Smrcak15 wrote:Irsar wrote:
jer na ovom svijetu nema ništa objektivno ljepše od lijepe žene; nikakvi prirodni pejzaži, lijepe umjetničke slike, ugodna i inspirišuća muzika ili bilo šta drugo na čitavom Dunjaluku se ne može približiti ljepoti lijepe žene. Tako da je sasvim očekivano, da ne kažem prirodno, da u opisu Dženneta budu spomenute i žene, ili šta su već hurije (savršene žene?). Zar da opisi dvoraca, voća, bisera i ostalog budu nešto specijalno, kada je lijepa žena ljepša od svega toga zajedno? Apsurdno.
bravo bravo bravo i jos jednom bravo

kakav pogodak od teksta, tacno u metu.
a vala i meni neznam dali me moze ista vise impresionirati kao lijepa zena, bogastvo, bijesna auta (obicna gomila gvozdja) i mnogo stosta se nista nemoze porediti sa lijepom zenom.
Zapravo, ovo je totalna fula.
Ljepota je subjektivno vidjenje svakoga posebno. Neka generalna "formula" ljepote se ogleda u matematickoj simetriji svega sto vidimo, a ljudsko lice takodjer potpada pod to pravilo. Na vasu zalost, naucno je dokazano da nas mozak fercera upravo na taj nacin, tj. da trazi i prepoznaje simetriju u svemu, pa cak i na dodir i bez vizuelnog dozivljaja. Imate sve o tome na netu, ukljucujuci i testove na YT, pa istrazite.
Da li se ista od ovoga spominje u Kur'anu? Ja nisam to uspio naci...
Medjutim, i kako rekoh na pocetku, sve je to subjektivni dozivljaj necega ili nekoga, pa tako nije rijetkost vidjeti njega koji je lijep i zgodan s njom koja ne lici ni na sta, a i obratno, da je ona upis ljepote po svim paramterima, a on nevidjeni gabor. Cak ima puno ovakvih slucajeva u kojima se ne radi ni o parama, pa da se kaze da je to radi toga. Naprosto - subjektivni dozivljaj jer je neciji mozak u tome pronasao neki djelic simetrije u necemu i percipirao to kao lijepo.