Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Bloo
Globalna šefica

#7026 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Žena koja ima više muževa ima više seksualnih par­tnera istovremeno i time je podložnija veneričnim i seksu­alno prenosivim bolestima, koje se, opet, mogu prenijeti na njene muževe, čak i ako niko od njih nema nijednu van- bračnu vezu. Ništa od ovoga se ne događa kada čovjek ima više žena i nijedan bračni partner ne upražnjava vanbračne odnose.
Ova osoba...ne mogu.

:|

Oficijelno odustajem.
славянин

#7027 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:
Bloo wrote:Navodno kristalno jasne groždice su u pitanju...
znaci Meda cemo da zenimo sa grozdicama koji ce gledati preda se :lol:
Nekom je i obećanje grozdica dovoljno da bude bolja osoba.
Nekome treba obećati pičku.

Go figure.
Najtuznije sto nista konkretno... mislim 72 je 72 jos da to ima na papiru i zvanicno... pa pohabao bi tepih u dzamiji od klanjanja :D
shbc

#7028 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shbc »

Vidi ih sto su se raspucali, a ja kad sam otvarao teme o MCU nidje nikog... Prelazim na drugu stranu. Screw you commie bastards :twisted:
Last edited by shbc on 30/08/2018 22:37, edited 2 times in total.
Dozer

#7029 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: evo vidis jednu stvar, meni je dovljeno imati 4 zene ali to ne bi nikad uradio, jer me to ne privlaci, ali mi je ipak dopusteno...
Neka te, ba :D
Da te nije prpa deportacije i svih ostalih peripetija iz SveCke, jer je tamo poligamija zabranjena, nasao bi ti sebi bar jos jednu zenku. Priznaj, bolan ne bio, ne stidi se :)
Drugim rijecima - nije ti dozvoljeno da imas vise od jedne zene, inace - murija i zatvor :D
Last edited by Dozer on 30/08/2018 23:06, edited 1 time in total.
MarlboroGold

#7030 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote:
Žena koja ima više muževa ima više seksualnih par­tnera istovremeno i time je podložnija veneričnim i seksu­alno prenosivim bolestima, koje se, opet, mogu prenijeti na njene muževe, čak i ako niko od njih nema nijednu van- bračnu vezu. Ništa od ovoga se ne događa kada čovjek ima više žena i nijedan bračni partner ne upražnjava vanbračne odnose.
Ova osoba...ne mogu.

:|

Oficijelno odustajem.
hahahahaha

jebo te grob ne mogu sebi doći :pisnuo:
славянин

#7031 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote: evo vidis jednu stvar, meni je dovljeno imati 4 zene ali to ne bi nikad uradio, jer me to ne privlaci, ali mi je ipak dopusteno...
Da te nije prpa deportacije i svih ostalih peripetija iz SveCke, jer je tamo poligamij zabranjena, nasao bi ti sebi bar jos jednu zenku. Priznaj, bolan ne bio, ne stidi se :)
Drugim rijecima - nije ti dozvoljeno da imas vise od jedne zene, inace - murija i zatvor :D
Ne konta da se njegovi zakoni i zakoni zemlje u kojoj zivi i ne poklapaju bas.. ustvari mozda i konta ali ono sebi govori ma dozvoljeno mi je a ovamo prpa :D
Dozer

#7032 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

HardcoreMX wrote:kapitalizam ne mora nuzno znaciti i materijalizam...
Nego sta jos moze znaciti...? :D
Dusevni kapital? :D
Irsar

#7033 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Irsar »

Bloo wrote:
Irsar wrote:I da, superherojski filmovi su nešto najdosadnije i najgluplje od filmova ikada izmišljeno. :D
Nikog nije briga za tvoje mišljenje, Red Skull. :mrgreen:
:sad:
MarlboroGold

#7034 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Dozer wrote:
HardcoreMX wrote:kapitalizam ne mora nuzno znaciti i materijalizam...
Nego sta jos moze znaciti...? :D
Dusevni kapital? :D
Može snobizam :D
Braco_18

#7035 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Braco_18 »

Dozer wrote:
Da te nije prpa deportacije i svih ostalih peripetija iz SveCke, jer je tamo poligamij zabranjena, nasao bi ti sebi bar jos jednu zenku. Priznaj, bolan ne bio, ne stidi se :)
:lol: :lol: :lol: :lol:
славянин

#7036 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Smrle pitanje jedno - imas li koju seficu (mislim nadredjenog zenskog pola) i kako to podnosis i uklapa ti li se to u vjeru ?
shbc

#7037 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shbc »

славянин wrote:Smrle pitanje jedno - imas li koju seficu (mislim nadredjenog zenskog pola) i kako to podnosis i uklapa ti li se to u vjeru ?
Ima zenu, samo se ovdje kurci, ne zna da je na forumu :mrgreen:
Smrcak15

#7038 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

славянин wrote:Smrle pitanje jedno - imas li koju seficu (mislim nadredjenog zenskog pola) i kako to podnosis i uklapa ti li se to u vjeru ?
imam seficu u kuci :lol: ona vikne skaci, ja iz straha "koliko visoko" :lol:

a da imam seficu na poslu nema problema ni sekunde...meni to nesmeta.
славянин

#7039 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

shbc wrote:
Sve zamislja kako ie kaznjava ono “danas je taj dan dosta je !” Pa sakom od stol - i dodje hanuma pa ide kupiti mlijeko :lol:
Braco_18

#7040 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Braco_18 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote: Dopustite mi da nabrojim razloge zabrane poliandrije u islamu:
1. Ako čovjek ima više od jedne supruge, oba rodite­lja novorođene djece su dobro poznata. I otac i majka se lahko mogu identificirati. U zajednici žene sa više muževa, samo bi se mogla identificirati majka, a ne i otac.

Ovo je samo jos jedan dokaz da bog nije imao pojma sta je DNK kada je "spustao" Kur'an, a jos manje je znao da ce ljudi pomocu DNK analize moci utvrditi ocinstvo :D
Psiholozi nam kažu da djeca koja ne znaju ko su im roditelji, naročitoako ne znaju ko im je otac, prolaze kroz mnoge traume i mentalne potrese.

U vrijeme Muhammeda su postojali psiholozi....?
Ja sam svjestan da su posljednja naučna dostignuća omogućila lahku identifikaciju oba roditelja, pomoću genetskih testova. Zato će neki reći daje ova tačka važila u prošlosti.

Kao sto i jeste, i dokazuje ono sto vec rekoh iznad :D
2. Po prirodi i urođenom nagonu, čovjek je sposobniji za poligamiju, nego što je žena sposobna za poliandriju.

Jos gluposti, please! Jos! Jos! :D
3. Sa biološke strane gledano, lakše je čovjeku obav­ljati svoje dužnosti supružnika, čak i ako ima više žena. Žena, međutim, ako ima nekoliko muževa neće biti u sta­nju obavljati svoje dužnosti kao supruga. Zena prolazi kroz nekoliko psiholoških faza tokom menstrualnog ciklusa

A, u pm...
4. Žena koja ima više muževa ima više seksualnih par­tnera istovremeno i time je podložnija veneričnim i seksu­alno prenosivim bolestima, koje se, opet, mogu prenijeti na njene muževe, čak i ako niko od njih nema nijednu van- bračnu vezu. Ništa od ovoga se ne događa kada čovjek ima više žena i nijedan bračni partner ne upražnjava vanbračne odnose.

Unbeliavable... Ovo je fakat nenadjebivo...
Navedeni razlozi se vrlo lahko uočavaju i u skladu su sa logikom. Najvjerovatnije postoji još razloga zbog kojih je Uzvišeni Allah, Koji zna sve, zabranio ženi da ima više muževa.
Da, da... zna Allah sve, osim svega gore navedenog :D[/quote]

bravo bravo bravo i jos jednom bravo  :thumbup:   kakav pogodak od teksta tacno u metu....
shbc

#7041 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shbc »

славянин wrote:
shbc wrote:
Sve zamislja kako ie kaznjava ono “danas je taj dan dosta je !” Pa sakom od stol - i dodje hanuma pa ide kupiti mlijeko :lol:
Nije covjek piiii... Kad ga napadne ne spusta glavu. On je gleda u oci i place
Dozer

#7042 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote:
Irsar wrote: jer na ovom svijetu nema ništa objektivno ljepše od lijepe žene; nikakvi prirodni pejzaži, lijepe umjetničke slike, ugodna i inspirišuća muzika ili bilo šta drugo na čitavom Dunjaluku se ne može približiti ljepoti lijepe žene. Tako da je sasvim očekivano, da ne kažem prirodno, da u opisu Dženneta budu spomenute i žene, ili šta su već hurije (savršene žene?). Zar da opisi dvoraca, voća, bisera i ostalog budu nešto specijalno, kada je lijepa žena ljepša od svega toga zajedno? Apsurdno.
bravo bravo bravo i jos jednom bravo :thumbup: :thumbup: kakav pogodak od teksta, tacno u metu.

a vala i meni neznam dali me moze ista vise impresionirati kao lijepa zena, bogastvo, bijesna auta (obicna gomila gvozdja) i mnogo stosta se nista nemoze porediti sa lijepom zenom.
Zapravo, ovo je totalna fula.
Ljepota je subjektivno vidjenje svakoga posebno. Neka generalna "formula" ljepote se ogleda u matematickoj simetriji svega sto vidimo, a ljudsko lice takodjer potpada pod to pravilo. Na vasu zalost, naucno je dokazano da nas mozak fercera upravo na taj nacin, tj. da trazi i prepoznaje simetriju u svemu, pa cak i na dodir i bez vizuelnog dozivljaja. Imate sve o tome na netu, ukljucujuci i testove na YT, pa istrazite.
Da li se ista od ovoga spominje u Kur'anu? Ja nisam to uspio naci... ;)

Medjutim, i kako rekoh na pocetku, sve je to subjektivni dozivljaj necega ili nekoga, pa tako nije rijetkost vidjeti njega koji je lijep i zgodan s njom koja ne lici ni na sta, a i obratno, da je ona upis ljepote po svim paramterima, a on nevidjeni gabor. Cak ima puno ovakvih slucajeva u kojima se ne radi ni o parama, pa da se kaze da je to radi toga. Naprosto - subjektivni dozivljaj jer je neciji mozak u tome pronasao neki djelic simetrije u necemu i percipirao to kao lijepo.
Smrcak15

#7043 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote:
Irsar wrote: jer na ovom svijetu nema ništa objektivno ljepše od lijepe žene; nikakvi prirodni pejzaži, lijepe umjetničke slike, ugodna i inspirišuća muzika ili bilo šta drugo na čitavom Dunjaluku se ne može približiti ljepoti lijepe žene. Tako da je sasvim očekivano, da ne kažem prirodno, da u opisu Dženneta budu spomenute i žene, ili šta su već hurije (savršene žene?). Zar da opisi dvoraca, voća, bisera i ostalog budu nešto specijalno, kada je lijepa žena ljepša od svega toga zajedno? Apsurdno.
bravo bravo bravo i jos jednom bravo :thumbup: :thumbup: kakav pogodak od teksta, tacno u metu.

a vala i meni neznam dali me moze ista vise impresionirati kao lijepa zena, bogastvo, bijesna auta (obicna gomila gvozdja) i mnogo stosta se nista nemoze porediti sa lijepom zenom.
Zapravo, ovo je totalna fula.
Ljepota je subjektivno vidjenje svakoga posebno. Neka generalna "formula" ljepote se ogleda u matematickoj simetriji svega sto vidimo, a ljudsko lice takodjer potpada pod to pravilo. Na vasu zalost, naucno je dokazano da nas mozak fercera upravo na taj nacin, tj. da trazi i prepoznaje simetriju u svemu, pa cak i na dodir i bez vizuelnog dozivljaja. Imate sve o tome na netu, ukljucujuci i testove na YT, pa istrazite.

Medjutim, i kako rekoh na pocetku, sve je to subjektivni dozivljaj necega ili nekoga, pa tako nije rijetkost vidjeti njega koji je lijep i zgodan s njom koja ne lici ni na sta, a i obratno, da je ona upis ljepote po svim paramterima, a on nevidjeni gabor. Cak ima puno ovakvih slucajeva u kojima se ne radi ni o parama, pa da se kaze da je to radi toga. Naprosto - subjektivni dozivljaj jer je neciji mozak u tome pronasao neki djelic simetrije u necemu i percipirao to kao lijepo.
itekako se naznacava simetrija ljudskog tijela u zlatnom rezu u Kur'anu.
славянин

#7044 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Dozer morao si ti aa :oops: sad ce slike o zlatnom rezu,kravi,mladuncetu slona itd :cekam:
¤ jelena ¤

#7045 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ¤ jelena ¤ »

славянин wrote:Ih kakav bi ja bio vjernik da ima dokaza za te sisate prelijepe zene :D
:lol: :lol:

Ključaj temu, moderacijo, komotno. :D
славянин

#7046 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

¤ jelena ¤ wrote:
славянин wrote:Ih kakav bi ja bio vjernik da ima dokaza za te sisate prelijepe zene :D

Tisina :D sta ti to nebi vjerovala da je tamo za zene ono Bekam te hladi sa onim listom a ovi neki manekeni sta vec te grozdjem hrane... suti znam ja pokrila bi se ne onom crnom plahtom nego dekom... al ne moze to samo za nas muske ti uzitci... sta bi vi da bolesti prenosite jel :D - vi mozda malo mozete .. prisustvovati :D
Idemedosumom

#7047 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Idemedosumom »

Bloo wrote:Infinity war!

Team medo! :mrgreen:

Medo, ateisti su uz tebe, i satanisti i murtedi i razna bagra.
Image
Dozer

#7048 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: itekako se naznacava simetrija ljudskog tijela u zlatnom rezu u Kur'anu.
Mislis na golden ratio, tj. zlatni razmjer? OK.
Da li se igdje spominje zlatni rez, ili znatni odnos/omjer/razmjer i na koji nacin je to u Kur'anu povezano s ljepotom i nasom percepcijom iste?

Budi ljubazan i preskoci sve slike, klipove i ostala sranja, i samo postavi tacne citate iz kojih se vidi ovo sto te pitam. Zajebi svoja vidjenja, misljenja i tumacenja. Samo precizno ono sto pise u Kur'anu.
Usual_Suspect

#7049 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Usual_Suspect »

Hahaha ponovo smo na numerologiji i zlatnim rezovima, daj mi bilo koju knjigu i to ne mora biti vec od nekoliko stranica i naci cu toliko 'matematickih cuda' u njoj da ce ti mozak stati. i btw kad smo kod ljepote, lijepa zena je nesto najljepše samo zato što ti to treba, ljepota je subjektivan pojam i ne moze se definisati generalno samo zato jer bi to što vidiš htio poševiti.
¤ jelena ¤

#7050 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ¤ jelena ¤ »

славянин wrote:
¤ jelena ¤ wrote:

Tisina :D sta ti to nebi vjerovala da je tamo za zene ono Bekam te hladi sa onim listom a ovi neki manekeni sta vec te grozdjem hrane... suti znam ja pokrila bi se ne onom crnom plahtom nego dekom... al ne moze to samo za nas muske ti uzitci... sta bi vi da bolesti prenosite jel :D - vi mozda malo mozete .. prisustvovati :D
Čuj to?! :twisted:

Eee, blago nama...težak je život žena u dženetu, a ni u raju nije ništa lakše. :cry:

Valja nama bludničit i uživat za života. Taj afterparti i nije baš primamljiv. :spavalica:
Locked