Na ovu akciju vise ne moze stici, jer se papiri cekaju bar 4 radna dana. Ne mozes se prijaviti dok ne doneses potvrdu od BHT, a sutra ce je dobiti oni koji su je trazili najkasnije 25-og...dejang93 wrote:Ako odlučiš preći, još sutra važi akcija za ovu S net tarifu sa 50% popusta na 24 mjeseca. Od 04. marta akcija sa 50% popusta na pretplatu obračunavaće se samo 12 mjeseci.armminn wrote:Isplati li se preci u mtel ova akcija snet sa 20 gb interneta jer sam trenutno na pretplati bh telecoma mini.
Misljenja mane itd ????
BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- drndalo
#7026 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
- mbenz
#7027 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
raja interesuje me ova hallo mreza, svidja mi se ovaj njihov internet 4GB 8KM mjesec dana, pa me zanima moram li biti pretplatnik ili mogu kupiti na trafici karticu, napuniti 8KM i aktivirati ovaj internet. Imam mob dual sim, na telecomu mi onaj paket 15KM pa bih hallo uzeo radi interneta.
-
nedzadrk
#7028 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
haloo i jest prepaid mreza samo kupi i aktivirajmbenz wrote:raja interesuje me ova hallo mreza, svidja mi se ovaj njihov internet 4GB 8KM mjesec dana, pa me zanima moram li biti pretplatnik ili mogu kupiti na trafici karticu, napuniti 8KM i aktivirati ovaj internet. Imam mob dual sim, na telecomu mi onaj paket 15KM pa bih hallo uzeo radi interneta.
- mbenz
#7029 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
uredu hvala drug, tako cu i uraditinedzadrk wrote:haloo i jest prepaid mreza samo kupi i aktivirajmbenz wrote:raja interesuje me ova hallo mreza, svidja mi se ovaj njihov internet 4GB 8KM mjesec dana, pa me zanima moram li biti pretplatnik ili mogu kupiti na trafici karticu, napuniti 8KM i aktivirati ovaj internet. Imam mob dual sim, na telecomu mi onaj paket 15KM pa bih hallo uzeo radi interneta.
- diablobih
#7030 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Prvo provjeri je li ti zakljucan drugi sim 
- Sanjarko
#7031 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma kontam se i ja na Haloo vratiti. Na ovom Mtel-u brzine vecinom oko 3, rijedze oko 5-6. Na Haloo je bilo oko 12-13 prosjecno. Zato sam i pitao koliko im kartica vazi kojoj je rok istekao. Proslo je 3 mjeseca kako je nisam koristio.
-
Samso
#7032 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kad smo kod numeracijeg_i_l_i_p_t_e_r wrote:da, kartica je koštala 99 KM, ja taj broj imam i dan danas 061/280-xxx (tada bilo 066) oktobra 2000.g. prve ultre u BH uopšteavaks wrote: p.s.
Imam još zelenu Ultru negdje u ladici, numeracija 066 196 xxx tako da mi ove kvazi patriote ne palamude. Kladim se da se većina njih i ne sjeća tih kartica niti vremena kada je bila dopuna od 100KM i nije bilo SMS poruka
i dođe neki kenjavac koji je tada pišo u gaće da mi palamudi
a ovi me svo vrijeme klepaju po ušima sve do dan danas kada plaćam 0,28 po minuti i traži po marke za 50 MB
Sjecate li se kad je bilo 090-xxx-yyyy
Eronet bio 098-xxx-xxxx
- Sanjarko
#7033 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa moja stara ima odtad broj. Od 2001 godine. Nije ga nikad mijenjala. Nego zna li bilo ko ono u vezi Haloo-a. Ja kako se sjecam vazi im kartica 6 mjeseci po isteku.
- escobar__
#7034 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sjećam se te 090, tada Eronet i nije bio baš aktuelan barem ovdje u Tuzli.Samso wrote:Kad smo kod numeracijeg_i_l_i_p_t_e_r wrote:da, kartica je koštala 99 KM, ja taj broj imam i dan danas 061/280-xxx (tada bilo 066) oktobra 2000.g. prve ultre u BH uopšteavaks wrote: p.s.
Imam još zelenu Ultru negdje u ladici, numeracija 066 196 xxx tako da mi ove kvazi patriote ne palamude. Kladim se da se većina njih i ne sjeća tih kartica niti vremena kada je bila dopuna od 100KM i nije bilo SMS poruka
i dođe neki kenjavac koji je tada pišo u gaće da mi palamudi
a ovi me svo vrijeme klepaju po ušima sve do dan danas kada plaćam 0,28 po minuti i traži po marke za 50 MB
Sjecate li se kad je bilo 090-xxx-yyyy
Eronet bio 098-xxx-xxxx
Ali se sjećam i perioda kad su svi imali predbroj 066 samo im je blok brojeva počinjao sa 1xx-xxx za Telekom BiH, 3xx-xxx za Eronet i 5xx-xxx za tadašnji MOBI'S.
- Maharadza
#7035 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Vizionar 1985 wrote:Pa moja stara ima odtad broj. Od 2001 godine. Nije ga nikad mijenjala. Nego zna li bilo ko ono u vezi Haloo-a. Ja kako se sjecam vazi im kartica 6 mjeseci po isteku.
http://www.haloo.ba/pitanja-i-odgovori-s67Da li nakon isteka vremena trajanja dopune mogu koristiti haloo broj?
Korisnici kojima je isteklo vrijeme trajanja dopune mogu primati pozive i SMS poruke 60 dana nakon isteka vremena trajanja dopune, ali ne mogu pozivati i slati SMS poruke. Nakon isteka perioda od 60 dana, korisnik nije više u mogućnosti primati pozive i SMS poruke, a nakon isteka perioda od 90 dana od vremena trajanja dopune broj se briše iz baze haloo korisnika i nije ga moguće ponovo aktivirati.
- Sanjarko
#7036 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Uf onda mi je propala ta kartica mozda ili jos vazi sedmicu, dvije jer se nesjecam kad sa prekinuo da je koristim. Ima skoro 3 mjeseca a mozda i vise. 
Na BHT-u znam da su vazile po godinu skoro. Steta.
Na BHT-u znam da su vazile po godinu skoro. Steta.
- MTV
#7037 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Na BHT-u je sada cini mi se 6 mjeseci.
- Sanjarko
#7038 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma jb me Mtel. Serveri ili on. Kad me prebaci na Banjalucke servere ili okolinu internet im je oko 6 sto se tice brzine, kad prebaci na Tuzlu i okolinu onda je oko 3. 3 im je pravo malo. 6 se moze i tolerisati.
Jedino neznam ima li razlike izmedzu one sedmicne i drugih ponuda. Jer mi je dolazilo putem SMS-a da je sedmicna brza valjda tarifna opcija.
Kontam se ozbiljno na Haloo vratiti. Jb ponudu, nek je i slabija ako je brzina bolja.
Jedino neznam ima li razlike izmedzu one sedmicne i drugih ponuda. Jer mi je dolazilo putem SMS-a da je sedmicna brza valjda tarifna opcija.
Kontam se ozbiljno na Haloo vratiti. Jb ponudu, nek je i slabija ako je brzina bolja.
- MTV
#7039 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kad sam koristio onu ponudu 3 KM 3 dana 30 GB bilo je oko 15 Mbps minimalno oko 8 Mbps i par puta toliki pad na 2-3 Mbps ali to je srecom kratko trajalo. Lokacija je bila Tuzla. Ovdje u Sarajevu mi ne treba.
Tako da nije tarifa ogranicena brzinom vec gdje se nalazis i koliko je opterecenje mreze na tom podrucju.
Tako da nije tarifa ogranicena brzinom vec gdje se nalazis i koliko je opterecenje mreze na tom podrucju.
- drndalo
#7040 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
E, danas zavrsih papire za prenos BH Telecom broja u Mtel na ovu S+net akciju sa 50% popusta... Zadnji dan akcije... Cekanje na BHT papirologiju 5-6 dana...
- Sanjarko
#7041 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma slabo u Zenici ljudi Mtel koriste tako da me cudi da je losa ovoliko brzina. 3 bude vecinom, cak i 2 i nesto. Rijedze bude oko 5-6. Na Haloo se opet kontam vratiti. Steta samo sto mi je izgleda istekla kartica ili istice mozda tek za par dana.MTV wrote:Kad sam koristio onu ponudu 3 KM 3 dana 30 GB bilo je oko 15 Mbps minimalno oko 8 Mbps i par puta toliki pad na 2-3 Mbps ali to je srecom kratko trajalo. Lokacija je bila Tuzla. Ovdje u Sarajevu mi ne treba.
To good to be true ovo od Mtel-a. Hajde nisam ocekivao da leti ali ni ovoliko truba brzina da bude.
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#7042 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Produzena akcija do 31.05.2019.drndalo wrote:Na ovu akciju vise ne moze stici, jer se papiri cekaju bar 4 radna dana. Ne mozes se prijaviti dok ne doneses potvrdu od BHT, a sutra ce je dobiti oni koji su je trazili najkasnije 25-og...dejang93 wrote:Ako odlučiš preći, još sutra važi akcija za ovu S net tarifu sa 50% popusta na 24 mjeseca. Od 04. marta akcija sa 50% popusta na pretplatu obračunavaće se samo 12 mjeseci.armminn wrote:Isplati li se preci u mtel ova akcija snet sa 20 gb interneta jer sam trenutno na pretplati bh telecoma mini.
Misljenja mane itd ????
btw. nisam zelio cekati potvrdu od supaka i potpisao raskid ugovora sa bht, pa potpisao novi u mtel na 24 metra.
- Hercegoviina
#7043 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ima li kakvih novih akcija za ultra net?
- drndalo
#7044 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Danas pustih i prvi SMS sa novog/starog broja BTH->Mtel... Nakon 20 godina pretplate nisam bio zadovoljan ponudom da dobijem duplo (500 MB->1GB) interneta mjesecno, za samo 24 mjeseca vjernosti...drndalo wrote:E, danas zavrsih papire za prenos BH Telecom broja u Mtel na ovu S+net akciju sa 50% popusta... Zadnji dan akcije... Cekanje na BHT papirologiju 5-6 dana...
- beni-bu-man
#7045 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kaka je brzina neta ???drndalo wrote:Danas pustih i prvi SMS sa novog/starog broja BTH->Mtel... Nakon 20 godina pretplate nisam bio zadovoljan ponudom da dobijem duplo (500 MB->1GB) interneta mjesecno, za samo 24 mjeseca vjernosti...drndalo wrote:E, danas zavrsih papire za prenos BH Telecom broja u Mtel na ovu S+net akciju sa 50% popusta... Zadnji dan akcije... Cekanje na BHT papirologiju 5-6 dana...
- Sanjarko
#7046 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nek ti je sa srecom. Evo i kod mene se brzine popravile i vratile na staro. Na oko 6.
- drndalo
#7047 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nemam pojma jos... Nisam mjerio, nesto drugo ganjam...beni-bu-man wrote:Kaka je brzina neta ???drndalo wrote:Danas pustih i prvi SMS sa novog/starog broja BTH->Mtel... Nakon 20 godina pretplate nisam bio zadovoljan ponudom da dobijem duplo (500 MB->1GB) interneta mjesecno, za samo 24 mjeseca vjernosti...drndalo wrote:E, danas zavrsih papire za prenos BH Telecom broja u Mtel na ovu S+net akciju sa 50% popusta... Zadnji dan akcije... Cekanje na BHT papirologiju 5-6 dana...
Kako to mjerite na mob.? Isto kao sa komp. Test speed? Odaberes neki server pa cekas rezultat? Ili ima nesto posebno za telefone?
- diablobih
#7048 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Da, aplikacija speedtest.drndalo wrote: Nemam pojma jos... Nisam mjerio, nesto drugo ganjam...
Kako to mjerite na mob.? Isto kao sa komp. Test speed? Odaberes neki server pa cekas rezultat? Ili ima nesto posebno za telefone?
- drndalo
#7049 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Probah sada, Alipasino polje, H+ oznaka signala (malo je falilo da zaboravim ugasiti WiFi za test
),
Download 1.33-6.31, Upload 0.38-2.11... Probao 15-ak puta, sve na razne servere, Sa, Tz, Ze, Mo, Bl, Zg, Bg, Tg, Bec, Pesta... E sad, jel to, dobro, lose, osrednje, nemam pojma...
Download 1.33-6.31, Upload 0.38-2.11... Probao 15-ak puta, sve na razne servere, Sa, Tz, Ze, Mo, Bl, Zg, Bg, Tg, Bec, Pesta... E sad, jel to, dobro, lose, osrednje, nemam pojma...
- Sanjarko
#7050 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa i meni se toliko krecu brzine. Znaci normala. Uglavnom bolja ponuda nego kad sam koristio internet njihov prije.drndalo wrote:Probah sada, Alipasino polje, H+ oznaka signala (malo je falilo da zaboravim ugasiti WiFi za test),