Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
bezVolana

#7026 Re: Problem pasa lutalica

Post by bezVolana »

razumijem sta govoris ali kada zivo bice postoji i onda prestane da postoji onda je dozivjelo smrt :D ako je ta smrt uzrokovana inekcijom onda ga je inekcija ubila. znaci zivo bice ubijeno inekcijom.
sjo dubine od objasnjenja :lol: . nije ovo da ja tebi sad kao idiotu se obracam ili nesto prosto... ne mogu za nesto sto je sustinski lose reci da je dobro samo zato sto je trenutna stiuacija takva kakva jeste i sto ne vidim bolju a istovremeno realnu alternativu.
smrt je uvijek bolja od patnje a ti psi se pate i meni se srce slama na to u koliko su losem stanju. i zato je u ovoj hebenoj drzavi za njih smrt ... ali ne mogu reci da nije zlo. samo je bolje od toga da mu njusku raznesu petardom ili da ga nahrane staklom ili da zivi bolestan i pati se.
Fallen Angels

#7027 Re: Problem pasa lutalica

Post by Fallen Angels »

bezVolana wrote:razumijem sta govoris ali kada zivo bice postoji i onda prestane da postoji onda je dozivjelo smrt :D ako je ta smrt uzrokovana inekcijom onda ga je inekcija ubila. znaci zivo bice ubijeno inekcijom.
sjo dubine od objasnjenja :lol: . nije ovo da ja tebi sad kao idiotu se obracam ili nesto prosto... ne mogu za nesto sto je sustinski lose reci da je dobro samo zato sto je trenutna stiuacija takva kakva jeste i sto ne vidim bolju a istovremeno realnu alternativu.
smrt je uvijek bolja od patnje a ti psi se pate i meni se srce slama na to u koliko su losem stanju. i zato je u ovoj hebenoj drzavi za njih smrt ... ali ne mogu reci da nije zlo. samo je bolje od toga da mu njusku raznesu petardom ili da ga nahrane staklom ili da zivi bolestan i pati se.
Upravo tako :)
bezVolana

#7028 Re: Problem pasa lutalica

Post by bezVolana »

a ha si se to slozio da je zlo :lol: :D
Fallen Angels

#7029 Re: Problem pasa lutalica

Post by Fallen Angels »

bezVolana wrote:a ha si se to slozio da je zlo :lol: :D
Hahaha mrsko mi bilo boldirat, al ne na taj nacin kako ti bas mislis. To jeste ubistvo al humano ubistvo koje je stvarno neophodno. Koliko je ljudi umrlo od toga pa se nije islo s transparentima ''ovo je zlo, ubijen je i tuzit cemo odgovorne''. A sa tvojim zavrsnim dijelom posta sam se itekako slozio. Mozemo mi u nedogled sa rijecju ZLO, od tableta, stetnog vakcinisanja, neuspjesnih operacija itd itd itd :) :mrgreen:
sunceKOtepsija

#7030 Re: Problem pasa lutalica

Post by sunceKOtepsija »

http://www.klix.ba/vijesti/svakog-mjese ... /150907038
Svake godine oko 450 osoba javi se ljekarima za pomoć zbog ugriza pasa, tvrdi dr. Blaško Topalović, epidemiolog u Kantonalnom zavodu za javno zdravstvo u Tuzli.
Prema njegovim riječima, samo u ovoj godini zabilježena su 304 ugriza pasa. U ovom mjesecu, za sada, dogodila su se samo tri ovakva slučaja.

Dr. Topalović tvrdi da se u oko 90 slučajeva radi o tome da je povrede ljudima nanio pas nepoznatog vlasnika, što upućuje na zaključak da je riječ o psima lutalicama.

Tuzlanski aktivisti za prava životinja sumnjaju u podatke nadležnih službi kada je riječ o broju ugriza pasa. Oni tvrde da psi rijetko napadju ljude, osim u slučajevima kada su sami ugroženi, odnosno, kada su žrtve torture.
Fallen Angels

#7031 Re: Problem pasa lutalica

Post by Fallen Angels »

sunceKOtepsija wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svakog-mjese ... /150907038
Svake godine oko 450 osoba javi se ljekarima za pomoć zbog ugriza pasa, tvrdi dr. Blaško Topalović, epidemiolog u Kantonalnom zavodu za javno zdravstvo u Tuzli.
Prema njegovim riječima, samo u ovoj godini zabilježena su 304 ugriza pasa. U ovom mjesecu, za sada, dogodila su se samo tri ovakva slučaja.

Dr. Topalović tvrdi da se u oko 90 slučajeva radi o tome da je povrede ljudima nanio pas nepoznatog vlasnika, što upućuje na zaključak da je riječ o psima lutalicama.

Tuzlanski aktivisti za prava životinja sumnjaju u podatke nadležnih službi kada je riječ o broju ugriza pasa. Oni tvrde da psi rijetko napadju ljude, osim u slučajevima kada su sami ugroženi, odnosno, kada su žrtve torture.
Hahaha :mrgreen: :run:
Cornholio_

#7032 Re: Problem pasa lutalica

Post by Cornholio_ »

Jebem li im majku :-)
Tacno ih treba zatvoriti sa jednim takvim coporom pa se pravi mrtav ili kako im ide ono uputstvo vec
Cracked

#7033 Re: Problem pasa lutalica

Post by Cracked »

Da da, onaj jadni copor od 7-8 glomaznih dzukela se branio od torture i nanjetog zla osmogodisnjaka sa skolskom torbom koji je krenuo u skolu. Sreca pa bilo smetljara i ljudi u blizini da spasu copor od preplasenog djeteta.

Vrijeme je da eutaniziramo preplasenu djecu i sve preplasene ljude koji stoje na putu psima lutalicama.
Zastozato

#7034 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

huxley

#7035 Re: Problem pasa lutalica

Post by huxley »

Bolje vam je da udomite po jednog ili dva psa umjesto sto ovdje sirite mrznju. Sta su ovdje zivotinje krive????????? Siguran sam da je ovo turistima simpaticno, za razliku od npr. Madrida gdje ubijaju pse nakon 15 dana u azilu i niti jednog nema na ulici.

Neka smo i mi u necemu ispred Austrije, Madjarske itd, koje eutanaziraju pse, a da ne govorim i Dodikistanu, gdje protivzakonito sklanjaju pse sa ulica i ubijaju ih.
vješalica

#7036 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

Cracked wrote:Da da, onaj jadni copor od 7-8 glomaznih dzukela se branio od torture i nanjetog zla osmogodisnjaka sa skolskom torbom koji je krenuo u skolu. Sreca pa bilo smetljara i ljudi u blizini da spasu copor od preplasenog djeteta.

Vrijeme je da eutaniziramo preplasenu djecu i sve preplasene ljude koji stoje na putu psima lutalicama.
Tako je. :thumbup:
Dosta je terora krvožednih ljudi prema milim cukicama.
vješalica

#7037 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

Fallen Angels wrote:
bezVolana wrote:pa zato sto je to ubijanje x zivih bica

pri cemu se u biti slazem s tobom ali ne mogu reci da je to dobro. to je prosto bolje od trenutne situacije u kojoj se pate i oni i ljudi.
ali je i dalje zlo.
Ma nije ubijanje covjece, sto smo toliko neupuceni. Niti ga patis nit koljes, ne kidas mu kozu, ne istresas rafal po psu jbt :-)

Jednostavno on vise ne zna ni da je postojao, uspavan je i to je to. E sad jedino zlo iz toga koje je moguce da se desi, jeste odlaganje, gdje i na koji nacin ih uklanjaju. Eutanazija sama po sebi nije nikakvo zlo. Jebemu zivot zar zlo nije njihova patnja po ulicama, unosenje svakakvih bakterija i virusa u sebe dok jedu po kontejnerima hranu staru mjesecima i pri tom raznose i sire tu bolest??? Nije li gazenje autima zlo? Kad ih neko nogom nabije, pogodi kamencinom? Pusti svog vucijaka il sarplaninca od 100 kg na njih da ih razdere? De jebemu vise i trpanje Eutanazije u kategoriju ZLA. Pa ljude eutanaziraju omg. A zasto covjeka kad nema izlaza (bolest, postelja) a psa zdravog i zivog to se zna. Ne moze si pas sagradit kolibu na njivi i posijat krompir, zdrav covjek moze. Sorry ako sam bezobrazan ovakvim poredjenjem al realno je. :)

Eutanazija koja je potpuno legalna u Zakonu na koji se stalno dobročinitelji pozivaju je postala užasno zlo odjednom,naravno za njihove novčanike.

Inače bar u Sarajevu postoji kafilerija i radila je i RAD sklanja leševe životinja propisno.
vješalica

#7038 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

sizifinho wrote:
Cornholio_ wrote:Oj lika :-)
Eutanazija lutalica nije divljacka i primitivna. U nasem slucaju jedino rjesenje.
ama druže ne mislim ja na eutanaziju već na morbidne kretene koji po forumu pišu da se psima daje otrov za štakore, staklo i ekseri u mesu, kontaš.
Eutanazija je... nužno zlo.
Eutanazija je potpuno prihvatljivo i realno rješenje, i jedino u slučaju problema paščadije kod nas.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7039 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

psi su najmanji problem... treba se rijesit ovih dog moneyovaca, pun grad reklama i svaki portal prenosi reklame... samooo pareeee... kad njima izbijemo zaradu na racun kerova, onda ce biti ulice ciste.

Image

http://www.dogstrust.ba/o-nama/nas-tim/

sve vise na platnom spisku...
Naslovnica

#7040 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

huxley wrote:Bolje vam je da udomite po jednog ili dva psa umjesto sto ovdje sirite mrznju. Sta su ovdje zivotinje krive????????? Siguran sam da je ovo turistima simpaticno, za razliku od npr. Madrida gdje ubijaju pse nakon 15 dana u azilu i niti jednog nema na ulici.

Neka smo i mi u necemu ispred Austrije, Madjarske itd, koje eutanaziraju pse, a da ne govorim i Dodikistanu, gdje protivzakonito sklanjaju pse sa ulica i ubijaju ih.
Nadam se da je ovo bio ironičan post?!
Pod broj jedan - većina ovih koji profitiraju od pasa, ili nemaju psa, ili imaju rasnog, sa pedigreom, nikako lutalicu.
Kao drugo - velika većina nas nema uslove da bi usvojili jednog ili dva psa, a i da imam uslove, usvajanje pasa nije rješenje problema.
Treće - 99% pasa na ulici su lutalice, rođene na ulici, ko zna koja generacija, navikli da žive u čoporu, psi koji se ne bi mogli naučiti životu u stanu/kući.
Sa kojim god strancem sam ja pričao, njima nije nimalo simpatično što imamo ovoliko pasa na ulici, zanimljivo jeste, ali simpatično - nikako.
JEDINO RJEŠENJE ZA PROBLEM PASA LUTALICA JE IZMJENA ZAKONA O ZAŠTITI ŽIVOTINJA, GDJE ĆE SE VREMENSKI OGRANIČITI ČUVANJE PASA U AZILU, MAKSIMALNO MJESEC DANA!
Pa kome se usvaja lutalica, ode u azil, probere ako želi, a ako pas ne bude te sreće, eutanazija. A ne doživotni pansion za pse.
Naravno, uz dosljednu primjenu čipovanja, kažnjavanje kod napuštanja, vlasnički karton i sve što je potrebno.
Last edited by Naslovnica on 14/09/2015 10:20, edited 1 time in total.
vješalica

#7041 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

profili sa platnog spiska-relevantnost za problem ,nula bodova
bitno je da imaju para da se vozikaju u kolima i toče gorivo za privatni biznis
vješalica

#7042 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

Naslovnica wrote:
huxley wrote:Bolje vam je da udomite po jednog ili dva psa umjesto sto ovdje sirite mrznju. Sta su ovdje zivotinje krive????????? Siguran sam da je ovo turistima simpaticno, za razliku od npr. Madrida gdje ubijaju pse nakon 15 dana u azilu i niti jednog nema na ulici.

Nadam se da je ovo bio ironičan post?!
Pod broj jedan - većina ovih koji profitiraju od pasa, ili nemaju psa, ili imaju rasnog, sa pedigreom, nikako lutalicu.
Kao drugo - velika većina nas nema uslove da bi usvojili jednog ili dva psa, a i da imam uslove, usvajanje pasa nije rješenje problema.
Treće - 99% pasa na ulici su lutalice, rođene na ulici, ko zna koja generacija, navikli da žive u čoporu, psi koji s ene bi mogli naučiti životu u stanu/kući.
Sa kojim god strancem sam ja pričao, njima nije nimalo simpatično što imamo ovoliko pasa na ulici, zanimljivo jeste, ali simpatično - nikako.
JEDINO RJEŠENJE ZA PROBLEM PASA LUTALICA JE IZMJENA ZAKONA O ZAŠTITI ŽIVOTINJA, GDJE ĆE SE VREMENSKI OGRANIČITI ČUVANJE PASA U AZILU, MAKSIMALNO MJESEC DANA!
Pa kome se usvaja lutalica, ode u azil, probere ako želi, a ako pas ne bude te sreće, eutanazija. A ne doživotni pansion za pse.
Naravno, uz dosljednu primjenu čipovanja, kažnjavanje kod napuštanja, vlasnički karton i sve što je potrebno.
pa paščoljubci samo imaju "markirane" kerove,ovi što vucaju šarene lutalice (besprizorne) su rijetkost ili ih ima samo jedan promil
nisu ni previše zainteresovani za takve pse
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7043 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Veterinarski koordinator... zar i ovo ima zanimanje hade de kontrolor leta, pa kordinator vremeplova uvedite jos neko zanimanje... kordinator seksualnih usluga,,, JEBEM TE DRZAVO !!!!!

Obrazovna aktivistica :lol: :lol: :lol:
salihh

#7044 Re: Problem pasa lutalica

Post by salihh »

lutalice i problem s njima ce se nekadq i rijesiti, ali kako rijesiti problem vlasnickih pasa, ili bolje reci vlasnika... izvodjenje pasa u parkove da kake i ostavljanje iste kao nagazne mine za djecu je nesto na sto smo svi navikli i pristali na to da ljubimci kake svuda i da vlasnici samo brinu da ne kake u njihovim stanovima, ali upravo gledam timarenje psa na djecij3m igralistu... hrpa bijel3 dlake oko ljljacke i klackalica, a mladi par bezbriz o timari svga rasnog ljubimca... hebote, pa kakvi divljaci zive oko nas... mislim da treba hitno uvesti neku vrstu naknade za drzanje pasa i macaka u gradu... u zgradama s zajednickim mjerilima pse racunati kao +1 ukucana... ovo postaje stvarno odvratno...
sizifinho

#7045 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

hej sta je s urinom? Ja planiram poslat dopis ministarstvu da bude obavezno plasiranje katetera, gdje ce se pisat po livadi, u pm...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7046 Re: Problem pasa lutalica

Post by Truba »

https://www.facebook.com/TrophyHuntingA ... 4/?fref=nf

čovječe ne znam jeste li ujutro u pola 6 prolazili pored pasa
kako se preko dana umiljate kuce pretvore u zvijeri

gledam ljude koji rano idu na posao nosaju štapine i plaše se pasa
The 51st State

#7047 Re: Problem pasa lutalica

Post by The 51st State »

pobise macke, trckarajuci ovo ljeto po stazi prema kozijoj cupriji poskoka na suncanju povazdan, strasno sta uradise debili...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7049 Re: Problem pasa lutalica

Post by Truba »

dame s cigarom u ruci
pakica_

#7050 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Black swan wrote:dame s cigarom u ruci
Eto sad bilesi i cigara problem :lol:
Locked