Meni isto najviše smeta što se priča konstantno ponavlja. Smeta mi isto tako što nisu naletili ni na koga ko pokušava da "riješi" problem sa zombijima. U principu serija nema nikakvog cilja i ovako može trajati 100 sezona. Ostalo je manje više ok.Jack Be Nimble wrote:Sada je TWD hit pa na svakom programu Kirkman je gost i prodaje ljudima ovu novu sezonu. U sustini govori da je htjeo napraviti sapunicu sa zombijima, ali da mu je citava ideja knastala kada je svatio koliko zavisi od vlade/civilizacije. Nije bitno odakle su zombiji dosli, zasto su tu, jednostavno su tu i pitanje je kako ce zivot krenuti dalje. To je OK prica da se isprica, ali ne vjerujem da treba da traje sedam godina i svake godine ponavljati jednu te istu pricu.
Ali ono sto meni nije realno u ovoj seriji, to jest u njegovom zagljucku da kada bi se ovako nesto desilo (pad civilizacije), da bi se narod ponasao onako kako ih on oslikava. Ispada da bi hiljadu i vise godina civilizacije/evolucije nestalo preko noci. Nazad u kameno doba i svako na svoju stranu. Ako smo ista naucili u nasem ratu to je da narod sam sebi pomogne najvise kada je najteze.
Da je barem napravio zombije koji mogu da love ljude, to jest da su jaci/brzi od nas. Sada ako naletis na zombija a nemas cakije samo prijedjes na drugu stranu ulice i nastavis dalje.
The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- yoda82
#7026 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
- ioannes
#7027 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
mene zanimaju ovi iz "kraljevstva"
kako su oni organizirani, koju ideologiju prate.... zna li se iz comica išta?
-
r_faruk
#7028 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
da budem iskren ja sam zaboravio pola stvari iz stripa. i u stripu su u jednom periodu razvodnili..... napravili sapunicu
- Izmedju CVile i DMalte
#7029 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Rick will rise again ! And so will Michone ! Ova sezona je masina za mljevenje mesa.....a za raju kojoj se ne svidja Watchmen - nadjite director extended cut, sve ce biti jasnije ....
- Pandakonda
#7030 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Bez previše spolanja samo cu reć da su i oni pod Neganom.ioannes wrote:mene zanimaju ovi iz "kraljevstva"
-
sizifinho
#7031 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ja mislim da je ovo kraj Rickovog mangupluka.
Očekujem od njeg da postane pizda nekakva, a da drugi likovi na sebe preuzmu težinu zajebanata. Između ostalog bih zaista volio da Carl dobije više screen time-a i da bude veći bad-ass jer ima potencijala za to.
Očekujem od njeg da postane pizda nekakva, a da drugi likovi na sebe preuzmu težinu zajebanata. Između ostalog bih zaista volio da Carl dobije više screen time-a i da bude veći bad-ass jer ima potencijala za to.
- Tito_i_Partija
#7032 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
dale cooper wrote:Spram izvornog materijala je karina, to hoću da kažem. Watchmen je ikoničan strip, a Synder je napravio jedva ok film.Tito_i_Partija wrote:Zasto? Jako dobra adaptacija comica za kojeg se smatralo da se ne moze prenijeti u medijum filma. Nije sad neko remek-djelo, al' je ipak jedan od rijetko dobrih Snyderovih filmova.dale cooper wrote: Taj je možda bolje zaboraviti, iako je JDM bio jedna od svjetlijih strana kao komedijaš.
Ako uzmes bilo koju knjigu koja je slavna k'o Watchmen, ne postoji nijedan film koji je baziran na njoj a da joj je 100% dostojan. Prevelika ocekivanja, vremenske limitacije filma, knjiga k'o produkt tog vremena i te generacije koje ne rezonuju sa danasnjim...imas milion razloga zasto je tako. Al' sve u svemu, nakon sto sam prvo procit'o comic i odusevio se, film mi je bio sasvim okej i nema bas nekih velikih devijacija koje tjeraju covjeka da se hvata za glavu (k'o sto je to bilo u ostalim filmovima baziranim na djelima Alana Moore-a). Nije sad nesto wow, al' nije vala ni karina.
- Tito_i_Partija
#7033 Re: RE: Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Chmoljo wrote:Pa chmoljo nije tolika strebercina. Ima kontakta sa zenskom vrstom [emoji14]Tito_i_Partija wrote:Ma u redu je to, vjerovatno je neka zena pisala pa joj prvo to na um palo....al' otkud bas Chmolji da se to desi?

- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- dale cooper
#7035 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ali ne možeš a da se ne zapitaš šta bi bilo je da neko talentovaniji od Snydera uzeo ovo u ruke. Mislim Snyder stalno i stalnoTito_i_Partija wrote:
![]()
Ako uzmes bilo koju knjigu koja je slavna k'o Watchmen, ne postoji nijedan film koji je baziran na njoj a da joj je 100% dostojan. Prevelika ocekivanja, vremenske limitacije filma, knjiga k'o produkt tog vremena i te generacije koje ne rezonuju sa danasnjim...imas milion razloga zasto je tako. Al' sve u svemu, nakon sto sam prvo procit'o comic i odusevio se, film mi je bio sasvim okej i nema bas nekih velikih devijacija koje tjeraju covjeka da se hvata za glavu (k'o sto je to bilo u ostalim filmovima baziranim na djelima Alana Moore-a). Nije sad nesto wow, al' nije vala ni karina.
dokazuje da je ispod prosječan režiser, sa nedostatkom vizije. Ne znam koji je kurac bio DC Comicsu da mu predaju
ključeve filmske produkcije.
- Mali_Vuk
#7036 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ništa ti ja to nisam gledao. Kriv sam po svim tačkama optužnice.Tito_i_Partija wrote:Mali_Vuk wrote:A ja baš dumam odakle mi je lik poznat, a bilo mi nešto mrsko da proguglam. Winchester, naravnoAverus wrote:Ja sam bio skeptičan po pitanju Neagana, jer je glumac meni ostao kao fini baaaaabo od Sam i Dead Winchestera
Ali me iznenadio, odlično mu stoji uloga i nadam se da ga neće izlizati kao guvernera, nego da će makar dvije sezone biti kvalitetna prijetnja Ricku - kao predstavniku "naših", ali i kao integritetu njegovog lika.
Mislim da će rezultat ove etape biti Carlita postaje CARL THE DESTROYER!
Malac je Neagan 2, samo mu još niko nije rekaoJoj pa vi i sefa i stanicu usraste.Chmoljo wrote:I neprezaljena ljubav Izzie Stevens iz Grays Anatomy![]()
Pa majka mu stara, zar niko ovdje nije gled'o The Losers? Il' mozda onaj mali, low-budget film zvani Watchmen?
Ne mogu da vjerujem da se pored solidnih filmcina koje je Jeff napravio spominje Gray's Anatomy.
Samo da ti neto kaem, nikad ne podcjenjuj Supernatural moći
- DMXallen
#7037 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Prestao sam odavno komentirati ovu seriju po forumima i društvenim mrežama, jednostavno uživam u seriji...
...ali odlučih da napišem malo mišljenje.
Mislim da ne slijedi patetično cmizdrenje Maggie i drama kao do sada što su radili, pa nisu ni oni ludi da ne skontaju tolike kritike fanova. Mada meni ne smeta jer i dramu dobro odrade. A što se tiče Negana i priče oko toga kako je klišej, slabašan i sl., uzimam u obzir to da Kirkman već radi na priči u stripu o njegovoj prošlosti, a sigurno i u seriji će biti. Tu očekujem neku zajebano uvrnutu prošlost koja će razjasniti neke stvari. Btw Kirkman je htjeo u stripu ubrzo smaknuti Negana nakon ovog dešavanja al je izjavio da se "zaljubio" u lik Negana i odlučio ići u tom pravcu sa pričom.
Isto tako što se tiče Abrahama, nije bio zadovoljan kako ga je predstavio u stripu pa su on i Gimple još prije dvije godine odlučili kakva će biti ova epizoda i da Abraham ode u svom stilu.
Upamtite da će ova sezona biti sve samo ne dosadna i spora.
...ali odlučih da napišem malo mišljenje.
Mislim da ne slijedi patetično cmizdrenje Maggie i drama kao do sada što su radili, pa nisu ni oni ludi da ne skontaju tolike kritike fanova. Mada meni ne smeta jer i dramu dobro odrade. A što se tiče Negana i priče oko toga kako je klišej, slabašan i sl., uzimam u obzir to da Kirkman već radi na priči u stripu o njegovoj prošlosti, a sigurno i u seriji će biti. Tu očekujem neku zajebano uvrnutu prošlost koja će razjasniti neke stvari. Btw Kirkman je htjeo u stripu ubrzo smaknuti Negana nakon ovog dešavanja al je izjavio da se "zaljubio" u lik Negana i odlučio ići u tom pravcu sa pričom.
Isto tako što se tiče Abrahama, nije bio zadovoljan kako ga je predstavio u stripu pa su on i Gimple još prije dvije godine odlučili kakva će biti ova epizoda i da Abraham ode u svom stilu.
Upamtite da će ova sezona biti sve samo ne dosadna i spora.
-
kakavdanakneiskustvu
#7038 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Mali_Vuk wrote:U, al će ovdje biti slatka osveta. Epskih razmjera
da,da,ovo mora biti bas veliko
- Tito_i_Partija
#7039 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Haj dobro, makar nije Gray's Anatomy.Mali_Vuk wrote: Ništa ti ja to nisam gledao. Kriv sam po svim tačkama optužnice.
Samo da ti neto kaem, nikad ne podcjenjuj Supernatural moći
Al' ozbiljno, pogledaj ovaj film, meni je se svidio. Odlicna glumacka postava (Jeffrey Dean Morgan, Idris Elba, Chris Evans, Zoe Saldana, Jason Patric) i solidna zabava. Bazirano na istoimenom comicu.
http://www.imdb.com/title/tt0480255/?ref_=fn_al_tt_1

- Tito_i_Partija
#7040 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Da je moglo bolje, jest'. Al' sta ces, Snyder je tad bio zvijezda u usponu zbog silnih para koje je donio WB-u sa "300", i zbog tog uspjeha je neki studio guzonja pomislio da je on ekspert za prebacivanje comica na filmsko platno.dale cooper wrote:Ali ne možeš a da se ne zapitaš šta bi bilo je da neko talentovaniji od Snydera uzeo ovo u ruke. Mislim Snyder stalno i stalnoTito_i_Partija wrote:
![]()
dokazuje da je ispod prosječan režiser, sa nedostatkom vizije. Ne znam koji je kurac bio DC Comicsu da mu predaju
ključeve filmske produkcije.Ali jebaji ga nećemo više o njemu, nije tema.
Watchmen nije idealan, al' mi ne smeta, solidan je. Al' sam zato Snyderu spominj'o familiju kad sam vidio sta je uradio sa Batman vs. Superman. Grozan, grozan film. I jos kad sam vidio onaj footage iz Comicon-a za "Justice Legue", tad mi je bilo jasno da je sve otislo pravo u kurac.
- Daryl Dixon
#7041 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Daryl Dixon wrote:nesto kontam... mogao bi i Brko zaplatiti... nesto mi je previše kurčevito gledao Negana na postrojavanju i nešto se kao prsio... to bi baš bio udarac za ekipu... ali tipujem na frizuricu da ce dobiti po pičci... we will see...
Logovan wrote:Brko će ostati, siguran sam.
jbg bio sam u pravu za obojicu, Glenn-a mi nije toliko žao (pomirio se sa onim da je umro ispod kontejnera a on kao Hudini radi big comeback) koliko mi je vokri zbog Ibre.. nastradao je najviše zbog toga što je Negan mislio da je on Rick-ova desna ruka.. u ovoj sezoni očekujem jedan kvalitetan team building sa ekipom iz Kraljevstva, panciri, naoružanje, regrupisanje ljudi, scouting neprijatelja itd.. Carol će opet imati ogromnu ulogu u finalu ove sezone k'o da gledam, gdje očekujem okršaj ove dvije ekipe na čelu sa njihovim liderima pa ko pukovnik ko pokojnik (jeba' će mu Rick nanu naninu)Daryl Dixon wrote:i ja bih volio da ostane
- Mali_Vuk
#7042 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Hajde, pogledat ću to. Čim nađem malo vremenaTito_i_Partija wrote:
Al' ozbiljno, pogledaj ovaj film, meni je se svidio. Odlicna glumacka postava (Jeffrey Dean Morgan, Idris Elba, Chris Evans, Zoe Saldana, Jason Patric) i solidna zabava. Bazirano na istoimenom comicu.
http://www.imdb.com/title/tt0480255/?ref_=fn_al_tt_1
-
Korisničkoime
#7043 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ja sada seriju gledam samo kako bi dočekao osvetu koja mora biti užasna, psihopatska i krvava.
Znači ne zanima me ko živ ko mrtav dok Neganova glava na kraju završi na koplju i barem polovine ovih ostalih oko njega.
Vala koga god da smu ubili meni bi bilo žao svaki like je nešto svoje donosio ni jedan mi nije išao na živce.
Jedina u seriji koja mi je išla na živce je ona plava na početki što se bila zafatala sa Guvernerom (čudo Božije žena ni jednu ispravnu odluku nije donjela) i Rikova žena donekle.
Znači ne zanima me ko živ ko mrtav dok Neganova glava na kraju završi na koplju i barem polovine ovih ostalih oko njega.
Vala koga god da smu ubili meni bi bilo žao svaki like je nešto svoje donosio ni jedan mi nije išao na živce.
Jedina u seriji koja mi je išla na živce je ona plava na početki što se bila zafatala sa Guvernerom (čudo Božije žena ni jednu ispravnu odluku nije donjela) i Rikova žena donekle.
- Daryl Dixon
- Brkooo
#7045 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Nije to brko, to je Ibro 
a fkt ga vise zalim nego Glena
a fkt ga vise zalim nego Glena
- Daryl Dixon
#7046 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ibro brat, gotivan je bio, imao je dobrih prenosa

- Logovan
#7047 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Otiš'o si Ibro, ostala je tuga....
- Tito_i_Partija
#7048 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Nije treb'o Ibro, bolje bi bilo da je jedna zena otisla umjesto njega. Maggie je vazna za nastavak price a Michonne je kul k'o i Daryl, znaci il' Rosita il' Sasha.
- dale cooper
#7049 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Gdje ćeš bolan ženu toljagom po glavi?Tito_i_Partija wrote:Nije treb'o Ibro, bolje bi bilo da je jedna zena otisla umjesto njega. Maggie je vazna za nastavak price a Michonne je kul k'o i Daryl, znaci il' Rosita il' Sasha.
- Logovan
#7050 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Tito gori od Negana.dale cooper wrote:Gdje ćeš bolan ženu toljagom po glavi?Tito_i_Partija wrote:Nije treb'o Ibro, bolje bi bilo da je jedna zena otisla umjesto njega. Maggie je vazna za nastavak price a Michonne je kul k'o i Daryl, znaci il' Rosita il' Sasha.![]()