Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Alkos wrote:Ovako, naručio sam nov punjač, a na vrata mi je došao korišten, polovan...
Otvorio sam case "Request for return" na trošak prodavca naravno. Nakon što sam nekoliko putapisao prodavaču i nisam dobio odgovor, predmet sam eskalirao prema Ebay Customer Support. Nakon par dana donijeli su odluku da mi se vrati novac. Novac je vraćen, slučaj zatvoren, a punjač je i dalje kod mene. Šta sada da radim sa punjačem, kome da ga vratim, kako da ga vratim, zašto nisam dobio detaljnije instrukcije?
Hvala.
Punjač za mob ??
Druuze imam na ebayu 300 i nesto transakcija i nikada mi nije došlo nešto polovno. Tačno ne dodje u originalnom pakovanju, ali ne znači da je polovno.
Desi se da zaborave neke dio, da dodje 4 stvari umjesto 5, ali polovno nije nikad. Pa mi je to baš čudno.
Alkos wrote:Ovako, naručio sam nov punjač, a na vrata mi je došao korišten, polovan...
Otvorio sam case "Request for return" na trošak prodavca naravno. Nakon što sam nekoliko putapisao prodavaču i nisam dobio odgovor, predmet sam eskalirao prema Ebay Customer Support. Nakon par dana donijeli su odluku da mi se vrati novac. Novac je vraćen, slučaj zatvoren, a punjač je i dalje kod mene. Šta sada da radim sa punjačem, kome da ga vratim, kako da ga vratim, zašto nisam dobio detaljnije instrukcije?
Hvala.
Punjač za mob ??
Druuze imam na ebayu 300 i nesto transakcija i nikada mi nije došlo nešto polovno. Tačno ne dodje u originalnom pakovanju, ali ne znači da je polovno.
Desi se da zaborave neke dio, da dodje 4 stvari umjesto 5, ali polovno nije nikad. Pa mi je to baš čudno.
Da, prijatelju, imam i ja preko 100 transakcija i nikada mi se nije desilo ovako nešto. Punjač je korišten, ima po sebi ogrebotine, dio gdje ide USB kabl je izgreban, znači neko ga je koristio prije. Nisam ni očekivao da dođe u originalnom pakovanju, ali nisam ni očekivao ni da mi dođe polovno. Naručio sam ga iz VB i kada sam vidio da se nakav "Hassan" krije iz transakcije sve mi je bilo jasno. Najviše mi je čudno što imaju dobre ocjene i 10ine hiljada transakcija.
Ispod imaš fotografije pa se sam uvjeri, uredno sam ih proslijedio ebayu.
ja nisam ja wrote:Svakom kupovinom prvo udjes na ebates i odatle na ebay. I svako kupovinom imas neki procenat od njih koji se skuplja i za kupovinu vecu od 25 dolara dobijes 5 dolara od njih. Isplavuje se preko paypalla svaki mjesec s tim da tek na pocetku cekas 3 mjeseca na prvu uplatu
ja nisam ja wrote:Svakom kupovinom prvo udjes na ebates i odatle na ebay. I svako kupovinom imas neki procenat od njih koji se skuplja i za kupovinu vecu od 25 dolara dobijes 5 dolara od njih. Isplavuje se preko paypalla svaki mjesec s tim da tek na pocetku cekas 3 mjeseca na prvu uplatu
Moze bilo sta sa ebaya, ili samo neke stvari ?
I mene ovo zanima, jel u pitanju samo markirana roba ili se pika bilo kakva kupovina na ebay-u?
Moze bilo sta sa ebaya, ili samo neke stvari ?
I mene ovo zanima, jel u pitanju samo markirana roba ili se pika bilo kakva kupovina na ebay-u?
_Reds_ wrote:Evo ja kupio neku malu sitnicu da probam, otisoa sa na ebay sa njihovog linka, ali nista, nisam dobio ni oni 5 posto.
I naravno to nije 5 dolara na 25, nego max 5 dolara na 100 dolara.
Jesi se registrivao na ebates? Nemoj molim te da me ucis 5 dolara dobijes kada skupis kupovine 25 dolara i od svake narudzbe od 1-5% dakle raspitaj se malo bolje
putnik2107 wrote:Kako se otvara case na buyincoins.com? ili trebam samo na paypal?
otvoriti klasican ebay case mislim da ne mozes (nisam tamo kupovao), mozes im poslati poruku i reci da ti nije stiglo ili vec kakav si problem imao (tako funkcionise na banggoodu) ili otvoriti case na paypalu
iceman ze wrote:Stigle su mi 2 posiljke uredno na postu u BiH. S obzirom da nisam bio kuci ostavio je postar obavijest da se nalaze u posti i da ih pruzmem. Tokom preuzimanja samo su mi 1 posiljku urucili. Danas sam sreo postara koji je potvrdio da su ipak bile 2 posiljke. Sto znaci da su u posti sebi zadrzali jednu posiljku. Otisao danas u postu i objasnim situaciju, ali bezuspjesno.
BH pošta je prema mom iskustvu skupina običnih mahalaca i kriminalaca, čast rijetkim izuzecima. Od toga da se služe tim seoskim metodama što opisaste da ljudima ukradu paket, do toga da me poštar nastoji prevariti za par maraka kad treba preko njega platiti carinu i pdv, a najnovije iskustvo sam imao da su ukrali preporučenu pošiljku što sam prije 2,5 mjeseca poslao u inostranstvo.
zar mogu tek tako ukrast pošiljku? meni najvrijedniji item koji sam dosad naručio na ebay-u,ne dolazi već 2 mjeseca.
ja sam naručila jednu sitnicu iz kine i to 25.12 i otvorila sam case 4.2
vako mi je kulturno čoek odgovorio,a kod mene već poštar u mahalu ne dolazi danima,vjerovatno čeka da mu se napuni vreća
Dear friend,somtimes there are exceptions in the shipping time due to some factors.Recently the shipping is seriously dealyed because it s near Chirstmas holiday,the post office needs time to deal with an amount of packages. Would you please be patient to wait for 2 weeks?It will reach you just a matter of time.We appreciate your understanding,friend. Have a nice day! Best regards
Kupio sam nešto. Provjerio sam da li je bespaltna dostava i da li dostavlja u BiH. Prodavač mi je dao plus (da sam dobar kupac). Piše da je poslo, i da treba doći do 4 februara. Nije došlo. Otišo sam mu na profil da vidim kad sad tamo piše da ne vrši dostavu u BiH. Šta mi je sad činit? Ovo mi je tek drugi put da kupujuem preko ebay, prvi put je sve bilo uredu.
zoza wrote:Kupio sam nešto. Provjerio sam da li je bespaltna dostava i da li dostavlja u BiH. Prodavač mi je dao plus (da sam dobar kupac). Piše da je poslo, i da treba doći do 4 februara. Nije došlo. Otišo sam mu na profil da vidim kad sad tamo piše da ne vrši dostavu u BiH. Šta mi je sad činit? Ovo mi je tek drugi put da kupujuem preko ebay, prvi put je sve bilo uredu.
Sacekaj jos malo ako ti nije bas hitno i b kontaktiraj prodavaca. On ce ti vjerovatno predloziti da sacekas npr. Jos 10 dana i da se nakon toga javis pa ce ti ponuditi da ponovo posalje ili refund.
Ma nije hitno, glupost je neka svejedno, samo eto da znam šta mi je činiti. Samo me brine "Does not ship to Bosnia and Herzegovina". Ajd nema veze, poslo sam mu poruku, valjda će skontat šta sam htio reći jer mi engleski nije jača strana.
zoza wrote:Ma nije hitno, glupost je neka svejedno, samo eto da znam šta mi je činiti. Samo me brine "Does not ship to Bosnia and Herzegovina". Ajd nema veze, poslo sam mu poruku, valjda će skontat šta sam htio reći jer mi engleski nije jača strana.
ma nema te sta brinuti, moze biti da ti je poslao pa nakon toga skontao da nas je zaboravio "blokirati" pa nas nakon toga blokirao, kome bi pali na pamet, oni o nama misle vjerovatno isto sto mi mislimo o gvineji bisao i slanju paketa u istu
zanima me je li neko naručivao nešto sa Aliexpressa? Problem je što selleri šalju China il HK poštom, što je besplatno, a nama u BiH je onemogucen odabit tog, samo DHL i slicno?