Milorad Dodik ALL ABOUT
-
elcaliente
#70076 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
eh to je moglo mozda nekada a i tada je bilo upitno , sada mozes samo ocekivati kada ce vojsku opet rasturiti na dva dijela.
Mico jaci nego ikada a postaje svakim danom jos jaci.
Pogledaj samo hronologiju ovog topica, zadnjh 5 godina se ovdje predvidja kraj Mici a ja Imam osjecaj da on jos nije svoj zenit dostigao.
Pogledaj samo hronologiju ovog topica, zadnjh 5 godina se ovdje predvidja kraj Mici a ja Imam osjecaj da on jos nije svoj zenit dostigao.
- mO k3
#70077 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
zadnjih 10 godinaelcaliente wrote:eh to je moglo mozda nekada a i tada je bilo upitno , sada mozes samo ocekivati kada ce vojsku opet rasturiti na dva dijela.
-
Tipicoti
#70078 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Iskreno receno ovaj topic nije nikada ozbiljno ozivio.....sluzio je uvijek kao sprdnja sa Dodikom.elcaliente wrote:eh to je moglo mozda nekada a i tada je bilo upitno , sada mozes samo ocekivati kada ce vojsku opet rasturiti na dva dijela.
Nazalost...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#70079 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Čuj sprdnja s PreCjednikom...mi mrtvi ozbiljni.
- SmokingMan
#70080 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sve ove godine doslijedno smo te pratili precjedniče.Ne zamjeri nam na našim slabostima.
- piupiu
#70081 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Moze li mi neko objasniti po kom principu on, kao drzavljanin Srbije, moze obnasati predsjednicku funkciju u BiH? Je l' to zakonski regulisano?
- Styling
#70082 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Isto kao sto drzavljanin hrvatske moze biti clan predsjednistva.piupiu wrote:Moze li mi neko objasniti po kom principu on, kao drzavljanin Srbije, moze obnasati predsjednicku funkciju u BiH? Je l' to zakonski regulisano?
- Pandakonda
#70083 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Zato što u isto vrijeme ima i BiH državljanstvo, da se njega odrekao onda ne bi mogao. Zakon dopušta više državljanstava i dokle god se ne odričeš Bosanskog možeš se kandidovati za bilo koju funkcijupiupiu wrote:Moze li mi neko objasniti po kom principu on, kao drzavljanin Srbije, moze obnasati predsjednicku funkciju u BiH? Je l' to zakonski regulisano?
-
archi_a
#70084 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
On je BOSANSKI srbin! 
- piupiu
#70085 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Da, i on. I ostali... to pitam. Dozvoljeno je, po zakonu, biti državljanin druge države i biti predsjednik BiH? Ili se oko toga ne postavlja pitanje? Lično bih to zakonom zabranila/pravila bih kampanju da se to zakonom zabrani da sam u kakvoj stranci. Upravo zbog likova kao što su dotična dvojica.Styling wrote:Isto kao sto drzavljanin hrvatske moze biti clan predsjednistva.piupiu wrote:Moze li mi neko objasniti po kom principu on, kao drzavljanin Srbije, moze obnasati predsjednicku funkciju u BiH? Je l' to zakonski regulisano?
- piupiu
#70086 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
On se, kao državljanin Srbije, može kandidovati za predsjednika BiH, a ja kao 'ostali' ne mogu.Pandakonda wrote:Zato što u isto vrijeme ima i BiH državljanstvo, da se njega odrekao onda ne bi mogao. Zakon dopušta više državljanstava i dokle god se ne odričeš Bosanskog možeš se kandidovati za bilo koju funkcijupiupiu wrote:Moze li mi neko objasniti po kom principu on, kao drzavljanin Srbije, moze obnasati predsjednicku funkciju u BiH? Je l' to zakonski regulisano?
Pu... ti državu.
- arzuhal
#70087 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne može se niko kandidovati za predsjednika BiH.
- mO k3
#70088 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
arzuhal wrote:Ne može se niko kandidovati za predsjednika BiH.
clan predsjednistva
- piupiu
#70089 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ma, kandidovala bih se ja za sva tri dijela, kao tročlan.arzuhal wrote:Ne može se niko kandidovati za predsjednika BiH.
Nego, evo čitam Izborni zakon, pa vidim da ne možeš obnašati funkcije u dvije države, ali ništa o državljanstvu (još)...
- piupiu
#70090 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ispravka: Bosanski Srbijanac i srpski Bosanacarchi_a wrote:On je BOSANSKI srbin!
- Pandakonda
#70091 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mozes jbg ako "slazes" kojem narodu pripadas xDpiupiu wrote:On se, kao državljanin Srbije, može kandidovati za predsjednika BiH, a ja kao 'ostali' ne mogu.Pandakonda wrote:Zato što u isto vrijeme ima i BiH državljanstvo, da se njega odrekao onda ne bi mogao. Zakon dopušta više državljanstava i dokle god se ne odričeš Bosanskog možeš se kandidovati za bilo koju funkcijupiupiu wrote:Moze li mi neko objasniti po kom principu on, kao drzavljanin Srbije, moze obnasati predsjednicku funkciju u BiH? Je l' to zakonski regulisano?![]()
Pu... ti državu.
- mO k3
#70092 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Bosanski Srbijanci značilo bi da je dijaspora ...piupiu wrote:Ispravka: Bosanski Srbijanac i srpski Bosanacarchi_a wrote:On je BOSANSKI srbin!![]()
![]()
- piupiu
#70093 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
YeeesmO k3 wrote:Bosanski Srbijanci značilo bi da je dijaspora ...piupiu wrote:Ispravka: Bosanski Srbijanac i srpski Bosanacarchi_a wrote:On je BOSANSKI srbin!![]()
![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#70094 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Vidiš kako ovi konstitutivni podrivaju ideju o jedinstvenoj, građanskoj BiH sa jednim preCjednikom...eeepiupiu wrote:Ma, kandidovala bih se ja za sva tri dijela, kao tročlan.arzuhal wrote:Ne može se niko kandidovati za predsjednika BiH.
Nego, evo čitam Izborni zakon, pa vidim da ne možeš obnašati funkcije u dvije države, ali ništa o državljanstvu (još)...
-
asker
#70095 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ovo uopste nije losa ideja.piupiu wrote:Da, i on. I ostali... to pitam. Dozvoljeno je, po zakonu, biti državljanin druge države i biti predsjednik BiH? Ili se oko toga ne postavlja pitanje? Lično bih to zakonom zabranila/pravila bih kampanju da se to zakonom zabrani da sam u kakvoj stranci. Upravo zbog likova kao što su dotična dvojica.Styling wrote:Isto kao sto drzavljanin hrvatske moze biti clan predsjednistva.piupiu wrote:Moze li mi neko objasniti po kom principu on, kao drzavljanin Srbije, moze obnasati predsjednicku funkciju u BiH? Je l' to zakonski regulisano?
Dvojno drzavljanstvo za obicne gradjane ok, ali za neke najvise funkcije u drzavi trebalo bi BiH drzavljanstvo kao jedino, staviti na listu preduslova.
- mO k3
#70096 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Vidi Božića , vidi one zovko pri evropskom parlamentu
- SmokingMan
#70097 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Šuti,dolazi mu brat za praznik. 
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#70098 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
OPET OVAJ!!!
Opet se javlja ovaj Lee kojeg je Guardian poslao u poltičku istoriju.Kako zna da su Guardian i šumska nesalomivi,udario je na lidera regiona i to
baš sada jer zna da je Sveti Otac izmolio sastanak sa Guardianom i ovaj duplo odlazeći Lee to zloupotrebljava.
Zaboravio je on koliki je broj Guardianovih cipela!
Hojt Ji opet oštro o Srbiji:Nema i Rusija i EU,nerealane priče o ulasku u EU,foliranje
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1534690
Opet se javlja ovaj Lee kojeg je Guardian poslao u poltičku istoriju.Kako zna da su Guardian i šumska nesalomivi,udario je na lidera regiona i to
baš sada jer zna da je Sveti Otac izmolio sastanak sa Guardianom i ovaj duplo odlazeći Lee to zloupotrebljava.
Zaboravio je on koliki je broj Guardianovih cipela!
- Point.
#70099 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Može li se Baja kandidovati za predsjednika Srbije, pošto je voli a i njen je državljanin?piupiu wrote:On se, kao državljanin Srbije, može kandidovati za predsjednika BiH, a ja kao 'ostali' ne mogu.Pandakonda wrote:Zato što u isto vrijeme ima i BiH državljanstvo, da se njega odrekao onda ne bi mogao. Zakon dopušta više državljanstava i dokle god se ne odričeš Bosanskog možeš se kandidovati za bilo koju funkcijupiupiu wrote:Moze li mi neko objasniti po kom principu on, kao drzavljanin Srbije, moze obnasati predsjednicku funkciju u BiH? Je l' to zakonski regulisano?![]()
Pu... ti državu.
- P.Starck
#70100 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Baja ne da vole srbiju već je zagledan u srbiju, neprestano, nema kad da jede.