Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
_Reds_

#7026 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _Reds_ »

Alkos wrote:Ovako, naručio sam nov punjač, a na vrata mi je došao korišten, polovan...

Otvorio sam case "Request for return" na trošak prodavca naravno. Nakon što sam nekoliko putapisao prodavaču i nisam dobio odgovor, predmet sam eskalirao prema Ebay Customer Support. Nakon par dana donijeli su odluku da mi se vrati novac. Novac je vraćen, slučaj zatvoren, a punjač je i dalje kod mene. Šta sada da radim sa punjačem, kome da ga vratim, kako da ga vratim, zašto nisam dobio detaljnije instrukcije?

Hvala.

Punjač za mob ??

Druuze imam na ebayu 300 i nesto transakcija i nikada mi nije došlo nešto polovno. Tačno ne dodje u originalnom pakovanju, ali ne znači da je polovno.
Desi se da zaborave neke dio, da dodje 4 stvari umjesto 5, ali polovno nije nikad. Pa mi je to baš čudno.
Alkos

#7027 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Alkos »

_Reds_ wrote:
Alkos wrote:Ovako, naručio sam nov punjač, a na vrata mi je došao korišten, polovan...

Otvorio sam case "Request for return" na trošak prodavca naravno. Nakon što sam nekoliko putapisao prodavaču i nisam dobio odgovor, predmet sam eskalirao prema Ebay Customer Support. Nakon par dana donijeli su odluku da mi se vrati novac. Novac je vraćen, slučaj zatvoren, a punjač je i dalje kod mene. Šta sada da radim sa punjačem, kome da ga vratim, kako da ga vratim, zašto nisam dobio detaljnije instrukcije?

Hvala.

Punjač za mob ??

Druuze imam na ebayu 300 i nesto transakcija i nikada mi nije došlo nešto polovno. Tačno ne dodje u originalnom pakovanju, ali ne znači da je polovno.
Desi se da zaborave neke dio, da dodje 4 stvari umjesto 5, ali polovno nije nikad. Pa mi je to baš čudno.
Da, prijatelju, imam i ja preko 100 transakcija i nikada mi se nije desilo ovako nešto. Punjač je korišten, ima po sebi ogrebotine, dio gdje ide USB kabl je izgreban, znači neko ga je koristio prije. Nisam ni očekivao da dođe u originalnom pakovanju, ali nisam ni očekivao ni da mi dođe polovno. Naručio sam ga iz VB i kada sam vidio da se nakav "Hassan" krije iz transakcije sve mi je bilo jasno. :mrgreen: Najviše mi je čudno što imaju dobre ocjene i 10ine hiljada transakcija.

Ispod imaš fotografije pa se sam uvjeri, uredno sam ih proslijedio ebayu.

https://www.dropbox.com/sh/b2b92fr5mmic ... 867Va?dl=0
_Reds_

#7028 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _Reds_ »

ja nisam ja wrote:Svakom kupovinom prvo udjes na ebates i odatle na ebay. I svako kupovinom imas neki procenat od njih koji se skuplja i za kupovinu vecu od 25 dolara dobijes 5 dolara od njih. Isplavuje se preko paypalla svaki mjesec s tim da tek na pocetku cekas 3 mjeseca na prvu uplatu
Moze bilo sta sa ebaya, ili samo neke stvari ?
BIONA

#7029 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by BIONA »

_Reds_ wrote:
ja nisam ja wrote:Svakom kupovinom prvo udjes na ebates i odatle na ebay. I svako kupovinom imas neki procenat od njih koji se skuplja i za kupovinu vecu od 25 dolara dobijes 5 dolara od njih. Isplavuje se preko paypalla svaki mjesec s tim da tek na pocetku cekas 3 mjeseca na prvu uplatu
I mene ovo zanima, jel u pitanju samo markirana roba ili se pika bilo kakva kupovina na ebay-u?
_Reds_

#7030 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _Reds_ »

Evo ja kupio neku malu sitnicu da probam, otisoa sa na ebay sa njihovog linka, ali nista, nisam dobio ni oni 5 posto.

I naravno to nije 5 dolara na 25, nego max 5 dolara na 100 dolara.
ja nisam ja

#7031 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ja nisam ja »

BIONA wrote:
_Reds_ wrote:
I mene ovo zanima, jel u pitanju samo markirana roba ili se pika bilo kakva kupovina na ebay-u?
Pika se sve
ja nisam ja

#7032 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ja nisam ja »

_Reds_ wrote:Evo ja kupio neku malu sitnicu da probam, otisoa sa na ebay sa njihovog linka, ali nista, nisam dobio ni oni 5 posto.

I naravno to nije 5 dolara na 25, nego max 5 dolara na 100 dolara.
Jesi se registrivao na ebates? Nemoj molim te da me ucis 5 dolara dobijes kada skupis kupovine 25 dolara i od svake narudzbe od 1-5% dakle raspitaj se malo bolje
putnik2107

#7033 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by putnik2107 »

Kako se otvara case na buyincoins.com? ili trebam samo na paypal?
quarterback

#7034 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

putnik2107 wrote:Kako se otvara case na buyincoins.com? ili trebam samo na paypal?
otvoriti klasican ebay case mislim da ne mozes (nisam tamo kupovao), mozes im poslati poruku i reci da ti nije stiglo ili vec kakav si problem imao (tako funkcionise na banggoodu) ili otvoriti case na paypalu
putnik2107

#7035 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by putnik2107 »

Poslao poruku, nema odgovora... nista bez paypal...
quarterback

#7036 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

putnik2107 wrote:Poslao poruku, nema odgovora... nista bez paypal...
ako si sacekao dan/dva/tri i nema odgovora onda otvori na paypalu, nema druge
Nexus2
Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187

#7037 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Nexus2 »

Kad su ono praznici u Kini?
quarterback

#7038 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

19.2. cini mi se, google "chinese new year"
Stjui

#7039 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Stjui »

TRANCE wrote:
iceman ze wrote:Stigle su mi 2 posiljke uredno na postu u BiH. S obzirom da nisam bio kuci ostavio je postar obavijest da se nalaze u posti i da ih pruzmem. Tokom preuzimanja samo su mi 1 posiljku urucili. Danas sam sreo postara koji je potvrdio da su ipak bile 2 posiljke. Sto znaci da su u posti sebi zadrzali jednu posiljku. Otisao danas u postu i objasnim situaciju, ali bezuspjesno.
BH pošta je prema mom iskustvu skupina običnih mahalaca i kriminalaca, čast rijetkim izuzecima. Od toga da se služe tim seoskim metodama što opisaste da ljudima ukradu paket, do toga da me poštar nastoji prevariti za par maraka kad treba preko njega platiti carinu i pdv, a najnovije iskustvo sam imao da su ukrali preporučenu pošiljku što sam prije 2,5 mjeseca poslao u inostranstvo.
zar mogu tek tako ukrast pošiljku? meni najvrijedniji item koji sam dosad naručio na ebay-u,ne dolazi već 2 mjeseca.
shandrprcSA

#7040 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by shandrprcSA »

Nakon 5 mjeseci (9 Sept. ) danas mi dosla posiljka iz Kine :D
Last edited by shandrprcSA on 10/02/2015 18:14, edited 1 time in total.
Wind

#7041 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Wind »

Jesu li se to napokon pokrenule posiljke sa TN?
vješalica

#7042 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by vješalica »

ja sam naručila jednu sitnicu iz kine i to 25.12 i otvorila sam case 4.2
vako mi je kulturno čoek odgovorio,a kod mene već poštar u mahalu ne dolazi danima,vjerovatno čeka da mu se napuni vreća :roll:
Dear friend,somtimes there are exceptions in the shipping time due to some factors.Recently the shipping is seriously dealyed because it s near Chirstmas holiday,the post office needs time to deal with an amount of packages. Would you please be patient to wait for 2 weeks?It will reach you just a matter of time.We appreciate your understanding,friend. Have a nice day! Best regards
Nexus2
Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187

#7043 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Nexus2 »

Wind wrote:Jesu li se to napokon pokrenule posiljke sa TN?
http://prntscr.com/63fg9l
pomalo, al manje vrijedne stvarčice.

Kod ostalih, ovako stoji
http://prntscr.com/63fgzz
http://prntscr.com/63fh54
Wind

#7044 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Wind »

E tooo....tako i kod mene........stoji.....zaPEKlo nesto i ne mrda..... :D
zoza

#7045 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zoza »

Kupio sam nešto. Provjerio sam da li je bespaltna dostava i da li dostavlja u BiH. Prodavač mi je dao plus (da sam dobar kupac). Piše da je poslo, i da treba doći do 4 februara. Nije došlo. Otišo sam mu na profil da vidim kad sad tamo piše da ne vrši dostavu u BiH. Šta mi je sad činit? Ovo mi je tek drugi put da kupujuem preko ebay, prvi put je sve bilo uredu.
Zeljoooo

#7046 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Zeljoooo »

zoza wrote:Kupio sam nešto. Provjerio sam da li je bespaltna dostava i da li dostavlja u BiH. Prodavač mi je dao plus (da sam dobar kupac). Piše da je poslo, i da treba doći do 4 februara. Nije došlo. Otišo sam mu na profil da vidim kad sad tamo piše da ne vrši dostavu u BiH. Šta mi je sad činit? Ovo mi je tek drugi put da kupujuem preko ebay, prvi put je sve bilo uredu.
Sacekaj jos malo ako ti nije bas hitno i b kontaktiraj prodavaca. On ce ti vjerovatno predloziti da sacekas npr. Jos 10 dana i da se nakon toga javis pa ce ti ponuditi da ponovo posalje ili refund.
zoza

#7047 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zoza »

Ma nije hitno, glupost je neka svejedno, samo eto da znam šta mi je činiti. Samo me brine "Does not ship to Bosnia and Herzegovina". Ajd nema veze, poslo sam mu poruku, valjda će skontat šta sam htio reći jer mi engleski nije jača strana. :P
quarterback

#7048 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

zoza wrote:Ma nije hitno, glupost je neka svejedno, samo eto da znam šta mi je činiti. Samo me brine "Does not ship to Bosnia and Herzegovina". Ajd nema veze, poslo sam mu poruku, valjda će skontat šta sam htio reći jer mi engleski nije jača strana. :P
ma nema te sta brinuti, moze biti da ti je poslao pa nakon toga skontao da nas je zaboravio "blokirati" pa nas nakon toga blokirao, kome bi pali na pamet, oni o nama misle vjerovatno isto sto mi mislimo o gvineji bisao i slanju paketa u istu
faris95

#7049 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by faris95 »

Nema veze s eBay-om, ali eto,

zanima me je li neko naručivao nešto sa Aliexpressa? Problem je što selleri šalju China il HK poštom, što je besplatno, a nama u BiH je onemogucen odabit tog, samo DHL i slicno?
sarajlija_11

#7050 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by sarajlija_11 »

Kako da pratim kod sa 13 brojeva bez slova, kakav je to TN ??
Bilo je priče o tome ali nisam se zanimao za to :D
Post Reply