PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Styling

#7026 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

O'zone wrote:
shalla wrote:A jbg ne kontam vas nikako... Svi smo se ovdje slozili da ko god se od politicara oglasio u zadnjih par dana to je bilo zbog toga da pokupi poene, e sad zeljko se nije pojavio pa i on ispade supak... Trebao se dakle pojaviti al ustvari da se ne pojavi...
To ko ono iz nadrealista "ona nije radioaktivna ona je malo radioaktivna"...

Sent from my HTC One
Još se nije rodio ko je narodu ugodio.

Samo pucaj kontru.
Pa i nismo se bas svi slozili. Narod ocekuje da se u kriznim momentima vlast oglasi. To im je duznost i obaveza.
Janjicar

#7027 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Hugo Boss wrote:
Janjicar wrote:Zeljko da je bio pametan mogao je istupiti i okriviti SDP,SDA i SBB jer su oni svi u vlasti na nekom nivou.
jel ti pratiš političku situaciju ili si spao s Marsa
SBB je istupila skoro iz svih oblika vlasti
Znaci ako si bio u vlasti godinu dana, i tih godinu dana se nije nista promijenilo i nakon politickih prevranja si ispao iz vlasti, to znaci da ti nisi kriv za novonastalu situaciju ?
Alfons Kauders

#7028 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Mister Yes wrote:
arshavin wrote:Image
:lol: Ona nije u stranci ali jeste babo. Ja na šta ovo spade. Na pokušaj državnog udara od strane SBB-a. Fahru smijeniti i zatim u zatvor za pokušaj državnog udara.
krasno

u tom slucaju, dosta sam i ja srao na ovoj temi... neka sad SBB-ovci izmedju sebe skontaju sta ce dalje... a sto se mene tice taj plenum nema legitimitet da predstavlja bilo koga drugog osim onih koji se na njemu pojave i SBB-a... u skladu s tim neka promijene "gradjani Sarajeva" u "SBB" ili nesto prikladno.
pemanapemani

#7029 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by pemanapemani »

shalla wrote:A jbg ne kontam vas nikako... Svi smo se ovdje slozili da ko god se od politicara oglasio u zadnjih par dana to je bilo zbog toga da pokupi poene, e sad zeljko se nije pojavio pa i on ispade supak... Trebao se dakle pojaviti al ustvari da se ne pojavi...
To ko ono iz nadrealista "ona nije radioaktivna ona je malo radioaktivna"...

Sent from my HTC One
U petak ,malo iza podne, je bio organizator paljevine i jalijaš u dukserici.
Navečer je isto tako bio organizator u tandemu sa bilmezom Utemeljiteljem.
U subotu je pak bio Bakirov privjesak na FTV, a sa početkom nove sedmice je nesposobna kukavica koja nema muda da stane na čelo protesta.
Paranoid

#7030 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Paranoid »

arshavin wrote:

Code: Select all

http://radiosarajevo.ba/novost/141179/nocache
Od RTVBiH, RTVFBiH, TV 1, „Al Jazeera Balkansa“, „Dnevnog avaza“, „Oslobođenja“, „Intersofta“, „Hayat TV-a“, TVSA i OBN-a se traži da inspektorima predaju kompletan audio-video-tekstualni materijal..

Srećom zaobišli su klix, jer da su tražili od KLIXA tekstualni materijal ima li bi šta čitati naredne 4 godine...
Janjicar

#7031 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Paranoid wrote:Imal ko da u ovu današnju skupštinu KS-a, ubaci suzavac...
Gdje pratis ?
mali_balon

#7032 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mali_balon »

O'zone wrote:
mali_balon wrote: Dovoljno da je jednog galamdziju potplatio ili njih nekoliko da dignu masu a na drugoj strani imas krvozedne seljacine i stranacki kadar iz suprotnih partija i rezultat smo vidjeli.
Kao sto je jedne godine platio onom iz boracke organizacije (ne znam kako se zove) da organizuje pred federalom vladom belaj, i tad je bilo polomljenih stakala, eno ga danas poslanik u kantonu, mislim. I tad je njih nekoliko njih hajrovalo a vecina ga je glabala do kuce.
Tako i ovo veoma lako se moze ispostavit da je sve placeno i dirigovano. Zato bi trebala malo da se angazuje OSA i SIPA .
Aaaaaa gospodin Đevad Rađo :oops:
E taj :D

Eno ga sad, sad Zeljko ne valja sto rece da nece da hajruje, svasta. Ali zna Zeljko da ce SDA (jer ce na zalost ta stranka dobiti vecinu glasova na predstojecim izborima) traziti koalicionog partnera, SBB ga popousi lagano, SDPa nece biti ni u mudima, tako da ostaje jedino DF.
Janjicar

#7033 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Janjicar wrote:
Gdje pratis ?
Nasao sam , TV SA :D Putujuci cirkus Monte Kristo :D
Styling

#7034 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

Janjicar wrote:
Gdje pratis ?

Na TVSA. Live.
art vandeley

#7035 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by art vandeley »

Problem je sto nema vodje, lidera...profila iza kojeg bi stalo mnogo razlicitih grupa koja imaju drukcije poglede ali da im je zajednicko da prihvataju tog jednog za lidera.

Zbog nedostatka te persone je ovo i propalo.

Ja prvi nisam htio izaci na ulice zbog tog nedostatka jer se odmah mogla namirisati apsolutna neorganiziranost i dezorijentiranost sto je rezultiralo smutnjom, bunilom, nasiljem i manipulacijom.

Da postoji takva osoba nebi bio problem masovnost niti iskorjenjivanje ovih ubacenih elemenata.
Nebi bilo potrebno rusenje vlasti niti formiranje nove stranke.

Fino animiranje besposlenih, studenata, penzionera itd... i jednos sedmicno okupljanje pred Vladom, mirnim putem iznosenje zahtjeva i podnosenje pritiska da se odredjene vrste poslova (koje se realno mogu uraditi) urade.

I tako u kontinuitetu do izbora. Ne treba ti predizborna kampanja , novinari i tv ekipe bi bile svaki put tu, vremenom bi se to pretvorio u pokret s grupom profiliranih ljudi adekvatnih da budu alternativa na izborima ovim otpadu koji je sada na vlasti.

Znam da je ovo dobrim dijelom idealiziranje i utopija ali drukcije nema.

Nema rjesenja preko noci, na silu i paljenjem.
Paranoid

#7036 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Paranoid »

Janjicar wrote:
Janjicar wrote:
Gdje pratis ?
Nasao sam , TV SA :D Putujuci cirkus Monte Kristo :D
Sve je isto..samo što su "zbili redove".. :mrgreen:
biske

#7037 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by biske »

mali_balon wrote:
O'zone wrote:
mali_balon wrote: Dovoljno da je jednog galamdziju potplatio ili njih nekoliko da dignu masu a na drugoj strani imas krvozedne seljacine i stranacki kadar iz suprotnih partija i rezultat smo vidjeli.
Kao sto je jedne godine platio onom iz boracke organizacije (ne znam kako se zove) da organizuje pred federalom vladom belaj, i tad je bilo polomljenih stakala, eno ga danas poslanik u kantonu, mislim. I tad je njih nekoliko njih hajrovalo a vecina ga je glabala do kuce.
Tako i ovo veoma lako se moze ispostavit da je sve placeno i dirigovano. Zato bi trebala malo da se angazuje OSA i SIPA .
Aaaaaa gospodin Đevad Rađo :oops:
E taj :D

Eno ga sad, sad Zeljko ne valja sto rece da nece da hajruje, svasta. Ali zna Zeljko da ce SDA (jer ce na zalost ta stranka dobiti vecinu glasova na predstojecim izborima) traziti koalicionog partnera, SBB ga popousi lagano, SDPa nece biti ni u mudima, tako da ostaje jedino DF.
na čemu su utemeljene tvrdnje da će ezdea pobijediti na izborima? osim odokativnih procjena prihvatam svaki odgovor.
Nero Histrion

#7038 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Nero Histrion »

Paranoid wrote:
arshavin wrote:

Od RTVBiH, RTVFBiH, TV 1, „Al Jazeera Balkansa“, „Dnevnog avaza“, „Oslobođenja“, „Intersofta“, „Hayat TV-a“, TVSA i OBN-a se traži da inspektorima predaju kompletan audio-video-tekstualni materijal..

Srećom zaobišli su klix, jer da su tražili od KLIXA tekstualni materijal ima li bi šta čitati naredne 4 godine...
Da vidimo sada kako ce mediji reagirati na ovo ;-). Svasta ce tu jos biti, jer svako je neciji igrac.
daddy-kool

#7039 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by daddy-kool »

Alfons Kauders wrote: zar je neko stvarno ocekivao da nekim cudom nece biti krivicne istrage nakon paljenja dvije zgrade u centru grada?!
Od kojih je jedna Predsjedništva BiH.

Takođe, osiguranje zgrade treba rekonstruisati i pojačati, ovo je smiješno.
Janjicar

#7040 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Paranoid wrote: Sve je isto..samo što su "zbili redove".. :mrgreen:
A ovaj sad sto price kaze "Trebamo pronaci ko je kriv za opravdane demonstracije?"
:D
Mister Yes

#7041 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Mister Yes »

Alfons Kauders wrote: krasno

u tom slucaju, dosta sam i ja srao na ovoj temi... neka sad SBB-ovci izmedju sebe skontaju sta ce dalje... a sto se mene tice taj plenum nema legitimitet da predstavlja bilo koga drugog osim onih koji se na njemu pojave i SBB-a... u skladu s tim neka promijene "gradjani Sarajeva" u "SBB" ili nesto prikladno.
"Mladi SBB-a" ili "Djeca SBB-a" bi bilo najprikladnije. :skoljka:
Amazingness

#7042 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Amazingness »

Pomalo momci, ispast će vam članska koju ste dobili od stranke iz džepa.
Paranoid

#7043 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Paranoid »

Janjicar wrote:
A ovaj sad sto price kaze "Trebamo pronaci ko je kriv za opravdane demonstracije?"
Zeković..bivši BPS-ovac..
Styling

#7044 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

Mister Yes wrote:
Alfons Kauders wrote: krasno

"Mladi SBB-a" ili "Djeca SBB-a" bi bilo najprikladnije. :skoljka:

Mozda "Fahro Jugend". Nekako najprikladnije.
Northstar

#7045 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Northstar »

Hugo Boss wrote:
Adriatic wrote:I SDA i SDP i SBB su ista bagra i pravo je smiješno gledati kako se neki ovdje opredjeljuju za jedan ili drugi tabor.
SBB do sada niej imala vlast za razliku od SDA-SDP govnara
pustit i njih kao nove da se oprobaju
kao što rekoh, dat im godinu dana, budu li ISTI, i njih SPALIT
Vrlo naivno. SBB je u vlasti 20 godina jer je vodi čovjek koji je podrzavao vlast a cine je ljudi koji su bili aktivno u vlasti kroz jednu od najdestruktivnijih politickih opcija koja se pojavila u BiH nakon 1995.godine - Stranku za BiH. Evo samo nekih imena: Fehim Skaljic, Munib Jusufovic, Aida Cikic, Radoncicev savjetnik Remzija Kadric...
Janjicar

#7046 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Paranoid wrote:
Janjicar wrote:
I BPS je pao na niske grane... Znam situaciju u TK da su ljudi koji su im donijeli najvise glasova napustili... Inace jedan clan za opcinsko vijece dobio glas od mene :D
Corto Maltese

#7047 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Corto Maltese »

Paranoid wrote:
arshavin wrote:

Kao što se vidi nisu zaobišli Klix. Ovo je uobičajena procedura prikepljanja dokaza. Materijal snimljen javno, na javnom mjestu ima tretman kao i snimci nadzornih kamera, koji će, uz odgovarajuće sudsko rješenje, također biti izuzeti.
Last edited by Corto Maltese on 12/02/2014 11:44, edited 1 time in total.
Paranoid

#7048 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Paranoid »

Janjicar wrote:
Paranoid wrote:
Janjicar wrote: A ovaj sad sto price kaze "Trebamo pronaci ko je kriv za opravdane demonstracije?"
I BPS je pao na niske grane... Znam situaciju u TK da su ljudi koji su im donijeli najvise glasova napustili... Inace jedan clan za opcinsko vijece dobio glas od mene :D
To nek zahvale Semiru Haliloviću, junioru koji je sa svojim planovima sjeb'o cijelu babinu kampanju...
statixx

#7049 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by statixx »

Tolika je podjeljenost gradjana da uopste ne cudi koliko politickih stranaka imamo. Sama podijeljenost proizilazi iz cinjenice da je drzava najveci poslodavac i da posjeduje toliko organa, uprava, ustanova i dr. da je svi vide kao priliku da se uhljebe, a na tom putu namece im se politicka opredjeljenost.

Kolac i dalje ostaje isti, samo ce se malo drugacije podijeliti. Nakon toga idu kolacije, a potom ispocetka: nepotizam, korupcija, kriminal, nerad itd.
Paranoid

#7050 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Paranoid »

Na pumpama na Vracama i Dobrinji policija sa dugim cijevima :shock: ... reče Backović..
Post Reply