SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
-
Mariella
#7026 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Pa zar vec ne bijase potvrda? Evo ope --- potvrdjujem... 
- bez_ideje
#7027 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ako bude ko,i ja bi jope nesta...
Nera,javni kad mognes da dodjem po to
Nera,javni kad mognes da dodjem po to
- amiria
#7028 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I ja bih istosemlaca wrote:Evo ga ope' free shipping na elf.u oće li ko naručivati da se priključim sa jednom ili dvije četkice?
-
Gospoda Ministarka
#7029 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I ja bih da se priprikljucim ovoj narudbi. 
- bez_ideje
#7030 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kojoj narudjbi.......nigdje "zrtvice" na vidiku

-
Gospoda Ministarka
#7031 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
bez_ideje wrote:Kojoj narudjbi.......nigdje "zrtvice" na vidiku![]()
![]()
Postarina je free tako da nam samo treba necije vrijeme i novac, koji cemo naravno vratiti.
- amiria
#7032 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Gospoda Ministarka wrote:bez_ideje wrote:Kojoj narudjbi.......nigdje "zrtvice" na vidiku![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Postarina je free tako da nam samo treba necije vrijeme i novac, koji cemo naravno vratiti.
Neka taj neko nama dobro naplati to sto narucuje za nas, koliko je musterija dosada moglo bi se tu pofino zaraditi
-
Gospoda Ministarka
#7033 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja sam za.amiria wrote:Gospoda Ministarka wrote:bez_ideje wrote:Kojoj narudjbi.......nigdje "zrtvice" na vidiku![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Neka taj neko nama dobro naplati to sto narucuje za nas, koliko je musterija dosada moglo bi se tu pofino zaraditi![]()
![]()
-
Mariella
#7034 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I ja bih jednu blush brush i total face brush.
Ev ove:
http://eyeslipsface.co.uk/product~prodID~43.htm
http://eyeslipsface.co.uk/product~prodID~39.htm
Ko god odluci narucivati, ukljucite me, jer necu kasnije biti online

Ako iko odluci
Ev ove:
http://eyeslipsface.co.uk/product~prodID~43.htm
http://eyeslipsface.co.uk/product~prodID~39.htm
Ko god odluci narucivati, ukljucite me, jer necu kasnije biti online
Ako iko odluci
- bez_ideje
#7035 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja bi crne fake eyelashes-dramatic ,all over color stick-spotlight nijansa,i ovaj lak -navy blue
Eto,deda Mraze....bili smo dobri ove godine
ako se pojavis....trep trep
Eto,deda Mraze....bili smo dobri ove godine
ako se pojavis....trep trep
-
nera18
#7036 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
meni u zadnje vrijeme nisu nis naplatili carine a bilo je i puno vise preko 50KM narucenih stvari.[/quote]
ovo mi je treca i najmanja narudzba elfa
i prva ocarinjena 
bez ideje... ka cvili sam, nisam an poslu bila... cekas pon il se nadjemo negdje?
ovo mi je treca i najmanja narudzba elfa
bez ideje... ka cvili sam, nisam an poslu bila... cekas pon il se nadjemo negdje?
Last edited by nera18 on 15/04/2011 15:54, edited 1 time in total.
- VenomousV
#7037 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ovo mi je treca i najmanja narudzba elfanera18 wrote:meni u zadnje vrijeme nisu nis naplatili carine a bilo je i puno vise preko 50KM narucenih stvari.
nije ona ocarinjena nego su ti naplatili 3,50 KM jer su otvarali
(jah, oni bi nama trebali davat pare sto otvaraju a ne mi njima)
-
nera18
#7038 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
VenomousV wrote:ovo mi je treca i najmanja narudzba elfanera18 wrote:meni u zadnje vrijeme nisu nis naplatili carine a bilo je i puno vise preko 50KM narucenih stvari.i prva ocarinjena
nije ona ocarinjena nego su ti naplatili 3,50 KM jer su otvarali
(jah, oni bi nama trebali davat pare sto otvaraju a ne mi njima)[/quote]
pogresno se izrazih
- alica.k
#7039 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
zapravo su naplatili 2.50 za postarinu od carinske ispostave do tvoje poste. i jos marku i po provizije posti.
djubrad, samo takva. nema na cemu ne uzimaju. vidi na toj uplatnici, pise postarina
ja se uvjek bunim al jok, nikakve koristi.
djubrad, samo takva. nema na cemu ne uzimaju. vidi na toj uplatnici, pise postarina
-
nera18
#7040 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jah, jadan postar, zaplatio je:D
- amiria
#7041 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I na kraju hoce li iko narucivati ELF?
- eluna
#7042 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
mariela ---- pomjereno je za 23.04. u 17.oo satiMariella wrote:Pa zar vec ne bijase potvrda? Evo ope --- potvrdjujem...
zanima me potvrda za taj termin
- eluna
#7043 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
cure, obzirom na promjenu termina, molim da se potvrdite pored svog imena:
ŠMINKERIJADA, 23.04.2011., sa početkom u 17.oo sati
GLAVNA ŠMINKERICA: VenomousV
Prisutni članovi sa teme:
1. VenomousV ------------ potvrdila ranije
2. Eluna ---------------- potvrda (ha, zamislite da ja ne potvrdim
)
3. Bez_Ideje ---------------- potvrda
4. because_of_you -------------- potvrda na pp
5. zamzija -------------potvrdila ranije
6. semlaca -------------- potvrda
7. akashasa ------------ potvrda
8. Mariella -------------- potvrda
(strana na temi : 369)
DAKLE TO JE TO
ipak sve dolazimo
ŠMINKERIJADA, 23.04.2011., sa početkom u 17.oo sati
GLAVNA ŠMINKERICA: VenomousV
Prisutni članovi sa teme:
1. VenomousV ------------ potvrdila ranije
2. Eluna ---------------- potvrda (ha, zamislite da ja ne potvrdim
3. Bez_Ideje ---------------- potvrda
4. because_of_you -------------- potvrda na pp
5. zamzija -------------potvrdila ranije
6. semlaca -------------- potvrda
7. akashasa ------------ potvrda
8. Mariella -------------- potvrda
(strana na temi : 369)
DAKLE TO JE TO
ipak sve dolazimo
- AkashaSa
#7044 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nema deset dana da mi je iz asosa stigao paket u vrijednosti od 45 eura, 20 dana prije toga iz miss slelfridgea također slične cije, u januaru dvoje cipele, blizu 100. nikad ništa carinjenoalica.k wrote:ma kakvi, odakle ti to. poznanik (na ekonomiji, tema o carini i tema o internet kupovini) je pisao da carina se ne placa na robu neznatne vrijednosti (do 50KM) il tako nesto. ne da mi se traziti.AkashaSa wrote:koliko ja znam, carina se plaća samo ako vrijednost narudžbe prelazi 100 KM.
do sada sam naručila hejbet stvari i nikad nisam platila carinu, osim na Kindle koji je bio značajno skuplji od 100 KM.
Stizale su cipele, odjeća, šminka, knjige i slične stvari sa officijelnih stranica i od privatnih sellera na ebayu i amazonu. Tačno je da naplaćuju otvaranje paketa, ali carinu za stvari ispod 100 nema šanse
možda sam ja imala sreće
- alica.k
#7045 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
je, i ja ti imam tu istu srecu i slabo mi carine
pogotovo ako nisu cipele/jakna/nesto drugo vece
- eluna
#7046 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
samo ukratko da elaboriram da bi vam bilo jasnije:
1. Carinik ima vlastito pravo da po svom nahođenju odluči koji paket otvara i provjerava a koji ne - dakle, ako bude nervozan može da zadrži cijeli kontingent i sve pakete pootvara, a ako bude dobre volje može za sve da okrene glavu (osim za pakete koji dolaze označeni kao carinska roba)
2. Za paket koji odluči otvoriti i pregledati dužan je naplatiti "troškove carinskog pregleda" .... to je onih famoznih 3,5 KM ................ veoma bitno: OVO NIJE IZONOS CARINE
3. kad je već otvorio paket, carinik ima pravo da sam procjeni da li za tu robu treba obračunati i naplatiti carinu, iako pošiljka nije označena kao carinska roba ..... dakle, može da odluči da ocarini i vaš poklon, što se nama u firmi dešavalo par puta ...... firma je od dobavljača dobila poklon za novu godinu - oni ocarinili sa cijelih 500 KM .....
4. ako odluči da carini vaš paket, onda se roba carini u skladu sa tarifom kojoj pripada, na neke artikle je carina 5%, na neke 15%, itd ..... postoji cujela knjiga Carinske tarife ......... i ovaj se iznos dodaje na onih 3,5 KM
4a. Ako odluči da ne carini vašu robu, onda se plaćaju samo troškovi carinskog pregleda ...
i ajde da više ne pričamo o carini na ovoj temi kad ima cijela tema posvećena tome ...... ovdje smo zbog mačkaranja
1. Carinik ima vlastito pravo da po svom nahođenju odluči koji paket otvara i provjerava a koji ne - dakle, ako bude nervozan može da zadrži cijeli kontingent i sve pakete pootvara, a ako bude dobre volje može za sve da okrene glavu (osim za pakete koji dolaze označeni kao carinska roba)
2. Za paket koji odluči otvoriti i pregledati dužan je naplatiti "troškove carinskog pregleda" .... to je onih famoznih 3,5 KM ................ veoma bitno: OVO NIJE IZONOS CARINE
3. kad je već otvorio paket, carinik ima pravo da sam procjeni da li za tu robu treba obračunati i naplatiti carinu, iako pošiljka nije označena kao carinska roba ..... dakle, može da odluči da ocarini i vaš poklon, što se nama u firmi dešavalo par puta ...... firma je od dobavljača dobila poklon za novu godinu - oni ocarinili sa cijelih 500 KM .....
4. ako odluči da carini vaš paket, onda se roba carini u skladu sa tarifom kojoj pripada, na neke artikle je carina 5%, na neke 15%, itd ..... postoji cujela knjiga Carinske tarife ......... i ovaj se iznos dodaje na onih 3,5 KM
4a. Ako odluči da ne carini vašu robu, onda se plaćaju samo troškovi carinskog pregleda ...
i ajde da više ne pričamo o carini na ovoj temi kad ima cijela tema posvećena tome ...... ovdje smo zbog mačkaranja
-
Mariella
#7047 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ma za to sam i potvrdjivalaeluna wrote:mariela ---- pomjereno je za 23.04. u 17.oo satiMariella wrote:Pa zar vec ne bijase potvrda? Evo ope --- potvrdjujem...
zanima me potvrda za taj termin
-
nera18
#7048 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hajd ja te necu samo smaratisanabe wrote:Ima li išta iz ovog Avona da valja, smoriše me sa katalozima svojim
-
nera18
#7049 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
kamate cu ja tebi:Psigmabh wrote:Nera stigao je meow danas , i ja sam ti platila danas..leci ce ti u pon.a mozda i sutra ne znam. Poslala sam i onaj puder.. Znaci konacno stigao i elf i meow...probala blending brush i powder brush za nanosenje tecnog pudera i predobro je. Probala sam i meow tecnost onu, nanijela nju pa onda pigmente extraaa.. Hvala ti jos jednom..
ne brini nista... poslaa sam ti med mineras sjenu, koristenu, probaj
i onaj me tus gel zanima
- VenomousV
#7050 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
zene, koliko inace kosta shipping sa elfa?