Ja zato navijam da potraje ovo krljanje, zbog rusije prvo a i da ukrajina zaradi zbog svojih aferima, samo deri sto jace.costacurta wrote: ↑27/03/2022 11:18 Pravda za picija![]()
Da kaem iskreno,
Ukraina nas je priznala tek u dec 1995. Do tad im je baš bilo stalo do nas ko do lanjskog snijega. Uz Rusiju su bili uglavnom i sa njima udarali veto i opstruirali sve što je imalo za cilj pomoći bošnjacima/muslimanima.
Eh sad,
Žao mi civila naravno, ali bih slagao kad bih rekao da ne uživam gledajući ih kako se rokaju između sebe, da se sve vratilo prema zaslugama. Ja sam rekao na početku sukoba da će Rusiju mjesec dana ratovanja odvesti u bankrot i to se dešava, a Putina će maknuti njegov narod i to vrlo skoro.
Navalni radi opasnu kampanju iz zatvora i svaka mu čast, jedan od rijetkih Rusa sa volovskim mudima i lik kojeg opasno poštujem i koji će napraviti novi svjetski poredak.
Samo da ga ne smaknu dok je u zatvoru![]()
Ukrajina
-
Avonmusk
#70076 Re: Ukrajina
- alibegoa
#70077 Re: Ukrajina
Vjerovatno isto ovo da znam da su bas ti licno artiljerci to napravili. Bilo kojim drugim ne biAvonmusk wrote: ↑27/03/2022 11:15To je nepisano pravilo, ovo nije nista, artiljerci i piloti trebaju prvo na muciliste pa bit pusteni da iskrvare, nema tu milosti, tu im samo patnju do smrti povecat.
Osim toga ovo moze biti samo specijalno-operativni zlocin a ne ratni.
A recimo da znas da ti je dijete ranjeno ili ubijeno nakon granatiranja s nekog polozaja, sta bi uradio uhvacenim artiljercima?
I da to bi opet bio ratni zlocin
Last edited by alibegoa on 27/03/2022 11:36, edited 1 time in total.
-
Samprotivsviju
#70078 Re: Ukrajina
Bas se zajebao Putin, jbga 20 godina je spremao ovakav trenutak, nekako dosta toga je poslozio od masovne propagande kojom nikog nisu zaobisli do bliskih odnosa i partnerstva sa glavnim zemljama EU....da bi zakazao u zavrsnom cinu.
Krim je ocito bio samo test, kako ce ukrajina a i medjunarodna zajednica reagovati.
Zajeb debeo...
Krim je ocito bio samo test, kako ce ukrajina a i medjunarodna zajednica reagovati.
Zajeb debeo...
-
emirolini
#70079 Re: Ukrajina
Ukrajina je tada bila Pro Ruska drzava, kao sto je sada Bjelorusija. Vremena se mjenjaju, sada mi nismo nikakva podrska Ukrajini (kao drzava) forum se ne racuna. Nikakve sankcije Rusiji nismo uveli, osim UN rezolucije u ostalom nismo nigdje glasali "ZA" izbacivanje Rusije. U diplomatskom svijetu mi smo de "neutralni" po pitanju Ukrajine. Sada to Ukrajincu izgleda da je BiH Ruska. A vjerovatno i jeste s obzirom na Bakirove racune na Kipru, Coviceve i Dodikove posjete Moskvi. Uostalom, Ruski ambasador nam otvoreno prijeti i niko ni da mrdne da mu urucu protestnu notu ili da ga expeluje iz drzave.costacurta wrote: ↑27/03/2022 11:18 Pravda za picija![]()
Da kaem iskreno,
Ukraina nas je priznala tek u dec 1995. Do tad im je baš bilo stalo do nas ko do lanjskog snijega. Uz Rusiju su bili uglavnom i sa njima udarali veto i opstruirali sve što je imalo za cilj pomoći bošnjacima/muslimanima.
Eh sad,
Žao mi civila naravno, ali bih slagao kad bih rekao da ne uživam gledajući ih kako se rokaju između sebe, da se sve vratilo prema zaslugama. Ja sam rekao na početku sukoba da će Rusiju mjesec dana ratovanja odvesti u bankrot i to se dešava, a Putina će maknuti njegov narod i to vrlo skoro.
Navalni radi opasnu kampanju iz zatvora i svaka mu čast, jedan od rijetkih Rusa sa volovskim mudima i lik kojeg opasno poštujem i koji će napraviti novi svjetski poredak.
Samo da ga ne smaknu dok je u zatvoru![]()
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#70080 Re: Ukrajina
možda nama izgleda kao zajeb no to mu je realan dometSamprotivsviju wrote: ↑27/03/2022 11:35 Bas se zajebao Putin, jbga 20 godina je spremao ovakav trenutak, nekako dosta toga je poslozio od masovne propagande kojom nikog nisu zaobisli do bliskih odnosa i partnerstva sa glavnim zemljama EU....da bi zakazao u zavrsnom cinu.
Zajeb debeo...
-
Samprotivsviju
#70081 Re: Ukrajina
Pa mislim da je zajeb, mislio je ocigledno da ce se isto desiti i sa Krimom, kad ulete stotine njihovih tenkova da ce ih ukrajinci docekati sa gacama na koljenima...JoseMujica wrote: ↑27/03/2022 11:38možda nama izgleda kao zajeb no to mu je realan dometSamprotivsviju wrote: ↑27/03/2022 11:35 Bas se zajebao Putin, jbga 20 godina je spremao ovakav trenutak, nekako dosta toga je poslozio od masovne propagande kojom nikog nisu zaobisli do bliskih odnosa i partnerstva sa glavnim zemljama EU....da bi zakazao u zavrsnom cinu.
Zajeb debeo...
Mislim da je ovo sada minimum sta je ocekivao 24.02. jbga prevelika je cijena placena, gibitci za mjesec dana se komotno mogu porediti sa njihovim ratom u Afganistanu koji je trajao 10 godina...mislim i da je Bjelorusiju debelo zavalio kad pogledas na ono cime ce se zadovoljiti...mozda im je obecan dio Ukrajine ili sta, ali trenutno Bjelorusija je na cistom gubitku.
-
emirolini
#70082 Re: Ukrajina
To i kazem, pravila su takva ali ako agresor - Ruski cetnici ne postuju pravila ratovanja zasto bi Ukrajinci?namiami wrote: ↑27/03/2022 11:39Ako ikada budem agresor i kao "predam" se, neka mi gule kozu, manje zasluzio nisam. Cuj human pristup prema agresorima, covjece.... Hebem ja takvu empatiju, i jest nas dovela do ovoga. Uleti ti lopov u kucu ti ga milujes kad se preda...emirolini wrote: ↑27/03/2022 11:26 Bilo kakvo mucenje zarobljenika koji su se predali je protiv svih pravila, ali je isto i protiv svih pravila granatirati gradjane, koristiti cluster municiju, gadjati humanitarne punktove, kidnapovanje gradjana i prisilno odvoditi u Rusiju. Oh i naravno koristenje fosfora.
Dokaz, evo sve "vojni" ciljevi
Last edited by emirolini on 27/03/2022 11:53, edited 1 time in total.
- JoseMujica
#70083 Re: Ukrajina
svi mi mislimo najbolje i najljepše o sebi....no realnost je često brutalno iskrena i trenutno gledamo rusko spuštanje na zemlju...što duže bude trajalo biće sve brutalnijeSamprotivsviju wrote: ↑27/03/2022 11:46Pa mislim da je zajeb, mislio je ocigledno da ce se isto desiti i sa Krimom, kad ulete stotine njihovih tenkova da ce ih ukrajinci docekati sa gacama na koljenima...
Mislim da je ovo sada minimum sta je ocekivao 24.02. jbga prevelika je cijena placena, gibitci za mjesec dana se komotno mogu porediti sa njihovim ratom u Afganistanu koji je trajao 10 godina...mislim i da je Bjelorusiju debelo zavalio kad pogledas na ono cime ce se zadovoljiti...mozda im je obecan dio Ukrajine ili sta, ali trenutno Bjelorusija je na cistom gubitku.
ovo je otprilike istovjetno našem, bosanskom furanju da smo dobri fudbaleri i stalno se nešto kurčimo a lagano padamo u šešir sa Andorom, Maltom, San Marinom i sličnim sportskim pigmejcima
-
Tesnjak_91
#70084 Re: Ukrajina
Pa otkad je bitno šta Ukrajina i Zapad govore? Moćni Putin je rekao da oni neće napasti, valjda ne bi slagao. Ovo su neki odmetnici očito koji nisu zaštićeni Ženevskom i ostalim konvencijama, u suštini pravno ne postoje.alibegoa wrote: ↑27/03/2022 10:18Po kojoj to konvenciji, zar nije Ukrajina i zapad rekao da je rat?Tesnjak_91 wrote: ↑27/03/2022 10:15
Kakav ratni zločin? Koliko sam upućen Rusija nije u ratu, to su neki dobrovoljci, za njih važe neka druga pravila.![]()
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#70085 Re: Ukrajina
Upravo to,
O tome sam vec davno na temi pisao.
Plus, niko ne razmislja da ce se vrsiti i razmjene zarobljenika.
- madner
#70086 Re: Ukrajina
Glupo je ovo snimiti, za koju sedmicu ce bar hiljadu ukrainaca biti u obrnutom polozaju.
- SanskiBiser
#70087 Re: Ukrajina
Likvidirana dva ruska vojnika iz Centralnoafričke republike.
- JoseMujica
#70088 Re: Ukrajina
baš sjebaše Ukrajinci turističku sezonu
- JoseMujica
#70089 Re: Ukrajina
opa...bolje im piđame nego uniforme...nadam se da ih nisu skinuli nakon snimanja

-
emirolini
#70090 Re: Ukrajina
Protesti u Khersonu kako se Ukrajinska vojska priblizava gradu

-
costacurta
#70091 Re: Ukrajina
Ja pričam iz pozicije žrtve. Neko ko je izgubio 4 godine života na ništa.namiami wrote: ↑27/03/2022 11:38da i ja tebi kaem nesto. Kao osoba koja je iz BIH, trebao bi znati zasto su to Ukrajinci radili i zasto su ovisni o Rusiji. Smao pogledaj B/H/S koji su ovisni o "turskiji", srbiji, ili hrvatskoj.costacurta wrote: ↑27/03/2022 11:18 Da kaem iskreno,
Navalni iz zatvora organizuje proteste i plijeni imovinu oligarha, sa većim se zlom nije mogao sukobiti. Znači može se i tada se moglo.
U Srbiji su se usprotivili Miloševiću kad su skontali da ih je izebao za Ogulin-Karlobag-Viroviticu, RSK i KiM, a ne zato jer su shvatili da su bili obmanuti.
Rusi će to isto uraditi Putinu, neće ga maknuti zbog politike koju vodi, niti razaranja Ukraine već zbog neostvarenog cilja.
-
emirolini
#70092 Re: Ukrajina
Tako je, da se ne obmanjujemo, svi Rusi su uzivali u cinjenici da ce poraziti Ukrajinu i prosiriti uticaj Rusije, bez obzira koliko Ukrajinaca pobiju. Sada vec kada gube stvari se mogu mjenjati, tako i Srbi, uzivali su u pocetnim pobjedama tokom rata u Bosni i Hercegovini ali i na Kosovu, tek kada su krenuli gubiti tada su kao protiv rata.costacurta wrote: ↑27/03/2022 12:07Ja pričam iz pozicije žrtve. Neko ko je izgubio 4 godine života na ništa.
Navalni iz zatvora organizuje proteste i plijeni imovinu oligarha, sa većim se zlom nije mogao sukobiti. Znači može se i tada se moglo.
U Srbiji su se usprotivili Miloševiću kad su skontali da ih je izebao za Ogulin-Karlobag-Viroviticu, RSK i KiM, a ne zato jer su shvatili da su bili obmanuti.
Rusi će to isto uraditi Putinu, neće ga maknuti zbog politike koju vodi, niti razaranja Ukraine već zbog neostvarenog cilja.
Nego da Blo ne galami evo jos malo trofeja
- Kyuss
#70093 Re: Ukrajina
Ukrajinska vojska bas djeluje kao ozbiljna vojska. Kada vidis ovaj ruski otpad, bilo domaci, bilo strani, kao da je pokupljen iz onih najgorih krcmi.
Iz ove perspektive nekako sumnjam da ce AZOV samo tako kleknuti pred agresore.
- Kikibombona
#70094 Re: Ukrajina
Milu majku im jebem, pacovima na jednoj i drugoj strani, koji tuku i ponizavaju zarobljenike. To nisu ljudi vec ŠTAKORI, najgore moguce picketine i hijene.
Samo GNOJ od covjeka moze udarati bice koje ne pruza otpor.
-
Avonmusk
#70095 Re: Ukrajina
Bas fina neka dusica, al u glavi ti se vinta 1389 svaki dan, tesko je zaboraviti daleku proslost, al ovo sad pa eto proslo.alibegoa wrote: ↑27/03/2022 11:32Vjerovatno isto ovo da znam da su bas ti licno artiljerci to napravili. Bilo kojim drugim ne biAvonmusk wrote: ↑27/03/2022 11:15
To je nepisano pravilo, ovo nije nista, artiljerci i piloti trebaju prvo na muciliste pa bit pusteni da iskrvare, nema tu milosti, tu im samo patnju do smrti povecat.
Osim toga ovo moze biti samo specijalno-operativni zlocin a ne ratni.
A recimo da znas da ti je dijete ranjeno ili ubijeno nakon granatiranja s nekog polozaja, sta bi uradio uhvacenim artiljercima?
I da to bi opet bio ratni zlocin
Juro Podolhak kaze da su rusi ispunili plan, po njemu to je to, pa eto ako je nekad bio realan sad mozda ne smije biti.
On veli da bi uskoro istocni ukr front mogao biti okruzen???
Doduse i ovdje nesto nema vijesti sa istoka.
Evo uhvacen neki mongol snajperista i kaze ubio puno ukrajinaca, i sta sad da mu daju da se istusira, sta hoce pojest i tako, mozda ako su ukri fine dusice ko ovaj begoa.
- JoseMujica
#70096 Re: Ukrajina
Tako je!Kikibombona wrote: ↑27/03/2022 12:14 Milu majku im jebem, pacovima na jednoj i drugoj strani, koji tuku i ponizavaju zarobljenike. To nisu ljudi vec ŠTAKORI, najgore moguce picketine i hijene.
i sam se pitam moj Kiki šta li ova djeca suncokreta rade u ovoj barbarskoj zemlji
-
costacurta
#70097 Re: Ukrajina
Slažem se.Kikibombona wrote: ↑27/03/2022 12:14 Milu majku im jebem, pacovima na jednoj i drugoj strani, koji tuku i ponizavaju zarobljenike. To nisu ljudi vec ŠTAKORI, najgore moguce picketine i hijene.
Greška je ovo Ukrainaca jer je Rusima moral u qurcu, onaj jadan vojnik sad i što bi se predao kad vidi šta ga čeka i nema nekog izbora, niti smije nazad niti se predati ovima. Biće posla za Aški tribunal
-
Avonmusk
#70098 Re: Ukrajina
Rejhan Demirdzic u seriji Tale:Kikibombona wrote: ↑27/03/2022 12:14 Milu majku im jebem, pacovima na jednoj i drugoj strani, koji tuku i ponizavaju zarobljenike. To nisu ljudi vec ŠTAKORI, najgore moguce picketine i hijene.
Pobijes, kolajnu dobijes, i sutis!
Sad da ti dovedu mladica i karadzica da im presudis, ti bi uradio sta???
- Arachnoidea
#70099 Re: Ukrajina
Upravo tako, moral je na vrlo niskom nivou i treba ih sto vise privuci ka predaji. Dok god vide da im predaja ne znaci mucenje ili smrt to je bolje za Ukrajince na dugorocnom planu.costacurta wrote: ↑27/03/2022 12:24Slažem se.Kikibombona wrote: ↑27/03/2022 12:14 Milu majku im jebem, pacovima na jednoj i drugoj strani, koji tuku i ponizavaju zarobljenike. To nisu ljudi vec ŠTAKORI, najgore moguce picketine i hijene.
Greška je ovo Ukrainaca jer je Rusima moral u qurcu, onaj jadan vojnik sad i što bi se predao kad vidi šta ga čeka i nema nekog izbora, niti smije nazad niti se predati ovima. Biće posla za Aški tribunal![]()