Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
aveos

#7026 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by aveos »

Kad je revans?
sumirprimus

#7027 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by sumirprimus »

aveos wrote:Kad je revans?
27.02 u 22:00
a odma nakon toga la liga.... 02.03 real barca... :D
5 0 5

#7028 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

ultima_palabra wrote: I od svih tih prljavština, ljigavština, sudija daje žuti Callejonu zbog protesta, Xabiju zbog više faulova u toku utakmice i Carvalhu zbog neoprezno dignute noge? Ili je sudija pravi slijepac ili ti pretjeruješ :)

Ja bih rekao da imaš unaprijed pripremljenu agendu "anđeli-đavoli" i dešavanja na utakmici samo uklapaš u nju.
e vidis, ja bih isto rekao za tebe. ali to sad nije bitno.

upravo tako. kakav je bio rezon sudiji ja ne znam. mislim da je unaprijed znao kome smije a kome ne smije dati karton. carvalho je imao sansu za drugi zuti vise puta. igranje rukom u 89.min je jedan primjer. ronaldu nije smio dati karton iako je bio, ok? alvesu nije dao drugi zuti (faul nad ronaldom). npr. ove arbeloine faulove nisu vidjeli. eto i ti kazes da su nepotrebne provokacije.

za mene, sudija jeste slijepac ako nije vidio gazenje (pomocni sudija na 4 metra, glavni 8 metara od albe i essiena).

ali gledaj, ne optuzujem ja sudiju sto nije vidio ili nije htio da svira, nego pricam o mourinhovoj taktici destrukcije, udaranjem po nogama i provociranjem. (nije mourinho naivan, zna da takve provokacije ostaju nekaznjene a imaju veliki uticaj na utakmicu). i opet, to mourinho radi samo kada se osjeca puuuuuno slabijim od protivnika.
sumirprimus

#7029 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by sumirprimus »

ovo anđeli i đavli vučete malo na masoneriju i sbb,jele ? :D
ultima_palabra

#7030 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

505sCrtom wrote:
ultima_palabra wrote: I od svih tih prljavština, ljigavština, sudija daje žuti Callejonu zbog protesta, Xabiju zbog više faulova u toku utakmice i Carvalhu zbog neoprezno dignute noge? Ili je sudija pravi slijepac ili ti pretjeruješ :)

Ja bih rekao da imaš unaprijed pripremljenu agendu "anđeli-đavoli" i dešavanja na utakmici samo uklapaš u nju.

upravo tako. kakav je bio rezon sudiji ja ne znam. mislim da je unaprijed znao kome smije a kome ne smije dati karton. carvalho je imao sansu za drugi zuti vise puta. igranje rukom u 89.min je jedan primjer. ronaldu nije smio dati karton iako je bio, ok? alvesu nije dao drugi zuti (faul nad ronaldom). npr. ove arbeloine faulove nisu vidjeli. eto i ti kazes da su nepotrebne provokacije.

za mene, sudija jeste slijepac ako nije vidio gazenje (pomocni sudija na 4 metra, glavni 8 metara od albe i essiena).

ali gledaj, ne optuzujem ja sudiju sto nije vidio ili nije htio da svira, nego pricam o mourinhovoj taktici destrukcije, udaranjem po nogama i provociranjem. (nije mourinho naivan, zna da takve provokacije ostaju nekaznjene a imaju veliki uticaj na utakmicu). i opet, to mourinho radi samo kada se osjeca puuuuuno slabijim od protivnika.
Mogu razumijeti sudiju ako teži da sva 22 igrača završe utakmicu. Carvalho po meni nije zaslužio onaj prvi žuti.

A po meni su ove utakmice sad puno čištije nego oni "ratovi" u 2011... više se igra i više se pažnje obraća na fudbal, obje ekipe napadaju jedna drugu svojim stilom igre i to je dobro.

Ali incidenti prodaju novine i nabijaju klikove na portalima... tako na kraju ispadne da je ovo bila neka prljava utakmica, što stvarno nije bio slučaj.
ultima_palabra

#7031 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Messi je izgleda imao nešto reći i Karanki...
"¿Tú qué miras? Cállate, que eres el muñeco de Mourinho".
Manolo Sanchis uzvraća izjavom o Alvesu:
Sanchís: "Fuera del campo Alves tiene pocas luces"
Još samo fali Eladio :lol:
Kurjakk

#7032 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Kurjakk »

ovdje se mjesaju kruske i jabuke i to bez ikakave mjere :D prvo treba reci da ovo nije centar za debate i da vecina ovih argumenata ima odredjenu tezinu kod sanje vlaisavaljevic :D cini se da je ta vrsta kulture dijaloga ovdje preuzela primat, bitan je dobar argument i pobjeda u debati, a sustina, pa mogu slobodno reci i istina ostaju po strani. neki ovdje prednjace u tome samo nema sanje da to sve fino aminuje. preskocit cemo argumente, bolje da se zadrzimo na cinjenicama, koje opet jasno govore u korisit omiljene nam barcelone. realov, tacnije morinjov pristup svi dobro znamo jos do celzija, preko intera i sada reala. u celziju i interu je imao prirodne mesare u ekipi i oni su odrajivali prljavi posao vrlo efikasno, pa nije murinjo budala da institira na potezima koje protivnicke igrace salju u bolnicu, ali da insistitira na prljavoj igri, s puno sjeckanja, udaranja to je sasvim jasno, cak mu to i ne zamjerim jer tesko da postoji bolji nacin za dobar rezulatat protiv barse, samo je problem sto ovdje nema prirodne mesare, nego od tehnicki dobrih igraca pravi mesare pa mu se to uglavnom obije o glavu, vrlo cesto i crvenim kartonima pa onda ide kukanje na sudije i ostali folklor. o njegovim pristalicama i hvalspjevu na svaku njegovu rijec ne vrijedi trositi slova, ali cinjenica da njegovi potezi nisu bash u skladu s filozofijom najveceg kluba na svijetu je itekako ocigledna, sve ove stvari oko svlacionice, kao i ocito neodobravanje njegovih metoda u vrhu kluba uzimaju danak tako da mu je najvjerovatnije noga na kraju sezone.

negdje sam citao da je poslije chelzija, i ako se ne varam na kraju rajkardove ere u barsi, nudio svoje usluge barsloni, kao i neki plan sto je uprava barse odbila, uzela pepa, ostalo znamo, pa mi se nekako logino namece njegov izvor frustiracije prema barsi i pepu :mrgreen:
fixer

#7033 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by fixer »

505sCrtom wrote:
fixer wrote: Koliko je to faula imao Real? 19 faula za 90 minuta :roll:
a i ti se pravis naivac. pa ovi arbeloini faulovi nisu svirani. nije svirano ni gazenje albe. ni xabijevo obaranje inieste na sredini. ni provociranje messija samaranjem. sve to nije svirano i ne spada u dio te statistike kojom mases. pogledaj utakmicu ponovo.
Nije sviran ni faul nad Ronaldom, pa kakve to veze ima. Sjeckanje igre faulima je sasvim opravdan pristup. Pa svaki ozbiljan napad i pokusaj kontre, Barcelona je sprjecavala faulom.
fixer

#7034 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by fixer »

505sCrtom wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jest, Real je puno slabiji od Barcelone. Pukim slucajem ove godine je taj slabi klub uzeo jednu malu titulu toj istoj jakoj Barceloni. :roll:
aveos

#7035 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by aveos »

sumirprimus wrote:
aveos wrote:Kad je revans?
27.02 u 22:00
a odma nakon toga la liga.... 02.03 real barca... :D
I tome nadodas ligu prvaka...man utd - real,..uf :thumbup:
am2804

#7036 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by am2804 »

Pa evidentno je bilo da Barca igra u manjoj brzini, igrali su na rezultat i to im se može osvetiti.
Međutim, da su klasa u odnosu na druge, to niko ne može pobiti.
INSTITUCIJA
fixer

#7037 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by fixer »

am2804 wrote:Pa evidentno je bilo da Barca igra u manjoj brzini, igrali su na rezultat i to im se može osvetiti.
Međutim, da su klasa u odnosu na druge, to niko ne može pobiti.
INSTITUCIJA
Evidentno je da je barca bila u manjoj brzini, a nikad u zadnje 4 godine nije bio jaci tempo obje ekipe. :D Nisu hteli iz barcelone. A najavili pobjedu. :D
5 0 5

#7038 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

fixer wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jest, Real je puno slabiji od Barcelone. Pukim slucajem ove godine je taj slabi klub uzeo jednu malu titulu toj istoj jakoj Barceloni. :roll:
e dobro. neka si mi kaz'o. evo i ja cu staviti red smajlija :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sad ozbiljno. svaka cast na ligaskoj tituli (prvoj u koliko? zadnjih 5-6 godina?). jeste da je barcelona prosle godine i madridu oduzela jednu titulu, ali hajde. to sad nije bitno.
nego, da i ja tebe pitam nesto. sta bi od one proslogodisnje ronaldove izjave oko "shift of the power balance in favor od real madrid"? sjecas se toga? sto je kasnije pique ismijao sa, "dobro, dacemo im tu titulu, ako im je stalo, mogu imati shift of the power".

sad, sto se tice madrida, ja tu nemam problem. to si mogao zakljuciti do sad. recimo, meni je iker prvom zafalio ovdje. niko drugi ga nije ni spomenuo. ako si pratio ek, onda si mogao procitati puno hvale od mene, i za xabija a i za ramosa.
ja imam problem sa mourinhovim prljavim fudbalom. vjerujem da ces ga i ti imati kad jednom mourinhovi igraci pocnu lupati po cjevanicama realove igrace. a posto znamo da je sujetan udarace i vise nego sto sad lupaju alvesa. o tom potom. do sad mourinhov madrid ima 30 crvenih kartona. priznat ces, previse za tako jak tim.
sto se tice njegovih uspijeha sa madridom, moram te razocarati ali on nije osvojio nista vise od prijasnjih trenera. a ni manje. prosijek u madridu je 1 trofej u 2 godine. to je valdano neki dan rekao.
jedino sto je mourinho donio jeste prljavi fudbal, razdor u timu, razdor u vrhu kluba i razdor u klubskom odnosu sa medijima, sudijama, trenerima drugih timova... a dobro. mozda ja jesam previse subjektivan. ali ako se vratis dvije godine u nazad vidjet ces da sam pisao, da ce upravo do ovoga doci i da ce na duze staze madridu nanijeti vise stete nego koristi.
eto, uzivaj u la liga trofeju dok jos mozes.
fixer

#7039 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by fixer »

Ja ne znam sta kukas. Ako MO ne valja, to tebi bi trebalo odgovarat. Isto da ja kukam sto ste doveli Alexisa. :D Ili da mi je krivo sto nije Eto ostao. Opusti se covjece. MO je Realov problem
LSD

#7040 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by LSD »

Bolje ga branite od rođene majke :-) :lol:
ultima_palabra

#7041 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

fixer wrote:Ja ne znam sta kukas. Ako MO ne valja, to tebi bi trebalo odgovarat. Isto da ja kukam sto ste doveli Alexisa. :D Ili da mi je krivo sto nije Eto ostao. Opusti se covjece. MO je Realov problem
To ni meni nikad nije bilo jasno :?
fixer

#7042 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by fixer »

LSD wrote:Bolje ga branite od rođene majke :-) :lol:
Gdje ti vidis da ga neko brani?
5 0 5

#7043 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

ultima_palabra wrote: To ni meni nikad nije bilo jasno :?
pa sto nisi pitao? nisam ja katalonski separatista koji mrzi madrid, kralja i otadzbinu. jebe mi se za to. bilo bi mi glupo reci npr, nisam uzivao u fudbalu roberta carlosa jer navijam za barcelonu.
nego, ko god prati madrid duze vrijeme, sigurno nece izdvojiti ovaj kao najbolji (ili cak poseban - u pozitivnom smislu). to je sve sto imam reci.

a sto se tice iducih clasica. nisu odobrili madridov zahtjev za premijestanje utakmica, tako da ostaje velika guzva krajem februara.
ultima_palabra

#7044 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

505sCrtom wrote:
ultima_palabra wrote: To ni meni nikad nije bilo jasno :?
pa sto nisi pitao? nisam ja katalonski separatista koji mrzi madrid, kralja i otadzbinu. jebe mi se za to. bilo bi mi glupo reci npr, nisam uzivao u fudbalu roberta carlosa jer navijam za barcelonu.
nego, ko god prati madrid duze vrijeme, sigurno nece izdvojiti ovaj kao najbolji (ili cak poseban - u pozitivnom smislu). to je sve sto imam reci.

a sto se tice iducih clasica. nisu odobrili madridov zahtjev za premijestanje utakmica, tako da ostaje velika guzva krajem februara.
Ma iskreno ako ćeš, Madrid nije imao neke stabilnosti 20 godina... jedini period je bio pod Del Bosqueom, a i tad je bilo velikih potresa. Tako da Mourinho i nije mogao nešto posebno pokvariti... slažem se da je pokvario međuljudske odnose i da će morati napustiti klub u junu.

S druge strane, bilo je i dobrih stvari... prošla sezona je sigurno najbolja sezona RM u zadnjih 10 godina, igrom i rezultatima.
5 0 5

#7045 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

ultima_palabra wrote: Ma iskreno ako ćeš, Madrid nije imao neke stabilnosti 20 godina... jedini period je bio pod Del Bosqueom, a i tad je bilo velikih potresa. Tako da Mourinho i nije mogao nešto posebno pokvariti... slažem se da je pokvario međuljudske odnose i da će morati napustiti klub u junu.

S druge strane, bilo je i dobrih stvari... prošla sezona je sigurno najbolja sezona RM u zadnjih 10 godina, igrom i rezultatima.
ma dobro. nesto drugo sad.

naletih na ovaj video. nisam ga jos uvijek pogledao ali znam da je o sudjenju. ne zelim se vracati na tu temu. samo dijelim.

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7046 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Velkoski »

505sCrtom wrote:ne zelim se vracati na tu temu. samo dijelim
:lol:
alanskoda

#7047 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by alanskoda »

505sCrtom wrote:
ultima_palabra wrote: Ma iskreno ako ćeš, Madrid nije imao neke stabilnosti 20 godina... jedini period je bio pod Del Bosqueom, a i tad je bilo velikih potresa. Tako da Mourinho i nije mogao nešto posebno pokvariti... slažem se da je pokvario međuljudske odnose i da će morati napustiti klub u junu.

naletih na ovaj video. nisam ga jos uvijek pogledao ali znam da je o sudjenju. ne zelim se vracati na tu temu. samo dijelim.

krkani.
LSD

#7048 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by LSD »

505sCrtom wrote:

Sramota jedna
cikavelja

#7049 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by cikavelja »

Hihihi, vidim voĐe se i dalje tupe organi tipa spovilo i majstori igre pokusavaju objasniti kako je igra madrida legitimna i ispravna. Ako ako, valja se cupat', sad ce pedala i od MU :D
Mikady

#7050 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Mikady »

Još samo fali Eladio

Izgleda da su Eladiu ukinuli net :lol: ne javlja se vise..
Locked