Prijavio ga CheliBlack swan wrote:zašto je profil mirze ganića nedostupan na FB
Sirija
- Co0l
#7026 Re: Sirija
-
sarajevoxxxx
#7027 Re: Sirija
Od jutros 25 poginulih u Al Safiri, FSA uputila poziv za pomoć drugim vojnim jedinicama. Režimske snage poslale još jedan konvoj prema tom dijelu ratišta.
- Challenger__
#7028 Re: Sirija
Nadomak Nacionalne bolnce u predgrađu Dare teši sukobi sa žrtvama na obje strane-
Syrian document.
Syrian document.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7029 Re: Sirija
sama činjenica da postoje i da se još bore i da ih slavna i moćna SSA i razne paravojske nisu slomili je uspjehKikibombona wrote: Kakvi uspjesi pobunjenika?
još samo da zauzmu branu i taftanaz
- japin_mutapi
#7030 Re: Sirija
opetbasar wrote:Nema tu nekih ogromnih promjena. Vojska lagano rješava Hims, a vehabo-cionisti su imali nekih rezultata u Deri.
-
sarajevoxxxx
#7031 Re: Sirija
Prva samoubilačka akcija režimskih snaga !
- Režimski bataljon se u gradu Haski nalazio u okruženju osam dana. Po pisanju režimskih tensikija vojnici sirijske opozicije su tražili predaju pukovnika režimskih snaga. Isti se odlučio predati, međutim, prilikom predaje raznio se među FSA borcima.
http://www.facebook.com/Syrian.Revoluti ... ion=stream
- Režimski bataljon se u gradu Haski nalazio u okruženju osam dana. Po pisanju režimskih tensikija vojnici sirijske opozicije su tražili predaju pukovnika režimskih snaga. Isti se odlučio predati, međutim, prilikom predaje raznio se među FSA borcima.
-
sarajevoxxxx
#7032 Re: Sirija
Top vijest svih tensikija kako opozicionih tako i režimskih je pogibija genarl-majora Džamia Džamia. Za jedne heroj i ''najbolji među nama'' za druge ratni zločinac od Bejruta do Dejru Zura kojeg je stigla zaslužena kazna.
Režimska verzija je da je Džamia Džamia poginuo na prvoj liniji suprostavljajući se žestokim napadima naoružanih lica, dok po komentarima sirijske opozcije likvidirao ga je prebjegli vojnik koji po vlastitom svjedoćenju nije ni znao o kome se radi.
''Kada sam osjetio priliku izvadio sam pištolj i ispalio mu metak u glavu, znao sam samo da se radi o važnoj ličnosti jer je uvijek sa njim bilo nekoliko boraca'', govori ovaj prebjegli vojnik režimske vojske.
Režimska verzija je da je Džamia Džamia poginuo na prvoj liniji suprostavljajući se žestokim napadima naoružanih lica, dok po komentarima sirijske opozcije likvidirao ga je prebjegli vojnik koji po vlastitom svjedoćenju nije ni znao o kome se radi.
''Kada sam osjetio priliku izvadio sam pištolj i ispalio mu metak u glavu, znao sam samo da se radi o važnoj ličnosti jer je uvijek sa njim bilo nekoliko boraca'', govori ovaj prebjegli vojnik režimske vojske.
- japin_mutapi
#7033 Re: Sirija
ja ti izvora i govana islamofobični sajt koji širi laži o islamu i muslimanima još i citiraju hitlera kako se divi islamubosanski_gazija wrote:http://themuslimissue.wordpress.com/201 ... t-cut-out/
Đubradi i stoko vehabijsko-cionisticka, jeli i ova curica bila Assadov vojnik? Gdje u Kuranu piše da se ovakve stvari smiju činiti, GDJE? Za koji džihad i vjeru se vi borite i vi što podržavate ovakve krvoloke i njihove zločine?
evo nekih naslova članaka sa tvog sajta
-Muslims raped over 300 Swedish children and 700 women in 7 months of 2013
-The Muslim Behind The Holocaust
-‘Anti-Christ & Madman’ – The real opinion about Prophet Mohammed through history
-Muslim immigrants get community service for gang rape of 12-year old in Norway
-Muslim Goes On A Machete Rampage in Pedostani Rotherham For Eid
-Small 9 Year Old British Boy Bullied To Death By Muslims
-Sen. Rand Paul Shames White House For Ignoring Islam’s ‘Worldwide War On Christianity’
-Islam are transforming the European way of life in ways unimaginable a few years ago’
-19 Foreign Wahabi Women involved in Ilegitimate “ Jihad ul Nikah ” arrested By Syrian Army
-Mad Australian Mayor Wants To Invite More Muslims Into The Country
imaju i statistiku o muslimanima ... ... LINK ...
- Challenger__
#7034 Re: Sirija
Da stavimo tačku na sagu oko Centralnog zindana, pardon, zatvora u Alepu. Napad je odbijen uz velike žrtve napadača.
HNNALEPPO - TROOPS FOIL ATTACKS ON PRISON !! ..
Syrian Army Units clashed with Armed Terrorists that attempted to attack the Central Prison of Aleppo and the Thermal Plant, killing and injuring all assailants ... - J
- Challenger__
#7035 Re: Sirija
Japine. Pune su provladine stranice o tom slučaju (likvidaciji šiita, šiitskog imama, žene i djece). To je poznat slučaj koji smo dokumentovali na zatvorenoj temi.
-
bosanski_gazija
#7036 Re: Sirija
....ja ti odgovora i govana, očekivano naravno, svi dokazi o vašim zvjerstvima i sve ono što se kosi sa vašim bolesnim razmišljanjem je islamofobija dok je odsjecanje glava, vađenje i degustacija ljudskih organa dokaz istinske vjere i vjernika!? A u stvari vi ste najveći neprijatelji Islama, krivovjernici, sektaši zbog kojih se u glavama neupućenih ljudi i pojavila islamofobija.japin_mutapi wrote:ja ti izvora i govana islamofobični sajt koji širi laži o islamu i muslimanima još i citiraju hitlera kako se divi islamubosanski_gazija wrote:http://themuslimissue.wordpress.com/201 ... t-cut-out/
Đubradi i stoko vehabijsko-cionisticka, jeli i ova curica bila Assadov vojnik? Gdje u Kuranu piše da se ovakve stvari smiju činiti, GDJE? Za koji džihad i vjeru se vi borite i vi što podržavate ovakve krvoloke i njihove zločine?
-‘Anti-Christ & Madman’ – The real opinion about Prophet Mohammed through history
-Sen. Rand Paul Shames White House For Ignoring Islam’s ‘Worldwide War On Christianity’
-Islam are transforming the European way of life in ways unimaginable a few years ago’
-19 Foreign Wahabi Women involved in Ilegitimate “ Jihad ul Nikah ” arrested By Syrian Army
-
RodneyMcKay
#7037 Re: Sirija
potpisujem.... Žalosno ali istinito.bosanski_gazija wrote:....ja ti odgovora i govana, očekivano naravno, svi dokazi o vašim zvjerstvima i sve ono što se kosi sa vašim bolesnim razmišljanjem je islamofobija dok je odsjecanje glava, vađenje i degustacija ljudskih organa dokaz istinske vjere i vjernika!? A u stvari vi ste najveći neprijatelji Islama, krivovjernici, sektaši zbog kojih se u glavama neupućenih ljudi i pojavila islamofobija.japin_mutapi wrote:ja ti izvora i govana islamofobični sajt koji širi laži o islamu i muslimanima još i citiraju hitlera kako se divi islamubosanski_gazija wrote:http://themuslimissue.wordpress.com/201 ... t-cut-out/
-
sarajevoxxxx
#7038 Re: Sirija
Djelić atmosfere sa bajramske svećanosti u Halebu - Jana Foundation 17.10.2013

-
udrch
#7039 Re: Sirija
najveći govnari na Bliskom istoku, gori su i od cionista i saudijskih čobanskih prinčeva zajedno..basar wrote:Ne bi se tako reklo. Lažeš, kako te nije stid?udrch wrote:Siriju je uništila zločinačka porodica Assad, govnari izdajnički..
-
sarajevoxxxx
#7040 Re: Sirija
Bajramske aktivnoosti koje je priredila organizacija Al Šam al Islamije u kvart Al Kelaseh u Halebu 17.10.2013:
-
udrch
#7041 Re: Sirija
Sirija je postala ljepše mjesto nakon smrti ovog velikog govnarovog zločinca..Sirijski general-majmun Jameh ubijen u Deir Ezzoru
Visokopozicionirani sirijski general ubijen je tokom borbe sa pobunjenicima u istočnoj provinciji Deir Ezzor, objavili su sirijski državni mediji.
General-major Jameh Jameh bio je šef vojnih obavještajaca u provinciji, gdje se režimske snage bore protiv naoružanih opozicionih boraca koji žele zbaciti predsjednika Bashara al-Assada.
„General-major Jameh Jameh je ubijen dok je izvršavao svoje nacionalne dužnosti kako bi odbranio Siriju i njen narod i progonio teroriste u Deir Ezzoru“, objavila je državna televizijska stanica u četvrtak.
Državni medij nije dao detalje o vremenu ubistva, mjestu u provinciji gdje je ubijen, niti na koji način, dok pobunjenički internetski forumi navode kako je poginuo tokom sukoba sa borcima u gradu Deir Ezzor.
Uloga u Libanu
Direktor Sirijske opservatorije za ljudska prava (SOHR) Rami Abdel Rahman izjavio je kako prvobitni izvještaji navode kako je Jameha ubio snajperista u distriktu Rashdiya, ali nema potvrde ovih navoda.
Grupa je također javila kako se vode žestoke borbe režimskih snaga i pobunjenika u nekoliko dijelova provincije, uključujući i grad koji je najveći u istočnom dijelu Sirije.
Jameh je bio jedan od vodećih sirijskih oficira za sigurnost u Libanu tokom vojnog angažmana Damaska u ovoj državi između 1976. i 2005. godine.
Bio je saslušan zbog ubistva bivšeg libanskog premijera Rafiqa Haririja februara 2005. godine, premda nije bio optužen za učešće u njegovoj smrti.
Vjeruje se da je iz Jableha, grada u priobalnoj provinciji Latakia, uporištu sirijskog režima.
-
sarajevoxxxx
#7042 Re: Sirija
Kurban Bajram u Halebu 17.10.2013 - Ceremonija otvaranja vrta Prostranstvo nade
- husein_kapetan
#7043 Re: Sirija
Koja ironija... Ali ovaj put "plemenite" vrste. Zamisli da umreš od ruke bivšeg vojnika, koji između ostalog nije ni svjestan svog učinka!sarajevoxxxx wrote:Top vijest svih tensikija kako opozicionih tako i režimskih je pogibija genarl-majora Džamia Džamia. Za jedne heroj i ''najbolji među nama'' za druge ratni zločinac od Bejruta do Dejru Zura kojeg je stigla zaslužena kazna.
Odmah pomenutog predložiti za orden Narodnog Heroja ili sličnu kategoriju koja odgovara kodeksu ovog "obrambenog rata" a sukladno vrijednostima koje su temelj ove plemenite "borbe protiv agresora i tiranije" koju suvremeni svijet do sada nije poznavao.
Nadam se da ćete svi prepoznati ovaj "herojski gest" na kome će se temeljiti budućnost "demokratske Sirije" (jeste da je pucao iz snajpera poprilično udaljen..ali koga to interesuje).
Eliminacijom ovog "surovog zločinca" već sada se može naslutiti (istina malo je podaleko) novo praskozorje "Nove Sirije" po mjeri svih.
-
sarajevoxxxx
#7044 Re: Sirija
Haleb: Vrt Prostranstvo nade
-
sarajevoxxxx
#7045 Re: Sirija
Haleb: Vožnja sa Vozom radosti po kvartovima 17.10.2013
-
sarajevoxxxx
#7046 Re: Sirija
Al Sefire u Halebu - tragovi razaranja nakon režimskog bacanja eksplozivnih buradi i teške artiljerije. Od nekadašnjih 50 000 u gradu se nalazi tek mali broj stanovnika.
- husein_kapetan
#7047 Re: Sirija
U jednom su ipak uspjeli.... Nakon 3 dana neprestanih borbi stvorili su uslove da je gotovo nemoguće dostaviti osnovne potrepštine zatvorenicima (hrana i voda) i već sada nekoliko zatvorenika je umrlo zbog toga (HNN).Challenger__ wrote:Da stavimo tačku na sagu oko Centralnog zindana, pardon, zatvora u Alepu. Napad je odbijen uz velike žrtve napadača.
HNNALEPPO - TROOPS FOIL ATTACKS ON PRISON !! ..
Syrian Army Units clashed with Armed Terrorists that attempted to attack the Central Prison of Aleppo and the Thermal Plant, killing and injuring all assailants ... - J
Određeni izvori govore da im je "zanimljiv" veoma mali broj zatvorenika( >10) !!
Mislim da je ovo dvosjekli mač i za jedne i druge iz par praktičnih razloga......
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#7048 Re: Sirija
Vremenom Ježa, Džeferson i Amoninan...
-
Ansar
#7049 Re: Sirija
napad na CZ jos uvijek traje...Vodstvo mudzahida je trazilo da o akcijama mediji sto manje pisu prije njihovog zavrsetka.
http://www.liveleak.com/view?i=910_1382043768
http://www.liveleak.com/view?i=910_1382043768
-
Ansar
#7050 Re: Sirija
Eliminacija taoca zbog pokusaja njihovog oslobadanja... Naravno da ce okriviti osnovne potrepstine, ono zasto bi neko pomislio da su iste pobili njihovi tamnicari kako bi spasili sebe i zaustavili napredovanje mudzahida kad mozemo svaliti sve na osnove potrepstine.husein_kapetan wrote: U jednom su ipak uspjeli.... Nakon 3 dana neprestanih borbi stvorili su uslove da je gotovo nemoguće dostaviti osnovne potrepštine zatvorenicima (hrana i voda) i već sada nekoliko zatvorenika je umrlo zbog toga (HNN).
Određeni izvori govore da im je "zanimljiv" veoma mali broj zatvorenika( >10) !!
Mislim da je ovo dvosjekli mač i za jedne i druge iz par praktičnih razloga......