no_sekirli wrote: ↑03/04/2026 14:07
Na foe nemam nikoga, ja sam tolerantan, ali mi ide na zivce tvoja nadmenost, haman si najpametniji na cijelom dunjaluku i samo tvoje misljenje je tacno, a naravno nitko ne konta nista osim tebe. Pa imas li barem nekad malo mjere?
Znaci, ako stojim iza svog misljenja i procjene (a slozim se i s gomilom tudjih ako smatram da su u pravu), ispada da smatram da je samo moje misljenje tacno? OK.
U cemu je onda razlika izmedju tebe i mene, ili bilo koga, kada ti branis svoj stav i misljenje? Ne moze ti se reci isto ovako kako si ti upravo meni?
Slazemo se da smo protektorat, zar sam negdje ja to porekao? Samo i oni emirati, sultanati i kraljevstva su defacto americki protektorat, samo eto nemaju VP nego onoga sta voli ljude otapat u kiselini, ili neke sa zlatnim bazenima i wc soljama.
Pa, rece da se kod nas mogu sloziti sve 3 strane, opet ne bismo mogli otjerali Amere, ali to je neuporedivo sa zemljama BI upravo jer je kod nas druga situacija, i ko god kod nas da se slozi, ne igra ulogu jer mi u Ustavu imamo VP, tj. protektorat. Oni nemaju. Na to sam mislio, a evo sad si se i ti izjasnio korektno. I slazemo se.
Amerika preko Irana unistava arapsku proizvodnju nafte, sto cemo svi zazaliti, odnosno vec jesmo. I ne samo nafte, nego i dosta toga stvari, dok Putko samo ceka skidanje sankcija i veliki povratak u legalni biznis. To je najzalosnije.
Eh...ovo vec nije ovako jednostavno. Amerima ni izbliza nije bio cilj unistavanje arapske naftne proizvodnje, jer to je njihova krava muzara. Ovo sto im se desilo i desava s tim, nije bio plan ni u snovima.
Ameri su potpuno pogresno procijenili Iran, tacnije - debelo su ga potcijenili.
Da li radi iskljucivo svoje gluposti, tj. ego tripova Zutalja & Co., ili su naprosto nasjeli na Klempine podvale, ili oboje - nebitno je.
Ali, slazem se da cemo svi najebati zbog ovoga, sto vec osjetimo, a osjeticemo jos vise.
I sad ako kazem da sam ovo rekao jos u startu, ti ces me napasti da ja hocu da sam stalno u pravu i da je moja zadnja... Vjeruj da me to u zivotu savrseno ne zanima. Nemam tih ego tripova. Ali, cesto imam problem jer u startu necega vidim gdje to ide i predvidim desavanja, pa onda kad ljudi kasnije nadodju na iste zakljucke, i ja kazem - pa rekoh vam to davno, idu slicne nebuloze.