SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jao_situacije

#7026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

Alfons Kauders wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Alfons Kauders wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/maskiran ... /161013078

Srecom, MUP KS jucer rece da ovdje nema karakteristika krivicnog djela... Pa mozda manijak podnese tuzbu protiv Klixa sto mu objavljuju sliku dok najnormalnije sjedi u kombiju s fejk tablicama i ceka da siluje necije dijete?

Ko zna, mozda ce i MUP KS opet poslati svoje prasinare da upadaju u redakciju, da nadju odakle im snimak. Prvo Zeljke Cvijanovic, pa onda ovog pacijenta.

Evo gledam mu masku. Bijelo lice, da li mu je ovo iznad ociju i oko usta crvena boja? Da li je to ona bolesna furka sa klovnovima i kod nas dosla?
Prije ce biti da je u pitanju druga bolesna furka, ali nije bitno. Sve ce to policija fino da istrazi, cim naplate jos koju mandatnu, legitimisu pola platoa ispred BBI-a i zavrse osiguravati zgradu kantona od stotinjak pomahnitalih demonstranata.
molim te nemoj da budeš takav prema organima, uopće nisi spomenuo mostarlića, pitare i kladare
jao_situacije

#7027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

Mutivoda wrote:
Vitezanin wrote:
On nije normalan.

Dakle, on govori da to što se građani osjećaju nesigurno se može okačiti mačku o rep ? :-)

A to što građani ne prijavljuju brdo stvari koje im se dese u gradu jer niko ne radi svoj posao i to što policija na bezbroj slučajeva samo ode, a da ne evidentira ništa, kako se to zove?

Sva statistika koju nam ovaj prezentira je mazanje očiju i ništa drugo jer odgovara samo dijelu stvarnosti.
pa to u neku ruku jeste Nefićev posao.
"mazanje očiju", fol smirivanje javnosti (koliko mu (ne) ide, je druga priča), ne slagati ali i ne reći potpunu istinu.

da, i mene nervira. i neopravdavam. ali nije to do njega baš.
pa nefić je samostalni inspektor, on to može sam da istraži
ne čita on vijesti, on ih i piše
karanana

#7028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

Ne valjaju vam kad lijepe kazne, ne valjaju vam kad ne lijepe....ne valjaju vam kad ne legitimisu, ne valjaju vam kad legitimisu....kad vam valjaju?
sumirprimus

#7029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sumirprimus »

nikad! :D :izet:
O'zone
Globalni moderator

#7030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Znači ove kretene iz tužilaštva..................................................................
O svim slučajevima je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je ocijenio da ni u jednom prijavljenom događaju nema elemenata krivičnog djela, saopćeno je jučer iz sarajevske policije.
Maskiran tip iz kombija mami djecu i nema elemenata krivičnog djela?!?!?!

To je normalno da maskiran tip mami djecu u kombi?!?!?!?!

#(%"&/#%&!"("/#&%$/"(!!( uhljebi glupi..
pepeljara

#7031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pepeljara »

Ja sam za kaznjavanje svih koji krse zakon ali ne onako selektivno kako se radi nego sve
..al cinjenica je da vecina prodje nekaznjeno.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
sumirprimus

#7032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sumirprimus »

lijepa amerika cemerika...
u najmanju ruku bi zujo na one zice ako je bijelac, a ako je pak crnac, nema potrebe dalje ..
Alfons Kauders

#7033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

karanana wrote:Ne valjaju vam kad lijepe kazne, ne valjaju vam kad ne lijepe....ne valjaju vam kad ne legitimisu, ne valjaju vam kad legitimisu....kad vam valjaju?
Nikom ne smetaju kada rade svoj posao.

Kada lijepe kazne, neka zalijepe svima. Nikom nece smetati. Kada ih zovnem da zalijepe kazne u ulici, i oni napisu jednu, pa preskoce jedno auto, pa napisu jos jednu.

"Halo, fulali ste ovog!"

"Ma to je ba kolega taj i taj"

"Pa sta? Kaznite ga - raja vidi da drot tu parkira, i parkira kraj njeg. Ja vas zovnem i njima pisete kazne, a njemu koji je tu prvi ostavio auto, s policijskom kapom ispod zadnje sajbe, njemu nista?"

"Dobro, haj zovnemo ga da pomjeri auto"

To za mene druze ne znaci da rade posao i ne valjaju, vec da ga ne rade. E onda mi ne valjaju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Valjace kad policajac bude mogao pendeciti jaliju koja je uzela fursata i koja iz dana u dan sve vise terorise grad.
Probali smo, ne ide nam to nesto fino, s pravima i tako to, e pa nema druge nego pendek i udri.
Postene gradjane sigurno nece zaboljeti glava od te policijske represije. Vise ih ovako boli dok imamo lopove, kriminalce, ubice koji su sve samouki pravnici i znaju vise o svojim pravima nego prosjecan apsolvent pravnog fakulteta.
SmokingMan

#7035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SmokingMan »

O'zone wrote:Znači ove kretene iz tužilaštva..................................................................
O svim slučajevima je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je ocijenio da ni u jednom prijavljenom događaju nema elemenata krivičnog djela, saopćeno je jučer iz sarajevske policije.

Dobro onda hajdemo i mi uhoditi tog lika,nije ni to krivično djelo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Image
Mutivoda

#7037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Mutivoda »

čeka se da otme neko dijete. :roll:
da bi se nešto pokrenulo.
očito da roditelji treba da dežuraju ispred škola.
policija na svim većim raskrsnicama.
za to je trebalo da dvije djevojke izgube živote.
.
.
.

i tako..
O'zone
Globalni moderator

#7038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Halo ba koji je to mozak jbm ga!!!

Nisam se odavno iznervirao da psujem ko kočijaš ali bi sad mu volio sve istresti u facu jbm i njega i onoga ko mu dade diplomu i onoga ko mu dade posao u tužilaštvu.

Čuj nema elemenata krivičnog djela?!?!?
jao_situacije

#7039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

O'zone wrote:Znači ove kretene iz tužilaštva..................................................................

policija može uraditi ovo i bez tužilaštva a ne za svaku sitnicu ići u leglo korupcije i nerada

ode fino patrola legitimacija, provjera tablica, zašto nosite masku, zašto se parkirali ispred škole, alko test, nemate ličnu hajmo lagano u stanicu 6 sati da utvrđujemo identitet
itd.
staviš dvojicu od preko 2 hiljade neradnika da ga drže na oku, ali jok najlakše je reći tužilaštvo nam ne da, a mi bi stvarno radili
Amazonka27

#7040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Amazonka27 »

najgore je sto se par puta iskorištavala naivnost polupismenih kretena i kretenuša na FB i koji su dijelili post sa sličnom temom otprilike "mojoj komšinici se to desilo" ili " od brata sina su pokušali oteti" i kao prijavili su policiji a policija kaže da nije bilo nikakve prijave...i tako...izazovu paniku, pa se raja smiri kad skontaju da je patka...i onda fkt imaš situaciju i niko se ne češe. (dječak koji je stalno govorio vuk, vuk...). eh da...kada ih pitaš što su lagali kažu "ne znam ja to ništa oko tog FB, meni rekli da kopiram u status i ja kopir'o".
Mutivoda

#7041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Mutivoda »

ih, bi l' ti to za hiljadarku radio..
Alfons Kauders

#7042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Tomahawk11 wrote:Valjace kad policajac bude mogao pendeciti jaliju koja je uzela fursata i koja iz dana u dan sve vise terorise grad.
Probali smo, ne ide nam to nesto fino, s pravima i tako to, e pa nema druge nego pendek i udri.
Postene gradjane sigurno nece zaboljeti glava od te policijske represije. Vise ih ovako boli dok imamo lopove, kriminalce, ubice koji su sve samouki pravnici i znaju vise o svojim pravima nego prosjecan apsolvent pravnog fakulteta.
Znas da nece ili se nadas da nece?

Jer kao sto rekoh, ja sam u zadnjih desetak godina imao vise problema s policijom nego sa kriminalcima. To sam zasluzio iskljucivo svojom adresom, ne ponasanjem.

Nemam nista protiv takvih ovlasti, ali pod uslovom da se daju profesionalcima. Ovim sto se danas bave tim poslom - ni pod razno.
Ljakan

#7043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

Mora da ovaj maskirani podmazuje s guza ovu ili ovog sto izjavi da nema elemenata krivicnog djela.
nookey

#7044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nookey »

Pa ljudi moji 4 puta sam zvao policiju prije par godina i to ne isti dan nego lupam u mjesec dana, zbog bolesnika od 55-60 godina u zelenoj trici koji parkira na Otoci na proširenju kod 'Oraha' i dr.ka na djecu i djevojke koje tu prolaze iz škole prema troli i Aneksu, svojim ga očima vidio, dok na kraju zadnji put nisam i njima rekao na telefon, ja sad odoh da ga izvučem iz auta i kad ga slomim da znate ko je evo vam podatke i tada je došla patrola i uzela mu dokumente, a on se ibretio kao šta je problem... da mene nije bilo tu i da nisam vrisnuo na njega, izvukao bi se sa uzimanjem podataka, ovako je skontao da sam ga provalio i ušutio se, ovi mu nešto zaprijetili tipa, imamo podatke bude li još prijava bla, bla...

Hoću da kažem, 4 puta ih zovem, ništa... mogao je silovati, kidnapovati, ubiti, raditi šta hoće dok oni dođu...
I što je najgore vidim majmuna kod Narodnog pozorišta nakon mjesec dva sa tri čovjeka kako rade neke građevinske radove u jednom haustoru, znači on živi 'normalno' među ljudima, djecom, djevojčicama i nikom ništa, a sutra će nekog silovati...

Ma vjerujte mi od sutra utoku u bubreg i polako, nema druge, ovo ne da je divlji zapad (jer tamo si se imao pravo braniti) ovo je genocid nad normalnim ljudima koji hoće da žive normalan život u ovom nazovi gradu...
Alfons Kauders

#7045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Mutivoda wrote:čeka se da otme neko dijete. :roll:
.
.
.

i tako..
Otme, siluje, ubije...

I onda nam Kifla izadje pricati kako se to ne bi desilo da nije pao tender za 24 radara, kamere i picke materine, i kako MUP-u "fali" jos par stotina policajaca...

Jer eto, trebaju biti opremljeni ko jebeni SEAL specijalci da bi pohapsili par desetina horsasa, spidasha i seksualnih manijaka koji prave problem cijelom gradu. I nije samo problem oprema, vec ih treba vise... Nekoliko stotina vise... Pa cemo na kraju dogurati do 3,500 policajaca u Sarajevu, cime bi MUP KS postao jedan od vodecih poslodavaca u drzavi.
dezurni_ucenik

#7046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dezurni_ucenik »

nookey wrote:Pa ljudi moji 4 puta sam zvao policiju prije par godina, zbog bolesnika od 55-60 godina u zelenoj trici koji parkira na Otoci na proširenju kod 'Oraha' i dr.ka na djecu i djevojke koje tu prolaze iz škole prema troli i Aneksu, svojim ga očima vidio, dok na kraju nisam i njima rekao na telefon, ja sad odoh da ga izvučem iz auta i kad ga slomim da znate ko je evo vam podatke i tada je došla patrola i uzela mu dokumente, a on se ibretio kao šta je problem... da mene nije bio tu i da nisam vrisnuo, na njega izvukao bi se sa uzimanjem podataka, ovako je skontao da sam ga provalio i ušutio se, ovi mu nešto zaprijetili tipa, imamo podatke bude li prijava bla, bla...

Hoću da kažem, 4 puta ih zovem, ništa... mogao je silovati, kidnapovati, ubiti, raditi šta hoće dok oni dođu...
Ma vjeruj mi od sutra utoku u bubreg i polako, nema druge, ovo ne da je divlji zapad (jer tamo si se imao pravo braniti) ovo je genocid nad normalnim ljudima koji hoće da žive normalan život u ovom nazovi gradu...

I zavrsices kao ona tri momka sto su branili mamu. Vidjeces na njihovom slucaju kako sistem ekspresno radi. Odvalice im brzinski maksimalne kazne jer su niko i nista u ovom gradu. Tako da ni tebi ni meni ne vrijedi uzimati u pravdu u svoje ruke jer ce sistem nad nama da ostri onu stvar.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Alfons Kauders wrote:
Tomahawk11 wrote:Valjace kad policajac bude mogao pendeciti jaliju koja je uzela fursata i koja iz dana u dan sve vise terorise grad.
Znas da nece ili se nadas da nece?

Jer kao sto rekoh, ja sam u zadnjih desetak godina imao vise problema s policijom nego sa kriminalcima. To sam zasluzio iskljucivo svojom adresom, ne ponasanjem.

Nemam nista protiv takvih ovlasti, ali pod uslovom da se daju profesionalcima. Ovim sto se danas bave tim poslom - ni pod razno.
Znam. Bas bi u tom slucaju ganjali posten svijet, da ih pendece onako iz cista mira.
Ne kontam koja ti je fora sa adresom...sto si zbog toga imao problema sa policijom?

Pa s ovim ovakvim sistemom, posten najebe, a ostali traze raznorazne veze i rade po svom. Kako je to dobro?
jao_situacije

#7048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

Alfons Kauders wrote:
.
.
.

i tako..
Otme, siluje, ubije...

I onda nam Kifla izadje pricati kako se to ne bi desilo da nije pao tender za 24 radara, kamere i picke materine, i kako MUP-u "fali" jos par stotina policajaca...

Jer eto, trebaju biti opremljeni ko jebeni SEAL specijalci da bi pohapsili par desetina horsasa, spidasha i seksualnih manijaka koji prave problem cijelom gradu. I nije samo problem oprema, vec ih treba vise... Nekoliko stotina vise... Pa cemo na kraju dogurati do 3,500 policajaca u Sarajevu, cime bi MUP KS postao jedan od vodecih poslodavaca u drzavi.
ne razumijete vi to, ko će čuvati poljine i legitimirati ispred scc-a ?
malo je 3500 treba bar 5500
Heller

#7049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Heller »

jao_situacije wrote:
Alfons Kauders wrote:
.
.
.

i tako..
Otme, siluje, ubije...

ne razumijete vi to, ko će čuvati poljine i legitimirati ispred scc-a ?
malo je 3500 treba bar 5500
Treba brat bratu svaki deseti čojk da bude drot.
julisiz es grant

#7050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

O'zone wrote:Halo ba koji je to mozak jbm ga!!!

Nisam se odavno iznervirao da psujem ko kočijaš ali bi sad mu volio sve istresti u facu jbm i njega i onoga ko mu dade diplomu i onoga ko mu dade posao u tužilaštvu.

Čuj nema elemenata krivičnog djela?!?!?
Nije zabranjeno sjediti u kombiju, sve dok je taj kombi ispravno parkiran, sa maskom ili bez.
Da li ga je iko vidio da mami djecu u kombi...ima li svjedoka tome, ili su ga samo vidjeli i snimali kako sjedi u kombiju...
Post Reply