Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
zippoo87

#7026 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

It_is_a_Leclerc wrote:
vee-jay wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Glasao sam za SDA 2 put. Prevarili me.
Glasao za SDP 2 put. Prevarili me.
Glasao za Našu stranku. :lol:

Šta mi preostaje ?!

Odgovor S BiH ću smatrati provokacijom.
smijem li pitat? za SDA? 2 puta?
Oba puta na lokalnom nivou jer jejedini način da skinemo barabu sa vlasti bio da se glasa za najjaču opozicionu stranku u mojoj općini.
Sad su na vlasti. Ne dao bog nikome.
a zasto te NS razocarao,sta je sa njima problem ?
mozda sto nisu kao ostali,sto su principijelni ?

ja razumijem u potpunosti ovu famu oko ŽK i DFa,jer je narodu vise dosta i cuti za SDA;SDP a kamoli vidjeti na TVu omrazenog zlaju ili tihica ili bakira i njihove poltrone
ŽK stvarno nije kriminalac i bez obzira koliko je inteletualno ogranicen (ili pak neogranicen) vjerujem da bi narodu bilo bolje sa njim na vlasti nego sa ovom sadasnjom garniturom jer "ko HOCE,nadje nacin a ko NECE,nadje razlog" :D
tako da komsic moze uvijek okupiti inteletualce (za dobru platu naravno) i stratege i sta sve ne i podici svaki sektor
ovo isto mogu u SDA i SDP ali oni NECE,njihov strateski plan nije jacanje i ekonomija,nego BUDZETI iz kojih izvlace novac

tako da je vise plasticno poturati komsicu da nije intelektualno dosrastao,covjek jednostavno nece da se bavi time,smisljanjem kriminalnih pljacki,podmetanja,ubistva,afere i ostalo

gledam sinoc emisiju na TV1 ,gosti iz SDPa,SDA,DF i SNSD a tema "povecavanje budzeta entitetima a smanjenje drzavi" i onaj iz SDPa demagogiju prosipa,upakuje recenice a nista nece da odgovori a onaj ga kasumovic iz SDA konkretno pita vise puta
SDA i SDP su predlozili budzet (i usvojili) od 650 mil: KM deficita a da se niko ne preispita da li su plate,vozni park,regresi,reprezentacija itd itd preveliki i nepotrebni
pa samo se tu moglo namaketi minimalno 200 mil KM ali ne,ZLAJA ima dogovor sa dodikom,da izvuku pare iz elektrprijenosa a to sto necemo imati struje kasnije,nije ni bitno

i sto je najgore,hoce taj novac za budzet a ne za investicije...pa sve ih treba u samnicu dozivotno,sta rade i kakve poteze prave a onda mi se nadju MORONI koji opravdavaju zlaju i njegove postupke
jadno i gadno ,gade mi se takvi
madner

#7027 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Problem sa NS je sto je ista sebe dovela u poziciju da opste ne zeli biti dio vlasti. Komforna je u opoziciji.

To je jednako stavu radnika kanalizacije da se ne zeli uprljat, sa jedne strane razumljivo, no za korisnika krajnje neprakticno. Niko nema nista od toga sto se NS drzi principa koji joj u 4-5 opcina mogu osigurati 3-5% glasova. Osim odbornika NS-a.
ultima_palabra

#7028 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

zippoo87 wrote:tako da komsic moze uvijek okupiti inteletualce (za dobru platu naravno) i stratege i sta sve ne i podici svaki sektor
ovo isto mogu u SDA i SDP ali oni NECE,njihov strateski plan nije jacanje i ekonomija,nego BUDZETI iz kojih izvlace novac
Ja bih rekao da i velikoj većini "intelektualaca" i "stratega" odgovara status quo, sisaj budžet sa što više sisa dok ne sve ne propadne.
Banksy

#7029 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

volta dzontra wrote: Kad se sjetim, nije bilo tako davno, dok je Komsic ispunjavao svoju osnovnu namjenu magneta mediokriteta, covjeka i naroda, ljiljana, dokaza multietnicnosti i gradjanskih preferencija u Cazinu i Kalesiji, njihovog a naseg a jos druga iz partije

Reci nesto protiv njega znacilo automatski verbalni degenek iz sto tastatura.....roga ti rafali ko na Sutjesci...
Evo sad citam...Banksy grize, brani, ne izdaje, partizanska bolnicarka druga ne ostavlja....Corto uziva i pomalo ispisuje urenbesnu hiografiju velikog bosanskog drzavnika s pocetka treceg milienija....

Volim vas sve.... :D :D
I mi tebe :D

Ovo ''hiografija'' ... Pretpostavljam da si mislio na hagiografiju? :mrgreen:

Čuj, ''magnet mediokriteta'' :mrgreen: Šta su onda u toj priči bili Ivo Miro, Krišta, Čović & Co? Magneti intelektualne elite? :lol:
madner

#7030 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Dabome, to sto je elita malo suplja... :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#7031 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

htcxone wrote:ovdje prvo moras poslati post lektoru pa onda ga objaviti, , a katarina to NETKO se ne nalazi uBOSANSKOM jeziku :) NEKO da... ako cemo bubuljičariti i sitničariti...
sto se tice toga ko je dobar los i zao, pa eto imas 60% nzaposlenih mladih osoba, imas dug MMF-u koji cemo MI vracati, imas Zlajine vile, vikendice, jahtei apartmane od 600 maraka zenine plate, imas bakirove dijamante iz istambula 92-95 , i mislim da su oni svi apsolutno zreliji i upuceniji u politiku i da su veliki politicari sa strasno vvelikim znanjem i mogucnoscu promjena... uz to, Komsic ne mora biti nikakav ekonomista, privrednik i sl. on je LIDER koji treba da narod pokrene u jednom pravcu koji je zdrav za drustvo, a njegovi ljudi, trebaju da budu operativci koji ce svojom strucnoscu pokrenuti ovu zemlju u ekonomskom, privrednom, turistickom itd. zivotu...bakir,dodoik,zlatko i ostala raja sto se lizu međusobno iza zatvorenih vrata a pred TV-om se pljuju to NIKAD nece uradiiti
Netko se nalazi u hrvatskom jeziku i sasvim je legitinmno tako napisati. Nego, koji rječnik bosanskog koristiš?
Ja nikada ne ocjenjujem nečiju pismenost, i nepismeni ljudi imaju pravo na stav, ali spočitavati ŽK da kao ima problem da sastavi rečenicu,a u isto vrijeme imati isti takav problem je puko prepisivanje nečega što je netko napisao.
Što se tiče Zlatkovih vila, pa ne tako davno na ovom forumu je demoniziram svatko ko to spomene, nego se tvrdilo da je to sve po zakonu i pošteno stečeno. :roll:
lerdi

#7032 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Vidim skupilo se društvo staro i svi iste stare priče pričaju. Željko je mnogima prija valjao. Prije nije bio ograničen, mahalac, šaner i šta sve ne. Ali postoji jedna stvar koja ih hebe. Sam Željko za sebe ne tvrdi da zna sve i da je najpametniji, kao "diktatori iz naših sokaka", pa čak za određene stvari kaže da nije kompetentan. Problem je što je "naše društvo staro" naučilo gledati u svoje idole kao u neka nadrealna bića koja su od samog Boga poslana da im riješe sve probleme ovog svijeta. Možda ću ih razočarati al takvi ljudi ne postoje. Upravo zbog toga i poštujem Komšića. Čovjek zna koliko zna i koliko ne zna. Čovjek je stručnjacima povjerio posao pravljenja programa iz oblasti za koje su stručni. Čovjek nije ekonomista da objašnjava stvari koje realno ni on sam do kraja možda nije razumio. Sa druge strane od "diktatora iz naših sokaka" do sada smo čuli na desetine ideja, te na hiljade nekih "stručnih" izdraza kojim su oni ostavljali dojam pametnih i elokventnih a dobili smo jedan veliki muški polni organ i to svi kolektivno. Meni je fakat fascinantno da postoje ljudi kao Corto koji u trenutku kad se država raspada po svim šavovima toliko pljuje po kakvoj takvoj alternativni današnjem stanju. Jer evo ko je alternativa? SDA, SDP, HDZ, SBiH nisu nikakve alternative jer su svi odreda pokazali ko su i šta su. DF je tek nastao, još boluje od nekih dječijih bolesti koje će siguran sam uskoro i preboliti, ali i takav je siguran sam najbolja alternativa gore pobrojanim. Ovi manji tipa NS-a su također dobra alternativa ali mislim da nemaju ni približan kapacitet kojeg ima DF i to upravo zbog čovjeka kojeg toliko pljujete. Ako mislite da je rješenje davati glasove bilo kojoj stranci koja je do sada bila na vlasti izvinite, ali u kompletnoj priči jedini ograničeni ste vi.
Banksy

#7033 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

KatarinaKosaca wrote:
Što se tiče Zlatkovih vila, pa ne tako davno na ovom forumu je demoniziram svatko ko to spomene, nego se tvrdilo da je to sve po zakonu i pošteno stečeno. :roll:
Zakonita pozajmica od imućne svojte. :lol:

Kaže da nije imao obavezu prijaviti ulaganja u imovinu na Poljinama, dodajući da su imovinski kartoni bezvezni: „Potpuno bezveze. Neko tamo stavlja stan, neko nešto, neko ništa. Ja sam u datom momentu opalio cifru tu“.

Lagumdžija je objasnio da je 2003. godine od punca dobio 200.000 KM pozajmice ...
zippoo87

#7034 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

madner wrote:Problem sa NS je sto je ista sebe dovela u poziciju da opste ne zeli biti dio vlasti. Komforna je u opoziciji.

To je jednako stavu radnika kanalizacije da se ne zeli uprljat, sa jedne strane razumljivo, no za korisnika krajnje neprakticno. Niko nema nista od toga sto se NS drzi principa koji joj u 4-5 opcina mogu osigurati 3-5% glasova. Osim odbornika NS-a.
zasto ovo pises kada znas koji su razlozi neulaska u vlast ?
je li NS fino predlagana ekspertnu vladu,nestranacke strucnjake i da to nisu prihvatili ?...da ne prihvataju nista sto je dobro za gradjane i sta ce onda NS u takvoj vecini ? (nepotrebno "se prljati" sa radeljasom i konakovicem ?)
do kada ces se baviti ovim poturanjima?
NS nikada ne odbija dobre prijedloge a ne glasa ni za lose,tako da se ne ponasaju kao klasicna opozicija,koja glasa protiv svega sto predlozi vlast ,nebitno da li je to dobro ili ne
stvarno je ovo oko NSa prozvakano i dosadno za pisati vise,ne mislis li tako ?
Altsa

#7035 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Altsa »

Zeljko Komsic nema nikakav problem kao ni njegova stranka i to iz jednog jedinog razloga a to je sto nisu do sada imali vlast pa je svo ovo pljuvanje po njima pljuvanje uz vjetar...kad i ako dodu na vlast onda ce se moci govoriti o njegovoj ulicarskoj politici i ne znanju do tada samo serete sebi po glavi
Banksy

#7036 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

lerdi wrote:Vidim skupilo se društvo staro i svi iste stare priče pričaju. Željko je mnogima prija valjao. Prije nije bio ograničen, mahalac, šaner i šta sve ne. Ali postoji jedna stvar koja ih hebe. Sam Željko za sebe ne tvrdi da zna sve i da je najpametniji, kao "diktatori iz naših sokaka", pa čak za određene stvari kaže da nije kompetentan. Problem je što je "naše društvo staro" naučilo gledati u svoje idole kao u neka nadrealna bića koja su od samog Boga poslana da im riješe sve probleme ovog svijeta. Možda ću ih razočarati al takvi ljudi ne postoje. Upravo zbog toga i poštujem Komšića. Čovjek zna koliko zna i koliko ne zna. Čovjek je stručnjacima povjerio posao pravljenja programa iz oblasti za koje su stručni. Čovjek nije ekonomista da objašnjava stvari koje realno ni on sam do kraja možda nije razumio. Sa druge strane od "diktatora iz naših sokaka" do sada smo čuli na desetine ideja, te na hiljade nekih "stručnih" izdraza kojim su oni ostavljali dojam pametnih i elokventnih a dobili smo jedan veliki muški polni organ i to svi kolektivno. Meni je fakat fascinantno da postoje ljudi kao Corto koji u trenutku kad se država raspada po svim šavovima toliko pljuje po kakvoj takvoj alternativni današnjem stanju. Jer evo ko je alternativa? SDA, SDP, HDZ, SBiH nisu nikakve alternative jer su svi odreda pokazali ko su i šta su. DF je tek nastao, još boluje od nekih dječijih bolesti koje će siguran sam uskoro i preboliti, ali i takav je siguran sam najbolja alternativa gore pobrojanim. Ovi manji tipa NS-a su također dobra alternativa ali mislim da nemaju ni približan kapacitet kojeg ima DF i to upravo zbog čovjeka kojeg toliko pljujete. Ako mislite da je rješenje davati glasove bilo kojoj stranci koja je do sada bila na vlasti izvinite, ali u kompletnoj priči jedini ograničeni ste vi.
Apsolutno.
Kako god ova DF priča završila, jedno je već sad jasno - premrli su od straha.
Dođe li DF na vlast, a pogotovo dođe li na vlast u paketu s SBB-om, podržana od MZ faktora, mnogima se smiješi Zenica. Jer jednom kad sletiš s vlasti, gubiš sve poluge i saveznike, ostaješ sam na ledini, skupa s puncem i austrijskim računima.
Ulog je prevelik, nije ovo ništa kako će ga udarati ...
madner

#7037 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

zippoo87 wrote:
madner wrote:Problem sa NS je sto je ista sebe dovela u poziciju da opste ne zeli biti dio vlasti. Komforna je u opoziciji.

je li NS fino predlagana ekspertnu vladu,nestranacke strucnjake i da to nisu prihvatili ?...da ne prihvataju nista sto je dobro za gradjane i sta ce onda NS u takvoj vecini ? (nepotrebno "se prljati" sa radeljasom i konakovicem ?)
NS nikada ne odbija dobre prijedloge a ne glasa ni za lose,tako da se ne ponasaju kao klasicna opozicija,koja glasa protiv svega sto predlozi vlast ,nebitno da li je to dobro ili ne
Zato sto pratim rad te stranke duze vrijeme.
Zasto mislis da nisu dosad dobili vise glasova?

Zasto svi znamo da ce DF (osim Corta :D ) imati puno vise glasova od istih?
Banksy

#7038 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

KatarinaKosaca wrote:
Banksy wrote:
KatarinaKosaca wrote: U pravu si potpuno.
Može se čovjek sa tobom slagati ili ne, ali obično imaš argumente kad diskutiraš i jedan od rijetkih kojem nikad nisam vidjela ni slovnu ni gramatičku grešku u postu.
Nijednom je jedna riječ ... :mrgreen:
I ti si u toj grupi rijetkih :D
Fala :kiss:
Ja to Corta malo ... :mrgreen:
Altsa

#7039 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Altsa »

Banksy wrote:
lerdi wrote:Vidim skupilo se društvo staro i svi iste stare priče pričaju. Željko je mnogima prija valjao. Prije nije bio ograničen, mahalac, šaner i šta sve ne. Ali postoji jedna stvar koja ih hebe. Sam Željko za sebe ne tvrdi da zna sve i da je najpametniji, kao "diktatori iz naših sokaka", pa čak za određene stvari kaže da nije kompetentan. Problem je što je "naše društvo staro" naučilo gledati u svoje idole kao u neka nadrealna bića koja su od samog Boga poslana da im riješe sve probleme ovog svijeta. Možda ću ih razočarati al takvi ljudi ne postoje. Upravo zbog toga i poštujem Komšića. Čovjek zna koliko zna i koliko ne zna. Čovjek je stručnjacima povjerio posao pravljenja programa iz oblasti za koje su stručni. Čovjek nije ekonomista da objašnjava stvari koje realno ni on sam do kraja možda nije razumio. Sa druge strane od "diktatora iz naših sokaka" do sada smo čuli na desetine ideja, te na hiljade nekih "stručnih" izdraza kojim su oni ostavljali dojam pametnih i elokventnih a dobili smo jedan veliki muški polni organ i to svi kolektivno. Meni je fakat fascinantno da postoje ljudi kao Corto koji u trenutku kad se država raspada po svim šavovima toliko pljuje po kakvoj takvoj alternativni današnjem stanju. Jer evo ko je alternativa? SDA, SDP, HDZ, SBiH nisu nikakve alternative jer su svi odreda pokazali ko su i šta su. DF je tek nastao, još boluje od nekih dječijih bolesti koje će siguran sam uskoro i preboliti, ali i takav je siguran sam najbolja alternativa gore pobrojanim. Ovi manji tipa NS-a su također dobra alternativa ali mislim da nemaju ni približan kapacitet kojeg ima DF i to upravo zbog čovjeka kojeg toliko pljujete. Ako mislite da je rješenje davati glasove bilo kojoj stranci koja je do sada bila na vlasti izvinite, ali u kompletnoj priči jedini ograničeni ste vi.
Apsolutno.
Dođe li DF na vlast, a pogotovo dođe li na vlast u paketu s SBB-om, podržana od MZ faktora, mnogima se smiješi Zenica. Jer jednom kad sletiš s vlasti, gubiš sve poluge i saveznike, ostaješ sam na ledini, skupa s puncem i austrijskim računima.
meni je zaista nesvatljivo da neko nakon ovoliko godina sranja jos uvijek u svom malom mozgu a ocito i jedinom razmislja da glasa za stranke koje su ovu zemlju dovele do prosjackog stapa ne razmisljajujuci o nekoj drugoj opciji
zippoo87

#7040 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

madner wrote:
zippoo87 wrote:

pratis rad stranke a opet iznosis neistine,NAMJERNO ...zasto ?
mislim da znas odgovor na drugo pitanje,znas mentalitet glasaca u BiH i znas da ne glasaju po zaslugama,,nego po raznoraznim "vezama" ?
bilo bi lijepo da me ne pitas pitanja na koja znas odgovor a NS je za ove 4 godine pokazao kako zele da rade i koji im je program
p.s.evo sada je izradjen i novi ekonomski program,koji do najsitnijih detalja govori koje zakone treba promijeniti,koje odluke usvojiti i sta sve uraditi da se krene sa mrtve tacke ,ako pratis rad NSa onda si upucen u ovo
Banksy

#7041 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Altsa wrote:
Banksy wrote: Apsolutno.
meni je zaista nesvatljivo da neko nakon ovoliko godina sranja jos uvijek u svom malom mozgu a ocito i jedinom razmislja da glasa za stranke koje su ovu zemlju dovele do prosjackog stapa ne razmisljajujuci o nekoj drugoj opciji
Ne razmišljaju oni koje su SDA i SDP smjestili na budžet, kao svoju glasačku mašinu, a takvih je puno.
Zapravo, onih koji nisu tamo je malo ...
htcxone

#7042 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by htcxone »

KatarinaKosaca wrote:
htcxone wrote:ovdje prvo moras poslati post lektoru pa onda ga objaviti, , a katarina to NETKO se ne nalazi uBOSANSKOM jeziku :) NEKO da... ako cemo bubuljičariti i sitničariti...
sto se tice toga ko je dobar los i zao, pa eto imas 60% nzaposlenih mladih osoba, imas dug MMF-u koji cemo MI vracati, imas Zlajine vile, vikendice, jahtei apartmane od 600 maraka zenine plate, imas bakirove dijamante iz istambula 92-95 , i mislim da su oni svi apsolutno zreliji i upuceniji u politiku i da su veliki politicari sa strasno vvelikim znanjem i mogucnoscu promjena... uz to, Komsic ne mora biti nikakav ekonomista, privrednik i sl. on je LIDER koji treba da narod pokrene u jednom pravcu koji je zdrav za drustvo, a njegovi ljudi, trebaju da budu operativci koji ce svojom strucnoscu pokrenuti ovu zemlju u ekonomskom, privrednom, turistickom itd. zivotu...bakir,dodoik,zlatko i ostala raja sto se lizu međusobno iza zatvorenih vrata a pred TV-om se pljuju to NIKAD nece uradiiti
Netko se nalazi u hrvatskom jeziku i sasvim je legitinmno tako napisati. Nego, koji rječnik bosanskog koristiš?
Ja nikada ne ocjenjujem nečiju pismenost, i nepismeni ljudi imaju pravo na stav, ali spočitavati ŽK da kao ima problem da sastavi rečenicu,a u isto vrijeme imati isti takav problem je puko prepisivanje nečega što je netko napisao.
ja nikad i nigdje nisam A napisao protiv Zeljka Komsica, jer sam clan DF-a :D nisi mi, a ni ja tebe, shvatila dobro...
ja se ne smatrram genijem niti intelektualcem, ali na forumu apsolutno necu da pazim jel malo slovo jel fali slovo i sl. jer mi je toga dovoljno bilo kroz posao i druge stvari :) ovdje sam opusteno da komuniciram sa ljudima sa kojima se moze komunicirati :)
Apsolutno sam na strani Komsica i apsolutno sam protiv onih koji su nas ukopali milijardama kredita, 60% nezaposlenih, proopadanja firmi, unistavanja domace proizvodnje i sl.
zippoo87

#7043 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

Banksy wrote:
Altsa wrote:
Banksy wrote: Apsolutno.
Ne razmišljaju oni koje su SDA i SDP smjestili na budžet, kao svoju glasačku mašinu, a takvih je puno.
Zapravo, onih koji nisu tamo je malo ...
takvih je i na ovom forumu puno...
da onolika administracija stvarno radi,bili bi kao japan,u najmanju ruku a oni ustvari forumaju,piju kafe,sprdaju se,zaboli ih i spinuju ovako po temama,brane neodbranivo
zippoo87

#7044 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

socijal liberalne i progradjanske opcije se stvarno MORAJU ujediniti na slijedecim izborima,ako se zeli parirati ovim "budzetskim sisavcima" ,tj.glasacima koji su interesno vezani za odredjene stranke a takvih je minimalno pola miliona u FBiH u startu,plus stare komunjare i oni stariji sto jos "misle" da je alija ziv :D

usitnjena opozicija ne moze nista ,posebno sada na opcim izborima,zato je u ujedinjenju spas
nadam se da ce DF razmisliti i tome ,jer svejedno,u BiH je takav sistem da niti jedna opcija nema 51% vlasti sama,uvijek se mora koalirati a nije isto koalirati sa nps. SDA i NSom
madner

#7045 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

zippoo87 wrote:
madner wrote:
zippoo87 wrote: zasto ovo pises kada znas koji su razlozi neulaska u vlast ?

pratis rad stranke a opet iznosis neistine,NAMJERNO ...zasto ?
mislim da znas odgovor na drugo pitanje,znas mentalitet glasaca u BiH i znas da ne glasaju po zaslugama,,nego po raznoraznim "vezama" ?
bilo bi lijepo da me ne pitas pitanja na koja znas odgovor a NS je za ove 4 godine pokazao kako zele da rade i koji im je program
p.s.evo sada je izradjen i novi ekonomski program,koji do najsitnijih detalja govori koje zakone treba promijeniti,koje odluke usvojiti i sta sve uraditi da se krene sa mrtve tacke ,ako pratis rad NSa onda si upucen u ovo
Na forumu nikad ne lazem. :D
Mozes probati normalno komunicirati, imas jos jednu priliku ili se mozemo igrati jeftinih postapalica :D

To se zove blagi elitizam sa primjesom dobar sam ja, samo su sve glupe :D

Bio bi mi zanimljiviji program kako ce bar uduplati broj mandata, jer sa ovim uspjehom mogu jedino napraviti plat odplate nekog stana.
volta dzontra

#7046 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by volta dzontra »

Banksy wrote:
volta dzontra wrote: Kad se sjetim, nije bilo tako davno, dok je Komsic ispunjavao svoju osnovnu namjenu magneta mediokriteta, covjeka i naroda, ljiljana, dokaza multietnicnosti i gradjanskih preferencija u Cazinu i Kalesiji, njihovog a naseg a jos druga iz partije

Reci nesto protiv njega znacilo automatski verbalni degenek iz sto tastatura.....roga ti rafali ko na Sutjesci...
Evo sad citam...Banksy grize, brani, ne izdaje, partizanska bolnicarka druga ne ostavlja....Corto uziva i pomalo ispisuje urenbesnu hiografiju velikog bosanskog drzavnika s pocetka treceg milienija....

Volim vas sve.... :D :D
I mi tebe :D

Ovo ''hiografija'' ... Pretpostavljam da si mislio na hagiografiju? :mrgreen:

Čuj, ''magnet mediokriteta'' :mrgreen: Šta su onda u toj priči bili Ivo Miro, Krišta, Čović & Co? Magneti intelektualne elite? :lol:
Nisam. Mislio sam na biografiju. H i B na tipkovnici blizu. Iako bi Corto mogao napisati neku antihagiografiju Željka Komšića koja bi bila urnebesno štivo i to samo da skupi svoje komentare s klix-a.
Da. Željko je magnet za mediokritete. To što je Borjana fensi obučena podkapacitirana pravnica, a Ivo Miro groteskni provincijalni bukadžija ne utječe na moje kvalifikacije Komšića.
Što se Čovića tiče molim Banksy...daj..... možeš mu svašta ružno reći ali Čova je za Komšića top kalibar...
madner

#7047 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Tako je, Covic je Jugosloven.
Opetja033

#7048 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Opetja033 »

zippoo87 wrote:socijal liberalne i progradjanske opcije se stvarno MORAJU ujediniti na slijedecim izborima,ako se zeli parirati ovim "budzetskim sisavcima" ,tj.glasacima koji su interesno vezani za odredjene stranke a takvih je minimalno pola miliona u FBiH u startu,plus stare komunjare i oni stariji sto jos "misle" da je alija ziv :D

usitnjena opozicija ne moze nista ,posebno sada na opcim izborima,zato je u ujedinjenju spas
nadam se da ce DF razmisliti i tome ,jer svejedno,u BiH je takav sistem da niti jedna opcija nema 51% vlasti sama,uvijek se mora koalirati a nije isto koalirati sa nps. SDA i NSom
DF ce prije koalirati sa SDA, SDP ili SBB-om nego sa NS. Tj ukoliko licno misljenje Komsica bude ikada mjerodavno. Vjerovatno ovdje ima ljudi koji mogu potvrditi u kolikoj mjeri Komsic organski ne podnosi ublehare iz NS.
I DF nije socijal-liberalna stranka, barem ne pise nigdje u njihovom programu i manifestu.
htcxone

#7049 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by htcxone »

jel pričamo o Čoviću koji je pod istragom pa su se dokumenti, tj DOKAZI "izgubili misteriozno" iz jednog tuzilastva u drugo :D

Danas su na Kantonalnom sudu u Sarajevu iznesene završne riječi na suđenju Draganu Čoviću, optuženom da je 2000. godine zloupotrijebio položaja ministra finansija Federacije BiH.

Tužitelj Aziz Jahjaefendić je najprije pročitao izmijenjenu optužnicu, rekavši da je riječ o sitnim i formalnim izmjenama, ali odbrani nije promaklo da je optužnica zapravo reducirana. Čović se tako više ne tereti za potpisivanje i donošenje, već samo za donošenje spornog akta kojim je firme porodice Lijanović, navodno, oslobodio plaćanja 1,8 milion KM carinske takse na uvoz piletine.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je od Suda BiH naslijedilo „vrući krompir“, kako je ovaj predmet nazvala glavna kantonalna tužiteljica Nives Kanevčev, dok advokati Zdravko Rajić i Davor Martinović brane Čovića još od 2005. godine, kada je i počeo proces pred Sudom BiH.

Uz Čovića su tada za organizovani kriminal, zloupotrebu položaja, uzimanje mita i utaju 38,7 miliona KM uvozne takse su bili optuženi i: Jozo, Jerko, Mladen i Slavo Ivanković Lijanović, vlasnici Mesne industrije Lijanović iz Širokog Brijega, tadašnji predsjednik Ustavnog suda BiH Mato Tadić i advokat Zdravko Lučić, za kojeg je tužilaštvo tvrdilo da je posredovao u davanju mita.

Tokom suđenja je utvrđeno da su 2000. godine dvije firme Lijanovića zatražile od Filipa Andrića, tadašnjeg direktora Carinske uprave FBiH (CU) koja je bila podređena Čovićevom ministarstvu finansija, oslobađanje plaćanja takse na uvoz pilećeg separata. Andrić je dozvolio uvoz bez takse, pozivajući se na dva dokumenta sa faksimilom (pečatom) Čovićevog potpisa, a firme Lijanovića su tako izbjegle plaćanje 38,7 miliona KM uvozne takse.

Čović je napustio ministarstvo 2001. godine, a novi direktor CU-a Slavko Sikirić je pokušao naknadno naplatiti taksu od Lijanovića i pokrenuo upravni postupak. Vrhovni sud FBiH je nizom presuda naredio da Lijanovići moraju platiti. Spasio ih je Ustavni sud BiH koji je ukinuo ove presude, zbog čega je suđeno i predsjedniku Ustavnog suda – Tadiću. On je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbi, kao i braća Lijanović i advokat Lučić, dok je nepravosnažno osuđen jedino Čović.

Osuđen je na temelju samo jednog od dva sporna dokumenta sa faksimilom njegovog potpisa na osnovu kojeg su Lijanovići izbjegli platiti 1,8 miliona KM. Sud BiH nije ni razmatrao drugi dokument, gotovo iste sadržine, na osnovu kojeg je izbjegnuto plaćanje dodatnih 36,9 miliona KM takse, jer u Ministarstvu finansija FBiH nije nađen njegov original – samo fotokopija.

Vijeće Suda BiH se u žalbenom postupku proglasilo nenadležnim, a niz dokumenata iz spisa je izgubljen u toku dvogodišnjeg prijenosa dokaznog materijala na kantonalni nivo, o čemu je CIN ranije pisao.

Upravo je nepoštivanje zakona i precedura pri prijenosu dokaza bio jedan od najistaknutijih argumenata Čovićeve odbrane koja je puna dva sata sistematski osporavala sve detalje optužnice, kao i zakonitost sudskog postupka u cjelini. Odbrana je istakla da nad dokazima nije obezbijeđen nadzor, pa je njima i bilo moguće manipulisati, dok je dio materijala izgubljen ili skriven, čime je ugroženo Čovićevo pravo na pravedno suđenje, zagarantovano Ustavom BiH.

Taktika odbrane se sastojala u diskreditaciji ključnog svjedoka Filipa Andrića i tvrdnji da zakon ne bi bio prekšen čak i da je Čović zaista donio sporni akt, jer on nije bio obavezujući.

Ponovljeno je da je Čović na dan donošenja spornog dokumenta bio u Zagrebu, a optužbe da je mjesecima ignorisao upozorenja drugih državnih institucija o nezakonitosti donesenog akta nazvane su neutemeljenim.

Optužnicom nije precizirano prema kojim je zakonskim odredbama Čović bio dužan povući sporni akt. Ovaj akt je Andrić lako mogao ignorisati, kao i njegov nasljednik Sikirić koji ga je jednostavno stavio van snage, što osporava tvrdnju tužioca da je riječ o obavezujućem aktu.

Optužnica je nezakonita i zato što tužilac nije cijenio i dokaze koji govore u korist optuženog niti ga je ispitao prije podizanja optužnice, što je bilo obavezujuće prema Zakonu o krivičnom postupku, rekao je Rajić. Advokati su rekli da je ključni svjedok Andrić bio najprije osumnjičeni u predmetu, a status ključnog svjedoka je dobio nakon što je inkriminirao Čovića.

Odbrana je istakla i dopis Tužilaštva BiH u kojem je rečeno kako cjelovit popis dokaza nije urađen prilikom transporta predmeta kantonalnim tužiocima. Također, naveden je i dopis Suda BiH u kojem je Čovićevim advokatima odgovoreno da nisu pronađeni traženi protokoli CU-a, iako su korišteni kao dokazi odbrane tokom prvog suđenja. Odbrana je navela i praksu Ustavnog suda BiH koji je u jednom predmetu zauzeo stav da je ovakvo nezakonito postupanje sa dokaznim materijalom dovoljan razlog za odbacivanje optužbe, jer nije obezbijeđeno pravedno suđenje i nadzor nad dokazima.

Odbrana je, također, tvrdila da tužilaštvo nije provjerilo činjenicu da li se pileći separat uopšte nalazi na listi artikala na koje se plaća uvozna taksa te da nikad nije utvrđena nikakva šteta po budžet, jer bi u suprotnom ona naknadno bila i naplaćena.

Predsjednik Sudskog vijeća Jasenko Ružić je najavio da će Vijeće izreći presudu već u ponedeljak, 7. maja 2012. godine. :thumbup: :bih:
madner

#7050 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Netacno, ukoliko NS osvoji dovoljan broj glasova DF ce vrlo rado koalirati sa njima. :D
Post Reply