dr_Evil wrote: ↑27/12/2022 08:04
Ricken wrote: ↑23/12/2022 17:08
Bisera jeste SDA uhljeb, ali je karijerni diplomata sa mnoštvom konekcija, dobrim utjecajem i razumjevanjem međunarodnih odnosa. Ono što su Komšić i Džaferović uradili prilikom posjete Lavrova je diplomatski amaterizam koji je ona koliko toliko popravila. Nije džaba bila na stalnom udaru SNSDa. U svakom slučaju, Dino ne može niti u snovima biti bolji od nje.
Ona je karijerni diplomata od trenutka kada je zajahala na vlast sa drustvom podobnih, a ne sposobnih. Pri tome bez ikakvog formalnog diplomatskog obrazovanja, edukacije ili nekoga ko ce je uputiti, vjerujem da smo dosta obraza po svijetu izgubili zbog nje ti ranih devedesith. Onda je stekla u najmnanju ruku sumnjivu diplomu, pa nas jos malo dotukla:
Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, stekla je 1995. godine doktorat na američkom univerzitetu Pacific Western, koji je nakon istraga američke savezne vlade i tužbi lokalnih američkih vlasti zatvoren jer je utvrđeno da se radi o neakreditovanoj "fabrici diploma", koji je "fantomska zvanja" izdavao američkim vladinim službenicima javljaju Nezavisne.
Jedine njezine veze mogu biti po istoku, a kao nagradu toga smo dobili hurme. Jedino dobro po kojem cemo je pamtiti je kad se na tecnom engleskom posvadjala sa rusima, ne znam jel ista dobra od toga bi, ali mi se sviDZa.
Citav njezin mandat je protracen sto se tice odnosa sa zapadom. Ali zato je komplet famiiliju uhljebila, po ko zna koji put.
Imala je SDA mnogo boljih kadrova za to mjesto, ima i danas, ali ti kadrovi ne nose teret kriminala devedesetih pa prema tome nisu zasluzili takvo sto.
Mi poredimo Biseru sa kiflom veličanstvenim. I pazi sad, Bisera Turković je ambasador BiH na raznim destinacijama od početka rata (prvi imenovani ambasador), između ostalog u Hrvatskoj, SAD, Meksiko, Brazil, Belgija i Katar, tako da zaista ne kontam šta tačno osporavaš, kako nije karijerni diplomata, u odnosu na kiflonija i njegove refernce?
Doktorirala je međunarodne odnose, i kao nema potrebne kvalifikacije? Pričaš o Pacific Westernu Havaji koji je kažnjen, a ne Pacifik Western California, na kojem je doktorirala, a koji se danas zove California Miramar University? Molim te pojasni, šta tačno tvrdiš?