VenomousV wrote:dje ti vidis trece pitanje?NeenaSa wrote:VenomousV wrote:pise nosi u kosovu, ne na kosovo ili u kosovo... mozda je "kosova" neka radnja, dio grada ili nesto, veze nemam![]()
stid me pitati, ali moram jer me zanima, sta je sa zivotinjama?
i kakva je situacija sa grobljima nakon poplava?x 3 za prvo pitanje.
x 2 za drugo.
za tretje.
Sad da ti velim, ustvari pitam, gdje su tvoji prioriteti?![]()
o ljudima se dobivaju redovno ovdje infomracije i o tome sta je potrebno kako bi se pomoglo
meni su zivotinje bitne kao i ljudi a mislim da imam pravo da pitam makar mi niko nista ne odgovorio i rek'o da sam debil![]()
NE PRETJERUJEŠ VENI
dosta stoke je izginulo u posavini, ali i u centralnoj bosni, a u doboju je bilo pomjeranja grobova tj. siplivavanja ostataka....... zbog ovih leševa se svi i boje zaraze, a izgleda se šuga već pojavila u zenici![]()
za groblja pitam zbog ogromnih bujica usljed kojih je moglo doci do unistavanja istih i eventualno (u nekom najgorem obliku) pomjeranja sanduka sa kostima pa me interesuje da li se to zaista moglo dogoditi ili pretjerujem kad mi je to palo na pamet
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- eluna
#7026 Re: Poplave u cijeloj BiH
- O'zone
- Globalni moderator
- johntra
#7028 Re: Poplave u cijeloj BiH
Svetozar Pudarić
11 mins ·
Razgovarao sam sa Munibom Huseinagićem Premijerom Zeničko-dobojskog kantona, onim istim koji je cijeli prošli četvrtak proveo na čamcu u Maglaju sa Maglajlijama.
Čim su saznali za Primus pokrenut je MUP i izvršena intervencija da se stanje promijeni.
Sarađujemo li svi možemo popraviti sve. A državni organi su naš servis.
Ima puno ljudi u njima i na njihovom čelu koji znaju šta im je i dužnost i obaveza.
-
Arsene Wenger
#7029 Re: Poplave u cijeloj BiH
Momak sa sjekirom je jedan od organizatora studentske akcije i jedan od najvrjednijih omladinaca u Sarajevu. Vjerovatno je stao da odmori i nasmijao se u kameru. I sad ti sebi daješ za pravo da psuješ i omalovažavaš. Sram te bilo.jahhjer wrote:jahhjer wrote:dok ono rade on doso da se snima sa sjekirom u ruci, mater mu pa ovakvi vise odmazu nego sto pomazu, ovo samo namlatit treba i kuci poslati, mrs. A ima ih more takvih.Pismonosa wrote:Sarajevski studenti na ulicama Maglaja
De ziva bila procitaj sta sam napisao pa onda pogledaj snimak, govorim za lika sa sjekirom koji stoji pored njih dok oni lopataju...
Last edited by Arsene Wenger on 19/05/2014 14:23, edited 1 time in total.
-
almir1977
#7030 Re: Poplave u cijeloj BiH
Vjerovatno će u Posavini to biti najveći problem.crnoplavo wrote:VenomousV wrote:
stid me pitati, ali moram jer me zanima, sta je sa zivotinjama?
nema te sta bit stid pitat jer mnogima te zivotinje predstavljaju izvor sredstava za zivot , cinjenica je da je mnogo stoke, a o peradi da i ne govorim, izginulo, osim toga otislo je dosta stocne hrane, pa covjek ako je i izvuko zivotinje nema hrane (juce je bio negdje video iz posavine...
U Hrvatskoj je u Gunji bilo domaćinstava koji su izgubili po 400 grla stoke.
- Mračajski proto
#7031 Re: Poplave u cijeloj BiH
Čuj Pudarića lopine.
- O'zone
- Globalni moderator
#7032 Re: Poplave u cijeloj BiH
VAŽNIJI TELEFONI
Oružane snage BiH 033 492 778.
Policija 122.
Centar za uklanjanje mina 033 253-800, http://www.bhmac.org.
Sve pošiljke humanitarne pomoći iz inostranstva moraju se najaviti Ministarstvu sigurnosti na broj +387 33 492 785.
U FBiH:
O saznanjima o slučajevima koji imaju elemente krađe i pljačke, te neosnovanog podizanja cijena, građani mogu direktno informirati Vladu FBiH putem telefona 033 212 602, koji je otvoren 24 sata dnevno, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade.
Nerealno povećanje cijena proizvoda građani mogu prijaviti Federalnoj upravi za inspekcijske poslove putem dežurnog telefona 033 226 644, koji je u funkciji 24 sata, telefona 033 563 360 i 033 563 350, kao putem otvorene e-mail [email protected].
S ciljem što bolje organizacije i koordinacije prikupljanja pomoći i svih ostalih humanitarnih aktivnosti, otvoreni su brojevi telefona u Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke za sve građane i pravne osobe koja prikupljaju pomoć za nastradale u Federaciji BiH: dežurni brojevi u Sarajevu je 033 276 383, u Mostaru 036 355 726 (linije su otvorene od 07:00 do 21:00 sat), i 062 575 656 (od 21:00 do 07:00 sati).
Crveni križ/krst FBiH objavio je da pomoć unesrećenima u poplavljenim područjima možete uputiti i putem humanitarnih telefona:
BH Telekom 090 291 032 – donirate 2,00 KM;
HT Mostar 092 890 830 – donirate 1,80 KM.
- It_is_a_Leclerc
#7033 Re: Poplave u cijeloj BiH
S jedne strane razumijem ljude koji traže hranu, a sa druge strane razumijem i ljude koji razmišljaju da je ne mogu dati tek tako iz magacina. Nažalost, čini se da ne postoji služba koji dijeli pomoć, već građani po nju moraju dolaziti, što je veliki problem i ostavlja veliki prostor kojekakvih malverzacijama.
Haotično je stanje, nažalost.
U Srbiji je, koliko vidim, kudikamo bolje. Čak imaju prihvatne centre za pse u kojima su cuke snadbijevena sa hranom i pićem, a u nas, k'o u Burundiju i Ruandi, otimaju pomoć od vlastitog naroda.
U Srbiji je, koliko vidim, kudikamo bolje. Čak imaju prihvatne centre za pse u kojima su cuke snadbijevena sa hranom i pićem, a u nas, k'o u Burundiju i Ruandi, otimaju pomoć od vlastitog naroda.
-
SirokiB
#7034 Re: Poplave u cijeloj BiH
pomoc iz makedonije

50% srbija, 50% bih

50% srbija, 50% bih
- O'zone
- Globalni moderator
#7035 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jel ovo znači da Pudarić potvrđuje informacije vezane za Primus??????johntra wrote:Svetozar Pudarić
11 mins ·
Razgovarao sam sa Munibom Huseinagićem Premijerom Zeničko-dobojskog kantona, onim istim koji je cijeli prošli četvrtak proveo na čamcu u Maglaju sa Maglajlijama.
Čim su saznali za Primus pokrenut je MUP i izvršena intervencija da se stanje promijeni.
Ima puno ljudi u njima i na njihovom čelu koji znaju šta im je i dužnost i obaveza.
- Pismonosa
#7036 Re: Poplave u cijeloj BiH
Golubovi mali. Kao da su i oni svjesni situacije pa skroz ozbiljniO'zone wrote:
Zar je moguće da ima gamadi koji će i od njihovih usta oteti, ukrasti
- O'zone
- Globalni moderator
#7037 Re: Poplave u cijeloj BiH
Centar za promociju civilnog društva: Treba nam kreča hidrantnog, uz sva ostala sredstva za dezinfekciju... poput Varikine, Domestosa, i svih sličnih sredstava...
-
Drinski
#7038 Re: Poplave u cijeloj BiH
@leklerk
mislim da bi najbolje rješenje bilo osnivanje javnih kuhinja dok se to ne stablizuje, tako bi se postigla kolika tolika uravnilovka.
mislim da bi najbolje rješenje bilo osnivanje javnih kuhinja dok se to ne stablizuje, tako bi se postigla kolika tolika uravnilovka.
- O'zone
- Globalni moderator
#7039 Re: Poplave u cijeloj BiH
Iz bolnice u Orašju apeluju na sve medicinare i ljekare koji su u mogućnosti da dođu u ispomoć, jer voda prodire u grad, imaju mnogo bolesnika, a pokrivaju i bolnicu u Odžaku. Odgovorna osoba za prihvat bolesnika je sestra Sanja koju je moguće kontaktirati na broj 063 284 798.
- O'zone
- Globalni moderator
#7040 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bingo d.o.o. Tuzla:
Elementarna nepogoda koja nas je zadesila u proteklih nekoliko dana je neviđena na ovim prostorima i mnogi su
ostali bez svojih domova, ali gubitak ljudskih života je ipak najveća nesreća koja je pogodila našu zemlju.
Na lokacijama koje su pogođene ovom vodenom stihijom, Bingo je pretrpio milionske gubitke. Na sreću, ljudskih žrtava nema, iako su centri koji se nalaze u poplavljenim područjima djelimično ili u potpunosti uništeni.
Pomenuti objekti neće raditi do daljnjeg, o čemu ćemo Vas redovno obavještavati putem našeg facebook profila i web stranice.
Ovim putem apelujemo na naše sugrađane, na naše kupce, da ne stvaraju vještačku krizu, jer nema potrebe za nekontrolisanom kupovinom i gomilanjem namirnica. Distribucija roba se odvija uredno i ukoliko se desi da na momente nema određenih roba na policama, rješavamo nedostatke promptno.
U objektima imamo dovoljno zaliha svih namirnica, robu isporučujemo učestalo i dopiremo do svih objekata koji nisu pogođeni poplavom. Cijene svih artikala u Bingu su jedinstvene na nivou Bosne i Hercegovine i nismo ih dizali niti u jednoj poslovnici, iako u medijima kruže dezinformacije da su određene robe poskupile.
Inspekcijski organi konstantno vrše kontrolu cijena u našim objektima.
Što se tiče objekata na područjima koja nisu pogođena poplavama ili su već sanirane posljedice, Bingo će raditi po ustaljenom radnom vremenu.
- Havatar
#7041 Re: Poplave u cijeloj BiH
Primjetan je veliki broj sabotera koji vrijedjaju ljude koji pomazu bilo da su to studenti ili dijaspora, koji izmisljaju price , koji unose negativnost, koji sire apatiju primjerima kako se ovdje nista ne radi a kako je u drugim zemljama odbrana mnogo bolja, kako niko ne pomaze nego sve ide u druge zemlje i sve drugo samo da bi smanjili pomoc i da bi unijeli negativu i tako spijecili solidarnost koja je vidljiva i ocigledna posto su sve svi ujedinili da pomognu osim ovih agenata .Arsene Wenger wrote:
Ovaj sa sjekirom je jedan od organizatora ove studentske akcije i jedan od najvrjednijih momaka u Sarajevu. Vjerovatno je stao da odmori malo i nasmijao se u kameru. I sad ti sebi daješ za pravo da psuješ i omalovažavaš. Sram te bilo.
- guber90
#7042 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ma kakav crni offtopic, po meni je ovo odlicna informacija i ideja za druge ljude u nasem podrucju.Milloni wrote:@VenomousV malo je oftopik ne znam kakva je situacija sa zivotinjama ovdje, ali su u Beogradu odlicno uradili (drugarice su aktivne na tom polju pa pratim), oni su skupljali hranu i za zivotinje, udomili su veliki broj spasenih, veterinarska klinika pravi spisak svih spasenih, koji su sa cipovima da vlasnici saznaju gdje su...NahraniPsa organizacija je bas aktivna...
nadam se da i ovdje vode racuna barem malo...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
Arsene Wenger
#7043 Re: Poplave u cijeloj BiH
De bogati odmori i sa Srbijom i sa cukama. Ko papagaji...It_is_a_Leclerc wrote:S jedne strane razumijem ljude koji traže hranu, a sa druge strane razumijem i ljude koji razmišljaju da je ne mogu dati tek tako iz magacina. Nažalost, čini se da ne postoji služba koji dijeli pomoć, već građani po nju moraju dolaziti, što je veliki problem i ostavlja veliki prostor kojekakvih malverzacijama.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#7044 Re: Poplave u cijeloj BiH
Lik sa vucnom sluzbom ide i ubjedjuje ljude da od poplavljenog auta nema nista, da bi ih kupio. Kako su govna isplivala na povrsinu na ovim poplavama c c c
- Pismonosa
#7045 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ma samo ignorišite trolove. Normalno da je momak došao da pomogne i da je pomogao. Nije došao u Maglaj zbog slikanja sigurno.Arsene Wenger wrote:
Momak sa sjekirom je jedan od organizatora studentske akcije i jedan od najvrjednijih omladinaca u Sarajevu. Vjerovatno je stao da odmori i nasmijao se u kameru. I sad ti sebi daješ za pravo da psuješ i omalovažavaš. Sram te bilo.
- O'zone
- Globalni moderator
#7046 Re: Poplave u cijeloj BiH
JP Autoceste FBiH rade na deblokadi 5.000 ljudi iz Željeznog Polja, Općina Žepče

- johntra
#7047 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne znam, samo sam kopirao, a vjerovatno se većina građana obratila i njemu na profil....O'zone wrote:Jel ovo znači da Pudarić potvrđuje informacije vezane za Primus??????johntra wrote:Svetozar Pudarić
11 mins ·
- Cholina_Lokica
#7048 Re: Poplave u cijeloj BiH
Zasto direktno ne nazovu UKC Sarajevo, oni vec par dana imaju spremne timove za slanje gdje trebaO'zone wrote:Iz bolnice u Orašju apeluju na sve medicinare i ljekare koji su u mogućnosti da dođu u ispomoć, jer voda prodire u grad, imaju mnogo bolesnika, a pokrivaju i bolnicu u Odžaku. Odgovorna osoba za prihvat bolesnika je sestra Sanja koju je moguće kontaktirati na broj 063 284 798.
- It_is_a_Leclerc
#7049 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nađeš li mi jedan moj post osim ovog o ćukama, dat ćeš mi broj računa i dobit ćeš moju platu.Arsene Wenger wrote:De bogati odmori i sa Srbijom i sa cukama. Ko papagaji...It_is_a_Leclerc wrote:S jedne strane razumijem ljude koji traže hranu, a sa druge strane razumijem i ljude koji razmišljaju da je ne mogu dati tek tako iz magacina. Nažalost, čini se da ne postoji služba koji dijeli pomoć, već građani po nju moraju dolaziti, što je veliki problem i ostavlja veliki prostor kojekakvih malverzacijama.
- Alfons Kauders
#7050 Re: Poplave u cijeloj BiH
razumijem da je bilo haoticno prekjuce, hajde nekako i juce... al danas?It_is_a_Leclerc wrote:S jedne strane razumijem ljude koji traže hranu, a sa druge strane razumijem i ljude koji razmišljaju da je ne mogu dati tek tako iz magacina. Nažalost, čini se da ne postoji služba koji dijeli pomoć, već građani po nju moraju dolaziti, što je veliki problem i ostavlja veliki prostor kojekakvih malverzacijama.
pa jebem mu mater to je maglaj, nije london!? zar se nije moglo nesto organizovati, centralizirati? i to je manje vise jedini grad u toj situaciji u fbih (srecom)... ostali su dosta manje najebali, eto svi hvale kako u zepcu sve stima, organizacija, komunikacije...
zar je toliki problem bio da se zavede red u maglaju? da su poslali par desetina ljudi iz FUP-a, uvezali se s lokalnim organima i murijom.... i cao... kako je moguce da tri dana bude tako 'haoticno'? zar se nije moglo dovuci nekoliko jebenih agregata, napraviti neki centar da barem ljudi mogu poslat rodbini jebeni email ili sms, ili napuniti telefon...podijeliti motorola po mjesnim zajednicama, ici od vrata do vrata ako treba, to je maglaj pobogu, nije neki velegrad