FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

BHF_Manijak

#70101 Re: FK Željezničar

Post by BHF_Manijak »

Za razliku od s1 foruma ovdje vam ne prolazi ta prica, mozete ovdje qrcu svirat... Lobotomci da, ja kako drugacije?

Nego de nam ti objasni koliko se raskidima ugovora zaradilo, kako nam sve ostalo ide, al' eto jebe nas malo sportski segment, k'o da smo cvjecara, a ne fudbalski klub... :lol: :oops:

Samo od ucesca bi zaradio 1,3 miliona eura + veci koeficijent u Evropi, eto koliko bi zaradio. Sam na to dodaj pare od TV prava, prodatih karata, sponzora i slicno...
BHF_Manijak

#70102 Re: FK Željezničar

Post by BHF_Manijak »

Radio Sarajevo wrote:Tribina će zauvijek ostati, teren takođe, izgradiće se i jug, pa i zapad ako Bog da, i onda ćemo jednog dana biti pravi klub. Svi mi želimo titule, ali i drugi klubovi to žele.
A sta, kad se kao izgrade tribine to je onda pokazatelj je li neki klub pravi klub ili?! Mozes znaci imati stadion i tribine i nikad nista ne osvojit i onda si vrh vrhova... Kakva vam je to prica ba...
Radio Sarajevo

#70103 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Slobodno baci sve na papir i ne lupaj kako ti prahne i daj nam ovdje crno na bijelo koliko je Zeljeznicar zaradio tim rezultatima koje je imao i koliko bi zaradio da je osvojio 2 titule, jer pricas o parama. Hvala
Pa zna se tačno koliko UEFA premira klubove za učešće u Ligi šampiona. Ove godine Zrinjski ima četiri zagarantovane utakmice.

Zna se tačno koliko se može zaraditi od ulaznica, sponzora, TV prava itd. Imaš i ti kalkulator, sjedi pa računaj :)
Radio Sarajevo

#70104 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

BHF_Manijak wrote:
Radio Sarajevo wrote:Tribina će zauvijek ostati, teren takođe, izgradiće se i jug, pa i zapad ako Bog da, i onda ćemo jednog dana biti pravi klub. Svi mi želimo titule, ali i drugi klubovi to žele.
A sta, kad se kao izgrade tribine to je onda pokazatelj je li neki klub pravi klub ili?! Mozes znaci imati stadion i tribine i nikad nista ne osvojit i onda si vrh vrhova... Kakva vam je to prica ba...
Ma ja, eto poseri se na tribinu, iako smo prije toga plakali jer smo imali samo jednu normalnu stranu, a to je sjever, s kojeg možeš normalno vidjeti samo jedno poluvrijeme.
Mea_parvitas

#70105 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Pa nznm evo sve se suzdrzavam da pocnem koristiti izraze slicne vasima, sumnjam da ne bi pao ban odmah ali eto prolazi vam... Kralju ja i ne pisem na onom forumu, a ovdje sam od 2009, samo se potrefilo da su mi zadnji nick banovali 2015 ;) Ali imam oci i logiku i navijam za Zelju a nisam niciji poltron i nemam nikakve interese jer me boli k ko je u klubu, ali vidim da su ovi svemirski brod za one koji su nas karali godinama na svim poljima a sto je najgore varali su klub i zavaljivali ga na svakom koraku, tada to nije smetalo jer su mnogi bili dio tala ;)

Malo ti se i zamantalo od tolikih eura, znaci rekao je da smo izgubili 5 miliona. Prosle sezone da smo bili 1 zaradili bi 540.000 eura a zaradili smo 430.000, ove sezone slicna situacija, igrace smo prodavali, karte i pune stadione smo imali, tv prava haman i nemas (Plzen npr), znaci razlika je nekih 1 milion KM, ali eto doci ce to na kraju i do 105 miliona kako ste krenuli ;)

Radio sarajevo, upravo jer se zna zato i pisem da pisete nebuloze i nevidjene gluposti jer mi smo igrali evropu i prosle i ove sezone ;)
BHF_Manijak

#70106 Re: FK Željezničar

Post by BHF_Manijak »

Radio Sarajevo wrote:
Ma ja, eto poseri se na tribinu, iako smo prije toga plakali jer smo imali samo jednu normalnu stranu, a to je sjever, s kojeg možeš normalno vidjeti samo jedno poluvrijeme.
Niko se nece posrati na tribinu ili reci da je sranje sto se izgradila, ali stadion, tribine, fan shop i sve ostalo su samo pratece stvari kluba, zna se sta je primarno i sta odredjuje je li jedan klub uspjesan ili je luzerluk.
Sve je to divno i krasno, tribine, administracija qrac palac, ali trofeji i sportski segment su ono sto se mjeri. Barem u jednom fudbalskom klubu, za neka ostala udruzenja ne znam...

Niko ih ne tjera, ali neka se skontaju za neke stvari. Ne mozes iz godine u godinu padati na istim greskama i stvarima i nanovo sve ponavljati ocekujuci drugaciji rezultat. A identicne se greske rade, od izbora trenera, igraca, procedura i ostalih sranja...
cvrčak_na_hedonizmu

#70107 Re: FK Željezničar

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Kao praviš igrače iz omladinskog pogona, od toga kao živiš i onda otpustiš Dogana. Baš me zanima šta će biti sa omladinskim pogonom u budućnosti.
Post iz 2015 :roll:

I tada su se, po običaju, javljale Izlije, Rilkoniji i Parvitasi. OP je sjeban, rezultata nema, ekipa 0, a bogme nema ni navijača.

Šta je slijedeće ?

Lets go Miske :navijacica:

padron, gospodin Misimović
BHF_Manijak

#70108 Re: FK Željezničar

Post by BHF_Manijak »

Mea_parvitas wrote: Radio sarajevo, upravo jer se zna zato i pisem da pisete nebuloze i nevidjene gluposti jer mi smo igrali evropu i prosle i ove sezone ;)
Ma da, isto je to. Zrinjski samo za ucesce dobio koeficijent 1, a ti sto si prosao jedno kolo dobio si 0,5. One sezone kad si oteg'o muda da prodjes Ferenca, prije toga prosao jedno pretkolo, dobio si isti koeficijent kao Zrinjski sto je odmah ispao nakon jedne utakmice.
Isto je to, kako da ne. :oops:

O finansijskoj razlici ove godine da ne govorim...
mavi

#70109 Re: FK Željezničar

Post by mavi »

Mea_parvitas wrote:Pa nznm evo sve se suzdrzavam da pocnem koristiti izraze slicne vasima, sumnjam da ne bi pao ban odmah ali eto prolazi vam... Kralju ja i ne pisem na onom forumu, a ovdje sam od 2009, samo se potrefilo da su mi zadnji nick banovali 2015 ;) Ali imam oci i logiku i navijam za Zelju a nisam niciji poltron i nemam nikakve interese jer me boli k ko je u klubu, ali vidim da su ovi svemirski brod za one koji su nas karali godinama na svim poljima a sto je najgore varali su klub i zavaljivali ga na svakom koraku, tada to nije smetalo jer su mnogi bili dio tala ;)

Malo ti se i zamantalo od tolikih eura, znaci rekao je da smo izgubili 5 miliona. Prosle sezone da smo bili 1 zaradili bi 540.000 eura a zaradili smo 430.000, ove sezone slicna situacija, igrace smo prodavali, karte i pune stadione smo imali, tv prava haman i nemas (Plzen npr), znaci razlika je nekih 1 milion KM, ali eto doci ce to na kraju i do 105 miliona kako ste krenuli ;)

Radio sarajevo, upravo jer se zna zato i pisem da pisete nebuloze i nevidjene gluposti jer mi smo igrali evropu i prosle i ove sezone ;)
Za ove protekle tri sezone smo davali tri puta više para za igrački kadar nego što je koštala Amarova ekipa koja je uzimala titule. Činjenica. A za taj period od tri godine smo uzeli jedan kup. Klasično nanošenje štete klubu. Amatersko bahaćenje prilikom dovođenja igrača po već ustaljenim procedurama.
Mea_parvitas

#70110 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Kako mozes porediti plate danas i juce, ligu danas i juce, konkurenciju danas i juce i plus niko pojma nema o tim platama i najveci plus ni poreze nismo placali na te plate pa sad fino cekamo 2 miliona novog duga, al hajd davali smo manje.
Mea_parvitas

#70111 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

BHF_Manijak wrote:
Mea_parvitas wrote: Radio sarajevo, upravo jer se zna zato i pisem da pisete nebuloze i nevidjene gluposti jer mi smo igrali evropu i prosle i ove sezone ;)
Ma da, isto je to. Zrinjski samo za ucesce dobio koeficijent 1, a ti sto si prosao jedno kolo dobio si 0,5. One sezone kad si oteg'o muda da prodjes Ferenca, prije toga prosao jedno pretkolo, dobio si isti koeficijent kao Zrinjski sto je odmah ispao nakon jedne utakmice.
Isto je to, kako da ne. :oops:

O finansijskoj razlici ove godine da ne govorim...
Nigdje veze, pricamo o smijesnim koeficijentima, a prica je bila o parama. Da smo bili 1 prosle sezone opet ne bi u ovoj bili nosioci u ligi prvaka da smo i sada bili 1, tako da isti k. Jer nas je ebao Mulalicev ne izlazak u evropu a koji je posljedica bankrota sa kojim smo usli u tu sezonu od bajnih prijasnjih uprava Zuje i kompanije, sa ekstra nova 2 miliona poreskoj, pola miliona KM Osimu, jer oni kao uprava nisu bili sposobni da marku jednu namaknu of bilo koga jrr im niko nije vjerovao i jer se poslovalo netransparentno, blokiranih racuna a na kraju su se i svi razbjezali, ako treba podsjecati
cvrčak_na_hedonizmu

#70112 Re: FK Željezničar

Mea_parvitas wrote:Kako mozes porediti plate danas i juce, ligu danas i juce, konkurenciju danas i juce i plus niko pojma nema o tim platama i najveci plus ni poreze nismo placali na te plate pa sad fino cekamo 2 miliona novog duga, al hajd davali smo manje.
Ko da smo Njujork, a ne Sarajevo. Stanić imao 3.000, tražio pet, ponuđeno mu 3.500, Projić 6.000; Vranješ 11.000 ili 12.000

Al zato plaćamo doprinose :navijacica: i imamo spin botove po forumima.

Jel te stid, imalo ? Obraza nemaš, to je jasno.

ps. kriv je Mulalić :pisnuo:
Zastozato

#70113 Re: FK Željezničar

Post by Zastozato »

Hajde drago mi je da je ovaj podforum konacno zivnuo. Neka se pise, pa sta bilo.
Sto se tice utakmice danas, nikad opustenije ne idem na derbi. Rezultat nije toliko bitan, inace sam u grcu od prve do posljednje minute. Nadam se da ce danas na tribinama pljuvaca i psovaca biti manje, ramazan je.
Zelju pratim radi Zelje, pa makar se za opstanak borio. Gdje cu danas derbi propustiti. Zeba odlazi, travnjak odlazi, a dosadno vala kod kuce. Eto!
Sto se tice neosvajanja titule, svi cemo se manje-vise sloziti da je glavni krivac Adzem. Medjutim, niko ni da pomisli da se njemu mozda vise ne ostaje na ovoj poziciji pa i zbog toga ova tvrdoglavost, pogotovo u nerotiranju igraca, sto je njegova najveca greska. Uprava se nema za sta kriviti. Svi smo trazili da se ne mijesa u rad treneru i strucnom stabu.
Mea_parvitas

#70114 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Cuj jel me stid. Boli me ba kurcina, samo pricamo, a ja sam sretan jer imamo ovako sredjen klub i jer ga niko ne pokrada, a rezultati moraju doci. Steta samo sto imamo dusmana u vlastitim redovima
mavi

#70115 Re: FK Željezničar

Post by mavi »

Mea_parvitas wrote:Kako mozes porediti plate danas i juce, ligu danas i juce, konkurenciju danas i juce i plus niko pojma nema o tim platama i najveci plus ni poreze nismo placali na te plate pa sad fino cekamo 2 miliona novog duga, al hajd davali smo manje.
A što ne bih poredio plate od prije par godina i sada? To su se nešto drastično promjenili iznosi koji sada fudbaleri dobijaju? Druga je stvar što mi masno pretplaćujemo kloceve koje dovede Miske (Vranješ, Mahmut, Mehremić, Pozder, Projić,, Husić....), mogao bih ovako do sutra. I, da, naravno da se zna kolike su plate igračima. Mala je ovo sredina da se tako nešto može sakriti.
Mea_parvitas

#70116 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Joj Miske dovodi igrace :-) :lol: :run:
A siguran sam da su se itekako promijenile, ako placas doprinose na iste, a i ovo nasw trziste je zivnulo zadnjih godina jer imas vise finansijski jacih klubova u okruzenju a koji do prije par godina nisu bili takvi
Last edited by Mea_parvitas on 19/05/2018 14:33, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#70117 Re: FK Željezničar

Post by BHF_Manijak »

Bas su smijesni ti koeficijenti, hoces li biti nosilac ili ne. :lol: :zzzz:

Naravno, vama je smijesno, jer ste dosad pokazali da vas boli cuna za sportskim segmentom, tako da razumijem tvoje negodovanje.

I cuj rezultati moraju doci. Ko kaze da moraju? S ovakvim radom i rezonovanjem doci ce, al' u Limburgu. Kako se treneri neznalice k'o na traci smjenjuju, smijesni igraci, raskidi ugovora, koje prikazed kao dobit i slicno... Jedini smo klub koji raskidima zaradjuje. :mrgreen:
I vidis da dododi, sam ti je sef rek'o na pressici da je doveo Zajmovica. Prije toga receno je da su oni Mulalicu Lendrica doveli i slicno... :oops:
mavi

#70119 Re: FK Željezničar

Post by mavi »

Mea_parvitas wrote:Joj Miske dovodi igrace :-) :lol: :run:
Da, da, po već ustaljenim procedurama. I, meni to, vjeruj, nije nimalo smiješno
Mea_parvitas

#70120 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Malo citaj, novinar si, napisao sam da zbog neizlaska u evropu ne bi nista dobili koeficijentom ove sezone ;) ukljuci mozak jbg
mavi

#70121 Re: FK Željezničar

Post by mavi »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Ko da smo Njujork, a ne Sarajevo. Stanić imao 3.000, tražio pet, ponuđeno mu 3.500, Projić 6.000; Vranješ 11.000 ili 12.000

Al zato plaćamo doprinose :navijacica: i imamo spin botove po forumima.

Jel te stid, imalo ? Obraza nemaš, to je jasno.

ps. kriv je Mulalić :pisnuo:
Eto, čovjek objasnio, mada se to već i znalo
kudrilo

#70122 Re: FK Željezničar

Post by kudrilo »

Ne vjerujem šta neki pišu...
Mea_parvitas

#70123 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

mavi wrote:
Mea_parvitas wrote:Joj Miske dovodi igrace :-) :lol: :run:
Da, da, po već ustaljenim procedurama. I, meni to, vjeruj, nije nimalo smiješno
Za mene su to gluposti. Sportski direktor, trener, sto ce nam onda, kad imamo covjeka za to. Natavno da on mora aminovati pare za te igrace, naravno da moze preko menadzera koji se jave klubu predloziti treneru nekog igraca, niko ga ne tjera da neko igra ili da nekog novog igraca pronadje
cvrčak_na_hedonizmu

#70124 Re: FK Željezničar

Mea_parvitas wrote:Cuj jel me stid. Boli me ba kurcina, samo pricamo, a ja sam sretan jer imamo ovako sredjen klub i jer ga niko ne pokrada, a rezultati moraju doci. Steta samo sto imamo dusmana u vlastitim redovima
"Sređen klub" sa sjebanim OP, bez ekipe, bez titula, 6 trenera u tri sezone, ukupnp prodali dva igrača ( Lendrić i Memija ) i to u druge lige, sjebali koeficient u Europi, Zrinjski nas popišao uzduž i poprijeko.

Dobro si za te dušmane, barem znaš gdje si, al obraz 0. To ne postoji kod tebe.

Fulio si forum, informacije radi. Lobotomija je ljevlje :oops:
kudrilo

#70125 Re: FK Željezničar

Post by kudrilo »

Neke "violine" ovdje očito boli što više ne mogu na pipu kluba.
Post Reply