Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Mustang1
#70076 Re: Liverpool FC
Ma vi ste ludi. Ne mogu uzeti malo bolje igrace iz Brightona ili Southamptona a da uzmu igraca iz prve postave Reala.
- drug_profi
- sve_ovo_ja
#70078 Re: Liverpool FC
Nevezano za Caiceda i njegove kvalitete, ali kud Covid ne ugasi komplet fudbal na 5 godina da se sve resetuje.
21 godina, odigraš jednu-dvije sezone i odmah ide 100+ miliona odsteta + agenti + plata narednih xy godina.
Hajde da otimaš nekog iz top kluba ala Real/Barca koji je već 3-4 godine na svjetskom nivou, dokazao se i za reprezentaciju, pa obaraš neke rekorde. Zadnji vezni iz Brightona sa 2 godine vrhunskog fudbala i eto ga novi Maradona.
I kao što neko napisa, za 2 godine mu dođe Real, da agentima lude pare, i ovaj digne čitav klub naopačke dok ga ne pustiš.
Ja lično najviše volim Kloppove igrače koje je izvlačio iz naftalina i od njih pravio svjetsku klasu, samo što bi svi da se uspije sa svakim igračem, a da ne bude nikad fula kao Keita, Ox, Minamino...
Uostalom fudbalske kvalitete su samo jedan od faktora u čitavoj priči, adaptacija na novi klub, karakter igrača, agenti, povrede koji u sekundi sve okrenu itd.
Bilo je i više nego dovoljno primjera Pogba, Sancho, Lukaku, Werner, itd. da nisu ime i cijena uvijek garant uspjeha.
21 godina, odigraš jednu-dvije sezone i odmah ide 100+ miliona odsteta + agenti + plata narednih xy godina.
Hajde da otimaš nekog iz top kluba ala Real/Barca koji je već 3-4 godine na svjetskom nivou, dokazao se i za reprezentaciju, pa obaraš neke rekorde. Zadnji vezni iz Brightona sa 2 godine vrhunskog fudbala i eto ga novi Maradona.
Ja lično najviše volim Kloppove igrače koje je izvlačio iz naftalina i od njih pravio svjetsku klasu, samo što bi svi da se uspije sa svakim igračem, a da ne bude nikad fula kao Keita, Ox, Minamino...
Uostalom fudbalske kvalitete su samo jedan od faktora u čitavoj priči, adaptacija na novi klub, karakter igrača, agenti, povrede koji u sekundi sve okrenu itd.
Bilo je i više nego dovoljno primjera Pogba, Sancho, Lukaku, Werner, itd. da nisu ime i cijena uvijek garant uspjeha.
-
Mustang1
#70081 Re: Liverpool FC
Jest bio dobar i on i madjar ali fali pravi zadnji vezni i Darwin u spicu.
- King_Kenny
#70082 Re: Liverpool FC
Ima li Liverpool skaute ikakve na plaći? 
- vaučer
#70083 Re: Liverpool FC
Skauti su za pičke.
Mi izvlačimo imena iz šešira.
Mi izvlačimo imena iz šešira.
- BHF_Manijak
#70084 Re: Liverpool FC
Slazem se s Mustangom, Jota ni za kurac nije bio u nedjelju.
Imam osjecaj da bi je Dominik ondje bolje opalio lijevom, nego sto mu je ovaj zasmetao i jos mu je skide s noge.
Imam osjecaj da bi je Dominik ondje bolje opalio lijevom, nego sto mu je ovaj zasmetao i jos mu je skide s noge.
- Gandalf
#70085 Re: Liverpool FC
Treba se raspitati u kakvoj je formi Samir Duro ili Vitomir Paškalj, mada mislim da su i oni prevelik zalogaj za Šmatkea
-
Fast Driver
#70086 Re: Liverpool FC
Koje od igrača Liverpoola uzeti u EPL Fantasy? Za sada imam Alexander-Arnolda, Mac Allistera i Darwina, ali možda ima boljih rješenja...
- BHF_Manijak
#70089 Re: Liverpool FC
I opet mi nije jasno, kako ba ovi mogu kupovati koga hoce i trositi koliko hoce.
Potrosili su zadnja 4 prelazna roka 1,2 milijarde eura, prodali igrace za 500 miliona eura. Pa jebem mu majku, kako?
Sta kazu regulative lige? Kako to s duzinom ugovora prebijaju? Moze li u kratkim crtama sta...
Potrosili su zadnja 4 prelazna roka 1,2 milijarde eura, prodali igrace za 500 miliona eura. Pa jebem mu majku, kako?
Sta kazu regulative lige? Kako to s duzinom ugovora prebijaju? Moze li u kratkim crtama sta...
- BHF_Manijak
#70090 Re: Liverpool FC
I kaze hoce im igraci doci... Hoce ali u kurcu.
Hajd na stranu sto nisu dosla ova dvojica, ali sto je toliki cirkus oko ovoga izbio, sto su se ovi bas bas obrukali, e to je baska u prici.
Znaci ispali su amateri golemi. Chelsea hladno 2 zadnja vezna uze, spickase 360 miliona eura za ljeto, svaka vast vlasnicima. Pravi ulagaci.
Hajd na stranu sto nisu dosla ova dvojica, ali sto je toliki cirkus oko ovoga izbio, sto su se ovi bas bas obrukali, e to je baska u prici.
Znaci ispali su amateri golemi. Chelsea hladno 2 zadnja vezna uze, spickase 360 miliona eura za ljeto, svaka vast vlasnicima. Pravi ulagaci.
- AmiĐa_Idriz
#70091 Re: Liverpool FC
Ma najgore mi je što nam je sve public ovako. Sigurno je i prije bilo failova ali su Edwards i Ward to držali medijski iza zavjese maksimalno moguće.
-
convict
#70092 Re: Liverpool FC
Da prstom nisu mrdnuli, manja bi steta bila. Ne znam je li veca blamaza ovo ulijetanje za Caiceda ili pregovori za Laviu. A nije stvar samo ni blamaze, efekat ce biti i finansijski jer ce nas oderati za sljedeca pojacanja, a naravno i sportski jer je sezona pocela a nove igrace treba uigrati ako dodju. Sigurno se sve ovo odrazilo i na atmosferu u ekipi.
U bilo kojoj normalnoj firmi letjele bi glave za ovo, a mislim da ce ovdje zaplatiti Jorg iako je ionako angazovan privremeno.
U bilo kojoj normalnoj firmi letjele bi glave za ovo, a mislim da ce ovdje zaplatiti Jorg iako je ionako angazovan privremeno.
- AmiĐa_Idriz
#70093 Re: Liverpool FC
Kao što sam i pretpostavljao:AmiĐa_Idriz wrote: ↑14/08/2023 12:19 Ovo opet Chelsea novinari od sinoć bacaju vijesti za koje opet kažem nisu zdravorazumne. Sačekajmo ipak "naše", pa ćemo vidjeti kako stojimo.
Liverpool have denied having an agreement with Southampton for Roméo Lavia. - @_pauljoyce
- AmiĐa_Idriz
#70094 Re: Liverpool FC
Zašto se ovaj klub boji izaći iz komfor zone samo određenih klubova i nekakvog under-value transfera. Ovo mene više nervira kao BHF-a visoka ulaganja.Liverpool were offered the chance to sign Enzo Fernandez for £15m last summer. [@_pauljoyce]
-
Osmi Socrates
#70095 Re: Liverpool FC
Totalni fijasko u svakom smislu ovih zadnjih par dana. I Brighton je navukao Liverpool na tanak led, kad su dali utisak da drže sve karte oko Caicedovog transfera, a i budala je vidio da ih ne drže. Kakav jebeni deadline da se dostave ponude, kraj prelaznog roka je deadline.
Plaćaju cijenu pregovaranja sa klubovima a ne sa igračima. Sad je i Lavia okrenuo na drugu stranu.
Plaćaju cijenu pregovaranja sa klubovima a ne sa igračima. Sad je i Lavia okrenuo na drugu stranu.
Last edited by Osmi Socrates on 14/08/2023 20:31, edited 1 time in total.
- vaučer
#70096 Re: Liverpool FC
Od Lavije su odustali prije najmanje dvije sedmice. Da nisu bi ga doveli odavno. Caiceido je odabrao Chelsea. Gdje je točno fijasko?
Fijasko je ako ne dovedu sposobnog DMa do kraja prelaznog roka.
Fijasko je ako ne dovedu sposobnog DMa do kraja prelaznog roka.
-
Zoooka
#70097 Re: Liverpool FC
Itekako jeste nesposobnost. Cure ti informacije, nisi doveo nijednu glavnu metu već par prelaznih rokova, Klopp se sve više miješa u ono u čem nema veze, i tad su krenuli problemi za Liverpool. On će sam sebi presuditi.
- AmiĐa_Idriz
#70098 Re: Liverpool FC
Ma fijasko je samo u tome što se trkeljalo medijima ovoliko i realnih i nerealnih stvari. Što se Lavie tiče, pisao sam već i evo potvrđuje se da nakon onih 47m tu se odmaklo od njega u potpunosti.
-
Osmi Socrates
#70099 Re: Liverpool FC
Nisu odustali kad se i danas koprcaju za njega. Fijasko je u tome da ste vi do juče govorili da Caicedo nije odabrao Chelsea nego da mu je svejedno u kojem će klubu igrati. Vjerujem da su isto mišljenje imali i ovi koji su ispred Liverpula vodili ovo pregovaranje. Međutim, ispostavilo se da Caicedu nije svejedno. Drugo, vjerovali su Brightonu za neki deadline, a na kraju se ispostavilo da nema toga, jer je Caicedo odlučio da nema toga.
Ispreskakao ih i Caicedo i Brighton.
Ispreskakao ih i Caicedo i Brighton.