FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

zipoo

#70076 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Kup je kurac kada se boris za titulu. Bit ce dobar za 10 godina gada budemo prebrojavali trofeje, ali sada macku o rep.

Pa zašto onda ne dovedemo pravog trenera? Koliko smo ih do sada potrošili? U čemu je problem?
kudrilo

#70077 Re: FK Željezničar

Post by kudrilo »

Uprava bira trenera, samim tim za te stvari snose odgovornost.
Meni je najveća greška tjeranje Odovića, ja im to nisam halalio.

Nije lako dovesti dobrog trenera, i ostali se muče. Kurac bi Baka uzeo dvije titule da nema Beusa. A nije loš trener za ove lige. Isti onaj Marinović bi na Grbavici bio progutan u par kola u ono vrijeme. To je već stvar mimo uprave i bilo čega, već pritiska ovdje. Na Petrovića smo svi balili kad je došao, realno ziheraš, ali način na koji je izgubio titulu je nelogičan i da je moj otac trener bio. Ono je bilo nešto šesto.

Mislim da će ovaj put dovesti nekog malo većeg nivoa, platiti više.
zipoo

#70078 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Mah samo pravdanja. Tom Zrinjskom smo mi najviše pomogli. Koliko to treba puta pogriješiti da skontaš nešto?
Nisam za tjeranje uprave, ali ovaj put nije ispravan. I to je dokazano.
nosara

#70079 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

mali_milojica wrote:Sve su prilike da će za buduće temelje otići porodično blago ili po bosanski babovina, čitaj, pomocni teren. Onda bi mogle pasti sve maske.
UnKnownBA

#70080 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Ja nisam za smjenu uprave jer sam uvjeren da bi mi time otišli iz lošeg u gore. Treba li nam to? Gdje nam je garancija da će naredna uprava bolje raditi u sportskom segmentu a da će bar isto ovako ili slično raditi u organizacionom smislu? Ja ću podržati takve koji su za smjenu ako bi me uspjeli uvjeriti da će biti tako. Lako bi se moglo desti da sa novom upravom ne budemo imali ni upravu ni sportski segment. Gdje bismo onda završili, opet u 2012-oj, zar nismo od nje jedva pobjegli? Lično sam razočaran neosvajanjem titula i nezadovoljan radom u sportskom segmentu ali smatrao bih sebe budalom da nazor tražim onakve titule kakve smo osvajali, titule koje su nas uvukle u milionske dugove i gotovo otjerale u stečaj. Ko je za takve titule taj Želji ne želi dobro!

Taj isti Amar kojeg toliko prizivate je imao svoju ulogu u Željinim dugovima koliko i prijašnje uprave. Sam je to jedne prilike javno rekao u nekom intervjuu. Sjetite se one priče "napeli smo se ko žabe", svjesno su išli u dugove nadajući se da će napraviti neki uspjeh u Evropi i time vratiti novac. Eto davao je i Amar svoj novac vjerujući u sebe tj. da će uspjeti nešto napraviti. Trajalo je to nekoliko sezona, u Evropi su nas punili kako je ko htio i koliko je htio da bi na kraju Amar maglu uhvatio (otišao na "odmor") a Željo ostao sa oskudnim igračkim kadrom, milionskim dugovima i gotovo pred stečajem.

Amarov sistem je nekako i prolazio u PL (mada je i to diskutabilno jer smo rijetko dobijali u jačim tekmama izuzev kada smo ih na Grbavici igrali) ali u Evropi smo bili kanta za nabijanje. Konstantno smo se branili 90 minuta i čekali dar sa neba. Nešto najružnije što sam sa Željom doživio je bilo u Amarovoj eri kada trener Hapoela u 20 minuti kod rezultata 4:0 govori igračima da stanu, da nas ne trpaju više. U 40. minuta mi smo primili 5 golova i još su Izraelci promašili penal. Što reče moj haver jednom, sve ekipe odu da se brane, izvuku 0:0 ili eventualno prime 1 ili 2 a mi odemo i primimo minimalno 4. Možda bi Amar bio pun pogodak sa nekom sličnom upravom kao ova (bar za PL i titule) upravom koja je sposobna obezbjediti adekvatan budžet, a ova to definitivno jeste ali to očito nećemo nikad doživjeti a da se sa nekom trećom opet "napinjemo ko žabe" neka hvala.

Najviše što me nervira kod ove uprave je to, već sam 100 puta rekao, što se miješa u sportski segment odnosno imenovanje trenera. Stvarno ako i naredne sezone nastave sa tom praksom i opet dožive neuspjeh mislim da ću i ja biti za smjenu jer su direktni krivci zašto Željo sezonama nije u stanju osvojiti titulu u ligi gdje su mu konkurencija privatni seoski klubovi sa tri puta manjim budžetom (izuzev četvorke iz vrha). Shvatio bih da oni postave nekog stručnjaka u pravom smislu te riječi, nekog sa referencama koji iza sebe u trenerskoj karijeri već ima neki trofej pa da kažu eto probali smo, doveli smo stručnjaka, nismo uboli i bože moj. Ali oni konstantno postavljaju AMATERE da se uče na našem klubu i misle da će ubosti. Pitam se da li bi Misimović postavio nekog sličnog da mu firmu vodi, NE BI milion posto, nikad mi u glavu ne ide zašto to onda radi Želji. Njega sam samo naveo kao primjer, ovo se odnosi na sve u upravi koji imaju veze sa angažovanjem trenera. Nemamo para, u redu, zahvaliti se trojici zvijezdica sa najvećim primanjima, platiti trenera u pravom smislu te riječi, dati mu sezonu-dvije neka napravi ekipu i treću uslov postaviti titulu. Taj sistem mogu shvatiti ali ovaj trenutni sistem nema nikakvog smisla ni vizije. Dobar trener je pola tima!
nosara

#70081 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

UnKnownBA wrote:Ja nisam za smjenu uprave jer sam uvjeren da bi mi time otišli iz lošeg u gore. Treba li nam to? Gdje nam je garancija da će naredna uprava bolje raditi u sportskom segmentu a da će bar isto ovako ili slično raditi u organizacionom smislu? Ja ću podržati takve koji su za smjenu ako bi me uspjeli uvjeriti da će biti tako. Lako bi se moglo desti da sa novom upravom ne budemo imali ni upravu ni sportski segment. Gdje bismo onda završili, opet u 2012-oj, zar nismo od nje jedva pobjegli? Lično sam razočaran neosvajanjem titula i nezadovoljan radom u sportskom segmentu ali smatrao bih sebe budalom da nazor tražim onakve titule kakve smo osvajali, titule koje su nas uvukle u milionske dugove i gotovo otjerale u stečaj. Ko je za takve titule taj Želji ne želi dobro!

Taj isti Amar kojeg toliko prizivate je imao svoju ulogu u Željinim dugovima koliko i prijašnje uprave. Sam je to jedne prilike javno rekao u nekom intervjuu. Sjetite se one priče "napeli smo se ko žabe", svjesno su išli u dugove nadajući se da će napraviti neki uspjeh u Evropi i time vratiti novac. Eto davao je i Amar svoj novac vjerujući u sebe tj. da će uspjeti nešto napraviti. Trajalo je to nekoliko sezona, u Evropi su nas punili kako je ko htio i koliko je htio da bi na kraju Amar maglu uhvatio (otišao na "odmor") a Željo ostao sa oskudnim igračkim kadrom, milionskim dugovima i gotovo pred stečajem.

Amarov sistem je nekako i prolazio u PL (mada je i to diskutabilno jer smo rijetko dobijali u jačim tekmama izuzev kada smo ih na Grbavici igrali) ali u Evropi smo bili kanta za nabijanje. Konstantno smo se branili 90 minuta i čekali dar sa neba. Nešto najružnije što sam sa Željom doživio je bilo u Amarovoj eri kada trener Hapoela u 20 minuti kod rezultata 4:0 govori igračima da stanu, da nas ne trpaju više. U 40. minuta mi smo primili 5 golova i još su Izraelci promašili penal. Što reče moj haver jednom, sve ekipe odu da se brane, izvuku 0:0 ili eventualno prime 1 ili 2 a mi odemo i primimo minimalno 4. Možda bi Amar bio pun pogodak sa nekom sličnom upravom kao ova (bar za PL i titule) upravom koja je sposobna obezbjediti adekvatan budžet, a ova to definitivno jeste ali to očito nećemo nikad doživjeti a da se sa nekom trećom opet "napinjemo ko žabe" neka hvala.

Najviše što me nervira kod ove uprave je to, već sam 100 puta rekao, što se miješa u sportski segment odnosno imenovanje trenera. Stvarno ako i naredne sezone nastave sa tom praksom i opet dožive neuspjeh mislim da ću i ja biti za smjenu jer su direktni krivci zašto Željo sezonama nije u stanju osvojiti titulu u ligi gdje su mu konkurencija privatni seoski klubovi sa tri puta manjim budžetom (izuzev četvorke iz vrha). Shvatio bih da oni postave nekog stručnjaka u pravom smislu te riječi, nekog sa referencama koji iza sebe u trenerskoj karijeri već ima neki trofej pa da kažu eto probali smo, doveli smo stručnjaka, nismo uboli i bože moj. Ali oni konstantno postavljaju AMATERE da se uče na našem klubu i misle da će ubosti. Pitam se da li bi Misimović postavio nekog sličnog da mu firmu vodi, NE BI milion posto, nikad mi u glavu ne ide zašto to onda radi Želji. Njega sam samo naveo kao primjer, ovo se odnosi na sve u upravi koji imaju veze sa angažovanjem trenera. Nemamo para, u redu, zahvaliti se trojici zvijezdica sa najvećim primanjima, platiti trenera u pravom smislu te riječi, dati mu sezonu-dvije neka napravi ekipu i treću uslov postaviti titulu. Taj sistem mogu shvatiti ali ovaj trenutni sistem nema nikakvog smisla ni vizije. Dobar trener je pola tima!
Svi duguju, to je kapitalizam...

Sad se napinjemo ko zabe po bosanskim vukojebinama, ali kita, ne mozemo meda ni u supku zemlje...

Sportski segment megamixa...?
Mea_parvitas

#70082 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Uprava je "kriva" jer igraci 2 sezone zaredom gube titulu u zadnja 2,3,4 kola. Taj luzerski mentalitet je zapoceo u eri Dine Dzurbuzovica koji je popusio titulu pa onda redom na ovamo gdje su glavni bezmudni igraci i jbg sreca, moras imati srece, sudiju ako zapne i sl. Kao Zrinjski kada nam 2x izjednace u zadnjoj minuti, kao Zrinjski kojem odsvira sudija penal u zadnjoj min. i sl. Ja ne vidim sta je to uprava lose odradila, svaki trener koji je dosao, tu je dosao nakon analiza, razgovora sa ostalim potencijalnim kandidatima, probalo se sa svim i svacim i ne ide kad uvijek u kljucnom momentu zafali malo srece, znanja, hinjaluka, sudija i sl. Ali uvijek je biran onaj koji bi u tom ttenutku izgledao kao najbolja opcija, u zavisnosti i od para naravno i budzeta za trenera, probali smo sve i svasta, ali opet nesto izostane. Eh to nesto su muda, psiha, sto pravi trener okrene, pravi trener rotira ograce koje ima a ne njih 5,6,7 zakrzljaju ligamenti od neigranja u ovoj sezoni a i svakoj sezoni gdje trener tvrdoglavo ne odstupa od svojih zamisli. Uprava je ta koja obezbjedjuje uslove za ekipu, pripreme, plate, stabilnost kluba, infrastrukturu, suplemente, trenere, nikada licenca nije dosla u pitanje zbog nekakvih dugova jer se nikome ne ostaje duzno. Ovo je sigurno pravi put za klub, koji ce se izdici iz ove karine od lige, ali za promjene treba vremena, a navijaci su nesto kao kokosi bez glave i misle da sve mora biti sada i odmah. Mislio je i Zujo pa nas zajebo da valja...
nosara

#70083 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

Mea_parvitas wrote:Uprava je "kriva" jer igraci 2 sezone zaredom gube titulu u zadnja 2,3,4 kola. Taj luzerski mentalitet je zapoceo u eri Dine Dzurbuzovica koji je popusio titulu pa onda redom na ovamo gdje su glavni bezmudni igraci i jbg sreca, moras imati srece, sudiju ako zapne i sl. Kao Zrinjski kada nam 2x izjednace u zadnjoj minuti, kao Zrinjski kojem odsvira sudija penal u zadnjoj min. i sl. Ja ne vidim sta je to uprava lose odradila, svaki trener koji je dosao, tu je dosao nakon analiza, razgovora sa ostalim potencijalnim kandidatima, probalo se sa svim i svacim i ne ide kad uvijek u kljucnom momentu zafali malo srece, znanja, hinjaluka, sudija i sl. Ali uvijek je biran onaj koji bi u tom ttenutku izgledao kao najbolja opcija, u zavisnosti i od para naravno i budzeta za trenera, probali smo sve i svasta, ali opet nesto izostane. Eh to nesto su muda, psiha, sto pravi trener okrene, pravi trener rotira ograce koje ima a ne njih 5,6,7 zakrzljaju ligamenti od neigranja u ovoj sezoni a i svakoj sezoni gdje trener tvrdoglavo ne odstupa od svojih zamisli. Uprava je ta koja obezbjedjuje uslove za ekipu, pripreme, plate, stabilnost kluba, infrastrukturu, suplemente, trenere, nikada licenca nije dosla u pitanje zbog nekakvih dugova jer se nikome ne ostaje duzno. Ovo je sigurno pravi put za klub, koji ce se izdici iz ove karine od lige, ali za promjene treba vremena, a navijaci su nesto kao kokosi bez glave i misle da sve mora biti sada i odmah. Mislio je i Zujo pa nas zajebo da valja...
"Uprava" je kriva jer pored najboljeg strucnjaka koji postoji u drzavi na klupu postavlja balvane... Plase se uticaja Amara Osima i njegovog britkog i realnog stava o svemu... Da je on tu ne bi bilo mazanja ociju sminkom, a ekipa se raspada i truli godinama... Procedura propasti...
UnKnownBA

#70084 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Treba realno pričati ... Ko je dovodio te "bezmude igrače", ko je postavljao te "bezmude trenere", ko je postavljao neiskusne trenere (Mulalić, Skijaš, Adžem ...) da se uče na Želji, ko odlučuje da li npr. Stanić ili peti deseti zaslužuje ili ne određenu visinu primanja i da li to opravdava na terenu ...

Previše guraju nos gdje im nije mjesto, pogotovo znajući da nisu loptu šutnuli kako treba. Posao uprave je samo da obezbjedi finansije, upravlja njima odnosno rasporedi ih (odredi budžet za sportski segment, budžet za organizacionu strukturu ...) postavi sportskog direktora i ostale direktore koji će im odgovarati za gore navedeno i to je sve.
Mea_parvitas

#70085 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

nosara wrote:
"Uprava" je kriva jer pored najboljeg strucnjaka koji postoji u drzavi na klupu postavlja balvane... Plase se uticaja Amara Osima i njegovog britkog i realnog stava o svemu... Da je on tu ne bi bilo mazanja ociju sminkom, a ekipa se raspada i truli godinama... Procedura propasti...
Zasto uprava pod navodnicima, kad i jesu uprava? :D Cuj plase se uticaja? Kakve su to gluposti Bgti... Covjek je u skupstini, prosle godine dao javno i podrsku procesima. Logicno nece na klupu dok mu se ne izmiri njegovo. To njegovo ne mozes izmiriti tek onako, evo iz kase lupam pola miliona i hajd na klupu, na tu cifru treba platiti i porez ako mu je das na bilo koji nacin osim sudske presude na toliki i toliki iznos. Fino covjek kaze da su pricali sa njim u oktobru, isto da su oni eto mutavi i ne znaju ko je Amar Osim a mi sa foruma smo pametnjakovici i govorimo sta i kako bi trebalo. Naravno da je bilo fula, menadzerskih igraca, ali majstore kad je bio konkurs za sportskog direktora, ko se prijavio? Cenan... Sada evo Papac, za kojeg mislim da moze i mora puno vise raditi i pokazati svoje "veliko" ime. Igrace je uvijek aminovao i trener, ako vec naleti koji i vidi se da mu niko ne odredjuje ko ce igrati jer niko nikada nesto slicno nije pomenuo. Ko je to mogao biti doveden za trenera, sta god da je uradjeno neko bi imao zamjerku, pa tako i na ove do sad trenere da nisu dovedeni, bilo bi kritika, zasto ne dovedu Petrovica kad onako dobro radi sa Radnikom i mladim igracima, a on dodje i ne ubaci ni jednog mladog, forsira jedno te isto i na kraju karna, pa bi onda rekao, Zelju su uvijek vodili nasi ljudi, daj nase, pa budu Dzurbuzovic, Adzem, Mulalic i jbg opet bez muda, mozda da im uprava da svoja ili da unajme gataru kakav ce ko biti... pa bi neki rekli daj nam stranog trenera, kofga dovesti jbt imas da mu das lupam 10.000 platu max, i na kraju je bio odabir izmedju Kostica i Vukomanovica kao zeljnih dokazivanja i sa solidnim referencama, pa propadne V. i dodje Kostic. Po meni su to sve realni treneri koji su za nase podneblje i realni ali i ono sto bi navijaci htjeli. Mozemo reci da je njihova greska jer po meni je trebao malo jaci trenerski kadar u smislu vise ljudi koji su tu (kao Osim, Memic, Dzurbuzovic i Guso) eh i ovdje je trebalo mozda probati sa nekim miksom. Drugo ne vidim sta su mogli uraditi i koga dovesti za trenera kad je sve to ovdje u par deka, a i greska je jer su neke poteze pravili ishitreno a nekada su previse cekali, kao npr sa smjenom Petrovica ove sezone kada je na vrijeme trebalo pojacati ekipu jer smo znali ko nas sve napusta prije evropskih utakmica da bi spremni usli u ovu bitnu sezonu. Ali najbitnije od svega je da su TRANSPARENTNI, POSTENI, NE VARAJU, NE MULJAJU, NE PETLJAJU, drze se budzeta, prave stadion, i to ne malo da sminkaju, nego komplet iz temelja ga mijenjaju, nov zapad sa svim prostorijama, istok i teren, malo li je u odnosu na 20 god e radjenja nicega i blagodeti kad nam snijeg srusi krov i onda prodajemo ulaznice zapad otkriveni i zapad natkriveni, katastrofa. Predanim i postenim radom MORA doci do rezultata, konstantnim prihodima klub ce biti u prilici da povecava budzet za dovodjenje igraca, a onda valjda dodju i zasluzeni rezultati.
ellaxaz

#70086 Re: FK Željezničar

Post by ellaxaz »

ultima_palabra

#70087 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Pa ko je sad uopste uprava? Jedan covjek koji se sve pita i nekakvi anonimci i klimaci glavama...
nosara

#70088 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

Mea_parvitas wrote:
nosara wrote:
Zasto uprava pod navodnicima, kad i jesu uprava? :D Cuj plase se uticaja? Kakve su to gluposti Bgti... Covjek je u skupstini, prosle godine dao javno i podrsku procesima. Logicno nece na klupu dok mu se ne izmiri njegovo. To njegovo ne mozes izmiriti tek onako, evo iz kase lupam pola miliona i hajd na klupu, na tu cifru treba platiti i porez ako mu je das na bilo koji nacin osim sudske presude na toliki i toliki iznos. Fino covjek kaze da su pricali sa njim u oktobru, isto da su oni eto mutavi i ne znaju ko je Amar Osim a mi sa foruma smo pametnjakovici i govorimo sta i kako bi trebalo. Naravno da je bilo fula, menadzerskih igraca, ali majstore kad je bio konkurs za sportskog direktora, ko se prijavio? Cenan... Sada evo Papac, za kojeg mislim da moze i mora puno vise raditi i pokazati svoje "veliko" ime. Igrace je uvijek aminovao i trener, ako vec naleti koji i vidi se da mu niko ne odredjuje ko ce igrati jer niko nikada nesto slicno nije pomenuo. Ko je to mogao biti doveden za trenera, sta god da je uradjeno neko bi imao zamjerku, pa tako i na ove do sad trenere da nisu dovedeni, bilo bi kritika, zasto ne dovedu Petrovica kad onako dobro radi sa Radnikom i mladim igracima, a on dodje i ne ubaci ni jednog mladog, forsira jedno te isto i na kraju karna, pa bi onda rekao, Zelju su uvijek vodili nasi ljudi, daj nase, pa budu Dzurbuzovic, Adzem, Mulalic i jbg opet bez muda, mozda da im uprava da svoja ili da unajme gataru kakav ce ko biti... pa bi neki rekli daj nam stranog trenera, kofga dovesti jbt imas da mu das lupam 10.000 platu max, i na kraju je bio odabir izmedju Kostica i Vukomanovica kao zeljnih dokazivanja i sa solidnim referencama, pa propadne V. i dodje Kostic. Po meni su to sve realni treneri koji su za nase podneblje i realni ali i ono sto bi navijaci htjeli. Mozemo reci da je njihova greska jer po meni je trebao malo jaci trenerski kadar u smislu vise ljudi koji su tu (kao Osim, Memic, Dzurbuzovic i Guso) eh i ovdje je trebalo mozda probati sa nekim miksom. Drugo ne vidim sta su mogli uraditi i koga dovesti za trenera kad je sve to ovdje u par deka, a i greska je jer su neke poteze pravili ishitreno a nekada su previse cekali, kao npr sa smjenom Petrovica ove sezone kada je na vrijeme trebalo pojacati ekipu jer smo znali ko nas sve napusta prije evropskih utakmica da bi spremni usli u ovu bitnu sezonu. Ali najbitnije od svega je da su TRANSPARENTNI, POSTENI, NE VARAJU, NE MULJAJU, NE PETLJAJU, drze se budzeta, prave stadion, i to ne malo da sminkaju, nego komplet iz temelja ga mijenjaju, nov zapad sa svim prostorijama, istok i teren, malo li je u odnosu na 20 god e radjenja nicega i blagodeti kad nam snijeg srusi krov i onda prodajemo ulaznice zapad otkriveni i zapad natkriveni, katastrofa. Predanim i postenim radom MORA doci do rezultata, konstantnim prihodima klub ce biti u prilici da povecava budzet za dovodjenje igraca, a onda valjda dodju i zasluzeni rezultati.
Pogresnim potezima "uprave" uskraceni smo za barem 5 miliona maraka cistih para koje bi uzeli da smo bili prvaci kad smo morali biti...

Fudbal je u pitanju, a ne distribucija ulozaka i tariguza... Moras imati sampionski tim koji ce ti puniti kasu, prazna tribina nece sigurno... Predstavljaju se kao pametni, a prave iste greske iz godine u godinu, to je sramota...

Glede Amara, ugovor na 10 godina, mjesecno 50.000 i eto rjesenja... Sudski spor moze samo stetiti... Fazon je u tome da lobotomci hoce argument da mogu reci "eto vam Amar, tuzi klub zbog para" jer se plase za svoje guzove, on je mocan i rastjerao bi ih za tri mjeseca... Ovako ce morati navijaci, govnjivim palijama... A vrijeme i pare se gube bez potrebe...
Charuga
Globalni moderator

#70089 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

nosara wrote:Glede Amara, ugovor na 10 godina, mjesecno 50.000 i eto rjesenja... Sudski spor moze samo stetiti...
nosara druže, na tih 50.000 mjesečno treba dati još oko 35.000 KM za poreze i doprinose- To je godišnje 420.000 KM, a za deset godina 4.200.000 KM samo za poreze i doprinose. 1.020.000. KM na godišnjem nivou za platu trenera. Nekako mi je to mnogo ...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#70090 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Da su doveli Amara, staviš ga kao menađera. Ne treba ti SD, uštedio si platu Saše Papca.
Amar tuži klub. Sta ako ne dobije proces? Još će ispasti da je Amar dužan Zelji.
Izgubio si takvog čovjeka za sva vremena.
Na sudu važi samo ono što možeš dokazati, ne rekla kazala, ne na lijepe oči.
nosara

#70091 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

Charuga wrote:
nosara wrote:Glede Amara, ugovor na 10 godina, mjesecno 50.000 i eto rjesenja... Sudski spor moze samo stetiti...
nosara druže, na tih 50.000 mjesečno treba dati još oko 35.000 KM za poreze i doprinose- To je godišnje 420.000 KM, a za deset godina 4.200.000 KM samo za poreze i doprinose. 1.020.000. KM na godišnjem nivou za platu trenera. Nekako mi je to mnogo ...
Lupam, ne znam koliko su mu duzni... U svakom slucaju to se moglo izvest na taj nacin... Oni ga ne zele u Zelji, to je patoloski strah od njegove moci i uticaja, znaju da bi ih razbucao i pobacao napolje za svaku gresku, a nije da ih nemaju, jer su zalutali u "sportski segment"...
Charuga
Globalni moderator

#70092 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Koja god da je cifra u pitanju opet se mora dodati još 70% za doprinose i poreze.

Neise, svaka priča ima dvije strane. Jedan je rekao svoju verziju neki dan, a bilo bi dobro da neko napravi interviju sa brkom pa da i on kaže svoju verziju. Neka se pobiju muški, ako je dotle došlo, ali neka se rješi to jednom.
Ovako svojom tvrdoglavoscu neće ništa pomoći klubu.
mavi

#70093 Re: FK Željezničar

Post by mavi »

Charuga wrote:Koja god da je cifra u pitanju opet se mora dodati još 70% za doprinose i poreze.

Neise, svaka priča ima dvije strane. Jedan je rekao svoju verziju neki dan, a bilo bi dobro da neko napravi interviju sa brkom pa da i on kaže svoju verziju. Neka se pobiju muški, ako je dotle došlo, ali neka se rješi to jednom.
Ovako svojom tvrdoglavoscu neće ništa pomoći klubu.
Neće se Amar oglašavati, ne zbog toga što nema šta reći, ima itekako, nego zato što neće da dodatno potpaljuje vatru među navijačima. A onda bi krenula javna prepucavanja između njega i Misimovića. A to Želji ne treba. Svakako je već Misimović dovoljno zastao.
Mea_parvitas

#70094 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

nosara wrote:
Pogresnim potezima "uprave" uskraceni smo za barem 5 miliona maraka cistih para koje bi uzeli da smo bili prvaci kad smo morali biti...

Fudbal je u pitanju, a ne distribucija ulozaka i tariguza... Moras imati sampionski tim koji ce ti puniti kasu, prazna tribina nece sigurno... Predstavljaju se kao pametni, a prave iste greske iz godine u godinu, to je sramota...

Glede Amara, ugovor na 10 godina, mjesecno 50.000 i eto rjesenja... Sudski spor moze samo stetiti... Fazon je u tome da lobotomci hoce argument da mogu reci "eto vam Amar, tuzi klub zbog para" jer se plase za svoje guzove, on je mocan i rastjerao bi ih za tri mjeseca... Ovako ce morati navijaci, govnjivim palijama... A vrijeme i pare se gube bez potrebe...
Majstore, ako vec nesto pises, pisi sa argumentima. Kakvih crnih "barem 5 miliona", dozovi se ;)

A ni Amaru se ne mogu isplatiti pare na lijepe oci, to je krivicno djelo, ali mislim da tu uopste nema nekog sukoba medju njima i svi znaju da taj dug postoji, pa mozda se na sudu mogu dogovoriti npr. nagodbom, pa da se tako isplati ono sto mu je Zeljeznicar duzan a ne ova uprava ;) Ova uprava sigurno bi zeljela to rijesiti po najkracem postupku jer svi su svjesni ko je Osim, a mani se tih supljih da oni njega ne mogu i slicne gluposti, covjek 100 puta bio na Grbavici, clan skupstine, a nadam se i uskoro ponovo trener i glavni covjek za sve selekcije u klubu i glavni za dovodjenje igraca.

A ti dobro razmisli pa obrazlozi koje smo to pare izgubili, kakvih 5 miliona, koliko smo novih sponzora dobili, koliko su para namakli i utrosili ih na prave stvari (treba li napomenuti da evropske tekme igramo na svom stadionu).

A za ultimu, uvijek i svugdje ima neko ko je glavni, inace tu nema nikakvog upravljanja. Zna se za sta je ko zaduzen, zna se da o najvecim stvarima u klubu odlucuje skupstina, vezano za imovinu i sl, a upravni odbor i sve organe upravljanja imas na zvanicnoj stranici.
BHF_Manijak

#70095 Re: FK Željezničar

Post by BHF_Manijak »

Ma ja gospodin Misimovic i ta prica...
Mea_parvitas

#70096 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Wtf? Hajd ba sjasi
Radio Sarajevo

#70097 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Mea_parvitas wrote:
nosara wrote:

Majstore, ako vec nesto pises, pisi sa argumentima. Kakvih crnih "barem 5 miliona", dozovi se ;)

A ni Amaru se ne mogu isplatiti pare na lijepe oci, to je krivicno djelo, ali mislim da tu uopste nema nekog sukoba medju njima i svi znaju da taj dug postoji, pa mozda se na sudu mogu dogovoriti npr. nagodbom, pa da se tako isplati ono sto mu je Zeljeznicar duzan a ne ova uprava ;) Ova uprava sigurno bi zeljela to rijesiti po najkracem postupku jer svi su svjesni ko je Osim, a mani se tih supljih da oni njega ne mogu i slicne gluposti, covjek 100 puta bio na Grbavici, clan skupstine, a nadam se i uskoro ponovo trener i glavni covjek za sve selekcije u klubu i glavni za dovodjenje igraca.

A ti dobro razmisli pa obrazlozi koje smo to pare izgubili, kakvih 5 miliona, koliko smo novih sponzora dobili, koliko su para namakli i utrosili ih na prave stvari (treba li napomenuti da evropske tekme igramo na svom stadionu).

A za ultimu, uvijek i svugdje ima neko ko je glavni, inace tu nema nikakvog upravljanja. Zna se za sta je ko zaduzen, zna se da o najvecim stvarima u klubu odlucuje skupstina, vezano za imovinu i sl, a upravni odbor i sve organe upravljanja imas na zvanicnoj stranici.
Pa u pravu je Nosara da smo zijanili barem pet miliona zbog gubitka dvije titule, ali nije u pravu da je to krivica samo ove Uprave.

Glupo je nagađati šta su razlozi zbog kojih Amar nije trener jer niko od nas ne zna cijelu priču. Prošle godine smo imali dobrog trenera, kojeg smo svi gotivili, pa se desilo šta se desilo. Ove godine je Adžem isto tako pobijedio neke utakmice koje niko drugi ne bi pobijedio, a realno Zrinjski je bolja ekipa.

Previše mi je agresivan Nosarin pristup, i to neće ništa riješiti. Glupo je ovoj Upravi zaboravljati neke stvari za koje prošle uprave nisu imale sluha. Tribina će zauvijek ostati, teren takođe, izgradiće se i jug, pa i zapad ako Bog da, i onda ćemo jednog dana biti pravi klub. Svi mi želimo titule, ali i drugi klubovi to žele.
Mea_parvitas

#70098 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Pa hajde i ti napisi kako smo zijanili 5 miliona i za koji period tacno, hvala.
nosara

#70099 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

Mea_parvitas wrote:
nosara wrote:

I vise od 5 miliona su bacili gubitkom "osvojenih" titula koje su uzeli drugi kad se sve sabere, svi prilivi sampionskoj ekipi, pune tribine, prodaja igraca iz sampionske ekipe, evropske pare kroz razne vidove itd... Lobotomci...
Mea_parvitas

#70100 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Ne budi papak sa tim izrazima ;)
Slobodno baci sve na papir i ne lupaj kako ti prahne i daj nam ovdje crno na bijelo koliko je Zeljeznicar zaradio tim rezultatima koje je imao i koliko bi zaradio da je osvojio 2 titule, jer pricas o parama. Hvala
Post Reply