Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Stroj-2

#70176 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Stroj-2 »

Ma daj ba ovo je totalno ne ozbiljno, da se dovodi dijete od 18, 19 godina kao eventualno pojačanje. Pa ovakvih mi imamo u akademiji. Jel odigro barem jednu tekmu za seniore ovaj mali ? :?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#70177 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

nije :lol:
Cossack

#70178 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

Stroj-2 wrote:Ma daj ba ovo je totalno ne ozbiljno, da se dovodi dijete od 18, 19 godina kao eventualno pojačanje. Pa ovakvih mi imamo u akademiji. Jel odigro barem jednu tekmu za seniore ovaj mali ? :?
ide on na posudbu al' hladno... 8-)
SSemir

#70179 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by SSemir »

Velkoski wrote:
todd_smith wrote: Kroz ovu novinarku sa Hayata pola BH Premijer Lige proslo, Rustemovic i onaj iz Olimpica su trenutni putnici :lol: :lol:
nisu samo fudbaleri... :mrgreen:
da nisu i vlasnici sportskih portala? :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#70180 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

e za vlasnike ne znam :lol:
maxell_sarajevo

#70181 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by maxell_sarajevo »

i neki forumaši :D
gold'n'brown

#70182 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Simeunovic Bekic veza iz Zrinjskog :D
north

#70183 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Odbio potpisati ugovor sa Partizanom, i došao kod nas, i to ne na potpis, nego na probu, a tamo odbio ponuđen ugovor :D ...Pa haj budi pametan :-) ....Gdje prestaje logika, tu počinje FCS :oops:
nebitan lik

#70184 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

Stroj-2 wrote:Ma daj ba ovo je totalno ne ozbiljno, da se dovodi dijete od 18, 19 godina kao eventualno pojačanje. Pa ovakvih mi imamo u akademiji. Jel odigro barem jednu tekmu za seniore ovaj mali ? :?
Ko kaze da je dovoden da bude pojacanje odma i da ce igrat? Jel mozda doveden jer je mlad i talentovan?
emigrazione

#70185 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Ko zna o čemu se radi, može biti milion razloga...inače sami navijači Partizana smatraju ovog klinca jednim od boljih u svoj generaciji u Srbiji uopste, imaš par foruma gdje se spominje...al da je čudno jeste
MHAB

#70186 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by MHAB »

Druže, vizija je itekako 'pokazana' postavljanjem Uščuplića na mjesto trenera kadeta... Mislim, znaš sve i bolje od mene i da ovo ne vodi ka napretku, ilitiga famoznom iskoraku.[/quote]

Ne poznajem dovoljno trenere u akademiji niti sam detaljno upoznat sa njihovim radom, ali je po meni najveći izazov pred kojim se klub nalazi pitanje šta će akademija izbaciti u naredne tri godine. Ako to ne bude išlo pravim putem onda je cijeli projekt pod znakom pitanja. Ne zbog toga što će se eventualno amidža povuči nego što ćemo izgubiti onaj zamah i elan koji smo imali kao klub i nećemo se odmaći od drugih u BiH, a kamo li da ćemo se početi izjednačavati sa boljim od nas u regiji i šire. Za mene Kadušić ili Radovac nisu profili koji će potvrditi ispravan rad akademije. Igrač koji dolazi kao talent iz akademije mora biti bolji od Dulje (ovo je minimalno da ne idem još više) da se može smatrati dobrim proizvodom akademije. Takvih po sezoni mora biti jedan ili dvojica da priča može držati vodu. Prošli ili pretprošli vikend sam gledao na TV belgijski derbi Gent protiv Anderlehta. Kad vidiš kod njih šta rade igrači koji su godište Radovca ili Kadušića onda ti bude jasno kako rade pravi omladinski pogoni koji izbacuju prave igrače,,..
nKrkan

#70187 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Radovac je vječni talenat on ne može u istu rečenicu sa Kadušićem , Veladžićem i sl 8-)

Ne znam kolika mu je plata al mislim da bi za te pare mogli imati duplo boljeg igrača od njega .
jeza u ledja

#70188 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

On je nekako bas nakon te "plate" i grohno.
nKrkan

#70189 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Vidiš da će u paru igrati Emerson i Rustem to ti je dokaz da Ješić čuva našeg talenta za najjače utakmice 8-)
strong69

#70190 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Nećemo gomilati igrače po svaku cenu i dovoditi ih kako bi oni sedeli na tribinama, poručio je Miodrag Ješić, šef stručnog štaba Sarajeva.

Za razliku od pojedinih konkurenata, aktuelni bh. šampioni ove zime previše ne žure s popunjavanjem liste pojačanja. Iako su neki od standardnih prvotimaca napustili klub, srbijanski stručnjak smatra da kvalitet i dalje nije upitan.

"Napravili smo unutrašnju selekciju i mislim da ulazimo jači u prolećni deo prvenstva. Dovođenje fudbalera samo da bi popunili broj ne vodi ničemu. Nikada nisam bio pobornik toga da se od kvantiteta pravi kvalitet", poručio je Ješić, koji se, nakon početnog zagrijavanja u Sarajevu, s ekipom trenutno nalazi u toplijim krajevima, u Čitluku.

Poslije hercegovačkog, ekipu će zagrijati i tursko sunce. Boravak u Antaliji planiran je u februaru. U trenažni proces uključuje se i sve više mladih fudbalera, ali to ne znači da je za tim sa "Koševa" ovaj prelazni rok završen.

"Uvek može da se nešto napravi, ne možemo reći da je gotov prelazni rok. Možemo očekivati i da neko dođe i da neko ode", kaže Ješić i dodaje:

"Obavili smo razgovore s određenim fudbalerima i postoji mogućnost da bude postignut dogovor. Međutim, nismo Real Madrid da možemo dovesti svakog na koga uperimo prst. Realnost je drugačija i moramo joj se prilagoditi".

Tvrdi da nema deficitarnih, posebnih pozicija na koje tipuje kada je riječ o dovođenju pojačanja. Glavni kriterij je kvalitet, a ne tip igrača.

"Samo ekstremno kvalitetan fudbaler, koji može da podigne nivo naše igre, je uvek dobro došao. Naravno, na silu i pod svaku cenu nećemo dovoditi nikoga", tvrdi šef stručnog štaba bh. šampiona.

Jedan od fudbalera koji se nedavno pridružio "bordo taboru" je Deni Simeunović. Zbog problema u bivšem klubu, Zrinjskom, polusezonu je praktično odgledao sa klupe, ali formu je, kaže, ipak zadržao.

"Trenirao sam, ali šest mjeseci nisam igrao. Pokušaću se vratiti u ovom pripremnom periodu, kako bi sve došlo na svoje. Uklopiću se, znam kako ekipa igra. Biću bolji nego u Zrinjskom", rekao je Simeunović.

Stručni štab brinu samo lakše povrede i prehlade nekih igrača, koje su uglavnom posljedica desetodnevnog boravka i rada u hladnom Sarajevu. Ipak nije ništa ozbiljno s obzirom na to da su svi u trenažnom procesu. Zdravstvene poteškoće prošlost su i za defanzivca Adnana Kovačevića:

"Imao sam problema zbog tetive. Sada sam se priključio ekipi i jedva sam čekao pripreme. Svi se maksimalno trudimo da odradimo sve zamisli trenera. Cilj je jasan, zove se titula. Idemo od utakmice do utakmicu, pa ćemo na kraju vidjeti. Borit ćemo se i, vjerujem, uspjeti. Novi igrači su sjajno prihvaćeni, atmosfera je odlična", kazao je Kovačević.
"Orlić" na probi

Mladi reprezentativac Srbije Damjan Krajišnik priključio se pripremama Sarajeva u Čitluku. "Orlić" važi za jednog od najtalentovanijih mladih veznjaka u regionu, a u narednim danima u to će pokušati uvjeriti i Miodraga Ješić. U klub sa "Koševa" došao je iz beogradskog Partizana.
Nezavisne novine
Grean

#70191 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Ima li ikakvih informacija, makar poluprovjerenih koliko je sadasnji godisnji budzet kluba?

Last edited by -LIBERO- on 31/01/2016 17:37, edited 1 time in total.
Reason: Editovan dio posta.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#70192 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Izbrisano par postova u kojima se raspravljalo o susjedima. Imaju oni svoju temu, a ima i ona 'zajednicka'.
El_comadante

#70193 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by El_comadante »

dobra stvar uprave je što su vratili dugove i napravili kamp u Butmiru. jedino im je malo diskutabilna politika dovođenja igrača a mi kao navijaći jedino to i vidimo odnosno rezultate. e sad dok neodrijšiš kesu i nekupiš nekog igrača ostaje da dovodimo djabne igrače a to je uvijek mačak u vreći, 1 od 5 da valja.
nKrkan

#70194 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Pojačanja ? :skoljka:
Logovan

#70195 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

leškarenje wrote:Ko nam nije došao danas 8)
Ovo za Ledeta je dobra stvar što nije došao mada sam ja lično bio za.Zavlacio je opet čini mi se, ko i jos jednom prije.
Prije će biti da je Gracić tražio previše para.
vicious

#70196 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by vicious »

leškarenje wrote:Ja sam negdje pročitao ledetovu izjavu kako traži nešto vani, ali da nema ništa protiv i da dodje u Sarajevo... zato mi se to učinilo kao kupovina vremena. Neka nisu platili.
A to je isto kao prošli put kad je išao tražiti angažman u neki xyz-stan, i onda kad mu je to propalo htio se vratiti kod nas al naši mu rekli e qurko sad, i tad je čini mi se i otišao u olimpic.
R2D2_SA

#70197 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by R2D2_SA »

Bio sam i ja da dođe, ali svjestan da treba biti neka backup opcija i uz uslov da to bude za siću. Dok nemaš šta s njim izgubiti sasvim prihvatljivo, a ako ne dolazi opet nikom ništa.

Neko mi reče da je Kusta na putu...
mirza_15

#70198 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

Jel ovo mali iz Partizana ostaje kod nas?
nKrkan

#70199 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Ostat će kod nas ovaj Krajišnik
Logovan

#70200 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Krajišnik ostaje kod nas. Valjda ćemo ubosti sa momkom.
Locked