FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

ultima_palabra

#70051 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

UnKnownBA wrote:Ja ne vidim ništa loše u tome što se ide na sud. I budali je jasno da klub ne može tek tako na nečiju riječ isplatiti pola miliona. Jedini način da se to utvrdi je sud, tako će svi biti zadovoljni. Vjerujem da Amar može dokazati osim ako novac nije vadio iz jastuka, šetao ulicom sa tolikim novcem i dijelio ga ko na pijaci u što sumnjam. Vjerovatno je novac skidan sa banaka i uplaćivan negdje, npr. tom kampu gdje su pripreme imali. Garant je ostao trag na računima tako da je to moguće dokazati, plus imaju članovi uprave koji će sudeći po konferenciji to potvrditi u Amarovu korist. Možda neće dobiti cijeli iznos jer su garant igrači isplaćivani na ruke ali preko suda je jedino moguće ovo riješiti. Nikakav problem u svemu ovom nema, klub je voljan isplatiti Amara ali samo ono što se na sudu utvrdi. Ovako je najbolje, neka to riješe više.
Pa ti članovi uprave koji bi to potvrdili time bi inkriminirali sebe, jer su oni bili odgovorni za finansijsko poslovanje kluba.

Nije ovo dobra ideja, klub se bezveze povlači po mulju. Trebalo je to riješiti preko plate/ugovora o djelu.
moke_31

#70052 Re: FK Željezničar

Post by moke_31 »

ultima_palabra wrote:
UnKnownBA wrote:Ja ne vidim ništa loše u tome što se ide na sud. I budali je jasno da klub ne može tek tako na nečiju riječ isplatiti pola miliona. Jedini način da se to utvrdi je sud, tako će svi biti zadovoljni. Vjerujem da Amar može dokazati osim ako novac nije vadio iz jastuka, šetao ulicom sa tolikim novcem i dijelio ga ko na pijaci u što sumnjam. Vjerovatno je novac skidan sa banaka i uplaćivan negdje, npr. tom kampu gdje su pripreme imali. Garant je ostao trag na računima tako da je to moguće dokazati, plus imaju članovi uprave koji će sudeći po konferenciji to potvrditi u Amarovu korist. Možda neće dobiti cijeli iznos jer su garant igrači isplaćivani na ruke ali preko suda je jedino moguće ovo riješiti. Nikakav problem u svemu ovom nema, klub je voljan isplatiti Amara ali samo ono što se na sudu utvrdi. Ovako je najbolje, neka to riješe više.
Pa ti članovi uprave koji bi to potvrdili time bi inkriminirali sebe, jer su oni bili odgovorni za finansijsko poslovanje kluba.

Nije ovo dobra ideja, klub se bezveze povlači po mulju. Trebalo je to riješiti preko plate/ugovora o djelu.
Logično. Ja sam od početka konto da će ako dođe do nekog dogovora između njih to tako biti riješeno. Ovako će se beze samo povlačiti po sudu i za klub bezze vezati negativan publicitet. Amar zna koliko je dao, znaju ljudi u klubu koji će to potvrditi, i onda to fino staviti u ugovor i ćao.
salle_eh1986

#70053 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

nosara wrote:Ako su zaista prisilili Amara da ih tuzi, raspali se dabogda i klub i lobotomci koji ga vode...!
jašta, dabogda nam se Željo ugasio
:run:
zipoo

#70054 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Nikad me manje derbi nije zanimao.
UnKnownBA

#70055 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

ultima_palabra wrote:

O. K. to ali neće ni Misimović ni trenutna uprava da ima posla sa tim, nije njihov problem. Kada bi to riješavali tako kako vi kažete pa sada Misimović i upravni odbor odobri da se isplati toliki iznos na osnovu nečije riječi onda da on za koju godinu završi na sudu zbog nečijih para, da ga neko tuži za to što je odobrio da se isplati imaginarni dug koji nigdje ne postoji. Je li mu to treba ili bilo kome da ga neko tužaka zbog tuđih para? Treba realan biti, to nije problem trenutne uprave. Ljudi hoće pošteno da ih niko sutra nema za bilo šta tužakati. A te prijašnje uprave će svakako kada tada doći na red ako ova država ikada postane pravna.
kudrilo

#70056 Re: FK Željezničar

Post by kudrilo »

Pošto vidim za to ste da se dijele pare kluba na riječ, hajmo ih onda idplatiti svima, npr Vernesu Selimoviću, Čoliću? Ko je njima obećavao na riječ i zajebao ih?

Možete li kako utjecati i za mene koju milju, ja ću se zaklet da sam posudio nekad oko 2013. Ako treba, zaklet ću se 2 puta.

Naravno da se dugovi trebaju izmiriti, ali kako dijelite tuđe pare na riječ je nevjerovatno. I onda neko sebi za pravo nekog nazvat lobotomcem.

Željo prije svega! Kultovi ličnosti mene ne zanimaju, podržavam svakog ko čini dobro za Želju u globalu.
ultima_palabra

#70057 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Izgradili ste vi kult licnosti od nekoga ko nije lopte sutnuo u zivotu.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#70058 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Ja vjerujem da trenutni ljudi u Želji rade iz najboljih namjera i da Želji žele dobro. Međutim, to nije dovoljno.
Dokaz je lutanje na sportskom planu i cijela promenada igrača i trenera u zadnje 3-4 godine.
wewa

#70059 Re: FK Željezničar

Post by wewa »

mogla bih i ja tako s najboljim namjerama krenuti zidati kucu vlastorucno...
al' ne bih bas zivjela u takvoj kuci. treba, naime, ponesto i znati o poslu.

postujem ja Misimoviceve ambicije, imamo konkretne dokaze da ih u nekim projektima zna i moze realizovati. no, trebalo bi da poslovan covjek tog kalibra moze prepoznati trenutak kada treba potraziti savjet i/ili angazovati strucnjaka, a da primarni cilj nije usteda.

ovo s Amarom izgleda nakaradno i ne prilici ni Amaru, ni Misimovicu. sve mi lici na los kompromis, onaj u kojem na kraju niko ne dobije sta je htio i mogao. ne prilici jednoj porodici da se tuzaka, a Zeljo je, volimo to reci, porodica.
kudrilo

#70060 Re: FK Željezničar

Post by kudrilo »

ultima_palabra wrote:Izgradili ste vi kult licnosti od nekoga ko nije lopte sutnuo u zivotu.
Meni nema mi i vi.

Meni je Željo broj jedan.
I da je obrnuta situacija, isto bih govorio.

Drugo je što se neki ponašaju sektaški, pa upravu, skupštinu, trenera, sportskog direktora i sve ostale funkcije mijenjaju jednim čovjekom.
ultima_palabra

#70061 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Ma duša draga, njemu je Željo broj jedan.

Sektaštvo je ono što ste napravili na lobotomiji.
kudrilo

#70062 Re: FK Željezničar

Post by kudrilo »

:lol: :lol: :lol:
Evo ovako javno, boli me neka dtvar za bilo kojeg pojedinca, ali podrzat cu svakog od njih kad budu doprinosili klubu.

O sektastvu mozemo pricati samo u slucaju kada neko zeli da se klub sto vise oguli na osnovu necije rijeci u korist tog nekog. Takvi nemaju pravo nikog prozivati.
ultima_palabra

#70063 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Ta necija rijec sasvim slucajno pripada covjeku i familiji koja je najzasluznija za ono sto je klub bio i jeste.

Osim naravno, onima kojima istorija kluba pocinje od 2015... njima zelim sretan prvi trofej :)
kudrilo

#70064 Re: FK Željezničar

Post by kudrilo »

Ja samo znam da sam ja za Želju navijao i da bih navijao ko god bio u klubu. Ne smijem se zakleti šta bi bilo da Amar preuzme npr Zrinjski. Neke bi dileme pojele.
Mea_parvitas

#70065 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Evo ja predlazem da mu daju bonus u iznosu duga za osvajanje minimalno 4-og mjesta naredne sezone :D Problem solved. Nema na cemu
zipoo

#70066 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

lobotomci uzimaju maha i na klixu, e necete razbojnici :mrgreen:
kudrilo

#70067 Re: FK Željezničar

Post by kudrilo »

Da Bog da svako bio lobotomac ko ja.
A i ako je lobotomac čovjek koji je opčinjen jednom "stranom", i ne prizna opoziciono mišljenje, onda ovdje imamo dvije strane lobotomaca.

Moj stav: klub administrativno, sistemski, transparentnošću nikad nije bio na ovakvom nivou. Gradimo, postajemo klub, u smislu da imamo osnovu da se ne bi sve moralo raditi na horuk i da ne dolazimo u situacije pitanja opstanka, blokiranih računa, mahalaških praksi.

Grešaka u sportskom segmentu ima i to nekad ogromnih. Ipak, da smo se bavili mutnim radnjama, vjerovatno bi sad pričali o dvije titule zaredom. Hvala Bogu da se ne bavimo, da idemo zdravo i pošteno, sportski. Kažem, griješi se, te definitivno nam treba kvalitetan stručni štab koji može više i bolje. Ako je to Amar Osim, ali isključivo na mjestu šefa struke, potpisujem.

Ideje da se cijeli sistem ljudi u klubu mijenja jednim čovjekom nisu racionalne opcije. To nikada neću podržati, pa nek mi daju epitete razne.

Ja to gledam kao izbor između kratkoročnog uspjeha uz dugoročnu nestabilnost i dugoročne stabilnosti, uz koju mislim da mora doći uspjeh. Ja ću Želju pratiti i kad ima trofeja i kad nema, kao što su i stariji od nas ga pratili kad je do osamostaljenja BiH imao jedan trofej. Logično da je Željo u BiH mnogo ambiciozniji, ali ovo je radnički klub, klub koji je bio mnogima simpatičan radi priče i tradicije koju nosi uz sebe, klub koji se živi, a ne navija samo. Bio sam tu kad smo bili sredina tabele, bio sam na duploj kruni, bit ću i sad i u buduće i tu mi uslov neće biti Amar, Senad, titula, kup, igrač ovaj ili onaj.

Zato ne volim da me svrstavaju ni na jednu stranu jer niti imam koristi od Senada, niti od Amara, ali vidim da je ovo puno zdraviji put za klub u CJELINI, gdje se udaraju neki temelji sistemskog rada i normalno je da nije lako.

I hajmo sutra dobiti pitare.
ultima_palabra

#70068 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Sportski i posteno u ovoj drzavi mozemo dobiti samo kurac da si oci izbijemo. Onaj koji stalno radi isto, a nada se drugacijem ishodu ima svoje ime.
zipoo

#70069 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Koji je to zdravi temelj sto je postavljen?
mali_milojica

#70070 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

zipoo wrote:lobotomci uzimaju maha i na klixu, e necete razbojnici :mrgreen:
Samo da se ne dokopaju moderatorske palice.
Sve neistomišljenike rješavaju po kratkom postupku. Jebo NKVD kako se oni obračunavaju. :D
kudrilo

#70071 Re: FK Željezničar

Post by kudrilo »

@ultima

Onda drugacije potpuno gledamo na Želju, fudbal, uspjeh i sl. Hvala Bogu da je tako, ne bi valjalo da smo svi isti.

@zipoo

Sve zavisi šta ko gleda pod temeljom stabilnosti, ukucaš na google Željo, filtriraš od vremena dolaska ovih ljudi i vidiš. Naravno, ako gledaš klub u cjelini. Pa klub je prethodno organe i administraciju kluba imao samo na papiru, svi to znamo.
Ne mogu da vjerujem da se istok ne prepozna npr kao neki dugoročni kapital od kojeg će klub imati nevjerovatne koristi. Pa i teren sad što se pravi ti je kvalitetna baza za to da još više prilazimo evropi, da se igra bolji fudbal i da nastaju bolji igrači. Ako to ne vidimo, kako ćemo ostalo...
mali_milojica

#70072 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Sve su prilike da će za buduće temelje otići porodično blago ili po bosanski babovina, čitaj, pomocni teren. Onda bi mogle pasti sve maske.
zipoo

#70073 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

kudrilo wrote:@ultima

Onda drugacije potpuno gledamo na Želju, fudbal, uspjeh i sl. Hvala Bogu da je tako, ne bi valjalo da smo svi isti.

@zipoo

Sve zavisi šta ko gleda pod temeljom stabilnosti, ukucaš na google Željo, filtriraš od vremena dolaska ovih ljudi i vidiš. Naravno, ako gledaš klub u cjelini. Pa klub je prethodno organe i administraciju kluba imao samo na papiru, svi to znamo.
Ne mogu da vjerujem da se istok ne prepozna npr kao neki dugoročni kapital od kojeg će klub imati nevjerovatne koristi. Pa i teren sad što se pravi ti je kvalitetna baza za to da još više prilazimo evropi, da se igra bolji fudbal i da nastaju bolji igrači. Ako to ne vidimo, kako ćemo ostalo...
Stadion, sponzori, dugovi svaka čast. Samo ovim tempom ostat ćemo bez sponzora i para za saniranje dugova.
Šta dalje? Gdje je taj temelj za budućnost? Kome pravimo teren? Ko će igrati na njemu? Mehremic i co? Omladinski pogon nikad gori. Pljuvalo se na Dogana, a evo ispade da je upravo taj Dogan znao šta je radio. Trošimo iovako siromašne resurse
Tri glavne stvari za klub, dvije su na katastrofalnom nivou. To nije postavljanje zdravog temelja i ja ne vidim svijetlu budućnost.
zipoo

#70074 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

mali_milojica wrote:
zipoo wrote:lobotomci uzimaju maha i na klixu, e necete razbojnici :mrgreen:
Samo da se ne dokopaju moderatorske palice.
Sve neistomišljenike rješavaju po kratkom postupku. Jebo NKVD kako se oni obračunavaju. :D
mucki provokatoru :mrgreen:
kudrilo

#70075 Re: FK Željezničar

Post by kudrilo »

Joj, oko Dogana je duga priča. Šta je radio, kako, čuo sam različite priče. Ne znam ništa za njega pouzdano, pa ne mogu reći koliki je utjecaj imao ili nije.

Drugo, ja prvi nisam zadovoljan sportskim segmentom. Prošle godine kriminalno izgubljena titula, ove godine krivim samo Adžema jer je moje mišljenje da smo individuapnog kvaliteta imali najviševu ligi. Uzeli smo kup, a kup je trofej.

Vjeruj mi, dovedi trenera i stručni štab pravi, s kojim se fulalo fo sad, promijenićeš mišljenje. Evo da sad dođe Amar, posloži ekipu i počneš da dobijaš, onda ima ko i igrati, a bit će i raje.
Ako ne može Amar, valjda ima neko ko može, jesmo teška sredina za raditi, ali bit će neko kvalitetan sto posto. Ko god da dođe treba podršku.

Ja sam optimističan.
Post Reply