Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vaučer
#70201 Re: Liverpool FC
Rekao bih da su već u double-down fazi. Proračunati rizik je bio lani - rezultat 12-to mjesto. Ovo je vađenje. Bude li opet loš rezultat, imat će posla da se dovedu u normalne okvire.
- semsasuljakovic
#70202 Re: Liverpool FC
Treba biti u top 5 ove sezone tj. plasirati se u Ligu prvaka i sve će biti pokriveno. Jer sljedeće sezone i 5. iz Engleske ide u LP.
Mislim da to s ovom momčadi i trenerom neće biti problem. Vidjelo se i protiv Liverpoola da je to u potpunosti druga ekipa u odnosu na prošlu sezonu.
- vaučer
#70203 Re: Liverpool FC
Ulazak u CL ti ne donosi novac odmah nego tek za godinu kasnije, plus moraju balansirati knjige za ligu i za UEFU. Ove sezone je i dalje top 4.
Uglavnom plešu po oštrici. Ako ne dignu formu za 20+ bodova u odnosu na lani - a ne bih rekao da im je to garantirano jer su svi timovi bolji, bit će u ozbiljnim problemima.
S druge strane, mogu uvijek krenuti u rasprodaju - ali tu gube brdo love jer uglavnom preplaćuju kupljene igrače. Najbolji izvor zarade su im home-grown igrači ali malo ih je ostalo.
I na kraju, trebalo im je 15 minuta da se s tribina krenu rugati žrtvama Hilsborougha - dakle nek jedu ku’ac dok ne proplaču.
Uglavnom plešu po oštrici. Ako ne dignu formu za 20+ bodova u odnosu na lani - a ne bih rekao da im je to garantirano jer su svi timovi bolji, bit će u ozbiljnim problemima.
S druge strane, mogu uvijek krenuti u rasprodaju - ali tu gube brdo love jer uglavnom preplaćuju kupljene igrače. Najbolji izvor zarade su im home-grown igrači ali malo ih je ostalo.
I na kraju, trebalo im je 15 minuta da se s tribina krenu rugati žrtvama Hilsborougha - dakle nek jedu ku’ac dok ne proplaču.
- drug_profi
- semsasuljakovic
#70205 Re: Liverpool FC
The remaining two places will go to teams from the two countries that have the highest coefficient score during the previous season. At the time of writing, England and Italy are the top two for 2022-23, which would see the highest-placed teams in the Premier League and Serie A that haven’t already qualified earn a spot in next season’s Champions League (were the changes to come into effect for then).vaučer wrote: ↑16/08/2023 08:42 Ulazak u CL ti ne donosi novac odmah nego tek za godinu kasnije, plus moraju balansirati knjige za ligu i za UEFU. Ove sezone je i dalje top 4.
Given that England has finished either first or second in four of the last five seasons, it seems likely they will have a fifth representative in the 2024-25 Champions League. Spain, Germany and even the Netherlands have been in the top two, which would’ve given them an extra spot.
Again, were the current season to finish now, Liverpool (fifth in the Premier League) and Atalanta (fifth in Serie A) would go directly into the group stages of the next edition.
- drug_profi
#70206 Re: Liverpool FC
Paul Tierney, the official involved in a controversial clash with Jurgen Klopp last season, will be VAR for Liverpool’s meeting with Bournemouth.
It is the first time Tierney has been appointed for a Liverpool game since the flareup between him and Klopp that saw the manager handed a two-match ban.
Ne treba uopste gledati vise ko je sudija. Treba na terenu napraviti takav rezultat da to uopste ne bude bitno.
- AmiĐa_Idriz
#70207 Re: Liverpool FC
Ovo bi vjerovatno značilo da nema ništa od Natovog odlaska u Leeds. Nevjerovatno, čovjek će penziju ovdje dočekati.
- ismar2215
#70208 Re: Liverpool FC
Zanimljivo za Doucourea:

Cheick Doucouré has had two notably different roles for Lens and Crystal Palace. In 21/22, he lit up Ligue 1 with his efficient passing + box-to-box engine. 22/23 saw him deployed exclusively as a holding midfielder, magnifying his defensive work.

- AmiĐa_Idriz
#70209 Re: Liverpool FC
Mislim da će sa Palaceom teško to ići, ali hajde da vidimo.Cheick Doucoure is seen as the most viable option for Liverpool, the player is keen on the move & personal terms wouldn't be an issue. - @MiguelDelaney
- vaučer
#70210 Re: Liverpool FC
Tu je jedina nada da postoji neka klauzula. Inače je to 70+m glat.
- drug_profi
#70211 Re: Liverpool FC
Mislim da nema klauze, ali vidim da moze igrati i stopera pa je to prilicno dobro rjesenje za ovu frku.
- ismar2215
#70212 Re: Liverpool FC
Mogli bi se na 60tak miliona naci vjerovatno.
- ismar2215
#70213 Re: Liverpool FC
Mislim da je samo pitanje jesmo li spremni dati ovih 60 miliona. Palace svakako izgleda kao kandidat za ispasti, sa slabom ekipom i jos slabijim trenerom. Prosle sezone kod Hodgsona su pocinjalu Doucure i Hughes, a u prvom kolu protiv Sheffielda Doucure i Lerma, koji je tek dosao, ali je Hughes povrijeđen (trebao bi se vratiti za vikend). Jos imaju Riedewalda na klupi na poziciji DMa, tako da mislim da bi pristali na 60tak miliona.AmiĐa_Idriz wrote: ↑16/08/2023 12:27Mislim da će sa Palaceom teško to ići, ali hajde da vidimo.Cheick Doucoure is seen as the most viable option for Liverpool, the player is keen on the move & personal terms wouldn't be an issue. - @MiguelDelaney
- ismar2215
#70214 Re: Liverpool FC
I jos nesto sto smo mozda propustili pomenuti. Thiago statisticki odgovara profilu Florentina za kojeg smo govorili da je perfect match za Szoboszlaija i Alexisa. Steta je sto je i on out za vikend protiv Bournmoutha, ali nek stoji kao opcija. Nadam se i da Klopp to nije skontao pa da na kraju ne dovedu nikog.

- AmiĐa_Idriz
#70215 Re: Liverpool FC
Ako njegov dolazak nije u vezi sa šesticom, ok. Ako je on zamišljen za šesticu, onda će se zomrijevo predviđanje ispuniti
- ismar2215
#70216 Re: Liverpool FC
Nisam cuo za ovog, al pise za BBC i Empire of the Kop
- drug_profi
- vaučer
#70218 Re: Liverpool FC
Doucoure i Gravenberch bi bili
prelazni rok.
- ismar2215
#70219 Re: Liverpool FC
Od dva brata djeca
- ismar2215
#70220 Re: Liverpool FC
Tavolieri javlja da smo u igri za Palhinhu i da Fulham trazi oko 60 miliona eura, odnosno 51 milion funti.
Od vikenda reciklaza vijesti za klikove
Od vikenda reciklaza vijesti za klikove
- ismar2215
#70221 Re: Liverpool FC
AmiĐa_Idriz wrote: ↑03/08/2023 16:15 Pregledao sam reprizu Fluminensea i Argentinos Junirosa zbog Andrea, i zapao mi je neko drugi za oko a to je Redondo iz Argentinske ekipe. Moraću malo proguglati o njemu, pa vam zakačiti koji podatak, po ovome što sam vidio dječak je sve ono što nama treba.
Redondo danas u trendingu. "Amateur scouts on Twitter" (sto bi rekao Joyce), "nude" ga i Unitedu i Liverpoolu.
- BHF_Manijak
#70222 Re: Liverpool FC
Ma dajte ba ljudi doka vise reciklirati tu ojebinu od igraca, jebo ga Gravenberch i grob?! Manite se te price "bio talenat u rangu Judea". BIO. Znaci proslo vrijeme.
Frajer se u Bayernu ne moze nametnuti za jebene minute, a u Liverpoolu treba da bude startna postava i nosilac igre? Dajte ba nemojte me zajebavati.
To je obicni jedan mediokritet, koji je u rangu ovih omladinaca sto ih salju po Wrexhamima i ostalim nizerazrenim klubovima.
Ne mogu da vjerujem stare mi, tanak je put od "rekordnog transfera Britanije" do "idemo po Gravenbercha".
I sinoc mi djavo opet ne dade mira i vratim se na onu noc "dolaska" Caiceda. Kakvi su to postovi, kakvo je to ludilo nastalo, kakva atmosfera... Znaci savrseno, top topova.
I vi meni hocete godinama reci da je bolje nekakve igrace 3. klase dovoditi za koje najuza familija zna, da je to bolje od one euforije koja nastade nakon Caiceda?
Ma nikad u zivotu mame mi. Eto vratite se, pa procitajte. Tako je to kad svjetsku klasu dovodis.
Frajer se u Bayernu ne moze nametnuti za jebene minute, a u Liverpoolu treba da bude startna postava i nosilac igre? Dajte ba nemojte me zajebavati.
To je obicni jedan mediokritet, koji je u rangu ovih omladinaca sto ih salju po Wrexhamima i ostalim nizerazrenim klubovima.
Ne mogu da vjerujem stare mi, tanak je put od "rekordnog transfera Britanije" do "idemo po Gravenbercha".
I sinoc mi djavo opet ne dade mira i vratim se na onu noc "dolaska" Caiceda. Kakvi su to postovi, kakvo je to ludilo nastalo, kakva atmosfera... Znaci savrseno, top topova.
I vi meni hocete godinama reci da je bolje nekakve igrace 3. klase dovoditi za koje najuza familija zna, da je to bolje od one euforije koja nastade nakon Caiceda?
Ma nikad u zivotu mame mi. Eto vratite se, pa procitajte. Tako je to kad svjetsku klasu dovodis.
-
Mustang1
#70223 Re: Liverpool FC
De provjeri i ti u sanducicu da nemas poziv za probu u Liverpool. Ja sad gledo ali nemaBHF_Manijak wrote: ↑16/08/2023 16:14 Ma dajte ba ljudi doka vise reciklirati tu ojebinu od igraca, jebo ga Gravenberch i grob?! Manite se te price "bio talenat u rangu Judea". BIO. Znaci proslo vrijeme.
-
Mustang1