuju iz kancelarije u kancelariju i govore :
Nije do nas , nije do nas.. bio 2 puta u Terenskom nadzoru , zapisali podatke i proslijedili..
Javi će se neko.. doći će.. od 8 januara..
Opet mi kaže , pa i ja nemam vodu 25 dana, i ja sam prijavio kvar..
Imaju puno posla , kaže mi čiko iz Vodovoda.. u subotu zovem i derem se; kaže imamo samo jednu dežurnu ekipu, i poklopi slušalicu. Kasnije neće da se javi
033 210 707 sam zvao barem 150 puta..
Samo govore , sve ja razumijem, ekipe su na terenu.. neki su mi govorili i druže i jarane dok su pričali sa mnom
Spominju i neke radne naloge , kao nisu izdati.. imaju samo jednu dežurnu ekipu a 500 radnika viška!
U međuvremenu serem u kesu i vodu donosim sa izvora i od komšije.. zvao sam majstora koji je skinuo vodomjer i kaže pa nemaš vode do sahta.. da nisu isključili?
Nije mi mogao pomoći. Jer vode do sahta nema..
I tako.. sjedim i tipkam. I razmišljam samo dok neke stvari zavrsim i dolazim ti moja Njemačko!
Ja ovaj grad svaki dan sve više i više mrzim. Gadi mi se živjeti ovdje. I to zaista tako i mislim.
Pa je bila priča da je do naših instalacija, pa da je voda zaledila, pa nas je ljubazni čiko iz Vika pitao da nam nisu možda vodu isključili?
Pa me je barem 5 minuta uvjeravao da nije do njih. Da imaju puno posla, da su zapisali podatke i da će provjeriti
Zvao sam u petak , u subotu , jučer danas... išao sam tri puta u Jaroslava Cernija da prijavim , samo me prebacuju iz kancelarije u kancelariju i govore :
Nije do nas , nije do nas.. bio 2 puta u Terenskom nadzoru , zapisali podatke i proslijedili..
Javi će se neko.. doći će.. od 8 januara..
Opet mi kaže , pa i ja nemam vodu 25 dana, i ja sam prijavio kvar..
Imaju puno posla , kaže mi čiko iz Vodovoda.. u subotu zovem i derem se; kaže imamo samo jednu dežurnu ekipu, i poklopi slušalicu. Kasnije neće da se javi
033 210 707 sam zvao barem 150 puta..
Samo govore , sve ja razumijem, ekipe su na terenu.. neki su mi govorili i druže i jarane dok su pričali sa mnom
Spominju i neke radne naloge , kao nisu izdati.. imaju samo jednu dežurnu ekipu a 500 radnika viška!
U međuvremenu serem u kesu i vodu donosim sa izvora i od komšije.. zvao sam majstora koji je skinuo vodomjer i kaže pa nemaš vode do sahta.. da nisu isključili?
I tako.. sjedim i tipkam. I razmišljam samo dok neke stvari zavrsim i dolazim ti moja Njemačko!
Ja ovaj grad svaki dan sve više i više mrzim. Gadi mi se živjeti ovdje. I to zaista tako i mislim.
- oldtajmer
-
vade_mecum
#7041 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
ovo kao da neko vrsi eksperimente nad ljudima da vide gdje im je tacka pucanjaoldtajmer wrote:
![]()
![]()
![]()
- cpu_fan
#7042 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Imali iko ugovor potpisan sa ViK-om ?
-
Juliuscezar
#7043 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
ne znam sta bih napisao, treba im svima redom jebat mater
-
vade_mecum
#7044 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
odlicno pitanje!! mislim da nema niko za razliku od EP.cpu_fan wrote:Imali iko ugovor potpisan sa ViK-om ?
- O'zone
- Globalni moderator
- cpu_fan
#7046 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČAvade_mecum wrote:odlicno pitanje!! mislim da nema niko za razliku od EP.cpu_fan wrote:Imali iko ugovor potpisan sa ViK-om ?
Član 33.
(1)
Ekonomske usluge su usluge koje ispunjavaju osnovne potrebe potrošača na tržištu, tj.
isporuku energije (struja, plin, grijanje) i vode, telekomunikacione usluge, poštanske usluge i
javni transport.
(2)
Pružanje ekonomskih usluga od općeg interesa potrošaču je u režimu ugovornog
odnosa.
A što se tiće one dvije marke fiksno:
Član 35.
(1)
Prodaja energije (električna energija, grijanje, plin i sl.) i vode
potrošačima treba biti obračunata na osnovu stvarnih isporuka očitanih na brojilu potrošača.
-
vade_mecum
#7047 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
gdje je onaj advokat sto je rekao da ce tuziti vodovod? iskreno ima li ovdje osnova za zajedničku tužbu ili class action sto bi rekli amerikanci?cpu_fan wrote:ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČAvade_mecum wrote:odlicno pitanje!! mislim da nema niko za razliku od EP.cpu_fan wrote:Imali iko ugovor potpisan sa ViK-om ?
Član 33.
(1)
Ekonomske usluge su usluge koje ispunjavaju osnovne potrebe potrošača na tržištu, tj.
isporuku energije (struja, plin, grijanje) i vode, telekomunikacione usluge, poštanske usluge i
javni transport.
(2)
Pružanje ekonomskih usluga od općeg interesa potrošaču je u režimu ugovornog
odnosa.
A što se tiće one dvije marke fiksno:
Član 35.
(1)
Prodaja energije (električna energija, grijanje, plin i sl.) i vode
potrošačima treba biti obračunata na osnovu stvarnih isporuka očitanih na brojilu potrošača.
isto me zanima kako obracunavaju zateznu kamatu na neplacene racune u roku od 30 dana ako to nije ugovorno regulisano??
- vješalica
#7048 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
koji diletanti
kod njih ne postoji uopšte reklamacija na uslugu tj. institut žalbe je mrtvo slovo na papiru
ja ne znam da li uopće se desilo da se neko žalio i da je ta žalba bila ikada bila usvojena u korist potrošača
nek s enos eu pičku materinu
kod njih ne postoji uopšte reklamacija na uslugu tj. institut žalbe je mrtvo slovo na papiru
ja ne znam da li uopće se desilo da se neko žalio i da je ta žalba bila ikada bila usvojena u korist potrošača
nek s enos eu pičku materinu
- vjesticanametli
#7049 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
de vjesalice aktiviraj pp da ti nesto kazem 
- vješalica
#7050 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
ona ti se cijev negdje začepila isto kao kod lika sa prethodnih stranicameteorit135531 wrote:Ja vodu nemam od 8 januara. zvao sam majstora koji je skinuo vodomjer i kaže pa nemaš vode do sahta.. da nisu isključili?
potraži nekoga privatno da ti pogleda u čemu je problem