Meni dosli odmah sledeci dan da prikljucemalwarebyte wrote:Prije 4-5 godina kada se Tmach tek pojavio, podnesem zahtjev, ljudi bukvalno sutra odmah dosli i prikljucili.
Nedavno se preselio, podnesem zahtjev za prikljucak i evo cekam vec mjesec dana da dodju serviseri da prikljuce, jos sam zvao par puta u medjuvremenu...nije da mi je potreban internet.
Poskupili ste i uz to i losija usluga... svaka cast stvarno
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
probook
#70226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
PhilCou
#70227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako mjesec dana jbt, rok im je 10.. Gdje stanuješ? Mada, ni lokacija nema nikakve veze ako čekaš mjesec dana, pa i da na Jahorini živiš.
- diablobih
#70228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa mozes koristiti ako imas resiver, ili preko eon.tvtypeOnegative wrote:Ma jasta. Meni istekao ugovor ima tri godine , i ne pada mi na pamet da ga produžavam pod ovim uvjetima. Zvali su jedno vrijeme, nudili pickbox , koji ne mogu ni koristit btw i arene sd .jbt nemam kompletnu uslugu i koju plaćam zbog njihove glupe politike, jos mi nude novi "benefit " koji ne mogu koristit,ko je lud ovdje![]()
Polako al sigurno postaju bhtelecom i to će im se obit o glavu, pitanje je vremena
- odmor
#70229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Razocaro sam se u Telemach.
Petak, nestaje usluga telemacha. Komplet Trio Grande postade Nula Grande. Prijavim kvar na 1360, gdje mi doticna radnica iz telemacha saopstava da je globalni kvar. Ekipe su na terenu, usluga bi trebala doci za par sati. Nakon par sati ponovo zovem, gdje se druga radnica javlja i ponavlja da je globalni kvar, ekipe su na terenu. Ja joj pokusavam objasnit da ja nikog ne vidim da je na terenu, a uz to ne vjerujem da je globalni kvar, jer Hanifa Duo Tel Senior normalno koristi sa iste bandere, kao i ostali iz mahale. Nista, neda sebi reci da nije globalni kvar, vec eto ekipa je na terenu i tako prodje petak bez televizije, interneta i telefona kompanije telemach.
Subota, dolazim s posla u popodnevnim satima, tv ugasen, ukucani saopstavaju da nista nije popravljeno. Pozivam 1360 (kao i prethodnog dana, zovem sa Hanifinog telefona) i onako radnik telemacha ono klasicno kako mi moze pomoc? I ja mu objasnim da sam imo kvar juce i da je receno da ce biti popravljeno, da vidim reko kad planiraju popravit? Kaze on ja ne vidim da vam je otvoren nalog, pa ako zelite mozete prijavit kvar. Pa reko juce sam prijavio. Kaze on nema me evidentiranog. Ja se sad stao naklapat, imate snimljene pozive da sam prijavio kvar, a vasa me kolegica ubjedjivala da je globalni kvar, a ja joj govorio da nije. Uglavnom napravi se on budala i otvori mi ko neki nalog i kaze izaci ce ekipa na teren 24 do 48 sati... i tako prodje subota bez televizije, interneta i telefona kompanije telemach.
Nedelja, znam niko ne radi i predosjecam da ce i ovaj dan proci bez usluga trio grande, gdje necu imati ni uno grande. Ponovo nazivam 1360 i pojasnjavam da mi je nula grande trenutno da nekog posalju da dobijem bilo kakvu uslugu. Radnik telemacha mi saopstava da ce me stavit na listu prioriteta. Utakmice subotnje i nedeljnje gledo kod Hanife, da se i to zna. Zena me trpila.. sva sreca pa nema Elif vise.. i tako prodje nedelja bez televizije, interneta i telefona kompanije telemach.
Ponedeljak, ponovo dolazim s posla, situacija ista. Niko nista ne popravlja. Ponovo zovem 1360, objasnjavam im da je proslo i tih 48sati od otvaranja naloga, odnosno 72sata od prijave kvara gdje je vasa kolegica ocito needukovana rekla da je globalni kvar. Ovaj sto prica iz telemacha kao suosjeca se sa mojom boli i predlaze da me stavi na listu prioriteta. Ne moras reko sinoc me vas kolega stavio na listu prioriteta.. i tako prodje ponedeljak bez televizije, interneta i telefona kompanije telemach.
Utorak, Bajram. Nit mi ko moze preko telefona cestitat bajram nit ja mogu kome. Tv ugasen, internet nedostupan. Jako cudna situacija za bajramski ambijent. Ponovo pozivam 1360, vise sam svjestan da su nesposobni da mi pomognu. Onako me saslusaju radi reda, a ja se nekako olaksam kad im ispricam da ulazim u 100ti sat bez njihove usluge. S druge strane mi daju laznu nadu da ce urgirat.. i tako prodje utorak bez televizije, interneta i telefona kompanije telemach.
Srijeda, vracam se s posla, sve isto. Ponovo vrtim 1360, vec primjecujem da se radnici ponavljaju. Ponovo radnici pricam istu pricu ispocetka, mada sam ubjedjen da sam prekjuce vec isto objasnjavo. Ona me bodri, da se jos malo strpim.. i tako prodje srijeda bez televizije, interneta i telefona kompanije telemach.
Cetvrtak, dolazim s posla, kad ukucakni kazu bio momak iz telemacha, napravio..
P.S Vidjet cemo hoce li uz racun biti barem izvinjenje za ove dane bez usluge (od petka do cetvrtka).
P.S 2 Zaboravio sam naglasit da nisam sva imena radnika telemacha popamtio, ali ostali su u sjecanju Admir, Mirela, Anes, Muhamed.. mozda sto sam s njima vise puta prico tokom ove krize.
Valjda je neko imo zivce sve procitat.
Petak, nestaje usluga telemacha. Komplet Trio Grande postade Nula Grande. Prijavim kvar na 1360, gdje mi doticna radnica iz telemacha saopstava da je globalni kvar. Ekipe su na terenu, usluga bi trebala doci za par sati. Nakon par sati ponovo zovem, gdje se druga radnica javlja i ponavlja da je globalni kvar, ekipe su na terenu. Ja joj pokusavam objasnit da ja nikog ne vidim da je na terenu, a uz to ne vjerujem da je globalni kvar, jer Hanifa Duo Tel Senior normalno koristi sa iste bandere, kao i ostali iz mahale. Nista, neda sebi reci da nije globalni kvar, vec eto ekipa je na terenu i tako prodje petak bez televizije, interneta i telefona kompanije telemach.
Subota, dolazim s posla u popodnevnim satima, tv ugasen, ukucani saopstavaju da nista nije popravljeno. Pozivam 1360 (kao i prethodnog dana, zovem sa Hanifinog telefona) i onako radnik telemacha ono klasicno kako mi moze pomoc? I ja mu objasnim da sam imo kvar juce i da je receno da ce biti popravljeno, da vidim reko kad planiraju popravit? Kaze on ja ne vidim da vam je otvoren nalog, pa ako zelite mozete prijavit kvar. Pa reko juce sam prijavio. Kaze on nema me evidentiranog. Ja se sad stao naklapat, imate snimljene pozive da sam prijavio kvar, a vasa me kolegica ubjedjivala da je globalni kvar, a ja joj govorio da nije. Uglavnom napravi se on budala i otvori mi ko neki nalog i kaze izaci ce ekipa na teren 24 do 48 sati... i tako prodje subota bez televizije, interneta i telefona kompanije telemach.
Nedelja, znam niko ne radi i predosjecam da ce i ovaj dan proci bez usluga trio grande, gdje necu imati ni uno grande. Ponovo nazivam 1360 i pojasnjavam da mi je nula grande trenutno da nekog posalju da dobijem bilo kakvu uslugu. Radnik telemacha mi saopstava da ce me stavit na listu prioriteta. Utakmice subotnje i nedeljnje gledo kod Hanife, da se i to zna. Zena me trpila.. sva sreca pa nema Elif vise.. i tako prodje nedelja bez televizije, interneta i telefona kompanije telemach.
Ponedeljak, ponovo dolazim s posla, situacija ista. Niko nista ne popravlja. Ponovo zovem 1360, objasnjavam im da je proslo i tih 48sati od otvaranja naloga, odnosno 72sata od prijave kvara gdje je vasa kolegica ocito needukovana rekla da je globalni kvar. Ovaj sto prica iz telemacha kao suosjeca se sa mojom boli i predlaze da me stavi na listu prioriteta. Ne moras reko sinoc me vas kolega stavio na listu prioriteta.. i tako prodje ponedeljak bez televizije, interneta i telefona kompanije telemach.
Utorak, Bajram. Nit mi ko moze preko telefona cestitat bajram nit ja mogu kome. Tv ugasen, internet nedostupan. Jako cudna situacija za bajramski ambijent. Ponovo pozivam 1360, vise sam svjestan da su nesposobni da mi pomognu. Onako me saslusaju radi reda, a ja se nekako olaksam kad im ispricam da ulazim u 100ti sat bez njihove usluge. S druge strane mi daju laznu nadu da ce urgirat.. i tako prodje utorak bez televizije, interneta i telefona kompanije telemach.
Srijeda, vracam se s posla, sve isto. Ponovo vrtim 1360, vec primjecujem da se radnici ponavljaju. Ponovo radnici pricam istu pricu ispocetka, mada sam ubjedjen da sam prekjuce vec isto objasnjavo. Ona me bodri, da se jos malo strpim.. i tako prodje srijeda bez televizije, interneta i telefona kompanije telemach.
P.S Vidjet cemo hoce li uz racun biti barem izvinjenje za ove dane bez usluge (od petka do cetvrtka).
P.S 2 Zaboravio sam naglasit da nisam sva imena radnika telemacha popamtio, ali ostali su u sjecanju Admir, Mirela, Anes, Muhamed.. mozda sto sam s njima vise puta prico tokom ove krize.
- typeOnegative
#70230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@diablo
Da ,mogu , ali to su alternativna rjesenja i nije to to , a risiver ne zelim . Stvar je u tome sto imaju nacin da se i to rijesi , ali nece , to je problem .
Da ,mogu , ali to su alternativna rjesenja i nije to to , a risiver ne zelim . Stvar je u tome sto imaju nacin da se i to rijesi , ali nece , to je problem .
Last edited by typeOnegative on 24/08/2018 19:09, edited 1 time in total.
- diablobih
#70231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa sta ces, ako ne zelis uslugu, onda je ne mozes ni imati.typeOnegative wrote:@diablo
Da ,mogu , ali to su alternativna rjesenja i nije to to , a risiver ne zelim .
- typeOnegative
#70232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zelim imat uslugu , ne zelim risiver , i ne sviđaju mi se ova Telemachova uslovljavanja i prica da je EON na smart TVu nesto vauuu aman zaman , a svi dobro znamo da nije .Aplikacija kao i svaka druga .
Zasto moram imati extra ili premium paket da bi je mogao koristit !?
Zasto moram imati extra ili premium paket da bi je mogao koristit !?
Last edited by typeOnegative on 24/08/2018 19:21, edited 2 times in total.
- crnivrag
#70233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pročitao sve, i mogu ti samo pružiti malo empatije zbog problema koje si imao.odmor wrote:Razocaro sam se u Telemach.
- Telemach
#70234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dostavite nam vaše podatke, u inbox, provjerit ćemo.malwarebyte » Today, 3:43 pm
Prije 4-5 godina kada se Tmach tek pojavio, podnesem zahtjev, ljudi bukvalno sutra odmah dosli i prikljucili.
Nedavno se preselio, podnesem zahtjev za prikljucak i evo cekam vec mjesec dana da dodju serviseri da prikljuce, jos sam zvao par puta u medjuvremenu...nije da mi je potreban internet.
- Ravenn
#70235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
može i meni "starom korisniku" pp sa pogodnostima
hvala
hvala
- Telemach
#70236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@odmor
Pročitali smo vašu primjedbu i zaista se izvinjavamo zbog situacije koja se desila. Zamolit ćemo vas samo za broj ugovora, kako bismo mogli proslijediti kolegama na riješavanje.
Iskreno se nadamo da ćete prihvatiti našu ispriku. Mi ćemo se potruditi da ubuduće budete zadovoljni našim načinom poslovanja.
Pročitali smo vašu primjedbu i zaista se izvinjavamo zbog situacije koja se desila. Zamolit ćemo vas samo za broj ugovora, kako bismo mogli proslijediti kolegama na riješavanje.
Iskreno se nadamo da ćete prihvatiti našu ispriku. Mi ćemo se potruditi da ubuduće budete zadovoljni našim načinom poslovanja.
- Telemach
#70237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dostavite nam broj ugovora u pp, i pozvat ćemo vas za novu ponudu, sa benefitima.Ravenn » 1 minute ago
@Telemach
hvala
- Ravenn
#70238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
već sve to imateTelemach wrote:Dostavite nam broj ugovora u pp, i pozvat ćemo vas za novu ponudu, sa benefitima.Ravenn » 1 minute ago
@Telemach
hvala
- afannedim
#70239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pročitao. Jarane divim ti se, ja bi nekom j.bo materodmor wrote:Razocaro sam se u Telemach.
- avaks
#70240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Već u ponedeljak bi ih oprema čekala ispred vrata
Imaš vala živce, ovo ako barem 30% ne umanje račun ništa su
Imaš vala živce, ovo ako barem 30% ne umanje račun ništa su
- semirsar
#70241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da mi brat rodjeni drzi tu firmu, ne bi me zadrz'o kao korisnika.afannedim wrote:Pročitao. Jarane divim ti se, ja bi nekom j.bo materodmor wrote:Razocaro sam se u Telemach.
...
To su upravo one stvari zbog kojih nisam imao muda ponovo pristupiti him... jbg, znam sebe kak'i sam i ne bih mog'o to istrpit kao @odmor, svaka mu cast na strpljenju.
koliko god mrzim onog krelca koji uredjuje listu sa kanalima i zelim mu sto duzi godisnji odmor u kontinuitetu, samo nek je sto dalje od firme, toliko se moram diviti cinjenici da nikog od njih u LoLinamnasem, osim @ljuske i @Damira D. ne znam ni po imenu ni po izgledu... toliko o stabilnosti kompletne usluge.
- odmor
#70242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma najgore mi je bilo sto kad zoves 1360 ne mozes dobiti nikog iznad, nekog sefa, a oni na 1360 su samo na nekom protokolu. Cak sam im nudio da mi daju broj tog servisera, otiso bi ja autom po njega, ni to ne daju. Jos mi rodjo doso i potpaljuje me, kaze mi, ma to oni znaju da je crko ruter a nemaju rutera na stanju pa im se ne dolazi dok ne nabave. To se cak poklapalo sa pricom kad sam diskutovo sa jednim radnikom na 1360 i on mi reko da mi je ruter na ofline. Onda ja nazovem 1360 i kazem da ruter radi da ja mogu pristupit preko ip adrese, ali svi oni parametri decibeli na 0.
Ma ne znam, ne ponovilo se vise.
- Telemach
#70243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Javili smo vam se putem privatne poruke. Proslijeđeno je kolegama, da se završi što prije, vezano za vašu finansijsku reklamaciju, za umanjenje računa.odmor » 18 minutes ago
Ma najgore mi je bilo sto kad zoves 1360 ne mozes dobiti nikog iznad, nekog sefa, a oni na 1360 su samo na nekom protokolu. Cak sam im nudio da mi daju broj tog servisera, otiso bi ja autom po njega, ni to ne daju. Jos mi rodjo doso i potpaljuje me, kaze mi, ma to oni znaju da je crko ruter a nemaju rutera na stanju pa im se ne dolazi dok ne nabave. To se cak poklapalo sa pricom kad sam diskutovo sa jednim radnikom na 1360 i on mi reko da mi je ruter na ofline. Onda ja nazovem 1360 i kazem da ruter radi da ja mogu pristupit preko ip adrese, ali svi oni parametri decibeli na 0.
Last edited by Telemach on 24/08/2018 21:38, edited 1 time in total.
-
hipija
#70245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nedavno je jedan nas kolega sa fotuma a inace korisnik telemach usluga javno obznanio da je dobio umanjenje racuna za 5 KM iako mu je usluga bila 20 dana out, tako da su ove finansijske reklamacije postale obicna smijurija.
- Maharadza
#70246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Može im se u ovoj banana državi bez pravila i bez ikakve zaštite potrošača! 
-
puz_u_salati
#70247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A koliko bi trebalo? Cijeli mjesec ili možda da oni njemu plate?hipija wrote:Nedavno je jedan nas kolega sa fotuma a inace korisnik telemach usluga javno obznanio da je dobio umanjenje racuna za 5 KM iako mu je usluga bila 20 dana out, tako da su ove finansijske reklamacije postale obicna smijurija.
Za 4-5 dana bez usluge, sasvim pristojno umanjenje.
Ako ne znate, zakonski rok za reklamacije je 7 (sedam) dana.
Što se nije tražilo umanjenje od vodovoda kad prošle godine 6 mjeseci nismo imali vode?
-
hipija
#70248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hajde pokusaj jos jedanput sa razumjevanjem procitati citirani dio, pa ces onda vidjeti koliko je besmisleno ono sto si napisao.puz_u_salati wrote:A koliko bi trebalo? Cijeli mjesec ili možda da oni njemu plate?hipija wrote:Nedavno je jedan nas kolega sa fotuma a inace korisnik telemach usluga javno obznanio da je dobio umanjenje racuna za 5 KM iako mu je usluga bila 20 dana out, tako da su ove finansijske reklamacije postale obicna smijurija.
Što se nije tražilo umanjenje od vodovoda kad prošle godine 6 mjeseci nismo imali vode?
- Telemach
#70249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mi se uvijek trudimo da reklamacije budu završene u roku od 24-48 sati, na terenu. Ukoliko se desi propust, korisnik ima mogućnost, obavijestiti nas i mi ćemo odreagovati što prije, te ukoliko želi podnijeti i fnansijsku reklamaciju.puz_u_salati » Today, 10:07 am
hipija wrote:
Nedavno je jedan nas kolega sa fotuma a inace korisnik telemach usluga javno obznanio da je dobio umanjenje racuna za 5 KM iako mu je usluga bila 20 dana out, tako da su ove finansijske reklamacije postale obicna smijurija.
A koliko bi trebalo? Cijeli mjesec ili možda da oni njemu plate?
Naš cilj su zadovoljni korisnici, sa urednim signalom usluga.
- malwarebyte
#70250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo zvao opet sada, kaze nalog uopste nije otvoren, a ovo je treci put da zovem i svaki put govorili da ce uskoro doci i da je stavljeno u napomenu da se sto prije zavrsimalwarebyte wrote:Prije 4-5 godina kada se Tmach tek pojavio, podnesem zahtjev, ljudi bukvalno sutra odmah dosli i prikljucili.