I meni bi to trebalo, ali se bojim da je ne boli, pa mi je žao.. jel bolno psu?promaha wrote:drug gdje si uzeo davilicu i ima li ih malo veceg obima i da su dovoljno cvrste
jbg ja poslije vodanja svog redovno ostanem crvenih ruku :/
Slike vaših kućnih ljubimaca
Moderator: anex
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#7026 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
- Cholina_Lokica
#7027 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ja sam Carliju davilicu uzela u pet shopu na mojmilu, izdrzi njegovu kilazu uredno, to je bila otkrilike predaznja po duzini i debljini, samo jedna jos veca bila.promaha wrote:drug gdje si uzeo davilicu i ima li ih malo veceg obima i da su dovoljno cvrste
jbg ja poslije vodanja svog redovno ostanem crvenih ruku :/
On sad tegli sviju osim mene
-
febo_acm
#7028 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
To nije davilica sa bodljama i slicno da bi bilo problema nekih. Obicni lanac, nehrdjajuci. I ja sam uzeo na Mojmilu i ima raznih velicina. Mislim da moze biti bolno ukoliko se koristi pogresno. Ja koristim blazi trzaj samo kao opomenu. Evo mogu reci da se nakon par dana situacija drasticno popravila. Skoro da ne tegli vise. Znaci stafford kad krene naprijed sa prsnikom nije dobra situacija 
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Last edited by febo_acm on 04/04/2014 16:47, edited 1 time in total.
- Cholina_Lokica
#7029 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Nije ni kod nas ona sa bodljama, nego obicna ona zmijica
- KatarinaKosaca
#7030 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
MOja se, sunce moje, davi na zmijici, zlato milo, jednom je davila ona šapom lupa, meni se srce pokidalo.. ma neću, nek me vuče..Cholina_Lokica wrote:Nije ni kod nas ona sa bodljama, nego obicna ona zmijica
-
febo_acm
#7031 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ma moraju se nekad malo pritrpiti... Imaju i humanije metode
Ja kažem eto bez nekih većih problema smo mnogo napredovali. Sad da se i ona davila i ja bi je sklonio... Davi se jedino kad vidi nekog poznatog ili neko pašče i hoće da se igra.
- Cholina_Lokica
#7032 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Meni je cukeci trener pokazao kako da vodim na davilici jer nisam znala, pa sam vodala na obicnoj oglici. Pokazao mi to i kako voditi sa 2 povodca, ona zajebancija da nauci fino setati i lakse obuzdavanje ako podivlja. Ne mogu da me tegli vise, prije je bilo ok, ali mi zdravstveno stanje ne dozvoljava takve napore. Njih dvoje imaju 20kg vise od mene, da oboje vuku nemam nikakve sanse
a Happy ne moze polako hodati ona mora da hoda brzo, lakse joj, pa je na flexiju i tegli po malo, tako da njega moram obuzdavati
-
febo_acm
#7033 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Mene je flexi mogao koštati lomova... Pustiš ono i okreneš glavu na drugu stranu, a ona nešto vidi i zaleti se... Ma to je uspjeh ne poletiti u zrak 
- Cholina_Lokica
#7034 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Poletila sam nekoliko puta sa Carlijem
masa puta ubrzanje nece na dobro nikako 
-
hladan.preminger
#7035 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
To sto ne vuce vise je do "godina" a manje do davilice. Jos malo i ona ce sazrijeti i nece vuci nikako. Sad je jos tinejdzer/pubertetlija.Zhìxin wrote:To nije davilica sa bodljama i slicno da bi bilo problema nekih. Obicni lanac, nehrdjajuci. I ja sam uzeo na Mojmilu i ima raznih velicina. Mislim da moze biti bolno ukoliko se koristi pogresno. Ja koristim blazi trzaj samo kao opomenu. Evo mogu reci da se nakon par dana situacija drasticno popravila. Skoro da ne tegli vise. Znaci stafford kad krene naprijed sa prsnikom nije dobra situacija
-
febo_acm
#7036 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Da si ti živi i zdrav, da vidiš kako vuku paščadiju od 3-4 godine...
Ja ipak mislim da je većina toga do odgoja 
- KatarinaKosaca
#7037 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ma, pojma on nema... o eutanaziji samo zna dosta..Zhìxin wrote:Da si ti živi i zdrav, da vidiš kako vuku paščadiju od 3-4 godine...Ja ipak mislim da je većina toga do odgoja
Nego, to je više do rase, na primjer moja je divlja rasa, tvrdoglav pas i ima haman pa 4 godine vuče me kao na skijama.. imala sam mješanca isto je vukao, ali je bio manji od nje, pa nije bilo tako bolno.
-
febo_acm
#7038 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Uspjesno smo prosli i avanturu medju 10.000 ljudi u Ferhadiji
Al svako malo se cuje suskanje opasan, ujesce, pitbul ocam, on ima bjesnilo, bjezi sine ujesce te 
-
registrovana onako
- JaneEyre
#7040 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
ništa, ja samo da se pohvalim da moj 10-mjesečni tornjak nikako ne vuče:) mada moram priznati da sam je stvarno od 2-og mjeseca (možda i koji dan ranije) učila na povodac. s tim da je ja nikad nisam učila da mi hoda ono striktno uz nogu jer sam htjela da mi pas tokom šetnje njuška okolo i tako to i nisam htjela da insistiram na nekoj prestrogoj dresuri, što koliko sam se informisala - neka me ljubitelji tornjaka i njoj sličnih pasmina (šarplaninca, kavkasca) isprave - ne bi bio niti ispravan pristup. moje je insistiranje bilo na tome da povodac nikad ne bude zategnut. kad god bi tara tokom šetnje zategnula povodac tj. počela da vuče ja bih samo stala dok se ona ne bi smirila:) i tako polako, mic po mic, znala sam sa njom tako po pola sata prelaziti 200 metara...uglavnom sad fino šeta, ne vuče, skratim povodac ako želim da ide uz nogu, produžim ga ako želim da njuška tokom šetnje. i nikad nisam koristila davilicu:D
- KatarinaKosaca
#7041 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
I moja je tornjak sa 26 dana je došla u kuću, prvo smo je nosili vani, onda negdje sa 1,5 je dobila prve amove i povodac, ali vuče i dan danas. Nekako nju nervira sve urbano i ne sviđa joj se. Daj joj planinu, trčanje, plivanje.. nikako šetnju
A @zex mi u Ferhadiju ne idemo
jer se ne znamo ponašati.. 
A @zex mi u Ferhadiju ne idemo
-
febo_acm
#7042 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ja sam tu napravio katastrofalnu grešku, prvi povodac je bio flexi i navikla da može ići naprijed, njuškati sa strane... I sad to valja ispraviti. Radila si pravilno i sada imaš fino dresirano paščeJaneEyre wrote:ništa, ja samo da se pohvalim da moj 10-mjesečni tornjak nikako ne vuče:) mada moram priznati da sam je stvarno od 2-og mjeseca (možda i koji dan ranije) učila na povodac. s tim da je ja nikad nisam učila da mi hoda ono striktno uz nogu jer sam htjela da mi pas tokom šetnje njuška okolo i tako to i nisam htjela da insistiram na nekoj prestrogoj dresuri, što koliko sam se informisala - neka me ljubitelji tornjaka i njoj sličnih pasmina (šarplaninca, kavkasca) isprave - ne bi bio niti ispravan pristup. moje je insistiranje bilo na tome da povodac nikad ne bude zategnut. kad god bi tara tokom šetnje zategnula povodac tj. počela da vuče ja bih samo stala dok se ona ne bi smirila:) i tako polako, mic po mic, znala sam sa njom tako po pola sata prelaziti 200 metara...uglavnom sad fino šeta, ne vuče, skratim povodac ako želim da ide uz nogu, produžim ga ako želim da njuška tokom šetnje. i nikad nisam koristila davilicu:D
Ma vala ima i boljih mjesta od Ferhadije, previše je ono ljudi, a premalo livadaKatarinaKosaca wrote:I moja je tornjak sa 26 dana je došla u kuću, prvo smo je nosili vani, onda negdje sa 1,5 je dobila prve amove i povodac, ali vuče i dan danas. Nekako nju nervira sve urbano i ne sviđa joj se. Daj joj planinu, trčanje, plivanje.. nikako šetnju
A @zex mi u Ferhadiju ne idemojer se ne znamo ponašati..
Nego gdje se ima kupiti ova brnjica i koliko košta? Ova što je gore postavljena.
- Cholina_Lokica
#7043 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Imas i to ovdje na mojmilu, nije nest puno 10ak km. Imam je, ali su preveliki maheri za nju 
- dadoka84
#7044 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ari dobije tremu na ferhadiji pa kaki svako 500 metara. Jedna setnja pakovanje vlaznih maramica
i crvene ruke koliko vuče.
-
febo_acm
#7045 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
dadoka84 wrote:Ari dobije tremu na ferhadiji pa kaki svako 500 metara. Jedna setnja pakovanje vlaznih maramicai crvene ruke koliko vuče.
- Jazzy.ba
#7046 Slike vaših kućnih ljubimaca
Dobro je da mu gazda/rica ne dobije tremu.dadoka84 wrote:Ari dobije tremu na ferhadiji pa kaki svako 500 metara. Jedna setnja pakovanje vlaznih maramicai crvene ruke koliko vuče.
-
pakica_
#7048 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
tmurni kerovi u tmurnoj nedjelji

-
zippoo87
#7049 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
nije slika ali je video 
https://vimeo.com/91181681
pobudalila,rep uvijek u akciji,samo mase sa njim
samo nije HD,iako sam prilikom uploada stavio da bude HD
-
febo_acm
#7050 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Doberman, Audi... Dobro jepakica_ wrote:tmurni kerovi u tmurnoj nedjelji
De pusti je malo sa lanca...zippoo87 wrote:nije slika ali je video
Last edited by febo_acm on 06/04/2014 21:22, edited 1 time in total.