SDP

GandalfSivi

#70176 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

desni wrote: 10/01/2023 01:49
GandalfSivi wrote: 10/01/2023 01:41 Ovaj sendvic ni sa majonezom ne bih mogao pojesti...
Dobro, ti i ne jedeš sendviče, to je za nas fukaru koja je ostala u Bosni :bih:
Hajde, produzi sa trolanjem…
Leverage

#70177 Re: SDP

Post by Leverage »

desni wrote: 10/01/2023 01:40 Ove rečenice nazvati baljezganjem :run:
by Leverage » 09/01/2023 22:42

Početak baljezganja je donekle bio podnošlljiv
Prije svega slavljenje 9. januara je kopanje po živim ranama porodica preko 30.000 civilnih žrtava ratnih zločina i genocida, mahom Bošnjaka, Bosanaca i Hercegovaca, bosanskih Muslimana, koje su počinile oružane snage devetojanuarske Republike Srpske (RS), kaže u razgovoru za Danas Srđan Šušnica, kulturolog, pravnik i publicista iz Banjaluke komentarišući neustavni Dan Republike Srpske.
Inače ne bih reagovao, ali pošto SDA bot, u klasičnom botovskom stilu i bez ikakvih skrupula, pokušava da poturi kako sam baljezganjem nazvao ovaj dio koji je on citirao, moram reagovati.

Ono što sam prozvao baljezganjem jeste njegov komentar o SDP-u, a ne kompletan tekst, obzirom da sam se referirao na post u kojem još jedan SDA bot likuje nad Šušnicinim opisom SDP-a.

Eh sad, pitam ja vas, ne ove SDA botove, nego vas ostale, da li vi možete vjerovati da postoje takvi ljudi koji sjede za tastaturom i pokušavaju iskonstruisati da se npr. ismijavate sa genocidom i zločinima. Mislim kakav je to konkretno morbidni mentalni sklop, gdje te moralne nakaze žive, kud se kreću, eto mene to konkretno zanima jer ono što ja znam glasača i simpatizera SDA, nikad se ne bi spustili na ovaj nivo.
desni

#70178 Re: SDP

Post by desni »

Nisam tema ja, može biti bilo ko drugi ko napiše nešto protiv SDP-a, Nikšića, njihovih botova nazvan trolom, budalom, to ne mijenja ono što svi sa čulom vida i gramom mozga mogu zaključiti. Ostaje još mržnja prema SDA kao motiv, što je i Šušnica u intervju naveo. Samo lagano, ako i dalje bude glasača, svaka čast :thumbup:
desni

#70179 Re: SDP

Post by desni »

Leverage wrote: 09/01/2023 22:42 Početak baljezganja je donekle bio podnošlljiv sve dok nije došao do priče kako SDP o pristupanju NATO-u dijeli stavove - Moskve.

Mislim da to ni najgori SDA botovi nisu mogli da smisle, čak su se i oni zadržali na tome da su u SDP-u četnici, nisu išli preko Karpata.
Da ostane zabilježeno, nigdje odgovora nekom imaginarnom SDA botu, osim ako ne se misli na ono što je forumaš u postu iznad napisao

Post by Ricken » 09/01/2023 19:58

Što je Srđan Sušnica nahvalio SDP i Nermina Nikšića u beogradskom Danas, čudo jedno
Leverage

#70180 Re: SDP

Post by Leverage »

Nigdje odgovora imaginarnom SDA botu osim ako se ne misli na ono što zapravo jeste post ni malo imaginarnog SDA bota.

Skonto u procesu :lol:
desni

#70181 Re: SDP

Post by desni »

Leverage wrote: 10/01/2023 02:26 Nigdje odgovora imaginarnom SDA botu osim ako se ne misli na ono što zapravo jeste post ni malo imaginarnog SDA bota.

Skonto u procesu :lol:
:lol: :lol:
Hajd dobro, živ ti meni bio, i Srđan Šušnica, Andrej Nikolaidis, i ovaj forumaš i ja, svi smo mi SDA botovi :lol:
Crithagra

#70182 Re: SDP

Post by Crithagra »

desni wrote: 10/01/2023 02:17 Nisam tema ja, može biti bilo ko drugi ko napiše nešto protiv SDP-a, Nikšića, njihovih botova nazvan trolom, budalom, to ne mijenja ono što svi sa čulom vida i gramom mozga mogu zaključiti. Ostaje još mržnja prema SDA kao motiv, što je i Šušnica u intervju naveo. Samo lagano, ako i dalje bude glasača, svaka čast :thumbup:
Ko ne zna kako ići naprijed, on se jedi na ono što je iza. Kad pomeneš Nikšiću ili Konakoviću, ili bilo kome iz tog miljea očitih diletanata, bilo koju životnu temu, njima svaka rečenica počne sa "SDA". Može se porediti sa Vučićevim moronima kojima je odgovor na svako pitanje Đilas. Valjda ista škola? Semafor ne radi dva dana? Đilas. Cuko kakio u parku? Đilas. Vjetar odnio košulju sa štrika? Đilas. Budućnost NATO puta BiH? SDA. Ptica posrala auto? SDA. Žena ne da koke? SDA.

Živimo razvoj demokratije unazad. Nema kritike, nema slobode mišljenja, nema prava na drugačije stavove. Dobro došli u Sjevernu Koreju na dvije obale Drine.
drug_profi

#70183 Re: SDP

Post by drug_profi »

Nešić kao ministar sigurnosti BIH. Em kriminalac, em u ruskim rukama.
Ja ne vidim zašto bi se to prihvatilo, naročito nakon što je Dodik izigrao dogovore da ce se retorika konflikta i secesionisticko ponasanje prekinuti.
Dakle hajte, da vas vidimo. Mora biti nacin da se to izbjegne.

Nermine, ne vidim sta je vaznije od toga da se sigurnost ne stavi u ruske ruke.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#70184 Re: SDP

Post by Chmoljo »

drug_profi wrote: 11/01/2023 00:43 Nešić kao ministar sigurnosti BIH. Em kriminalac, em u ruskim rukama.
Ja ne vidim zašto bi se to prihvatilo, naročito nakon što je Dodik izigrao dogovore da ce se retorika konflikta i secesionisticko ponasanje prekinuti.

i nikšić i dino su promašaji.

ako nikšić ne iskoristi ovo za izmjenu statuta da i po treći put bude predsjednik pa i nekako. ali predsjednik stranke je operativac i on ne bi smio ići u izvršnu vlast, naprosto jer nema efektivnu kontrolu nad strankom.

mislio sam da je konaković pametniji... sve i da bude dobra ministar, nip on vuče i bez njegove prisutnosti to je raspašoj.
drug_profi

#70185 Re: SDP

Post by drug_profi »

Chmoljo wrote: 11/01/2023 00:45 i nikšić i dino su promašaji.
Ma jašta su, pa i Helez je. Kao da su se takmičili kako zajebat povjerenje koje su dobili.
Chmoljo

#70186 Re: SDP

Post by Chmoljo »

ma helezu je sužen prostor djelovanja, tako da manje može zajebati.

ali ove dvije pozicije su baš takve gdje se može pokazati. mislim da bi konaković bio dobar premijer federacije, ali opet nisam siguran koliko bi mu stranka trpila.
drug_profi

#70187 Re: SDP

Post by drug_profi »

Bilo je jednostavno - Čudićka za MIP, Kemo za Sigurnost ili Odbranu (najgluplje je kad se guraju za MO koje je trodjelno, dobijes 1/3 ovlasti).
Tad bi Nerko i prošao kao Premijer FBiH, a u VM je mogao eto i Helez za misnistra umjesto Forte.
Forto da ostane u KS, šta fali? Kontinuitet i priznanje.

Ma ok sve ovo sad kako je, jbg.
Ali sad nek Dino stavi Murphy-ja i Schmidta na brzo biranje. Pritisak da se Dodik stavi pod kontrolu, da mu se izmakne sve sto se moze.

A ako u VM ili parlamentu dođe da se glasa za kredite koji spasavaju RS i Dodu, nek se dobro zamisle kako ce im se vratiti.
Međeda treba po labrnji opaliti nogom. Ako ne skonta zasto, onda opet. I opet.
Nece se on uljuditi nikad, ali nek trazi pare od Rusa. Ili Ace. A za to vrijeme nek laze i petlja biracima.

Dragan ce, garantujem vam, ici sa onim ko pokaze veci kurac.
Chmoljo

#70188 Re: SDP

Post by Chmoljo »

drug_profi wrote: 11/01/2023 01:09 Bilo je jednostavno - Čudićka za MIP, Kemo za Sigurnost ili Odbranu (najgluplje je kad se guraju za MO koje je trodjelno, dobijes 1/3 ovlasti).
Tad bi Nerko i prošao kao Premijer FBiH, a u VM je mogao eto i Helez za misnistra umjesto Forte.
Forto da ostane u KS, šta fali? Kontinuitet i priznanje.

Ma ok sve ovo sad kako je, jbg.
Ali sad nek Dino stavi Murphy-ja i Schmidta na brzo biranje. Pritisak da se Dodik stavi pod kontrolu, da mu se izmakne sve sto se moze.

A ako u VM ili parlamentu dođe da se glasa za kredite koji spasavaju RS i Dodu, nek se dobro zamisle kako ce im se vratiti.
Međeda treba po labrnji opaliti nogom. Ako ne skonta zasto, onda opet. I opet.
Nece se on uljuditi nikad, ali nek trazi pare od Rusa. Ili Ace. A za to vrijeme nek laze i petlja biracima.

Dragan ce, garantujem vam, ici sa onim ko pokaze veci kurac.
ja ne vjerujem u Miloradovo četništvo. oportunista koji četništvo koristi za soft diktaturu. nešto ko sloba, ali je kod njega bio malo veći hardcore.

zato ovaj ima šta izgubiti. ne loži ga brlja i gusle i dobra RS je samo ona u kojoj je on kralj, šah, padišah.

samo je pitanje ima li se volje da hajvan pritegne. u svemu sam latentni pesimista, pa i u ovom slučaju. a mislim da je spreman daleko otići da ostane to što jeste. i potpaliti vatru ako treba.
drug_profi

#70189 Re: SDP

Post by drug_profi »

Chmoljo wrote: 11/01/2023 01:21 ja ne vjerujem u Miloradovo četništvo. oportunista koji četništvo koristi za soft diktaturu. nešto ko sloba, ali je kod njega bio malo veći hardcore.

zato ovaj ima šta izgubiti. ne loži ga brlja i gusle i dobra RS je samo ona u kojoj je on kralj, šah, padišah.

samo je pitanje ima li se volje da hajvan pritegne. u svemu sam latentni pesimista, pa i u ovom slučaju. a mislim da je spreman daleko otići da ostane to što jeste. i potpaliti vatru ako treba.
Sve isto mislim. Niti je on nacionalista, niti je budala.
Samo je hajvan i to inteligentan.
I vidi da je ovdje sa druge strane mutavi glupan koji radi zene i vlastitih biznisa drzavu prodaje, radi mu onda sta hoce.
E sad hoce li se ova ekipa oko Nerka snaci, ne znam. Nemam velike vjere.
Nerko je hercegovac i vidjeli smo par puta tu njegovu crtu. Nije glup, ali nije ni pametniji od Dode.

Dodo nece sigurno potpaliti pravu vatru jer zna tada da gubi sve. Ove parade postara, narkomana i konzervi nikog nisu prevarile. Jasno mu je receno sta znaci rusenje DMS. Znaci prestanak postojanja RS.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#70190 Re: SDP

Post by _BataZiv_0809 »

drug_profi wrote: 11/01/2023 01:28
Nerko je hercegovac i vidjeli smo par puta tu njegovu crtu. Nije glup, ali nije ni pametniji od Dode.
:?
drug_profi

#70191 Re: SDP

Post by drug_profi »

_BataZiv_0809 wrote: 11/01/2023 07:47
drug_profi wrote: 11/01/2023 01:28
:?
Misli se namazan.
__Phoenix__

#70192 Re: SDP

Post by __Phoenix__ »

Samo đubretu kroz parlament blokirati sva kreditna mmf zaduženja, pa ćeš vidjeti kako je poslušan i fin
last mohicans

#70193 Re: SDP

Post by last mohicans »

Sta se ovo Dizdar pojavljuje na vrlo bitnim sastancima na pregovorima. Našao Neka novu podguznu muhu koja će pakaš lizati. Lik je meni osrednji političar, ne znam i mogu li ga tako nazvati. Gdje su Zujević, Saša, Irfan?
mishic

#70194 Re: SDP

Post by mishic »

Budući da je Nikšić kazao i da "se zna iza koje političke opcije" stoji Islamska zajednica, oni tvrde kako takve izjave nisu vrijedne komentiranja.

Ovi u IZ zaboravljaju onu: Država to sam ja! Tako se ponaša večina političkih partija u BiH a ni svjesni nisu da time direktno ruše državu i njene institucije.
Crithagra

#70195 Re: SDP

Post by Crithagra »

Image :lol:
Roccohljup

#70196 Re: SDP

Post by Roccohljup »

Kad vec ovako pojede vnogo i izleti javno, sto ne ide do kraja i ne kaze na koga misli? :?
Zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo, ali i predsjednik Kluba Srba u Domu naroda Parlamenta Federacija Bosne i Hercegovine Igor Stojanović kazao je kako ne postoji namjera ili inicijativa stranaka Osmorke da odgovore na poziv SDA za formiranje široke probosanske koalicije, ali da postoje pojedinci i u SDP-u koji bi željeli da s njim budu u koaliciji.

"Smatram da su ti pojedinci možda više vođeni ličnim interesima i željom za vlašću, a ne suštinskim promjenama", rekao je Stojanović za N1 dodavši kako su možda podlegli i pritisku javnosti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#70197 Re: SDP

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 11/01/2023 00:45
drug_profi wrote: 11/01/2023 00:43 Nešić kao ministar sigurnosti BIH. Em kriminalac, em u ruskim rukama.

i nikšić i dino su promašaji.

ako nikšić ne iskoristi ovo za izmjenu statuta da i po treći put bude predsjednik pa i nekako. ali predsjednik stranke je operativac i on ne bi smio ići u izvršnu vlast, naprosto jer nema efektivnu kontrolu nad strankom.

mislio sam da je konaković pametniji... sve i da bude dobra ministar, nip on vuče i bez njegove prisutnosti to je raspašoj.
Naprotiv, predsjednik pobjednicke stranke treba da bude premijer drzave.
Spit_fire

#70198 Re: SDP

Post by Spit_fire »

Dje Zlaju iskopase da mk je znat :-)
doktor78

#70199 Re: SDP

Post by doktor78 »

Lagumdžija u UN-u - za i protiv?
Stari lisac se do prije nekoliko dana pravio nevješt kad su ga pitali za eventualni angažman, kaže da ni s kim nije razgovarao, a istovremeno je hvalio Konakovićevu politiku :D
Bez obzira na sve zamjerke njemu i njegovom načinu vođenja SDP-a, smatram da nemamo puno diplomata ovog kalibra, te da ih se ne smijemo olako odricati.
Roccohljup

#70200 Re: SDP

Post by Roccohljup »

evo im ta nominacija već probleme stvara unutar stranke :-) :-)
Post Reply