Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
guruguru95

#70176 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

Relaksacija ide po planu :gunjastajl:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-o ... /221228116

"Odjednom je putem raznih lobija koji su došli iz Sarajeva iz muslimanskih krugova, nametnuto pitanje da je imovina nešto što pripada BiH što se nikada nije spomenuto ni Dejtonom ni Ustavom", kazao je Dodik.

"Mi nećemo dijeliti našu imovinu s Bosnom i Hercegovinom. Ovo je pitanje na kojem će biti ili neće biti Bosne i Hercegovine", rekao je Dodik.
Rothmans

#70177 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Rothmans »

Ihihihih , koji je Mile king :thumbup:

Relaksatori na aparatima :mrgreen:
meridiyan

#70178 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

Truba wrote: 28/12/2022 15:44 Moze neko brzo objasnjenje za bihac i nip
Zasto sdp izlazi sam
Gdje je tu osmorka
Pogledaj video i sve ce ti se reci

https://cazin.ba/ko-su-kandidati-za-gra ... aca-video/
tataćusak

#70179 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tataćusak »

A_A_AKCIJA wrote: 28/12/2022 16:01
dr_Evil wrote: 28/12/2022 14:56 NiP dovodi samo drugu halku, druga vrsta utjecaja iz Turske, ona progresivnija, ali opet strana halka.
Odakle ti ovo?

Što je svima teško prihvatiti da je NiP autohtono domaća stranka?

Ni blizu nije istine to što si napisao.

Ako ne stoji niko iza njih, ko ih finansira
sajber87

#70180 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 28/12/2022 14:56 NiP dovodi samo drugu halku, druga vrsta utjecaja iz Turske, ona progresivnija, ali opet strana halka.
Odakle ti ovo?

Voljeli ih ili ne cinjenica je da je pojava NiP a dovela do vjerovatnog pada ovakve sda i uz njih df a sto je od zivotnog znacaja za bosnu i bosnjake u ovom istorijskom trenutku. Mislim da su ih i amerikanci prepoznali i pogurali, a oni znaju kako se to politicki moze materijalizovati. Bez moderne proevropske konzervativne stranke desnog centra u bosnjaka sda nikad ne bi pala i dobila sansu da se reformise ako imaju unutrasnje snage za taj korak.
Styling

#70181 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

tataćusak wrote: 28/12/2022 16:25

Odakle ti ovo?

Ako ne stoji niko iza njih, ko ih finansira
Par lokalnih privatnika.
sajber87

#70182 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

guruguru95 wrote: 28/12/2022 16:12 Relaksacija ide po planu :gunjastajl:

"Odjednom je putem raznih lobija koji su došli iz Sarajeva iz muslimanskih krugova, nametnuto pitanje da je imovina nešto što pripada BiH što se nikada nije spomenuto ni Dejtonom ni Ustavom", kazao je Dodik.

"Mi nećemo dijeliti našu imovinu s Bosnom i Hercegovinom. Ovo je pitanje na kojem će biti ili neće biti Bosne i Hercegovine", rekao je Dodik.
Entiteti kantoni distrikt opstine mogu upravljati imovinom tu ne vidim nikakav problem, ali titular mora biti drzava. Niko iz osmorke nece pristati na to da drzava nije titular. Mislim da ce se "njemacki turista" pobrinuti za taj zakon ako dodik ne potpise da je drzava titular a svojoj raji proda poraz kao pobjedu.
dr_Evil

#70183 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

sajber87 wrote: 28/12/2022 16:29

Odakle ti ovo?

Voljeli ih ili ne cinjenica je da je pojava NiP a dovela do vjerovatnog pada ovakve sda i uz njih df a sto je od zivotnog znacaja za bosnu i bosnjake u ovom istorijskom trenutku. Mislim da su ih i amerikanci prepoznali i pogurali, a oni znaju kako se to politicki moze materijalizovati. Bez moderne proevropske konzervativne stranke desnog centra u bosnjaka sda nikad ne bi pala i dobila sansu da se reformise ako imaju unutrasnje snage za taj korak.
Pisao sam vec, ponavljam se.. KP je odlicno odbijala sve napade s desna, tek '68 kad su ih studenti napali s lijeva osjetio se potres u Partiji. Tako i Dino je napao SDA s desna i napokon napravio potres kod istih. Sada treba samo jako, ako ih pusti da se oporave sravnit ce Osmorku.

Potrebno je otkloniti to maligno tkivo da se zemlja moze razvijati, a rak se lijeci otrovom. NIP i slicne desnicarske stranke smatram otrovom, i nadam se da ce napraviti vise koristi nego stete. Tesko da mogu biti gori od raka.
dr_Evil

#70184 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

sajber87 wrote: 28/12/2022 16:35
guruguru95 wrote: 28/12/2022 16:12 Relaksacija ide po planu :gunjastajl:

Entiteti kantoni distrikt opstine mogu upravljati imovinom tu ne vidim nikakav problem, ali titular mora biti drzava. Niko iz osmorke nece pristati na to da drzava nije titular. Mislim da ce se "njemacki turista" pobrinuti za taj zakon ako dodik ne potpise da je drzava titular a svojoj raji proda poraz kao pobjedu.

Ja se bojim da ce Dodik dobiti tu imovinu od Schmita. Davno smo se zajebavali, Bosnjacima zakon o genocidu, HRvatima izborni, Dodi imovina. Valjda tako Bake dogovorio sa Inzkom davno.

Nadam se da grijesim, ako imovina dodje na drzavu brisem sa ovoga zauvijek, ali od radosti!
sajber87

#70185 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 28/12/2022 16:45
sajber87 wrote: 28/12/2022 16:35

Ja se bojim da ce Dodik dobiti tu imovinu od Schmita. Davno smo se zajebavali, Bosnjacima zakon o genocidu, HRvatima izborni, Dodi imovina. Valjda tako Bake dogovorio sa Inzkom davno.

Nadam se da grijesim, ako imovina dodje na drzavu brisem sa ovoga zauvijek, ali od radosti!
Mislim da nece, dobice samo upravljanje a vlasnistvo drzava, sto je ok i jedino realno. Sad se busa i udara u nacionalisticke bubnjeve a to radi uvijek kad je slab i kad zna da mu ne moze proci od onoga sto zeli. Na kraju ce predstaviti poraz kao pobjedu
dr_Evil

#70186 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Samo u HNK: Svečano presječena vrpca povodom postavljanja zavjesa u školi

Naime, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ, dr. sc. Rašid Hadžović(SDA) svečano je prerezao vrpcu povodom završetka projekta ''Opremanje škole rashladnim uređajima, pergolom i rebrastim zavjesama'' u Javnoj ustanovi Osnovnoj školi Gnojnice, a koji je podržala Turska vojna misija u Bosni i Hercegovini.

Tijekom manifestacije prisutnima su se obratili i konzul Republike Turske u Mostaru, Jašar Ergun i šef Turske vojne misije u Bosni i Hercegovini, časnik Mustafa Bujukoroglu
SAMO JAKO!
dr_Evil

#70187 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

sajber87 wrote: 28/12/2022 16:49
Mislim da nece, dobice samo upravljanje a vlasnistvo drzava, sto je ok i jedino realno. Sad se busa i udara u nacionalisticke bubnjeve a to radi uvijek kad je slab i kad zna da mu ne moze proci od onoga sto zeli. Na kraju ce predstaviti poraz kao pobjedu
Daj Boze.. Ameri su se puno usutili sto se tice ovoga, a posto je njihov sporazum bojim se da ce njihova biti zadnja.
sajber87

#70188 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 28/12/2022 16:50
sajber87 wrote: 28/12/2022 16:49
Daj Boze.. Ameri su se puno usutili sto se tice ovoga, a posto je njihov sporazum bojim se da ce njihova biti zadnja.
Tiha voda brijeg roni zapamti. Ne vjerujem da si se upecao na patriJotsku spiku od bosnjacima zakon o genocidu hrvatima izborni a srbima imovina :D . To je takav spin koji kao i svi drugi ima za cilj da sprijeci odstemavanje zapeklih rodoljubivih guza iz udobnih fotelja :lol:
Vaya

#70189 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Ljubic gostuje na N1...

Nevjerovatno je koliko su se UZP-ovci popisali po Bosnjacima...Kako covjek samouvjereno i bahato nastupa nevjerovatno...

Mrtav hladan rece (parafraziram) da je legitimno predstavljanje sastavni dio koalicije sa Osmorkom, te da ocekuje od Osmorke da u skladu sa potpisanim sporazumom u roku od 6 mjeseci ispostuje dogovor, jer ukoliko to ne urade mogu ocekivati sudbinu SDA i DF - tj. da ispadnu iz vlasti...

Bahatost ide do te granice da za Schmidta kaze da je svojim amandmanima "samo" utabao dobar put i pomjerio stvari sa mrtve tacke, a da treba rijesit konacno apelaciju Ljubic i pitanje clana Predsjednistva iz reda hrvatskog naroda...

Hej moje Bosnje...
Vaya

#70190 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Ljubic rece da je glavni razlog iseljavanja Hrvata iz BiH zato sto nisu politicki i institucionalno zastupljeni... :lol:

Majku mu pokvarenu...
guruguru95

#70191 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

Vaya wrote: 28/12/2022 17:23 Ljubic gostuje na N1...

Nevjerovatno je koliko su se UZP-ovci popisali po Bosnjacima...Kako covjek samouvjereno i bahato nastupa nevjerovatno...

Mrtav hladan rece (parafraziram) da je legitimno predstavljanje sastavni dio koalicije sa Osmorkom, te da ocekuje od Osmorke da u skladu sa potpisanim sporazumom u roku od 6 mjeseci ispostuje dogovor, jer ukoliko to ne urade mogu ocekivati sudbinu SDA i DF - tj. da ispadnu iz vlasti...

Bahatost ide do te granice da za Schmidta kaze da je svojim amandmanima "samo" utabao dobar put i pomjerio stvari sa mrtve tacke, a da treba rijesit konacno apelaciju Ljubic i pitanje clana Predsjednistva iz reda hrvatskog naroda...

Hej moje Bosnje...
Čović je odmah rekao da su novi koalicioni partneri pristali na ono što ga je Bakir "izradio". Uskoro ćemo imati priliku da vidimo na djelu rezultate dogovora nove "programske koalicije", poznatije kao "Nećemo o teškim temama oko kojih se ne slažemo".

Just relax :gunjastajl:
Bossona

#70192 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bossona »

Novak20 wrote: 28/12/2022 13:48 Rasprava u Predstavničkom domu Parlamenta BiH o izboru Krišto na funkciju predsjedavajuće u VM.
Riječ je uzela i Sabina Ćudić, poslanica Naše stranke. Ona je podsjetila da je Nebojša Radmanović, dok je bio član Predsjedništva BiH obavezao se da će BiH biti članica NATO-a.

- Ja sam tada bila studentica, a sada sam srednjevječna žena. Pitanje je ko je sve u prethodnom periodu kršio Zakon o odbrani. Moje bazično je zašto nismo još uvijek u NATO-u? U 2022. su se sjetili Ministarstva poljoprivrede, kada više nisu u vlasti - rekla je Ćudić.

Kazala je da su sugestije SDA smiješne.

- Drago mi je da su mnoge kolege sredne što je na čelu Vijeća ministara žena, a nisu ništa poduzeli ništa da to ranije bude. Nemojte stati, gospođo Krišto, na tom ponosu, nego poduzmite konkretne mjere. Ranije nisam bila tu i podržavala, sada ću podržati, ali držat ću Vas za svaku riječ - kazala je Ćudić.
Sin najvećeg Srbina koji je hodao Bosnom nakon Omera (Mihala) Paše Latasa je lijepo objasnio da niko neće Srbima nametati ništa pa ni put u NATO ako oni to ne žele iako su pristali i potpisali.

"Ako Srbi i Rs nece u NATO, onda se neće ni ići u NATO".
Bakir Izetbegović
01.11.19 - U intervju datom za čentitetsku Karadžićevu tzv. RTRS
tramvajtrojka

#70194 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

ja uhljeba sto bi da ostane u tehnickom mandatu njegov df na vlasti jos cetiri godine :lol: :lol:

Borba za Bosnu Senade :oops: :oops: :cry:
cabej

#70195 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cabej »

Nije ni los savjet. Ko je imao prilike raditi sa dodikovcima i njihovim prointerima zna da je iznuda modus operandi na koji jedino pristaju. Ko ne radi drsko s njima smatraju ga blentom i mutavim.
Ako iz osmorke urade par ustupaka da bi pokazali kako su susretljivi, pojest ce ih Dodick novim iznudama.
Vaya

#70196 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Kako je suptilno Kasim Trnka upozorio predstavnike Osmorke kako da se ponasaju u odnosu na HDZ-ove zahtjeve za IZ i SNSD-ov zahtjev za drzavnu imovinu...
archi_a

#70197 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Ma biće ovo jedno partnerstvo puno ljubavi, uvažavanja i relaksacije. Važno je da su poražene nazadne politike df-a i sda. Sa njima nikako, sa njima nikad, jer oni su najveći, odnosno jedini zločinci zbog kojih je u Bosni ovako kako jeste. Zbog njih je i građanski rat počeo. Da nije bilo Alije koji je izazivao srbe, ne bi ni bilo rata. Sada su novi momenti, nove nade i stranke koje će zajedno i u ljubavi povesti Bosnu prema svjetlijoj budućnosti. Pa jel!? :roll:
guruguru95

#70198 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

archi_a wrote: 28/12/2022 18:49 Ma biće ovo jedno partnerstvo puno ljubavi, uvažavanja i relaksacije. Važno je da su poražene nazadne politike df-a i sda. Sa njima nikako, sa njima nikad, jer oni su najveći, odnosno jedini zločinci zbog kojih je u Bosni ovako kako jeste. Zbog njih je i građanski rat počeo. Da nije bilo Alije koji je izazivao srbe, ne bi ni bilo rata. Sada su novi momenti, nove nade i stranke koje će zajedno i u ljubavi povesti Bosnu prema svjetlijoj budućnosti. Pa jel!? :sad:
Da, upravo je to narativ dežurnih forumskih moralnih vertikala. :mrgreen:
BHCluster

#70199 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Kaze Dodik hocemo hidroelektrane 'Ravni horizanoti', 'Mrsovo', 'Buk Bijela', 'Bistrica' i mnogih malih elektrana, aerodrom u Trebinju te gasovaod na potezu od granice sa Srbijom do Banje Luke i dalje do Prijedora. Pa kaze o imovini nema pregovora u novoj vlasti, ona pripada RS-u!
Image
Ricken

#70200 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ricken »

dr_Evil wrote: 27/12/2022 08:04
Ricken wrote: 23/12/2022 17:08

Bisera jeste SDA uhljeb, ali je karijerni diplomata sa mnoštvom konekcija, dobrim utjecajem i razumjevanjem međunarodnih odnosa. Ono što su Komšić i Džaferović uradili prilikom posjete Lavrova je diplomatski amaterizam koji je ona koliko toliko popravila. Nije džaba bila na stalnom udaru SNSDa. U svakom slučaju, Dino ne može niti u snovima biti bolji od nje.
Ona je karijerni diplomata od trenutka kada je zajahala na vlast sa drustvom podobnih, a ne sposobnih. Pri tome bez ikakvog formalnog diplomatskog obrazovanja, edukacije ili nekoga ko ce je uputiti, vjerujem da smo dosta obraza po svijetu izgubili zbog nje ti ranih devedesith. Onda je stekla u najmnanju ruku sumnjivu diplomu, pa nas jos malo dotukla:
Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, stekla je 1995. godine doktorat na američkom univerzitetu Pacific Western, koji je nakon istraga američke savezne vlade i tužbi lokalnih američkih vlasti zatvoren jer je utvrđeno da se radi o neakreditovanoj "fabrici diploma", koji je "fantomska zvanja" izdavao američkim vladinim službenicima javljaju Nezavisne.

Jedine njezine veze mogu biti po istoku, a kao nagradu toga smo dobili hurme. Jedino dobro po kojem cemo je pamtiti je kad se na tecnom engleskom posvadjala sa rusima, ne znam jel ista dobra od toga bi, ali mi se sviDZa.

Citav njezin mandat je protracen sto se tice odnosa sa zapadom. Ali zato je komplet famiiliju uhljebila, po ko zna koji put.

Imala je SDA mnogo boljih kadrova za to mjesto, ima i danas, ali ti kadrovi ne nose teret kriminala devedesetih pa prema tome nisu zasluzili takvo sto.
Mi poredimo Biseru sa kiflom veličanstvenim. I pazi sad, Bisera Turković je ambasador BiH na raznim destinacijama od početka rata (prvi imenovani ambasador), između ostalog u Hrvatskoj, SAD, Meksiko, Brazil, Belgija i Katar, tako da zaista ne kontam šta tačno osporavaš, kako nije karijerni diplomata, u odnosu na kiflonija i njegove refernce?
Doktorirala je međunarodne odnose, i kao nema potrebne kvalifikacije? Pričaš o Pacific Westernu Havaji koji je kažnjen, a ne Pacifik Western California, na kojem je doktorirala, a koji se danas zove California Miramar University? Molim te pojasni, šta tačno tvrdiš?
Locked