Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
- JanuaryJones
#7001 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Za ove pelene preporuka:
Violeta
Lumpi
Babylove iz DM-a
Toujours iz Lidla
MyLove iz Hofera
Violeta
Lumpi
Babylove iz DM-a
Toujours iz Lidla
MyLove iz Hofera
- CherryLips
#7002 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Jos jedan glas za Violeta pelene. Na pocetku kratko koristili Babylove,ali one rijetke stolice prolazile na sve strane,posebno na ledjima. Violeta su dublje i bas nemam zamjerki. Pampers mi uvijek smrdile
Last edited by CherryLips on 31/10/2016 07:33, edited 1 time in total.
- JanuaryJones
#7003 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Pampers se "čuju" na plastiku/neku hemikaliju, ne mogu da odgonetnem "miris". Violeta, pogotovo ova nova linija je odlična. Babylove su dobre sa gušću stolicu jer su tanke, kao i LumpiCherryLips wrote:Jos jedan glas za Violeta pelene. Na pocetku kratko koristili Babylove,ali one rijetke stolice prolazile na sve strane,posebno na ledjima. Violeta dublje i bas nemam zamjerki. Pampers mi uvijek smrdile
- insomnia78
#7004 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Bgm u Fr se suska o prisustvu dvije potencijalno kancerogene supstance u sastavu pampersa
Malo je nategnuto sto je ispitivanje narucila konkurentska kompanija, koja proizvodi bio pelene ali je istrazivanje radila nezavisna labaratorija
Vrjednosti su, istina na limitu, na nekim primjercima lagano i visociji od dozvoljenog. Kako rekose iz ove kompanije i iz tih nekakvih zdravstvenih organizacija, uzorci su zakonski ali ne i moralno u okviru zakona.
Ne znam ne mozes biti pametan
Malo je nategnuto sto je ispitivanje narucila konkurentska kompanija, koja proizvodi bio pelene ali je istrazivanje radila nezavisna labaratorija
Vrjednosti su, istina na limitu, na nekim primjercima lagano i visociji od dozvoljenog. Kako rekose iz ove kompanije i iz tih nekakvih zdravstvenih organizacija, uzorci su zakonski ali ne i moralno u okviru zakona.
Ne znam ne mozes biti pametan
- manekenka u penziji
#7005 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Koristila Nestlé Nestum-povucen sa polica zbog tragova nečeg štetnog, ne sjećam se tačno čega
Koristila Johnson-kancerogen
Koristila dm bio hapice-povucene, isto kao i nestum
Koristila Kinder cokoladu-kancerogeno
Koristila Pampers-evo sad i on kancerogen
Pa ispadoh glavni neprijatelj svom djetetu. A sve čovjek misli da kupuje ili radi nesto u najboljem interesu svog djeteta
Pa ispadoh glavni neprijatelj svom djetetu. A sve čovjek misli da kupuje ili radi nesto u najboljem interesu svog djeteta
- wewa
#7006 Re: Bebe - ALL ABOUT!
koristili smo pocket platnene pelene, skinuli ih prije nego je napunila 22 mjeseca bez ijednog osipa i urinarne infekcije ikad, hvala Bogu
ako nekome trebaju, poklanjam od srca, i mi smo dobili polovne
ako nekome trebaju, poklanjam od srca, i mi smo dobili polovne
Last edited by wewa on 31/10/2016 11:27, edited 1 time in total.
- insomnia78
#7007 Re: RE: Re: Bebe - ALL ABOUT!
[emoji1]manekenka u penziji wrote:Koristila Nestlé Nestum-povucen sa polica zbog tragova nečeg štetnog, ne sjećam se tačno čega
- sadie_forever
#7008 Re: Bebe - ALL ABOUT!
jel kod vas beba spava u krevetcu ili s vama u krevetu? kada sam rodila ,svi su me odmah savjetovali ostavljaj dijete u krevetac ,i tako sam i radila i beba se navikla sve super mashallah...ali mnoge mame smatraju da time uskracujes bebi potrebu za bliskoscu s mamom 
- JanuaryJones
#7009 Re: Bebe - ALL ABOUT!
I jedno i drugo u krevetiću. Do 3 mj pored mene, od 3 mj svako u svojsadie_forever wrote:jel kod vas beba spava u krevetcu ili s vama u krevetu? kada sam rodila ,svi su me odmah savjetovali ostavljaj dijete u krevetac ,i tako sam i radila i beba se navikla sve super mashallah...ali mnoge mame smatraju da time uskracujes bebi potrebu za bliskoscu s mamom
-
mama_ba
#7010 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Od rodjenja u krevetiću i u svojoj sobici, tako i dan danas. Ne smatram da mu uskraćujem bilo kakvu bliskost ili nježnost, ili sam samo nemajkasadie_forever wrote:jel kod vas beba spava u krevetcu ili s vama u krevetu? kada sam rodila ,svi su me odmah savjetovali ostavljaj dijete u krevetac ,i tako sam i radila i beba se navikla sve super mashallah...ali mnoge mame smatraju da time uskracujes bebi potrebu za bliskoscu s mamom
- wewa
#7011 Re: Bebe - ALL ABOUT!
od rodjenja u kreveticu, a onda je polako pocela preskakati kod nas
a cudila sam se kad ljudi kazu da im krevetac sluzi za ves koji ceka na peglanje
a cudila sam se kad ljudi kazu da im krevetac sluzi za ves koji ceka na peglanje
-
suza81
#7012 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mislim da se u tim stvarima ne treba ni s kim usporedjivati... radi kako volis i kako je tebi lakse. Djeca su ionako tabula rasa
radit ce kako ih naucimo. Ja sa svojima spavam. Lakse mi zbog dojenja. Pokusala sam prvo dijete u pocetku u krevetac vracati i ona spava i sve ok, ali ja ko na iglama. Sve gledam dise li
vratim je fino kod sebe i mirna Bosna 
Neke majke opet ne mogu xaspati ako je beba pored jer se plase da je ne uguse. Nismo sve iste. Probaj svakako i uradi kako je tebi najprakticnije.
Neke majke opet ne mogu xaspati ako je beba pored jer se plase da je ne uguse. Nismo sve iste. Probaj svakako i uradi kako je tebi najprakticnije.
- paja patak
#7013 Re: Bebe - ALL ABOUT!
U kreveticu od rodjenja. Prvi put neki dan spavala kraj mene (jer smo nocile negdje)
nikad vise. Sva se razbacala, i stjerala me u kut. Nisam oka sklopila.
-
UvaljanaPucna
#7014 Re: Bebe - ALL ABOUT!
A ja mislila da sam ja ovo izmislila sa vešomwewa wrote:od rodjenja u kreveticu, a onda je polako pocela preskakati kod nas![]()
- sadie_forever
#7015 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Zadnja dva dana beba od 3 sedmice samo place pocne od predvecer pa Sve do 3 ujutru. Pretpostavljam grcevi,ne znsm vise sta da radim .neka iskustva?
-
djana h
#7016 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Meni su preporučivali samo dojenje,a neke čajiće možeš probati.Pitaj u apoteci koji su sad aktuelni
Iz mog iskustva ništa ne pomaže baš puno.Puno sreće želim i strpljenja sa bebicom.Njoj je ipak teže trpjeti grčeve nego nama njen plač.
- sadie_forever
#7017 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Koliko dugo je to trajalo kod vas ?djana77 wrote:Meni su preporučivali samo dojenje,a neke čajiće možeš probati.Pitaj u apoteci koji su sad aktuelniIz mog iskustva ništa ne pomaže baš puno.Puno sreće želim i strpljenja sa bebicom.Njoj je ipak teže trpjeti grčeve nego nama njen plač.
-
djana h
#7018 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Zavisi,neke bebice brže preguraju.Traje ponekad i mjesec,a možda i duže.
Kažem vam,samo mnogo strpljenja.
Kažem vam,samo mnogo strpljenja.
- JanuaryJones
#7019 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Poslije 3 mj bi grčevi trebali prestati.
- Haris.ba
#7020 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Zato je veš i eliminisan.JanuaryJones wrote:Šerpa ključale vode, šaka cvjetova kamilice i prave morske soli i nemaš brige.
A veš po stanu je inače loš, za dišne puteve i kao izvor vlage.
Naravno, tvoj prijedlog za suh vazduh, to je odličan recept.
A aparat - higrometar za mjerenje vlažnosti vazduha je kupljen (sa svom relativnošću tačne mjere) u Breurer prodavnici u BBI. Košta 23 marke. Izgleda ko digitalni sat, može na komodu ili zid da se stavi. Mjeri i temperaturu u sobi.
- JanuaryJones
#7021 Bebe - ALL ABOUT!
Gdje kupiti gumice za bebi kosu? Šnalice i kopčice ne djeluju jer je kosa pretanka i izvlači se. Pretpostavljam da trebaju one skroz male platnene ali gdje kupiti?

Ovakve ali pretpostavljam još manje i tanje?

- wewa
#7022 Re: Bebe - ALL ABOUT!
u cm-u jedino - i to je i cijena razumnaJanuaryJones wrote:Gdje kupiti gumice za bebi kosu? Šnalice i kopčice ne djeluju jer je kosa pretanka i izvlači se. Pretpostavljam da trebaju one skroz male platnene ali gdje kupiti?
- JanuaryJones
#7023 Re: Bebe - ALL ABOUT!
@wewa hvala, pogledaću. sa sinom nisam imala tih problema a ovo, malo kosato, u oči joj ide a ne daju mi da je šišam 
- wewa
#7024 Re: Bebe - ALL ABOUT!
nema na cemuJanuaryJones wrote:@wewa hvala, pogledaću. sa sinom nisam imala tih problema a ovo, malo kosato, u oči joj ide a ne daju mi da je šišam
drzim fige da chupa tolerise gumice, mi sa nasom uskoro dvogodisnjakinjom i dalje ratujemo
a malo je rec da je chupava
p.s. sjetih se da sam juce vidjela nekih gumicica i u dm-u, samo dodje 4 kom za 3,5 KM, a trag im se izgubi vec u prvoj sedmici...
- CherryLips
#7025 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ih ja svog bebca vec jedno tri puta sisala,kosica skoro do ramena bila,po onim vrucinama se ulijepi sve od znoja,tacno se urahatio sa novim frizom:)JanuaryJones wrote:@wewa hvala, pogledaću. sa sinom nisam imala tih problema a ovo, malo kosato, u oči joj ide a ne daju mi da je šišam