Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Stroj-2
#70076 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Što se tiče to sa slavijom, je sa jedne strane jako loš potez uprave poznavajuči odnos i mišljenje njihovo prema nama u i oko kluba zadnjih godina.
S druge strane kad su to već uradili trebali su im masno naplatit uslugu korištenja terena. Evo Purke im je ustupljen, dosta naših igrača igra ili je igralo tamo, slavija nam u budućnosti može dobro poslužit kao klub da šaljemo igrače na kaljenje jer su blizu i neće uspjet izborit opstanak, a oni će sve prihvatit objeručke šta im se ponudi, a možemo dosta ponudit za naše uslove.
Treba razmišljat široko i unaprijed.
S druge strane kad su to već uradili trebali su im masno naplatit uslugu korištenja terena. Evo Purke im je ustupljen, dosta naših igrača igra ili je igralo tamo, slavija nam u budućnosti može dobro poslužit kao klub da šaljemo igrače na kaljenje jer su blizu i neće uspjet izborit opstanak, a oni će sve prihvatit objeručke šta im se ponudi, a možemo dosta ponudit za naše uslove.
-
1946--1987
#70077 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Samo jos ono govno saviju da otjeraju

- Stroj-2
#70078 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma ne treba se spuštat na njihov nivo ba, bljuvali vatru i kiselinu na nas do juče, sutra nam mogu biti kao sluge, poniziš ih na gori način nego na je.be ovo ono.1946--1987 wrote:Samo jos ono govno saviju da otjeraju![]()
-
Eldinn
- BordoSarajevo
- jeza u ledja
#70081 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Stroj-2 wrote:Što se tiče to sa slavijom, je sa jedne strane jako loš potez uprave poznavajuči odnos i mišljenje njihovo prema nama u i oko kluba zadnjih godina.
Ma bas tako.
Jebat ih. Nit su nasi principijelni (pokazali sto puta) nit se parama treba gledat u zube. Uostalom oni sami sebe najvise ponizavaju i cijeli im je koncept i kluba i "grada" parazitski.
Njima je najblize Butmir i ne cudi me sto su nam oni (prve) musterije. Uostalom uvjeren sam i da su Gracicevi i Amarovi dosli bilo bi kritika.
- jeza u ledja
-
last mohicans
#70083 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
jeza u ledja wrote:Hahaha![]()
- afannedim
#70084 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
A prije tekme odigrati sportsku prognozu i tipra 13 parova to su bila prijeratna vremenastrong69 wrote:E meni nedostaju ta prijeratna vremena. Upravo je tako bilo kako si napisao. Moj cilj bio je otici na utakmicu, kupiti novine prije tekme, procitati najavu utakmice i kupiti novine poslije tekme i procitati izvjestaje, pregledati tabelu i naci neki simpatican klub u republickoj ligi koji cu pratiti i gledati rezultate.leškarenje wrote:I da dodam jos ovo, najbolje vrijeme je bilo ono tek poslije rata, lagano se spremiš i na tekmu, bez foruma, bez mobitela,bez puno toga i kenjanja oko svega. Ko gdje trenira, ko igra, puši li neko, pije li.... koga je bolio kurac, samo tekma, samo Sarajevo. Vjerovatno je ovako bilo i prije rata, ali ne znam za taj period. Sad bi svi da se pitaju za sve, ko ce igrati, ko trenirati, ama bas sve bi da se pitaju.
Usput, prica o nacionalizmu je glupa. Glupo mi je psovanje upravi, igracima, pojedincima i kolektivu. Ali eto, slobodan internet pa svako moze u sigurnosti svoje sobe da napise sta hoce. 99,9% kriticara ne bi bilo spremno izjaviti to njima u lice ali necu da ulazim u raspravu sa internet huliganima.
- jeza u ledja
#70085 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
"...ono sto smo htjeli da napravimo....prvo i osnovno sto je trebalo napraviti u fks, mislim da smo to mi svi zajedno uradili i to nije bilo bas ni jednostavno ni lako, ali se zahvaljujem i rukovodstvu i strucnom stabu, istrajali smo u tome i morali smo prvo napraviti unutrasnju selekciju. bilo je dosta igraca, veliki broj profesionalnih fudbalera sa profesionalnim ugovorima i to je trebalo revidirati da bi mogli nastaviti dalje. gomilanje igraca ne vodi nicemu i nikad nisam bio pobornik toga da se od kvantiteta pravi kvalitet....."
Po ovoj Jesicevoj izjavi meni se cini da je kresanje tima bila najvise njegova zamisao.
Po ovoj Jesicevoj izjavi meni se cini da je kresanje tima bila najvise njegova zamisao.
-
north
#70086 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa ko će drugi dragi ježe, pa neće valjda čovjek pustiti da mu ljudi iz kluba govore koji igrač nije za prvog tima i koga se treba riješiti, pa to je njegov posao, mislim može, ali onda neka diplomu pojede i izvrši samozapaljivanje
....Meni je cool izjava, "neće biti iznenađenje ako bude još još dolazaka, ali i odlazaka"
, ko Čenga u TLN "..."more bit bidne more bit nebitne", pa ti Fadila bacaj grah hoće li nam ko još otići ili doći..U svakom slučaju nakon Kramara, poprilično sam siguran da od pravog kapitalca za ovu zimu nema ništa
Neka zamandale prelazni rok, ne treba novih anonimusa i igrača koji ne igraju po pola godine nigdje....Gurati sa ovim, neka ginu, meni je to najvažnije, pa šta bog da
Neka zamandale prelazni rok, ne treba novih anonimusa i igrača koji ne igraju po pola godine nigdje....Gurati sa ovim, neka ginu, meni je to najvažnije, pa šta bog da
- jeza u ledja
#70087 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moja poenta je da nisu u klubu sjeli pa gledali koga da se otarase vec je ta inicijativa dosla iz strucnog staba.
Malo koji trener bi se usudio otjerati ovoliko kljucnih igraca i velikih imena i malo koji trener kod nas uopste ima toliku ulogu da moze cistiti pola tima.
Mislim to bi tako trebalo, ali to obicno nije tako. Ljudi iz nekog razloga uzimaju zdravo za gotovo da kao trener dovodi i tjera igrace, ko da je Engleska a ne BiH. To je sistem daj sta das.
Malo koji trener bi se usudio otjerati ovoliko kljucnih igraca i velikih imena i malo koji trener kod nas uopste ima toliku ulogu da moze cistiti pola tima.
Mislim to bi tako trebalo, ali to obicno nije tako. Ljudi iz nekog razloga uzimaju zdravo za gotovo da kao trener dovodi i tjera igrace, ko da je Engleska a ne BiH. To je sistem daj sta das.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#70088 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kako bi nam sada legao Nemanja Zlatković...
- Logovan
#70089 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
I Radan Šunjevarić.Velkoski wrote:Kako bi nam sada legao Nemanja Zlatković...
- jeza u ledja
#70090 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kako?Velkoski wrote:Kako bi nam sada legao Nemanja Zlatković...
- Stroj-2
#70091 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma nek vrate Comora, pa da pisamo po sirotinji 
-
nebitan lik
#70092 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Zanimljivo kako uvijek nadjemo nesto da pljujemo! Komsinice par godina nikakvih trofeja opet ne kukaju i ne cmizdre kao mi,lafo forsiraju djecu pa nisu kukali na rezultate pa sad dovedu 20 igraca niko djecu ni ne spominje,pa onda duzni su i dalje svima al opet su hvalili Gredica,u evropi nas na tvu gledali pa opet nisu kukali,igrqci kao Tomic,Stanic i jos neki dzaba odu pa se usute,dok smo mi na Ibraka udarali pa ode pa pocesmo na Selomovica i Kusturicu,pa onda pocesmo o kampu kojeg gledaj cuda niko nema i kojeg ova uprava izganja,pa onda pocesmo o nakim talovima i sl. glupostima
- vegass
#70093 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma naša posla, šta se imaš ibretit?!nebitan lik wrote:Zanimljivo kako uvijek nadjemo nesto da pljujemo! Komsinice par godina nikakvih trofeja opet ne kukaju i ne cmizdre kao mi,lafo forsiraju djecu pa nisu kukali na rezultate pa sad dovedu 20 igraca niko djecu ni ne spominje,pa onda duzni su i dalje svima al opet su hvalili Gredica,u evropi nas na tvu gledali pa opet nisu kukali,igrqci kao Tomic,Stanic i jos neki dzaba odu pa se usute,dok smo mi na Ibraka udarali pa ode pa pocesmo na Selomovica i Kusturicu,pa onda pocesmo o kampu kojeg gledaj cuda niko nema i kojeg ova uprava izganja,pa onda pocesmo o nakim talovima i sl. glupostima
- strong69
#70094 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne treba se zamarati tim stvarima. Nismo mi ni Barca ni Real i nismo ulozili novac u Sarajevo da se pitamo za politiku kluba i poslovanje. Pojedinaca koji pljuju je bilo i bice. Nekad su bili glasni na tribinama jer drugo mjesto da se to cuje nekada nije postojalo a danas evo ima i internet pa sve to izgleda glasnije nego sto jeste.nebitan lik wrote:Zanimljivo kako uvijek nadjemo nesto da pljujemo! Komsinice par godina nikakvih trofeja opet ne kukaju i ne cmizdre kao mi,lafo forsiraju djecu pa nisu kukali na rezultate pa sad dovedu 20 igraca niko djecu ni ne spominje,pa onda duzni su i dalje svima al opet su hvalili Gredica,u evropi nas na tvu gledali pa opet nisu kukali,igrqci kao Tomic,Stanic i jos neki dzaba odu pa se usute,dok smo mi na Ibraka udarali pa ode pa pocesmo na Selomovica i Kusturicu,pa onda pocesmo o kampu kojeg gledaj cuda niko nema i kojeg ova uprava izganja,pa onda pocesmo o nakim talovima i sl. glupostima
Navijaci su jako bitni, najvazniji. Uprava kluba zna da bez navijaca nema uspjeha a nema ni novca. Niko nije lud da pravi takve poteze kojima ce otjerati publiku sa stadiona a navijace okrenuti protiv sebe. Navijaci mogu otjerati pojedince iz Uprave, igrace... Ali ne mogu promijeniti cinjenicu da je Klub u necijem vlasnistvu sada i da Klub donosi poslovne odluke u interesu poslovanja i zarade.
- Stroj-2
#70095 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kone imaju svoju predstavu o klubu svom mi imamo o svom. Bojkotovali i pljuvali su, al to je njihov problem. Pljuvaca ima i uvijek ce biti. Oni ako su zadovoljni sa mrvicama 5,6 ili 7 mjestom i transferpolitikom kluba svog je njihova stvar, ima nas koji jos uvijek smatramo da FKS ide uvijek na titulu i kad ima najlosiju ekipu minimalno izbori evropi. Sve ispod toga je katastrofa, sto onsa znaci da neko nije radio svoj poso kako treba. Tako treba razmisljat kad si najveci klub a ne se zadovoljavat mrvicama i govorit bice bolje. I pitarski mentalitet se uvijek malo razlikovo od kona.nebitan lik wrote:Zanimljivo kako uvijek nadjemo nesto da pljujemo! Komsinice par godina nikakvih trofeja opet ne kukaju i ne cmizdre kao mi,lafo forsiraju djecu pa nisu kukali na rezultate pa sad dovedu 20 igraca niko djecu ni ne spominje,pa onda duzni su i dalje svima al opet su hvalili Gredica,u evropi nas na tvu gledali pa opet nisu kukali,igrqci kao Tomic,Stanic i jos neki dzaba odu pa se usute,dok smo mi na Ibraka udarali pa ode pa pocesmo na Selomovica i Kusturicu,pa onda pocesmo o kampu kojeg gledaj cuda niko nema i kojeg ova uprava izganja,pa onda pocesmo o nakim talovima i sl. glupostima
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#70096 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Stroj-2 wrote:Kone imaju svoju predstavu o klubu svom mi imamo o svom. Bojkotovali i pljuvali su, al to je njihov problem. Pljuvaca ima i uvijek ce biti. Oni ako su zadovoljni sa mrvicama 5,6 ili 7 mjestom i transferpolitikom kluba svog je njihova stvar, ima nas koji jos uvijek smatramo da FKS ide uvijek na titulu i kad ima najlosiju ekipu minimalno izbori evropi. Sve ispod toga je katastrofa, sto onsa znaci da neko nije radio svoj poso kako treba. Tako treba razmisljat kad si najveci klub a ne se zadovoljavat mrvicama i govorit bice bolje. I pitarski mentalitet se uvijek malo razlikovo od kona.nebitan lik wrote:Zanimljivo kako uvijek nadjemo nesto da pljujemo! Komsinice par godina nikakvih trofeja opet ne kukaju i ne cmizdre kao mi,lafo forsiraju djecu pa nisu kukali na rezultate pa sad dovedu 20 igraca niko djecu ni ne spominje,pa onda duzni su i dalje svima al opet su hvalili Gredica,u evropi nas na tvu gledali pa opet nisu kukali,igrqci kao Tomic,Stanic i jos neki dzaba odu pa se usute,dok smo mi na Ibraka udarali pa ode pa pocesmo na Selomovica i Kusturicu,pa onda pocesmo o kampu kojeg gledaj cuda niko nema i kojeg ova uprava izganja,pa onda pocesmo o nakim talovima i sl. glupostima
upravo tako...Real i Barca mijenjaju upravu i trenere kad 3-4 završe
- Maharadza
#70097 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Edit: Bez uvreda na racun komsija. I sto manje o njima na ovoj temi. Hvala.nebitan lik wrote:Zanimljivo kako uvijek nadjemo nesto da pljujemo! Komsinice par godina nikakvih trofeja opet ne kukaju i ne cmizdre kao mi,lafo forsiraju djecu pa nisu kukali na rezultate pa sad dovedu 20 igraca niko djecu ni ne spominje,pa onda duzni su i dalje svima al opet su hvalili Gredica,u evropi nas na tvu gledali pa opet nisu kukali,igrqci kao Tomic,Stanic i jos neki dzaba odu pa se usute,dok smo mi na Ibraka udarali pa ode pa pocesmo na Selomovica i Kusturicu,pa onda pocesmo o kampu kojeg gledaj cuda niko nema i kojeg ova uprava izganja,pa onda pocesmo o nakim talovima i sl. glupostima
- Reglan
#70098 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Uzasna polusezona iza nas. Seniori peti, juniori treci, kadeti drugi. Jedino one zene igraju s renomeom. 
-
nebitan lik
#70099 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Upravu si al ja samo realno gledam! Ni Dino ni Kusturica kao i jos neki u upravi nisu imali dodira sa sportom,nit su bili sportisti nit sportski radnici,i jedino sto su imali prije je ljubav prema klubu kao i svi mi,al su uspjeli da odrade na osnovu toga strasne stvari,i sad trebaju da kazu pravili smo greske kao sto jesu i evo odlazimo?
- strong69
#70100 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sezona nije jos ni pocela a vec smo puni negativne energije i ispoljavaju se frustracije. Titula je izgubljena a klub se nece kvalifikovati ni u Evropu poslije cega nam slijedi raspad i gasenje.
Akademija je kurac iako je tek nedavno otvorena i tek sada klinci imaju sve uslove za treninge i napredak. I ona se gasi.
Svaka nam cast. I ne kontam kakvi su to navijaci? Sta ako ne odemo u Evropu? Sta ako ispadnemo? Prestacete navijati za Sarajevo? Mnogo veci klubovi sa mnogo vecom bazom navijaca, od Torina, preko Notingama, Shefielda su ispadali, propadali i nisu nikad gubili podrsku.
Akademija je kurac iako je tek nedavno otvorena i tek sada klinci imaju sve uslove za treninge i napredak. I ona se gasi.
Svaka nam cast. I ne kontam kakvi su to navijaci? Sta ako ne odemo u Evropu? Sta ako ispadnemo? Prestacete navijati za Sarajevo? Mnogo veci klubovi sa mnogo vecom bazom navijaca, od Torina, preko Notingama, Shefielda su ispadali, propadali i nisu nikad gubili podrsku.