iPhone - All about
Moderator: Benq
-
laneni10
#7027 Re: iPhone - All about
Pozdrav jaranebasicm wrote:@laneni10
-
amelinoo
#7028 Re: iPhone - All about
koja navigacija na iphone ima mogućnost editovanja rute.
kad mu zadaš krajnju destinaciju on iskalkuliše najbolju rutu, e sad da li ima mogućnost da izabereš recimo gradove preko kojih želiš putovati pa da on onda iskalkuliše rutu.
u ovoj iGO nisam prijmejetio da ima ta opcija.
kad mu zadaš krajnju destinaciju on iskalkuliše najbolju rutu, e sad da li ima mogućnost da izabereš recimo gradove preko kojih želiš putovati pa da on onda iskalkuliše rutu.
-
Duge
#7029 Re: iPhone - All about
Imas tu mogucnost na iGO. Osim sto ti predlaze nekoliko ruta do destinacije imas takodje opciju edit route, gdje dodajes gradove kroz koje zelis proci na putu na destinaciju.amelinoo wrote:koja navigacija na iphone ima mogućnost editovanja rute.
-
Chuckie
#7030 Re: iPhone - All about
Ima svaka navigacija tu mogucnost.amelinoo wrote:koja navigacija na iphone ima mogućnost editovanja rute.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
amelinoo
#7031 Re: iPhone - All about
Kod mene je iGo myWay balkan+, on predloži nekoliko ruta tipa optimalna, najkraća itd., ali da ga ebeš nema te opcije edit route.Duge wrote:Imas tu mogucnost na iGO. Osim sto ti predlaze nekoliko ruta do destinacije imas takodje opciju edit route, gdje dodajes gradove kroz koje zelis proci na putu na destinaciju.amelinoo wrote:koja navigacija na iphone ima mogućnost editovanja rute.
Ako nije frka da neko postavi link iGo navigacije, koja ima mogućnost editovanja rute.
-
Sinalco_1
#7032 Re: iPhone - All about
@zenny ja imam 3gs 4.2.1 i instalirao sam CallerID-Format Fix FW 3.X od biggBoss-a.
Fercera sve kako treba.
Nadam se da sam pomogao.
Fercera sve kako treba.
Nadam se da sam pomogao.
-
Chuckie
#7033 Re: iPhone - All about
Instaliraj iGo primo, najbolji je.amelinoo wrote:Kod mene je iGo myWay balkan+, on predloži nekoliko ruta tipa optimalna, najkraća itd., ali da ga ebeš nema te opcije edit route.Duge wrote:Imas tu mogucnost na iGO. Osim sto ti predlaze nekoliko ruta do destinacije imas takodje opciju edit route, gdje dodajes gradove kroz koje zelis proci na putu na destinaciju.amelinoo wrote:koja navigacija na iphone ima mogućnost editovanja rute.
Ako nije frka da neko postavi link iGo navigacije, koja ima mogućnost editovanja rute.
-
Vertig0
#7034 Re: iPhone - All about
Gdje da skinem iGO primo? Neko je prije par stranica stavljao link za neki iGO, samo sto meni na 4s nije mogao taj iGO...
-
shin
#7035 Re: iPhone - All about
Nece ti moci ni jedan ako je zakljucan phone.
- shalla
#7036 Re: iPhone - All about
Imaš edit route kad klikneš na GO (kad ti već nacrta rutu), izađeš na prvi meni i imaš opciju "my route" i daje ti opcije edit route, overview, avoidances i cancel route...amelinoo wrote:Kod mene je iGo myWay balkan+, on predloži nekoliko ruta tipa optimalna, najkraća itd., ali da ga ebeš nema te opcije edit route.Duge wrote:Imas tu mogucnost na iGO. Osim sto ti predlaze nekoliko ruta do destinacije imas takodje opciju edit route, gdje dodajes gradove kroz koje zelis proci na putu na destinaciju.amelinoo wrote:koja navigacija na iphone ima mogućnost editovanja rute.
Ovo naravno govorim za iGo primo koja je BETON za sve druge navigacije.
-
Vertig0
#7037 Re: iPhone - All about
@shin imam fabricki otkljucan iphone 4s ako meni govoris? 
- milicija
#7038 Re: iPhone - All about
Vala bash! treba samo jos dodati 04.12.01 mmu mu jbm..

-
Son1
#7039 Re: iPhone - All about
Pozdrav svima.
Vidim ranije se pisalo o fabrickom otkljucavanju iphone-a i jedan forumas je rekao da je uspio.
Dobio sam iphone 4, zakljucan je na kanadsku mrezu Rogers.
Verzija softwara je 5.0, a firmware je 04.11.08
S obzirom da je ovo prvi iphone u mom vlasnistvu bio bih zahvalan ako bi mi neko pomogao i rekao koje su mi opcije sto se tice otkljucavanja.
Ako ne uspije otkljucavanje preko Rogersa, tj. da mi oni daju kod (potrebno je platiti 50$ i ispunjavati neke uslove za koje nisam siguran da li ispunjava telefon, tj. cekam da mi jave), koje mi opcije preostaju?
Cini mi se da fabricko otkljucavanje kod nas kosta oko 200 KM, da li je to to ili imam i neke druge opcije ?
Unaprijed hvala
Vidim ranije se pisalo o fabrickom otkljucavanju iphone-a i jedan forumas je rekao da je uspio.
S obzirom da je ovo prvi iphone u mom vlasnistvu bio bih zahvalan ako bi mi neko pomogao i rekao koje su mi opcije sto se tice otkljucavanja.
Ako ne uspije otkljucavanje preko Rogersa, tj. da mi oni daju kod (potrebno je platiti 50$ i ispunjavati neke uslove za koje nisam siguran da li ispunjava telefon, tj. cekam da mi jave), koje mi opcije preostaju?
Cini mi se da fabricko otkljucavanje kod nas kosta oko 200 KM, da li je to to ili imam i neke druge opcije ?
Unaprijed hvala
-
iSwagga
#7040 Re: iPhone - All about
Osim fabrickog otkljucavanja, nema nikakve opcije!Son1 wrote:Pozdrav svima.
Unaprijed hvala
-
Chuckie
#7041 Re: iPhone - All about
Taj forumas sto je "uspio" je obicni ublehas. Nista on nije uspio. Osim fabrickog unlocka od operatera nema druge opcije.Son1 wrote:Pozdrav svima.
Unaprijed hvala
-
Son1
#7042 Re: iPhone - All about
Hvala vam na brzim odgovorima.
Da li je to ovo sto sam spominjao 50$ od Rogersa ili to mogu i ovdje uraditi, jer sam samo cuo da je 200 KM, da li je to tacno ?
Da li je to ovo sto sam spominjao 50$ od Rogersa ili to mogu i ovdje uraditi, jer sam samo cuo da je 200 KM, da li je to tacno ?
- fatality
#7043 Re: AW: iPhone - All about
meni su sa svicarskog SUNRISE dzabaluka otkljucali iphone 4 
a nema druga opcije, za taj bb to je trenutno jedina mogucnost
Poslano sa mog ultra giga jakog s3 (najjaci je u raji) - ne obazirat se na signaturu, samo se hvalim
a nema druga opcije, za taj bb to je trenutno jedina mogucnost
Poslano sa mog ultra giga jakog s3 (najjaci je u raji) - ne obazirat se na signaturu, samo se hvalim
-
Chuckie
#7044 Re: iPhone - All about
Kontaktiras prvo maticnu mrezu i da vidis kakvi su uslovi, obicno je besplatno otkljucavanje po isteku ugovora (AT&T), neki simbolicno naplacuju, ali je mnogo jeftnije od ovih lokalnih dripaca sto pljahaju po cca 100-200KM.Son1 wrote:Hvala vam na brzim odgovorima.
- toniran
#7045 Re: iPhone - All about
imam problem sa iphonom 3G, insatlirao sma itunes i pise imate verziju 4.2 softvera trebate nadograditi i ja odem na ono skini i azuriraj i kad se to zavrsili mob se resetovao i pise Itunes i USB kabal onaj i isao sam na tvornicek postavke da ga vratim al nece dodze do kraj i izbaci gresku sta ciniti dalje ?

-
azdralovic
#7046 Re: iPhone - All about
Pa zakljucao ti se .. Zadnji os za 3G je 4.2.1 i on se prilicno lako moze otkljucati koliko se sjecam, samo ti treba redsnow i da skines 4.2.1 na pc... E sad moze biti i problem ako si na onom nesretnom basebandu, onda ide update na onaj ipad baseband a to znaci i sve negativne posljedice o kojima je pisano na stranicama ranije... Uglavnom google je tvoj prijatelj... Ja sam prvi put sam otkljucavao 3g sam i snasao sam se samo sa uputstvima sa neta...toniran wrote:imam problem sa iphonom 3G, insatlirao sma itunes i pise imate verziju 4.2 softvera trebate nadograditi i ja odem na ono skini i azuriraj i kad se to zavrsili mob se resetovao i pise Itunes i USB kabal onaj i isao sam na tvornicek postavke da ga vratim al nece dodze do kraj i izbaci gresku sta ciniti dalje ?![]()
Ako ti bas i zapne rekose mi da oni dolje u bbi.ju otkljucavaju za 15km pa et
Sent from my iPad using Tapatalk HD
- sirKULA
#7047 Re: iPhone - All about
Problem sa GPRS-om na iPhone 4, v5.1.1, jailbreak i Gevey sim. Usluge aktivirane, postavke postavljene
, valjda kako treba, al ne fercera... 
-
azdralovic
#7048 Re: iPhone - All about
Koji operater... Za bhmobile meni na 4ci(isti os i gevey) radi samo sa ukucanim active.bhmobile.ba pod apn u cellular data...naravno cellular data da je upaljenosirKULA wrote:Problem sa GPRS-om na iPhone 4, v5.1.1, jailbreak i Gevey sim. Usluge aktivirane, postavke postavljene, valjda kako treba, al ne fercera...
- toniran
#7049 Re: iPhone - All about
e hvala prijtelju , probam pa vidim sta bude mogloazdralovic wrote:Pa zakljucao ti se .. Zadnji os za 3G je 4.2.1 i on se prilicno lako moze otkljucati koliko se sjecam, samo ti treba redsnow i da skines 4.2.1 na pc... E sad moze biti i problem ako si na onom nesretnom basebandu, onda ide update na onaj ipad baseband a to znaci i sve negativne posljedice o kojima je pisano na stranicama ranije... Uglavnom google je tvoj prijatelj... Ja sam prvi put sam otkljucavao 3g sam i snasao sam se samo sa uputstvima sa neta...toniran wrote:imam problem sa iphonom 3G, insatlirao sma itunes i pise imate verziju 4.2 softvera trebate nadograditi i ja odem na ono skini i azuriraj i kad se to zavrsili mob se resetovao i pise Itunes i USB kabal onaj i isao sam na tvornicek postavke da ga vratim al nece dodze do kraj i izbaci gresku sta ciniti dalje ?![]()
Ako ti bas i zapne rekose mi da oni dolje u bbi.ju otkljucavaju za 15km pa et
- vivax
#7050 Re: iPhone - All about
Vrati ga na 3.13 verziju.Usporavat ce ti taj 4.2.1 verzija.. ili koju si vec skinuo...toniran wrote:imam problem sa iphonom 3G, insatlirao sma itunes i pise imate verziju 4.2 softvera trebate nadograditi i ja odem na ono skini i azuriraj i kad se to zavrsili mob se resetovao i pise Itunes i USB kabal onaj i isao sam na tvornicek postavke da ga vratim al nece dodze do kraj i izbaci gresku sta ciniti dalje ?![]()