Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
strider_sm
#70151 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam cudan problem sa IP adresama.
Ubee ruter mi reportinga jednu adresu pod IPv4 WAN, a na IP Monkey i drugim sajtovima vidim sasvim drugu.
To uzrokuje da mi ne radi dyn DNS ispravno, jer softver koji prijavljuje IP adresu online servisu koristi tu koju vidim na IP Monkey, ali preko iste ne mogu pristupiti svom ruteru. Samo ako ukucam direktno onu adresu koju vidim pod IPv4 WAN u postavkama modema, tada se mogu spojiti izvana.
Zna li mozda neko sta bi mogao biti problem? Da li je nesto @Telemach mijenjao?
Ranije je sve funkcionisalo normalno. Probavao sam obicni restart rutera, nije koristilo.
Ubee ruter mi reportinga jednu adresu pod IPv4 WAN, a na IP Monkey i drugim sajtovima vidim sasvim drugu.
To uzrokuje da mi ne radi dyn DNS ispravno, jer softver koji prijavljuje IP adresu online servisu koristi tu koju vidim na IP Monkey, ali preko iste ne mogu pristupiti svom ruteru. Samo ako ukucam direktno onu adresu koju vidim pod IPv4 WAN u postavkama modema, tada se mogu spojiti izvana.
Ranije je sve funkcionisalo normalno. Probavao sam obicni restart rutera, nije koristilo.
- crnivrag
#70152 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach je određene korisnike počeo prebacivati na CGNAT način dodjele IP adresa, što znači da ti dobiješ privatnu IP adresu koja koristi javnu IP adresu za spajanje na internet, s tim da tu javnu IP adresu dijeliš sa još nekoliko korisnika koji su prebačeni na CGNAT.strider_sm wrote:Imam cudan problem sa IP adresama.
Možeš ih zamoliti da ti vrate javnu IP adresu, ili zakupiti javnu statičku IP adresu za 10 KM mjesečno.
Inače zbog privatne IP adrese koju dobijaš ne možeš uraditi konfiguraciju pristupa svojoj IP adresi sa udaljene lokacije.
Inače su operateri počeli da prelaze na ovaj način dodjele IP adresa, jer je došlo do nedostatka IPv4 IP adresa u svijetu, pa na ovaj način više korisnika koristi jednu javnu IP adresu, s tim da se ovim načinom gubi mogućnost pristupa uređajima spojenih na modem sa udaljenih lokacija.
Last edited by crnivrag on 23/08/2018 13:35, edited 2 times in total.
- Telemach
#70153 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Korisnici koji promotivno imaju HD paket kanala, nasatvit će uredno pratiti sve kanale iz navedenog paketa, u periodu u kojem trebaju imati HD paket. Dakle, nećete biti oštećeni.Radar71 » 27 minutes ago
Kad već imam vašu pažnju:
1. TOP PLAY ne radi već 2 mjeseca
2. Šta će biti s HD paketom kao benefitom, imam ga na dva ugovora.
Javit ćemo vam se sa povratnim informacijama za TOP PLAY.
- Telemach
#70154 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Javite nam se u inbox sa vašim podacima, proslijedit ćemo kolegama da se provjeri.strider_sm » 18 minutes ago
- Radar71
#70155 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
znači to što sam zbog Hd paketa potpisao 2 godine nema veze?Telemach wrote:Korisnici koji promotivno imaju HD paket kanala, nasatvit će uredno pratiti sve kanale iz navedenog paketa, u periodu u kojem trebaju imati HD paket. Dakle, nećete biti oštećeni.Radar71 » 27 minutes ago
Kad već imam vašu pažnju:
1. TOP PLAY ne radi već 2 mjeseca
2. Šta će biti s HD paketom kao benefitom, imam ga na dva ugovora.
Javit ćemo vam se sa povratnim informacijama za TOP PLAY.
- Telemach
#70156 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Radar71
Ponuda kanala va se neće promijeniti. Možete dobiti samo veći broj istih
-
Mustang1
#70157 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa obnovi ugovor i imat ces druge pogodnosti 
-
kazo
#70158 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach, pustite nam makar TV, da ubijemo dosadu 
- diablobih
#70159 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako ti nije jos doslo, zovi, trebalo bi da je svima u redu sada.kazo wrote:Telemach, pustite nam makar TV, da ubijemo dosadu
- Radar71
#70160 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad vam je smjena? Da pišemo s nekim ko razumijeTelemach wrote:@Radar71
- Telemach
#70161 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Radar71
Koje informacije smo ostali dužni?
- diablobih
#70162 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li ste upravo rekli da necemo izgubiti AMC kanale kao i ostale clanice UG?Telemach wrote:@Radar71
-
kazo
#70163 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo proradilo prije 15-tak minuta nakon restartovanja svega.diablobih wrote:Ako ti nije jos doslo, zovi, trebalo bi da je svima u redu sada.kazo wrote:Telemach, pustite nam makar TV, da ubijemo dosadu
-
strider_sm
#70164 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:Telemach je određene korisnike počeo prebacivati na CGNAT način dodjele IP adresa, što znači da ti dobiješ privatnu IP adresu koja koristi javnu IP adresu za spajanje na internet, s tim da tu javnu IP adresu dijeliš sa još nekoliko korisnika koji su prebačeni na CGNAT.strider_sm wrote:Imam cudan problem sa IP adresama.
Možeš ih zamoliti da ti vrate javnu IP adresu, ili zakupiti javnu statičku IP adresu za 10 KM mjesečno.
Inače zbog privatne IP adrese koju dobijaš ne možeš uraditi konfiguraciju pristupa svojoj IP adresi sa udaljene lokacije.
Inače su operateri počeli da prelaze na ovaj način dodjele IP adresa, jer je došlo do nedostatka IPv4 IP adresa u svijetu, pa na ovaj način više korisnika koristi jednu javnu IP adresu, s tim da se ovim načinom gubi mogućnost pristupa uređajima spojenih na modem sa udaljenih lokacija.
Hvala puno, nisam znao za taj CGNAT. Sad cu vidjeti moze li se sta napraviti s Telemachom.
-
strider_sm
#70165 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Proslijedjen broj ugovora u inbox, zamolio bih vas da mi vratite javnu dinamicku IP kako je @crnivrag sugerirao kao jednu od opcija.Telemach wrote:Javite nam se u inbox sa vašim podacima, proslijedit ćemo kolegama da se provjeri.strider_sm » 18 minutes ago
- typeOnegative
#70166 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
O nedostatku IPv4 adresa i postepenom prelasku na IPv6 se govorilo 2008. deset godina kasnije opet imamo istu pričucrnivrag wrote:Telemach je određene korisnike počeo prebacivati na CGNAT način dodjele IP adresa, što znači da ti dobiješ privatnu IP adresu koja koristi javnu IP adresu za spajanje na internet, s tim da tu javnu IP adresu dijeliš sa još nekoliko korisnika koji su prebačeni na CGNAT.strider_sm wrote:Imam cudan problem sa IP adresama.
- zateznistub
#70167 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Radar71 wrote:Kad vam je smjena? Da pišemo s nekim ko razumijeTelemach wrote:@Radar71
Ponuda kanala va se neće promijeniti. Možete dobiti samo veći broj istih![]()
- crnivrag
#70168 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tačno ću zamoliti moderatore da pinnuju ovaj post, nakon što u noći s ponedjeljka na utorak odu kanali AMC grupacije iz digitalne programske shemezateznistub wrote:Radar71 wrote:Kad vam je smjena? Da pišemo s nekim ko razumijeTelemach wrote:@Radar71
Ponuda kanala va se neće promijeniti. Možete dobiti samo veći broj istih![]()
- fusion_ba
#70169 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad bi se bar u hrpi Pink trasha smilovali pa ubacili Pink Family koji jedini nesto vrijedi iz tog paketa. A oni ubacuju Reality i sapunice.
- chakany
#70170 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pimkić Family i Pimkić World Cinema, dva kanala koja definitivno zaslužuju da se nađu u Pimkić paketu. Iako mislim da će se kad tad svi Pimkić kanali naći u Pimkić paketu u ponudi Telemacha. Živi bili pa vidjeli.fusion_ba wrote:Kad bi se bar u hrpi Pink trasha smilovali pa ubacili Pink Family koji jedini nesto vrijedi iz tog paketa. A oni ubacuju Reality i sapunice.
- fusion_ba
#70171 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sigurno hoce i nemam nista protiv ali sam protiv ako bi to znacilo ukidanje drugih kanala i ubacivanje Pinkovih losih ekvivalenata kao zamjenu. A kako su krenuli sa AMC kanalima izgleda da ce biti tako.chakany wrote:Pimkić Family i Pimkić World Cinema, dva kanala koja definitivno zaslužuju da se nađu u Pimkić paketu. Iako mislim da će se kad tad svi Pimkić kanali naći u Pimkić paketu u ponudi Telemacha. Živi bili pa vidjeli.fusion_ba wrote:Kad bi se bar u hrpi Pink trasha smilovali pa ubacili Pink Family koji jedini nesto vrijedi iz tog paketa. A oni ubacuju Reality i sapunice.
- chakany
#70172 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Posljednjih par mjeseci nešto se tu čudno dešava. SCI FI HD su sve članice United Grupe uvele osim Telemach BiH. Onda, sve članice su obavijestile da ukidaju AMC kanale osim Telemach BiH i Total TV BiH.fusion_ba wrote:Sigurno hoce i nemam nista protiv ali sam protiv ako bi to znacilo ukidanje drugih kanala i ubacivanje Pinkovih losih ekvivalenata kao zamjenu. A kako su krenuli sa AMC kanalima izgleda da ce biti tako.chakany wrote:Pimkić Family i Pimkić World Cinema, dva kanala koja definitivno zaslužuju da se nađu u Pimkić paketu. Iako mislim da će se kad tad svi Pimkić kanali naći u Pimkić paketu u ponudi Telemacha. Živi bili pa vidjeli.fusion_ba wrote:Kad bi se bar u hrpi Pink trasha smilovali pa ubacili Pink Family koji jedini nesto vrijedi iz tog paketa. A oni ubacuju Reality i sapunice.
Zanimljivo je kako na EON-u imamo SCI FI HD, a preko D3, SCI FI SD. Sve mi je to nekako čudno.Također su sve članice imale AMC HD kanal, dok mi jedini imamo AMC SD kanal.
- crnivrag
#70173 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I onda kad se desi neko major shit, onda se kaže da se to radi na nivou grupe, a kad treba da se uvedu novosti "na nivou grupe", onda mi tu uvijek budemo izostavaljenichakany wrote:
Posljednjih par mjeseci nešto se tu čudno dešava. SCI FI HD su sve članice United Grupe uvele osim Telemach BiH. Onda, sve članice su obavijestile da ukidaju AMC kanale osim Telemach BiH i Total TV BiH.
Zanimljivo je kako na EON-u imamo SCI FI HD, a preko D3, SCI FI SD. Sve mi je to nekako čudno.Također su sve članice imale AMC HD kanal, dok mi jedini imamo AMC SD kanal.
- fusion_ba
#70174 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nakon novog azuriranja EON-a za Android napokon su izbacili onaj uzasni zvuk pri pokretanju aplikacije.
- crnivrag
#70175 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zato što su se ljudi žalili na ono, jer je zvuk bio krajnje stravičan, pogotovo kada su ljudi pokretali aplikaciju po noći, pa bi taj zvuk prestravio sve ljude u njihovom okruženjufusion_ba wrote:Nakon novog azuriranja EON-a za Android napokon su izbacili onaj uzasni zvuk pri pokretanju aplikacije.