Ukrajina

Čitalac

#70101 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Zanimljiv stav Turske: saslušati Moskvu - naoružati Ukrajinu.
Turkey and other nations must still talk to Russia to help end the war in Ukraine, Turkey’s presidential spokesman said on Sunday, adding that Kyiv needed more support to defend itself.

Nato member Turkey has good relations with both Russia and Ukraine and has sought to mediate in the month-long conflict, Reuters reported.

“If everybody burns bridges with Russia then who is going to talk to them at the end of the day,” Ibrahim Kalin told the Doha international forum.

“Ukrainians need to be supported by every means possible so they can defend themselves ... but the Russian case must be heard, one way or the other,” so that its grievances could be understood if not justified, Kalin added.
SanskiBiser

#70102 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Ko god misli da je pasti kao zarobljenik ovakoj osobi laka stvar i da moze ocekivati human tretman je naivan, ovakvi i ne zarobljavaju, jednostavno ti ne daju sansu. A ovakvih je sad vec puno, na vecini frontova, izgubio clana porodice, izgubio prijatelja, poznanika, suborca iz jedinice ili je bio prisutan stradanju civila u gradovima i selima jos uz to sve trpe agresiju, napadac je terorista koji ravna gradove do temelja i ne treba puno da se dehumanizuje potpuno i da se tretira na najgori moguci nacin.

JohnnyS

#70103 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Čitalac wrote: 27/03/2022 12:32 Zanimljiv stav Turske: saslušati Moskvu - naoružati Ukrajinu.
Turkey and other nations must still talk to Russia to help end the war in Ukraine, Turkey’s presidential spokesman said on Sunday, adding that Kyiv needed more support to defend itself.

Nato member Turkey has good relations with both Russia and Ukraine and has sought to mediate in the month-long conflict, Reuters reported.

“If everybody burns bridges with Russia then who is going to talk to them at the end of the day,” Ibrahim Kalin told the Doha international forum.

“Ukrainians need to be supported by every means possible so they can defend themselves ... but the Russian case must be heard, one way or the other,” so that its grievances could be understood if not justified, Kalin added.

Po meni ispravna politika Turske, treba ostaviti nekoga da bude medijator. S druge pak strane Mađarsku treba malo dovesti na liniju Zapada, jer su nakon Ukrajine oni moguće na redu, pitanje je smeta li im to uopće
HarTar

#70104 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

Snajperisticu koja je ratno ime uzela po liku Crne pantere iz filma "Knjiga o džungli", ukrajinske snage su zarobile nakon ranjavanja. Ranjenu i bez mogućnosti bijega, navodi se da su je njeni saborci ostavili na bojnom polju.

Image

https://stav.ba/vijest/ukrajinci-zarobi ... -rusa/8439
jazzer

#70105 Re: Ukrajina

Post by jazzer »

HarTar wrote: 27/03/2022 12:37 Snajperisticu koja je ratno ime uzela po liku Crne pantere iz filma "Knjiga o džungli", ukrajinske snage su zarobile nakon ranjavanja. Ranjenu i bez mogućnosti bijega, navodi se da su je njeni saborci ostavili na bojnom polju.

Image

Upucas kuju na licu mjesta, bez svjedoka. I zavrsis s njom jednom zauvijek.
atmel

#70106 Re: Ukrajina

Post by atmel »

namiami wrote: 27/03/2022 12:45
Avonmusk wrote: 27/03/2022 12:29 Sad da ti dovedu mladica i karadzica da im presudis, ti bi uradio sta???
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Pitaš Kikija. Ovu dvojicu on mijenja za Erdogana :D
HarTar

#70107 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

Rusi se "pohvalili" veteranima rata u Ukrajini, sve mladići bez udova.... Bolje da video nisu ni objavili koliko je "pohvalno"....

https://ba.n1info.com/svijet/rusi-se-po ... bez-udova/
Last edited by HarTar on 27/03/2022 13:44, edited 1 time in total.
Novosti

#70108 Re: Ukrajina

Post by Novosti »

Često je odlazila za Beograd, mada niko nije znao zbog čega. Navodno je ostajala kod neke prijateljice. Čim bi napustila manastir, skidala je mantiju i ponašala se potpuno drugačije. Njeni odlasci na Kosovo bili su sve češći, sve je bilo pod velom tajne. Nakon nekog vremena postala je sumnjiva policiji - kaže izvor za Blic. Dilerica droge Ubrzo je otkriveno da "mati Ksenija" zapravo dila narkotike, koje nerijetko i sama konzumira, a zbog tog djela je bila uhićena i čak osuđena na zatvorsku kaznu. Nakon izlaska iz zatvora, Danijela prekida kontakte s obitelji, prijateljima i počinje potpuno novi život, a Srbiju napušta u studenom 2014. godine. Odlazi na teritorij istočne Ukrajine, u mjesto Snežnoe, i pridružuje se komandi "Oplot", u čijem sastavu je djelovala proruski orijentirana paravojna jedinica pod nazivom "Srpski husarski puk". Bila je dio više oružanih akcija na području Donbasa, gdje se isticala vještinama u rukovanju snajperom, piše Blic.
m.vecernji.hr

:lol:

Ovo je samo dio teksta
jefff

#70109 Re: Ukrajina

Post by jefff »

HarTar wrote: 27/03/2022 12:37 Snajperisticu koja je ratno ime uzela po liku Crne pantere iz filma "Knjiga o džungli", ukrajinske snage su zarobile nakon ranjavanja. Ranjenu i bez mogućnosti bijega, navodi se da su je njeni saborci ostavili na bojnom polju.

Image

Ko nije trazio nije ni dobio.
agent_zero

#70110 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

U Ukrajini se brani Bosna i Hercegovina. Ko je protiv Ukrajine i ko je neutralan, taj je protiv Bosne i Hercegovine!

Čovjek je sve objasnio šta se ovdje radi i šta se sprema.
hzsa22

#70111 Re: Ukrajina

Post by hzsa22 »

Ja i ne kontam koji ih q zarobljavaju. Pobij i spakovane u celofan salji u Bjelorusiju i Rujama na granicu.
zilog

#70112 Re: Ukrajina

Post by zilog »

costacurta wrote: 27/03/2022 11:18 Da kaem iskreno,
Ukraina nas je priznala tek u dec 1995. Do tad im je baš bilo stalo do nas ko do lanjskog snijega. Uz Rusiju su bili uglavnom i sa njima udarali veto i opstruirali sve što je imalo za cilj pomoći bošnjacima/muslimanima.
Obicno se ovakvih paralela sjete oni koji Narandzastu revoluviju 2004., Majdan 2014. i ovu rusku agresiju, smatraju zapadnom ujdurmom i krivicom.
Ne tvrdim to za tebe, ali bi makar fusnota, za gore receno, bila prigodna...
Novosti

#70113 Re: Ukrajina

Post by Novosti »

Kikibombona

#70114 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

namiami wrote: 27/03/2022 12:23
Kikibombona wrote: 27/03/2022 12:14 Milu majku im jebem, pacovima na jednoj i drugoj strani, koji tuku i ponizavaju zarobljenike. To nisu ljudi vec ŠTAKORI, najgore moguce picketine i hijene.

Samo GNOJ od covjeka moze udarati bice koje ne pruza otpor.
Uleti ti lopov u kucu, našamara djecu, iživljava se na ženi i u tebe uperi oružje. Ti ga savladaš, on digne ruke i kaze "predajem se" i vi onda popijete kaHvu dok čekate policiju?
Ja sam se potukao, narocito u mladosti, bezbroj puta. Nikada nisam udarao ljude koji prestanu pruzati otpor. Cak mi je jedne prilike uletio covjek u kucu, prepao majku, ali sam popustio cim je prestao pruzati otpor. STA se treba raditi, divljacki lomiti nos, izbijati zubi, uzivati u proljevanju krvi, uzivati u ponizavanju...? Izvini, za to moras imati jaku psihopatsku crtu u karakteru.

Jedne prilike sam se onesvijestio jer sam svjedocio izivljavanju nad covjekom, a ja nisam bio u prilici ista poduzeti. Kompletna utroba se okrenula kada sam vidio kako gaze onesvjestenog covjeka. Ja to ne mogu gledati a kamoli raditi.

Neko moze i ja sam 100% siguran da se radi o PSIHOPATAMA.

...

Inace, na ovaj komentar me naveo video zarobljenog komandanta Azova kojeg ruski sadistički vojnici cuvaju, a civili udaraju, dok on ima lisice na rukama. Ja Hitleru to ne bi uradio. Neka se zlocinac najstrozije kazni, ali dostojanstvo i civilizovanost ne smiju biti pogazeni. Ne radi zlocinaca nego radi sebe.
Kikibombona

#70115 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

costacurta wrote: 27/03/2022 12:24
Kikibombona wrote: 27/03/2022 12:14 Milu majku im jebem, pacovima na jednoj i drugoj strani, koji tuku i ponizavaju zarobljenike. To nisu ljudi vec ŠTAKORI, najgore moguce picketine i hijene.

Samo GNOJ od covjeka moze udarati bice koje ne pruza otpor.
Slažem se.
Greška je ovo Ukrainaca jer je Rusima moral u qurcu, onaj jadan vojnik sad i što bi se predao kad vidi šta ga čeka i nema nekog izbora, niti smije nazad niti se predati ovima. Biće posla za Aški tribunal :(
Nisam vidio taj vidio o kojem govoris.

Pisem o ovome, od raka pomrli, majku im jebem, ovim vojnicima sto cuvaju ovog čovjeka

splinter

#70116 Re: Ukrajina

Post by splinter »

HarTar wrote: 27/03/2022 12:51 Rusi se "pohvalili" veteranima rata u Ukrajini, sve mladići bez udova.... Bolje da vudeo nisu ni objavili koliko je "pohvalno"....

Svašta
saimidin

#70117 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

HarTar wrote: 27/03/2022 12:51 Rusi se "pohvalili" veteranima rata u Ukrajini, sve mladići bez udova.... Bolje da vudeo nisu ni objavili koliko je "pohvalno"....

Njih mi nije zao ni malo, genicidni agresori ne zasluzuju bolje

Ali mislim da je pogresno fokusirati se na orke, I traziti empatiju za ovakve, ili osudu za one zarobljenike, iako ono jest pogresno, ali jedine I prave zrtve su ukrajinski civili I generalno svi ukrajinci

Njima se prvi pokusalo zanijekati postojanje, putlerovo svi su rusi, I medvedovo ruskogovoreci ljudi, a kada ukrajinci ipak kazu da postoje istrebljuju ih pod izgovorom da rade denacifikaciju, tako sto ravnaju gradove ...

Rusi masovno podrzavaju putlera I genocid, tesko je naci kaznu, ali def trebaju biti u rangu sjeverne koreje
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#70118 Re: Ukrajina

Post by pici »

Zarobljene drzis jer i na drugoj strani se nalaze tvoji zarobljeni i vrsis razmjenu... nikome ne odgovara za ubijanje zarobljenika jer time spasavas zivot svog vojnika.Ubijanje zarobljenih je mac sa dvije ostrice.Prvo sijes strah kod protivnika da bjezi a drugo navodis ga da se bori do smrti iako bi se predao.Sve zavisi do jedinica na terenu.Ove mlade regrute ce zaplasiti al ce veterane natjerat da se bore do zadnjeg.
chenta28

#70119 Re: Ukrajina

Post by chenta28 »

Kikibombona wrote: 27/03/2022 13:28
Ja sam se potukao, narocito u mladosti, bezbroj puta. Nikada nisam udarao ljude koji prestanu pruzati otpor. Cak mi je jedne prilike uletio covjek u kucu, prepao majku, ali sam popustio cim je prestao pruzati otpor. STA se treba raditi, divljacki lomiti nos, izbijati zubi, uzivati u proljevanju krvi, uzivati u ponizavanju...? Izvini, za to moras imati jaku psihopatsku crtu u karakteru.

Jedne prilike sam se onesvijestio jer sam svjedocio izivljavanju nad covjekom, a ja nisam bio u prilici ista poduzeti. Kompletna utroba se okrenula kada sam vidio kako gaze onesvjestenog covjeka. Ja to ne mogu gledati a kamoli raditi.

Neko moze i ja sam 100% siguran da se radi o PSIHOPATAMA.

...

Inace, na ovaj komentar me naveo video zarobljenog komandanta Azova kojeg ruski sadistički vojnici cuvaju, a civili udaraju, dok on ima lisice na rukama. Ja Hitleru to ne bi uradio. Neka se zlocinac najstrozije kazni, ali dostojanstvo i civilizovanost ne smiju biti pogazeni. Ne radi zlocinaca nego radi sebe.
Sta je bilo ,kada si se probudio ??? pricam za prvu situaciju .
Za ovo drugo napisano znaci, ne volis nasilje ali podrzavas rat i nasilje i ubijanje nevinih Ukrajinaca ???
Dajes dijagnoze drugima ali bi ti sam sebi ili trebao naci dijangozu ili posjetiti nekoga da ti da pravu dijagnozu.
Manual

#70120 Re: Ukrajina

Post by Manual »

namiami wrote: 27/03/2022 13:31
Kikibombona wrote: 27/03/2022 13:28 Cak mi je jedne prilike uletio covjek u kucu, prepao majku
Je li moram da koristim primjer tvoje majke da bi skontao poentu? Niko u Ukrajini nikoga ne prepada, već ubija, granatira i šta sve ne. Pitam te, šta bi uradio da ti neko premlati člana porodice, iživljava se na njemu 30 dana, ili još nešto gore? Šta bi mu uradio da ga zatekneš u tome. De mi odgovori na to pitanje.
Sjećam se da smo nekad kao klinci udarali i pljuvali zarobljene četnike, kad su ih vodili na kopanje na debelo brdo. Sad se zbog toga kajem. Po meni to nije u redu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#70121 Re: Ukrajina

Post by Truba »

https://www.nedjelja.ba/hr/ljudi-zivot- ... inke/24684

Zofia Curkan davno je trebala doći u Poljsku, jer tu žive članovi njezine obitelji: kćer, zet, unučad i praunučad. Njezina kći Luiza je zbog majčine poodmakle dobi željela da starica dođe živjeti s njom. Zbog toga je prošle godine 104-godišnjakinja podnijela zahtjev za izdavanje putovnice. Tada su je prvi put primijetili ukrajinski mediji, pitajući se zašto je ženi njenih godina uopće potrebna putovnica. Obitelj je također zatražila poljsko državljanstvo za Zofiju, čiji su roditelji bili Poljaci.
Kikibombona

#70122 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

namiami wrote: 27/03/2022 13:31
Kikibombona wrote: 27/03/2022 13:28 Cak mi je jedne prilike uletio covjek u kucu, prepao majku
Je li moram da koristim primjer tvoje majke da bi skontao poentu? Niko u Ukrajini nikoga ne prepada, već ubija, granatira i šta sve ne. Pitam te, šta bi uradio da ti neko premlati člana porodice, iživljava se na njemu 30 dana, ili još nešto gore? Šta bi mu uradio da ga zatekneš u tome. De mi odgovori na to pitanje.
Ako bih ga zatekao u svojoj kuci, u bilo cijoj kuci, dok cini zlocine, upucao bih ga momentalno. I mogao bih nastaviti zivot mirne savjesti. Ako bih zarobio covjeka na livadi, kojeg prvi put u zivotu vidim, predao bih ga vlastima na daljnje postupanje. Izbjegao bih svaki vid ponizavanja i maltretiranja. Udaranje i ponizavanje svezanog covjeka je cisti SADIZAM.

...

I ovdje se ne radi o braniocu i napadacu, psihopata ima odredjen procenat u svakom drustvu, a rat je vazda prilika da zadovolje mracne potrebe...

...

I mene za ovaj komentar nisu inspirirali Ukrajinci vec ruske zvijeri koje ponizavaju svezanog Ukrajinca

Da li bi ti, kao civil, udario svezanog covjeka sakom u glavu?
Da li bi kao vojnik cuvao svezanog zarobljenika da ga civili linciju?

Ovim ruskim vojnicima iz dubine duše zelim da crkne od raka na mozgu!
janje_

#70123 Re: Ukrajina

Post by janje_ »

Ode vam tema.

Iako rusi kazu da se radi o specjalnoj vojnoj operaciji, svaki zarobljeni bi moro imat status POW. Ako si normalan i uz to moralan, nema tu opravdanja.

Nagledali smo se svakakvih zvjerstava u nas. Pravda jeste prespora, ali svako malo bude neko osudjen za pocinjene zlocine. Kad se boris za pravu stvar, to bi moralo biti van svake diskusije. Jedan zlocin ne opravdava drugi.
HarTar

#70124 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

saimidin wrote: 27/03/2022 13:37

Njih mi nije zao ni malo, genicidni agresori ne zasluzuju bolje

Ali mislim da je pogresno fokusirati se na orke, I traziti empatiju za ovakve, ili osudu za one zarobljenike, iako ono jest pogresno, ali jedine I prave zrtve su ukrajinski civili I generalno svi ukrajinci

Njima se prvi pokusalo zanijekati postojanje, putlerovo svi su rusi, I medvedovo ruskogovoreci ljudi, a kada ukrajinci ipak kazu da postoje istrebljuju ih pod izgovorom da rade denacifikaciju, tako sto ravnaju gradove ...

Rusi masovno podrzavaju putlera I genocid, tesko je naci kaznu, ali def trebaju biti u rangu sjeverne koreje
Poenta je da glorifikuju ovu osakaćenu djecu kao nešto.pohvalno, nema ovdje nikakve empatije, nego samo još jedan dokaz kako ruski režim živi u irealnom svijetu...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#70125 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

imaju ruski artiljerci izbor - odbiju naređenja za paljbu i povuku se položaja ili im se „pokvare" vozila, zalutaju, slete sa puta, razbole se, ne shvate naređenje i slično

vrate se pješke i podnesu raport - zadatak nije izvršen iz tog i tog razloga - a mogu jednostavno da i ostanu u rusiji ... ruski oficiru jebi se

invaders must die
Post Reply