UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
omar little

#7026 Re: UEFA Champions League

Post by omar little »

groove wrote:
omar little wrote: ovom rigidno odbojnom stavu koji imam prema mls-u :D
zbog nekvalitetnog fudbala ili? :D
meni je ono zanimljivo kako postepeno grade ligu.
ma zbog lose igre, pogledam svakih 2-3 godine tekmu da vidim da li su i koliko napredovali i uvidim da nije jos vrijeme za mene. :D

to ostalo oko lige mi je super fascinantno, to pratim, iz nicega se stvara nesto sto je nama, recimo, zdravo za gotovo. kod nas je zavrsen posao, tradicija, kultura, klubovi, infrastrukture, primat, omniprisutnost, rodis se lopta je tu, fudbal je tu, ako nista drugo bekgraund zivota ti je. ovdje nista toga nije bilo i zanimljivo je gledati i pratiti proces stvaranja, razne pristupe koje uposljavaju.
skenderija04

#7028 Re: UEFA Champions League

Post by skenderija04 »

Njarka se stvarno srozala. Ovaj clanak je dno. Na kraju kaze " iako su greske bile u procjeni akcija a ne u materijalnoj povredi pravila, Marca saznaje da u Nyonu nisu bili zadovoljni nastupom sudije' :mrgreen:
kiligonzales

#7029 Re: UEFA Champions League

Post by kiligonzales »

malakh wrote:
kiligonzales wrote:
malakh wrote:ekipa koja vrijedi preko 450 miliona, koja ima predobrog trener i predobar roster, a sebe dovede u situaciju da prokocka 4:0 onda i ne treba proći dalje.

barcelonu nisam simpatisao još od doba kada je mourinho vodio real, ali od sinoć sam njihov fan. pregazili su psg i zasluženo su otišli dalje, a neka se pojedinci i dalje pitaju je li bio penal ili ne i je li mascherano igrao rukom ili ne.
Barsa vodi 2-0, sudija dosudi smješan penal i pogura Barsu, Barsa vodi 3-1, svira im sve oko šesnesterca, zabijaju slobodnjak, sudija praktično u narednom napadu svira nepostojeći penal i Barsu vrača u igru. Normalno je da će se svaka ekipa pogubiti, a ovi osokoliti da prođu dalje.Reći da sudija nije navlačio suđenjem istima, bilo bi laganje. Od utakmice sa Čelzijem, goreg navlačenja Barsi nisam vidio.

Sinoć je bilo dosta sumnjivih situacija, imao bi se PSG na svašta nešto žaliti, recimo obaranje Meuniera u 16 Barse ili ruka Mašerana.

Od srca im želim Bavarce u četvrtfinalu, ali ko da gledam navuče im ždrijebom nekoga od pobjednika meča Lester - Sevilja ili City - Monaco.
već sam imao sličnu diskusiju, pa da se ne ponavljam.

samo ću reći da nije sudija zaslužan što je barca odigrala perfektnu utakmicu, a što se ekipa koja vrijedi 450 miliona branila skoro pa 90% utakmice. nije sudija zaslužan što je neymar odigrao utakmicu života i što je izmaltretirao kompletnu odbranu.

zaista ne razumijem ljude koji krive sudiju. hajde da je napravio kardinalnu grešku pa bi čovjek i razumio, ali dosuditi penal u kojem je bilo kontakta, ruka na ramenu, saplitanje nogama, je van svake pameti. web je svojevremeno dosuđivao penale za tri puta ofirniji pad.

nikada nisam vidio toliku disperziju u igri jedne ekipa, do psga u dvomeču protiv barcelone. prva utakmica perfektna, duga za druge lige fbih.

i da, i kurzawa i kavani su igrali rukom, pa sudija nije svirao penal, a da ne spominjem povlačenje neymara od strane muniera. kada već cjepidlačimo.
Cijeli svijet vidio krađu, samo mi se pravimo slijepi. Evo sudiji meča Barka - PSG odzvonilo što se tiće evropskih utakmica... Uefa nezadovoljna njegovim suđenjem. Što li?
Crvena Tifoza

#7030 Re: UEFA Champions League

Post by Crvena Tifoza »

kiligonzales wrote:
Cijeli svijet vidio krađu, samo mi se pravimo slijepi. Evo sudiji meča Barka - PSG odzvonilo što se tiće evropskih utakmica... Uefa nezadovoljna njegovim suđenjem. Što li?
Pišeš dezinformacije. Nijedan ozbiljan svjetski medij nije spomenuo nikakvu krađu nego su svi u transu zbog historijskog rezultata. Preporučio bi da manje listaš žutu štampu.
ja71

#7031 Re: UEFA Champions League

Post by ja71 »

Mislim da su samo zagriženi fanovi barcelone vidjeli ispravno dosudjen penal. Većina ljudi ovdje poput mene nije navijač ni psga ni barce
AmiĐa_Idriz

#7032 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

skenderija04 wrote:
Njarka se stvarno srozala. Ovaj clanak je dno. Na kraju kaze " iako su greske bile u procjeni akcija a ne u materijalnoj povredi pravila, Marca saznaje da u Nyonu nisu bili zadovoljni nastupom sudije' :mrgreen:
A jesu smece vala :mrgreen:

Lineker, Gerrard, Owen i Rio u transu jos uvijek :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7033 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Zato su Barca mediji objektivni, nema dalje :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#7034 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Tomahawk11 wrote:Zato su Barca mediji objektivni, nema dalje :mrgreen:
Spanski mediji su smece Engleski nisu :oops:

PL novinari > LaLiga novinari :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7035 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

AmiĐa_Idriz wrote:
Spanski mediji su smece Engleski nisu :oops:

PL novinari > LaLiga novinari :oops:
:thumbup: :mrgreen:
kiligonzales

#7036 Re: UEFA Champions League

Post by kiligonzales »

Crvena Tifoza wrote:
kiligonzales wrote:
Pišeš dezinformacije. Nijedan ozbiljan svjetski medij nije spomenuo nikakvu krađu nego su svi u transu zbog historijskog rezultata. Preporučio bi da manje listaš žutu štampu.
Ma nisu, sve je bilo po ps. :D
Logovan

#7037 Re: UEFA Champions League

Post by Logovan »

Isti klinac. Smeće i jedni i drugi.
Nadzorna_ploca

#7038 Re: UEFA Champions League

Post by Nadzorna_ploca »

Cijeli svijet vidio kradju? Ko si ti ba da se smatras cijelim svijetom. :mrgreen:
Nema nista gore nego ove pausalne procjene, tipa svi su vidjeli ili kako vam se ne gadi jer se meni gadi. Dosadni ste ba.
ja71

#7039 Re: UEFA Champions League

Post by ja71 »

jesi li ti navijac Barce ?
Nadzorna_ploca

#7040 Re: UEFA Champions League

Post by Nadzorna_ploca »

Ja sam zajedno sa tobom vecina ljudi.
ja71

#7041 Re: UEFA Champions League

Post by ja71 »

izbjegavas konkretan odgovor ?
AmiĐa_Idriz

#7042 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Image

:izet:
Logovan

#7043 Re: UEFA Champions League

Post by Logovan »

:lol: :lol: :D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#7044 Re: UEFA Champions League

Post by malakh »

kiligonzales wrote:
što naši znaju preuveličati, pa to nema niđe na bijelom svijetu. nema šta neće napisati samo da im članak bude posjećen. više kukaju što je barcelona prošla dalje, nego kada nas je onaj sudija iz novog zelanda pokrao protiv nigerije.

dobro se sjećam utakmice man united - real madrid, kada je čakir pokazao naniju crveni karton i real prođe dalje. upravo na ovom forumu je bilo stanje kao i u ovih par dana, da je real nezasluženo prošao, krađa, lopovluk, drži - ne daj i obrati se javnosti kolina i reče da je trebao i ferdinandu dati crveni zbog psovki i prigovaranja. i na kraju ispade sve regularno, a čakir i dan danas jedan od najboljih sudija na svijetu.

barcina utakmica se odlično analizirala, postoje svi snimci i analize. sve se lijepo vidi i ko se iole razumije u fudbal sve mu je jasno. po meni je još bila ruka mascherana i prekršaj na neymaru koji se nije svirao - sve u šesnaest metara.

ponovo ponavljam, niko nije kriv igračima psga kriv što su igrali mesarski i kršili barcine igrače na svakom busenu terena. previše agresivna igra, a igrači barce nisu naivni da to ne znaju iskoristiti i pasti kada treba.

zasluženo je barca prošla, a psg, što se mene tiče neka se ugasi jer je taj klub sramota za svjetski fudbal.
kiligonzales

#7045 Re: UEFA Champions League

Post by kiligonzales »

malakh wrote:
kiligonzales wrote:
što naši znaju preuveličati, pa to nema niđe na bijelom svijetu. nema šta neće napisati samo da im članak bude posjećen. više kukaju što je barcelona prošla dalje, nego kada nas je onaj sudija iz novog zelanda pokrao protiv nigerije.

dobro se sjećam utakmice man united - real madrid, kada je čakir pokazao naniju crveni karton i real prođe dalje. upravo na ovom forumu je bilo stanje kao i u ovih par dana, da je real nezasluženo prošao, krađa, lopovluk, drži - ne daj i obrati se javnosti kolina i reče da je trebao i ferdinandu dati crveni zbog psovki i prigovaranja. i na kraju ispade sve regularno, a čakir i dan danas jedan od najboljih sudija na svijetu.

barcina utakmica se odlično analizirala, postoje svi snimci i analize. sve se lijepo vidi i ko se iole razumije u fudbal sve mu je jasno. po meni je još bila ruka mascherana i prekršaj na neymaru koji se nije svirao - sve u šesnaest metara.

ponovo ponavljam, niko nije kriv igračima psga kriv što su igrali mesarski i kršili barcine igrače na svakom busenu terena. previše agresivna igra, a igrači barce nisu naivni da to ne znaju iskoristiti i pasti kada treba.

zasluženo je barca prošla, a psg, što se mene tiče neka se ugasi jer je taj klub sramota za svjetski fudbal.
sve je jasno naravno, prosli su na sudijske greške isfavorizirane u korist Barse... Prva je to objavila Marca
http://metro.co.uk/2017/03/10/uefa-to-s ... n-6500425/
Last edited by kiligonzales on 10/03/2017 14:36, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#7046 Re: UEFA Champions League

Post by ultima_palabra »

malakh wrote:ponovo ponavljam, niko nije kriv igračima psga kriv što su igrali mesarski i kršili barcine igrače na svakom busenu terena. previše agresivna igra, a igrači barce nisu naivni da to ne znaju iskoristiti i pasti kada treba.
Što onda nije niko dobio crveni karton?
AmiĐa_Idriz

#7047 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Ne bih se vala složio da su grubo Parizani igrali. Odma mi ono Nejmarovo namjerno udaranje po nogama na um pade, Meuniera cini mi se :roll:
Logovan

#7048 Re: UEFA Champions League

Post by Logovan »

Šta kaže @malakh, "igrali mesarski i kršili barcine igrače na svakom busenu terena. previše agresivna igra" :lol: Ja vala nit sam vidio mesarsku igru, nit sam vidio crvene kartone. Pregledaj još jednom utakmicu, ne brukaj se.

A onda u nastavku, "igrači barce nisu naivni da to ne znaju iskoristiti i pasti kada treba" :lol: Jeste, iskoristili su grube prekršaje igrača PSG-a i dobili dva penala. :lol: Nisu oni padali kada treba, nego su oni padali svakih 5-10 minuta. :D
groove

#7049 Re: UEFA Champions League

Post by groove »

AmiĐa_Idriz wrote:A meni bas drago sto su sudije ostetile PSG, vratilo se kurvi Emeriju za Bazel :)
znaci stigle su ga tvoje suze iz svibnja 2016. :D
kiligonzales

#7050 Re: UEFA Champions League

Post by kiligonzales »

AmiĐa_Idriz wrote:Ne bih se vala složio da su grubo Parizani igrali. Odma mi ono Nejmarovo namjerno udaranje po nogama na um pade, Meuniera cini mi se :roll:
Pa s Barsom ko igra muski fudbal, odmah je grubijan. Treba ih otjerati u tri lijepe. Još Parižani ni izbliza nisu igrai tako grubo.Više je Barsa nesmotrenih startova napravila spriječavajući kontre Pariza nego oni. Onaj Kavanija satra s leđa s dvije noge dobi žuti, onaj Di Mariu pokosi na petercu, ni penala ni crvenog. Onaj udari malog Meuniera seljački ko picun pravi, podsjeti me na one debile mahalske koji kad udari drugog nije faul, a ko prodise pored njega odmah bi penal da trazi da moze. Kud se za svako takmicenje ne mogu delegirati engleski sudci i postaviti njihov standard sudjenja, ovakva Barsa bi tutulu LP bila u prilici osvojiti 2048 naredni put.
Post Reply