Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Riddle wrote:Opet on o interpretaciji jedne strane. Pa poslusaj sta neutralci pricaju. Koliko puta ti to moram reci? Shvati da ovo nije bilo United vs Liverpool koliko god se taj klub trudio da to tako predstavi. Tu je bilo nesto mnogo ozbiljnije.
Kad se samo sjetim kolika se armija bila podigla da se dokaze kako rijec negrito nije pogrdna (za razliku od rijeci negro) da bi na kraju ispalo da uopste ta rijec nije koristena, vec upravo rijec negro. Tuc muc, pa onda nije ni ovo pogrdno. Rekao Gus Poyet. Liverpool prosto nije znao gdje udara u pokusajima da se izvuku. A onda na kraju prica - nije sve kako se cini, ali to cemo zadrzati za sebe. Kao da ne bi na sva zvona objavili nesto sto ce im pomoci.
a zasto je onda Suarez na saslusanju priznao da se Evri obracao sa negro(ito)? mogao je jednostavno to negirati, nema snimaka, nema svjedoka... vrijeme ce pokazati da je bio samo zrtveno janje, da bi se usmjerila citava stvar oko Terry...
ajde bogati da se ne zamaramo dalje ljude ovdje, ne postoje ni promil sansi da se slozimo oko ovog pitanja... a ja ti opet ponavljam sta vecina navijaca sirom Europe misle o Liverpoolu i njegovim navijacima... i navijaci Ajaxa, inace stalne zrtve antisemitistickih uvreda, ustvari su rasisti jer ne vole Evru - moralnu velicinu od igraca... vidjelo se na OT sta je on i ko je, sa onim jalijaskim fazonom oko rukovanja i provociranjemm..
palamuda wrote:Kod Engleza liga u kompletu izgleda najdecentnije i najcivilizovanije, neku noć gledam utakmicu Čelzi Napoli, oni talijani kao da su iz kaveza pušteni skinuli se goli deru se mlataruju rukama kao fol iz njih izbija temperament, a ustvari je to masa isfrustriranih likova svim i svačim počev od male čune do plivadon mozga, uglavnom izgledaju ko razvratnička bagra, sa druge strane Englezi sjede u njih gledaju ko u cirkus, čovjek sa dvoje djece sjedi i ne boji se da će izgubit glavu na utakmici. Uglavnom kad bih mogao birati izabrao bi Engleski stil navijanja da mogu svog sina odvest na tekmu bez straha da mu neki orangutan baci petardu za vrat, al to je daleko i od Apenina, a kamo li od Balkana.
Što se tiče snage premijer lige Englezi ove godine imaju prirodan pad koji kad tad dođe i ne mora ništa značiti što su poispadali iz Euro takmičenja
Smiješan si, uživaj navijajući za "svoj" tim ispred malog ekrana. Onaj što šupljira kako ne može sa djetetom otići na Koševo ili onaj drugi stadion očigledno nikada nije ni pogledao utakmicu sa jednog od ta dva stadiona. Još uvijek ne mogu da vjerujem da vam smetaju NAVIJAČI.
Ja imam četdreset godina i stigo sam uživo gledati i Liverpool i Galatu i Marsej i Partizan i Zvezdu (sa Piksijem) i Dinamo i Hajduk i Želju i Sarajevo još prije rata i vjerovatno ne znam o fudbalu ništa kad mi nije normalno da prije utakmice ni krivog ni dužnog upucaju momka i prizivaju pokolje, a sve to u jednoj idiličnoj i divnoj ligi kakava je naša.
Baljezgaš gluposti. Žao mi je što ti imaš četrdeset godina, a ja sa dvadeset jednom, moram takvo nešto da ti kažem. Evo ti malo o Engleskoj i huliganima. Nek ti ne bude mrsko čitati, a nekad prošetaj na Koševo, sjedi na istok ili zapad, nerviraj se, psuj Čomoru mater, to je normalno, popljuj Obuću i u istoj rečenici ga pohvali najboljim fudbalerom ikad, generalno radi šta hoćeš dok je u zakonskim okvirima i niko te neće krivo ni pogledati. Vjerujem da je isto i na Grbavici. Ja ne znam jel ti smatraš da smo mi po defaultu divljaci, a da su Englezi gospoda, jer mi tako djeluje tvoje pisanje.
Despite hooliganism declining domestically, death threats by English hooligans have become more common in the 2000s. Rio Ferdinand was the target of death threats from Leeds United fans, as was Peter Ridsdale.[119][120] Swedish referee Anders Frisk quit his position after receiving death threats from Chelsea F.C. fans.[121] Reading players Ibrahima Sonko and Stephen Hunt also received death threats from Chelsea fans in 2006.[122] Fernando Torres received death threats from Liverpool fans.[123] Sol Campbell received death threats from Tottenham fans.[124] A steward died after serious clashes between firms from Aston Villa and Queens Park Rangers after a Carling Cup game in September 2004.[125]
After some 20 years of relatively good behaviour among English football fans in general, extreme scenes of rioting and hooliganism made a comeback at Upton Park on 25 August 2009, during a Football League Cup second round tie between London rivals West Ham United and Millwall. The pitch was invaded several times during the game and rioting in the streets came afterwards, with one incident resulting in a man suffering stab wounds.[126][127]
There were minor disturbances during and after England's 4-1 defeat to Germany during the 2010 FIFA World Cup. A German flag was burned down amongst a mob of English supporters in Leicester Square in England, as well as damage to a Haagen Daz restaurant within the vicinity. One German fan amongst the crowd was confronted by the mob, but there were no injuries.[128]
On 1 December 2010, supporters of rival West Midlands clubs Aston Villa and Birmingham City clashed at St Andrew's stadium after a Football League Cup tie, which resulted in 14 people being injured - less than 24 hours before England's bid to host the 2018 World Cup failed.[129] Missiles were hurled onto the pitch, a rocket flare was released in the stands, and there were also scuffles in nearby streets. By this stage, football hooliganism was rising dramatically, with 103 incidents of hooliganism involving under 19's in the 2009-10 season compared to 38 the season before. Cass Pennant, a former football hooligan, said that the rise in football hooliganism was the result of rising unemployment, poverty, and social discontent in the aftermath of the recent recession.
Fabrice Muamba pao nije nikoga bilo oko njega ..vjerovatno srcani ili nesto slicno .. nece se ni nastaviti vrlo moguce Valjda se nece desiti najgore moguce
Uletili su doktori i jednog i drugog tima i pokusavali su ga ozivjeti od trenutka kada su dosli do trenutka kada su ga prenijeli u vozilo ..tako pise .. e sad da li su uspjeli na putu prema bolnici ne zna se od tog trenutka nema nikakvih informacija samo se zna da je u bolnici