Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#70051 Re: Liverpool FC
Nemojte sad molim vas pokusavati minimizirati kvalitete Caiceda, ako iko i pokusava.
Covjek je svjetska klasa, A kategorija igraca, novi Kante, Makelele, Cambiasso. Nemojte da vam pomuti um sto je ispalo kako je ispalo.
Mozemo se tjesiti "preplacen, nece biti to to" i slicne floskule, ali ovo je ozbiljan udarac. I pojacanje Chelsea i slabljenje Liverpoola.
S ovim igravem rjesavas pitanje DMC-a narednih 10 godina.
Ono sto mene jos vise zabrinjava jeste sto se igraci ne odlucuju za Liverpool. Ne pricamo o nekom skartu, vec jednom od najboljih svjetskih klubova, e zasto je to tako, neka se neko zapita? Ima nesto sigurno. Manje plate nego kod drugih, nesto...
Druga stvar sto mene uvijek iritira, jesto sto konstantno izbjegavaju te transfere A+ klase!
Pustite mi molim vas pricu "nisu to nikad radili, nije Liverpool taj" itd., ne pricamo jebo te o West Hamu, Sheffieldu ili Brightonu, vec top 15 klubova Evrope/svijeta!
Ne mozes se ponasati kao drugorazredni, trecerazredni klub!
Ono sto uvijek ponavljam, moras nekad jebeni statement transferom napraviti, reci "mi smo tu, mi smo ti"!!
Zadnji takav je bio van Dijk prije 5 godina.
Moras muda pokazati, svjetsku klasu dovesti, jer takvi ti igraci mnogo vise od same igre na terenu donose. E Caicedo je bio taj i oni ga popuse!
Sad ce opet dovesti nekog trecerazrednog igraca, za kojeg niko pod milim Bogom ne zna, neki talenat u nagovjestaju, pa ce ga ucit taktici 3 godine i na kraju nabit nogom.
Jebo vas vise grob grobov, isprsite se vec jednom. Ne vodite Luton, vec Liverpool!
Covjek je svjetska klasa, A kategorija igraca, novi Kante, Makelele, Cambiasso. Nemojte da vam pomuti um sto je ispalo kako je ispalo.
Mozemo se tjesiti "preplacen, nece biti to to" i slicne floskule, ali ovo je ozbiljan udarac. I pojacanje Chelsea i slabljenje Liverpoola.
Ono sto mene jos vise zabrinjava jeste sto se igraci ne odlucuju za Liverpool. Ne pricamo o nekom skartu, vec jednom od najboljih svjetskih klubova, e zasto je to tako, neka se neko zapita? Ima nesto sigurno. Manje plate nego kod drugih, nesto...
Druga stvar sto mene uvijek iritira, jesto sto konstantno izbjegavaju te transfere A+ klase!
Pustite mi molim vas pricu "nisu to nikad radili, nije Liverpool taj" itd., ne pricamo jebo te o West Hamu, Sheffieldu ili Brightonu, vec top 15 klubova Evrope/svijeta!
Ono sto uvijek ponavljam, moras nekad jebeni statement transferom napraviti, reci "mi smo tu, mi smo ti"!!
Moras muda pokazati, svjetsku klasu dovesti, jer takvi ti igraci mnogo vise od same igre na terenu donose. E Caicedo je bio taj i oni ga popuse!
Sad ce opet dovesti nekog trecerazrednog igraca, za kojeg niko pod milim Bogom ne zna, neki talenat u nagovjestaju, pa ce ga ucit taktici 3 godine i na kraju nabit nogom.
Jebo vas vise grob grobov, isprsite se vec jednom. Ne vodite Luton, vec Liverpool!
- ismar2215
#70052 Re: Liverpool FC
Ja ne kontam zasto se mjesecima pominju Valverde i Tchouameni. Ljudi su medju najvecim talentima na svojim pozicijama i igraju u prvih 11 Reala. Zasto bi ih Real uopste pustio. Ovo mi je isto kao da pise da se raaspitujemo za situaciju oko Rodrija. Pritom zasto Valverde, treba nam šestica.
- ismar2215
#70053 Re: Liverpool FC
Ja mislim da i dalje igraci biraju rado Liverpool. Mac Allister je dobar primjer. Caicedo i Lavia nas nisu birali jer se oko ovih transfera ponasamo kao supacki i prema drugim klubovima i prema igracima. Realno, mi smo u ovoj prici glavni negativac.BHF_Manijak wrote: ↑14/08/2023 14:56 Nemojte sad molim vas pokusavati minimizirati kvalitete Caiceda, ako iko i pokusava.
- BHF_Manijak
#70054 Re: Liverpool FC
I nije mi bas najjasnija odluka Lavie, gdje misli igrat sad pored Caiceda, Gallaghera?
Mislim ok, jedino mogu inat i huju razumjeti, jer decko od starta samo Liverpool spominjao, pa su se ovi kurvali s Caicedom, ali to nije racionalna, vec emotivna odluka. Ali ga razumijem ako je tako, potpuno.
Mislim ok, jedino mogu inat i huju razumjeti, jer decko od starta samo Liverpool spominjao, pa su se ovi kurvali s Caicedom, ali to nije racionalna, vec emotivna odluka. Ali ga razumijem ako je tako, potpuno.
- Pandakonda
#70055 Re: Liverpool FC
Uzeo si lose primjere. Caicedo je u startu preferirao Chelsea i Liverpool uopste nije pokazivao interes sve do prije par dana. Lavia je ocigledno ogorcen citavom situacijom jer je imao sve dogovoreno sa nama i nakon sto smo bili poprilicna ciganija radi 5 miliona, mi odlucujemo dati 110 za drugog igraca. Da se meni to desi ni ja vise ne bi htio nista pregovarati sa tim klubom. Liverpul je i dalje privlacan klub, dosta igraca je radije doslo kod nas nego negdje drugo, ali i sami vlasnici se moraju isprsiti.BHF_Manijak wrote: ↑14/08/2023 14:56 Nemojte sad molim vas pokusavati minimizirati kvalitete Caiceda, ako iko i pokusava.
Koliko god klub bio velik niko ne igra za cokolade i svi hoce pare. Liverpool mora shvatiti da je to vrijeme proslo kada si mogao za malo para srediti ekipu. Sada cifre lete na sve strane i ako hoces da ostanes na vrhu moras investirati. Chelsea je sada otvorio pandorinu kutiju sa ovim eksperimentisanjem gdje sa ugovorima od po 9 godina pokusavaju izbjeci FFP pa treba vidjeti na sta ce to izaci.
Pochetinjo voli rotirati vezni red, nije ni on lud da mu Enzo, Caicedo i Gallagher igraju svaku utakmicu. Ne sumnjam da ce se on naigrati tamo.BHF_Manijak wrote: ↑14/08/2023 15:10 I nije mi bas najjasnija odluka Lavie, gdje misli igrat sad pored Caiceda, Gallaghera?
- AmiĐa_Idriz
#70056 Re: Liverpool FC
Zato što ima samo Chelseavu ponudu, mi od onih 47 nismo ništa ni slali. Ovo od jutros je šuplja, bar za sada.BHF_Manijak wrote: ↑14/08/2023 15:10 I nije mi bas najjasnija odluka Lavie, gdje misli igrat sad pored Caiceda, Gallaghera?
- AmiĐa_Idriz
#70057 Re: Liverpool FC
FSG ništa nije kriv, krivi su ljudi koji vode pijacu ovo ljeto. Prije tri dana si bio spreman rušiti Britanski rekord za transfer, dakle FSG je odobrio.
- BHF_Manijak
#70058 Re: Liverpool FC
Ma brate Mac Allistera niko nije htio osim Liverpoola. Da je neko veci se ukljucio, vidio bi ti tu zelju za dolaskom...
- AmiĐa_Idriz
#70059 Re: Liverpool FC
Htio ga je Chelsea. A siguran sam da bi i City bio u igri da se prije situacija sa Gundoganom raščistila.BHF_Manijak wrote: ↑14/08/2023 15:14
Ma brate Mac Allistera niko nije htio osim Liverpoola. Da je neko veci se ukljucio, vidio bi ti tu zelju za dolaskom...
- vicious
#70060 Re: Liverpool FC
Zar nije ovo ukinuto? Kao da sam negdje čitao da od ovog ljeta više neće moći razvlačiti ove cifre na godine ugovora, nego da će se sve računati odmah u godinu potpisivanja?Pandakonda wrote: ↑14/08/2023 15:11 Koliko god klub bio velik niko ne igra za cokolade i svi hoce pare. Liverpool mora shvatiti da je to vrijeme proslo kada si mogao za malo para srediti ekipu. Sada cifre lete na sve strane i ako hoces da ostanes na vrhu moras investirati. Chelsea je sada otvorio pandorinu kutiju sa ovim eksperimentisanjem gdje sa ugovorima od po 9 godina pokusavaju izbjeci FFP pa treba vidjeti na sta ce to izaci.
-
NecuVise
#70061 Re: Liverpool FC
Ukinula uefa ali nije PL. Kako Chelsea ne igra ove godine u Evropi mogu razvući na 6 godina transfervicious wrote: ↑14/08/2023 15:19Zar nije ovo ukinuto? Kao da sam negdje čitao da od ovog ljeta više neće moći razvlačiti ove cifre na godine ugovora, nego da će se sve računati odmah u godinu potpisivanja?Pandakonda wrote: ↑14/08/2023 15:11 Koliko god klub bio velik niko ne igra za cokolade i svi hoce pare. Liverpool mora shvatiti da je to vrijeme proslo kada si mogao za malo para srediti ekipu. Sada cifre lete na sve strane i ako hoces da ostanes na vrhu moras investirati. Chelsea je sada otvorio pandorinu kutiju sa ovim eksperimentisanjem gdje sa ugovorima od po 9 godina pokusavaju izbjeci FFP pa treba vidjeti na sta ce to izaci.
- AmiĐa_Idriz
#70062 Re: Liverpool FC
UEFA rules state contracts should be between 1 and 5 years maximum subj to national law. Chelsea exploited it because UK national law didn’t exist on matter. UEFA implementing this as requirement this summer onwards.
- BHF_Manijak
#70063 Re: Liverpool FC
A ima li toga da su zakasnili 1-2 prelazna roka? I ako imaju sredstva, a imaju, sto se onda ne zalete po neku drugu babarogu od 90-100 miliona? Cjenkaju se k'o debili za 5 miliona za Laviu i sad fol 60 nude da ne popuse sve.AmiĐa_Idriz wrote: ↑14/08/2023 15:14 FSG ništa nije kriv, krivi su ljudi koji vode pijacu ovo ljeto. Prije tri dana si bio spreman rušiti Britanski rekord za transfer, dakle FSG je odobrio.
Ko god vodi operacije, retard je pravi!
@Pandakonda ma ima jos primjera milion gdje si odjeban. Projekat "Jude" im propade, odjeba ih decko i ode u Real, a lafo si pripremao transfer godinu dana.
Tchouameni isto tako... To je iz blize buducnosti.
- AmiĐa_Idriz
#70064 Re: Liverpool FC
Zato što ovi koji se pitaju za roster i transfere su smatrali da ne treba.BHF_Manijak wrote: ↑14/08/2023 15:23A ima li toga da su zakasnili 1-2 prelazna roka? I ako imaju sredstva, a imaju, sto se onda ne zalete po neku drugu babarogu od 90-100 miliona? Cjenkaju se k'o debili za 5 miliona za Laviu i sad fol 60 nude da ne popuse sve.AmiĐa_Idriz wrote: ↑14/08/2023 15:14 FSG ništa nije kriv, krivi su ljudi koji vode pijacu ovo ljeto. Prije tri dana si bio spreman rušiti Britanski rekord za transfer, dakle FSG je odobrio.
Brate FSG fudbal ne zanima niti ih interesuje išta, oni će pružiti pare a na njima je hoće li trošiti ili ne.
Što se tiče Reala, budimo realni, 99 od 100 igrača će odabrati Real prije Liverpoola, i 99% drugih klubova.
- vaučer
#70065 Re: Liverpool FC
Plaća i London su uglavnom razlozi. Liverpool daje odlične plaće - ali kad ih zaradiš. Chelsea im bubne odmah plaću. Preferiram da to ne radimo - jer ne želim da zaglavimo s igračima na masnoj plaći koji ne igra na potrebnom standardu.BHF_Manijak wrote: ↑14/08/2023 14:56
A primjeri gdje igrači odbijaju Liverpool su prilično rijetki i uglavnom u kategoriji AAA zvijezda koje mogu birati između 10 klubova koji im svi nude super uvjete i trenere.
Ne vidim problem uglavnom. Mislim da imaju i dalje dobar ‘pull’ kod igrača. I McAli i Szobo su bili vruća roba.
- ismar2215
#70066 Re: Liverpool FC
Ma kako nije, svi su se povezivali. United mislim da je bio prilicno zagrijan. Nema tu puno filozofije. Ako dogovoris okvirno uslove prije, zavrsis sa njegovim klubom oko odstete, to je to.BHF_Manijak wrote: ↑14/08/2023 15:14Ma brate Mac Allistera niko nije htio osim Liverpoola. Da je neko veci se ukljucio, vidio bi ti tu zelju za dolaskom...
Pritom i ostali klubovi imaju signal, pa se uglavnom ne ukljucuju nego traze druge slicne opcije. Ono sto smo mi Chelseaju pokusali uraditi je presedan i rijetko se desava jer rijetko uspjeva.
Taman sad i kad bismo htjeli povecati plate, vjerovatno bi to bilo neizvodivo. Ne mozemo samo novim igracima odjednom nuditi vece plate. To bi odmah povlacilo nove ugovore za bar 6-7 igraca u ekipi, ako zelimo normalnu atmosferu u svlacionici. Onda to vuce i plate strucnog staba itd... Godisnja potrosnja za plate bi skocila mozda i duplo.
Ne mislim da je nas nacin funkcionisanja los. Ovo sto radimo zadnjih sedmica je grozno bas zato jer je u totalnoj suprotnosti. Razbacujemo se ciframa i igrace tretiramo ko vrece krompira na pijaci.
- AmiĐa_Idriz
#70067 Re: Liverpool FC
Joj kad nas iznabada sad pod emocijama 
- AmiĐa_Idriz
- Pandakonda
#70069 Re: Liverpool FC
Za Jude-a je sve bila jedna velika patka. Objasnjeno je na twitteru od milion izvora da je on oduvijek htio real madrid i da mi nikada nismo imali sanse tu. Real ce uvijek radi svoje konstantnosti biti top meta i tesko da se u ovom momentu mozes nositi sa tim. I u real i barcu najvise lete latino fudbaleri jer im je to najbolje sto mogu izvuci a da su opet na "svom" terenu.BHF_Manijak wrote: ↑14/08/2023 15:23A ima li toga da su zakasnili 1-2 prelazna roka? I ako imaju sredstva, a imaju, sto se onda ne zalete po neku drugu babarogu od 90-100 miliona? Cjenkaju se k'o debili za 5 miliona za Laviu i sad fol 60 nude da ne popuse sve.AmiĐa_Idriz wrote: ↑14/08/2023 15:14 FSG ništa nije kriv, krivi su ljudi koji vode pijacu ovo ljeto. Prije tri dana si bio spreman rušiti Britanski rekord za transfer, dakle FSG je odobrio.
Ko god vodi operacije, retard je pravi!
@Pandakonda ma ima jos primjera milion gdje si odjeban. Projekat "Jude" im propade, odjeba ih decko i ode u Real, a lafo si pripremao transfer godinu dana.
Tchouameni isto tako... To je iz blize buducnosti.
- drug_profi
#70070 Re: Liverpool FC
Koliko je ovo sa Tchouamenijem realno? Mislim da je samo clickbite.
5 godina ugovora ima sa Realom, TM ga cijeni 85-90m Eura.
Ja sumnjam da bi ga dali za te pare, ako bi uopšte htjeli pričati, ili ako sam igrač ima ikakvu ambiciju da ide.
Ja sumnjam da bi ga dali za te pare, ako bi uopšte htjeli pričati, ili ako sam igrač ima ikakvu ambiciju da ide.
- AmiĐa_Idriz
#70071 Re: Liverpool FC
Prvo što neće da ga prodaju, drugo što i da žele da ga prodaju možeš misliti cijene nakon Caiceda. I treće, on neće. Spamanje vijesti za klikove kao što kažeš.
- ismar2215
#70072 Re: Liverpool FC
Prva postava Real Madrida, njihov jedini igrac tih karakteristika. Ako ode, Real nema klasicnu sesticu. Sto bi to sebi radili? On sigurno nema ambiciju da ide jer je prva postava objektivno najveceg i najkonkurentnijeg kluba na svijetu.drug_profi wrote: ↑14/08/2023 15:33 Koliko je ovo sa Tchouamenijem realno? Mislim da je samo clickbite.
- BHF_Manijak
#70073 Re: Liverpool FC
Ma nije brate 100% bas tako, pa ranijih prelaznih rokova znas i sam kakva je situacija bila. Prvo oko stopera, pa vezni red kasnije.AmiĐa_Idriz wrote: ↑14/08/2023 15:25 Brate FSG fudbal ne zanima niti ih interesuje išta, oni će pružiti pare a na njima je hoće li trošiti ili ne.
Što se tiče Reala, budimo realni, 99 od 100 igrača će odabrati Real prije Liverpoola, i 99% drugih klubova.
Pa nije ni Klopp retardiran da ne vidi sta mu fali, jednostavno para ili nije bilo ili nisu dali.
Jedno vrijeme je cak i Klopp indirektno govorio da mu trebaju sredstva.
Evo sad imaju, nadam se samo da nisu retardirani odnosno da ne iskoriste do kraja prelaznog roka tih 100-110 miliona.
Doduse nema bas ni ponuda na trzistu. Pa eno i Bayern je trazio 6-icu umjesto Kimmicha, pa kurko.
Mozda i ima, ali da ga iskopas negdje iz divljine, rizikujes, pravis od njega igraca itd... Ovi veliki nemaju vremena za to, to mogu Brighton, Mainz itd...
Liverpoolu takodjer treba bas jeben sportski direktor. Ovaj Schmadtke ocito ne bi mogao Mekica dogovorit.
- BHF_Manijak
#70074 Re: Liverpool FC
Ko bolan? Ja? Ma necu bolan, vi ste braca.
Ma kakav ljudi dragi Tchouameni, sta bam je ba..
Poceo evo sezonu u prvoj postavi. On, Camavinga, Bellingham, pa projekat veznog reda za narednih 10 godina!
K'o Kroos, Modric....
- drug_profi
#70075 Re: Liverpool FC
Ma ja, sad šiteraši bombe bacaju...