Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
JanuaryJones

#7001 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

Za ove pelene preporuka:
Violeta
Lumpi
Babylove iz DM-a
Toujours iz Lidla
MyLove iz Hofera
CherryLips

#7002 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

Jos jedan glas za Violeta pelene. Na pocetku kratko koristili Babylove,ali one rijetke stolice prolazile na sve strane,posebno na ledjima. Violeta su dublje i bas nemam zamjerki. Pampers mi uvijek smrdile
Last edited by CherryLips on 31/10/2016 07:33, edited 1 time in total.
JanuaryJones

#7003 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

CherryLips wrote:Jos jedan glas za Violeta pelene. Na pocetku kratko koristili Babylove,ali one rijetke stolice prolazile na sve strane,posebno na ledjima. Violeta dublje i bas nemam zamjerki. Pampers mi uvijek smrdile
Pampers se "čuju" na plastiku/neku hemikaliju, ne mogu da odgonetnem "miris". Violeta, pogotovo ova nova linija je odlična. Babylove su dobre sa gušću stolicu jer su tanke, kao i Lumpi ;)
insomnia78

#7004 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by insomnia78 »

Bgm u Fr se suska o prisustvu dvije potencijalno kancerogene supstance u sastavu pampersa
Malo je nategnuto sto je ispitivanje narucila konkurentska kompanija, koja proizvodi bio pelene ali je istrazivanje radila nezavisna labaratorija
Vrjednosti su, istina na limitu, na nekim primjercima lagano i visociji od dozvoljenog. Kako rekose iz ove kompanije i iz tih nekakvih zdravstvenih organizacija, uzorci su zakonski ali ne i moralno u okviru zakona.
Ne znam ne mozes biti pametan
manekenka u penziji

#7005 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by manekenka u penziji »

Koristila Nestlé Nestum-povucen sa polica zbog tragova nečeg štetnog, ne sjećam se tačno čega
Koristila Johnson-kancerogen
Koristila dm bio hapice-povucene, isto kao i nestum
Koristila Kinder cokoladu-kancerogeno
Koristila Pampers-evo sad i on kancerogen

Pa ispadoh glavni neprijatelj svom djetetu. A sve čovjek misli da kupuje ili radi nesto u najboljem interesu svog djeteta
wewa

#7006 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by wewa »

koristili smo pocket platnene pelene, skinuli ih prije nego je napunila 22 mjeseca bez ijednog osipa i urinarne infekcije ikad, hvala Bogu

ako nekome trebaju, poklanjam od srca, i mi smo dobili polovne :)
Last edited by wewa on 31/10/2016 11:27, edited 1 time in total.
insomnia78

#7007 Re: RE: Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by insomnia78 »

manekenka u penziji wrote:Koristila Nestlé Nestum-povucen sa polica zbog tragova nečeg štetnog, ne sjećam se tačno čega
Koristila Johnson-kancerogen
Koristila dm bio hapice-povucene, isto kao i nestum
Koristila Kinder cokoladu-kancerogeno
Koristila Pampers-evo sad i on kancerogen

Pa ispadoh glavni neprijatelj svom djetetu. A sve čovjek misli da kupuje ili radi nesto u najboljem interesu svog djeteta
[emoji1]
sadie_forever

#7008 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by sadie_forever »

jel kod vas beba spava u krevetcu ili s vama u krevetu? kada sam rodila ,svi su me odmah savjetovali ostavljaj dijete u krevetac ,i tako sam i radila i beba se navikla sve super mashallah...ali mnoge mame smatraju da time uskracujes bebi potrebu za bliskoscu s mamom :?
JanuaryJones

#7009 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

sadie_forever wrote:jel kod vas beba spava u krevetcu ili s vama u krevetu? kada sam rodila ,svi su me odmah savjetovali ostavljaj dijete u krevetac ,i tako sam i radila i beba se navikla sve super mashallah...ali mnoge mame smatraju da time uskracujes bebi potrebu za bliskoscu s mamom :?
I jedno i drugo u krevetiću. Do 3 mj pored mene, od 3 mj svako u svoj ;)
mama_ba

#7010 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by mama_ba »

sadie_forever wrote:jel kod vas beba spava u krevetcu ili s vama u krevetu? kada sam rodila ,svi su me odmah savjetovali ostavljaj dijete u krevetac ,i tako sam i radila i beba se navikla sve super mashallah...ali mnoge mame smatraju da time uskracujes bebi potrebu za bliskoscu s mamom :?
Od rodjenja u krevetiću i u svojoj sobici, tako i dan danas. Ne smatram da mu uskraćujem bilo kakvu bliskost ili nježnost, ili sam samo nemajka :shock:
wewa

#7011 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by wewa »

od rodjenja u kreveticu, a onda je polako pocela preskakati kod nas :D

a cudila sam se kad ljudi kazu da im krevetac sluzi za ves koji ceka na peglanje :lol:
suza81

#7012 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suza81 »

Mislim da se u tim stvarima ne treba ni s kim usporedjivati... radi kako volis i kako je tebi lakse. Djeca su ionako tabula rasa :) radit ce kako ih naucimo. Ja sa svojima spavam. Lakse mi zbog dojenja. Pokusala sam prvo dijete u pocetku u krevetac vracati i ona spava i sve ok, ali ja ko na iglama. Sve gledam dise li :) vratim je fino kod sebe i mirna Bosna :)
Neke majke opet ne mogu xaspati ako je beba pored jer se plase da je ne uguse. Nismo sve iste. Probaj svakako i uradi kako je tebi najprakticnije.
paja patak

#7013 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by paja patak »

U kreveticu od rodjenja. Prvi put neki dan spavala kraj mene (jer smo nocile negdje) :D nikad vise. Sva se razbacala, i stjerala me u kut. Nisam oka sklopila.
UvaljanaPucna

#7014 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by UvaljanaPucna »

wewa wrote:od rodjenja u kreveticu, a onda je polako pocela preskakati kod nas :D

a cudila sam se kad ljudi kazu da im krevetac sluzi za ves koji ceka na peglanje :lol:
A ja mislila da sam ja ovo izmislila sa vešom :-) :lol:
sadie_forever

#7015 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by sadie_forever »

Zadnja dva dana beba od 3 sedmice samo place pocne od predvecer pa Sve do 3 ujutru. Pretpostavljam grcevi,ne znsm vise sta da radim .neka iskustva?
djana h

#7016 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by djana h »

Meni su preporučivali samo dojenje,a neke čajiće možeš probati.Pitaj u apoteci koji su sad aktuelni :) Iz mog iskustva ništa ne pomaže baš puno.Puno sreće želim i strpljenja sa bebicom.Njoj je ipak teže trpjeti grčeve nego nama njen plač.
sadie_forever

#7017 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by sadie_forever »

djana77 wrote:Meni su preporučivali samo dojenje,a neke čajiće možeš probati.Pitaj u apoteci koji su sad aktuelni :) Iz mog iskustva ništa ne pomaže baš puno.Puno sreće želim i strpljenja sa bebicom.Njoj je ipak teže trpjeti grčeve nego nama njen plač.
Koliko dugo je to trajalo kod vas ?
djana h

#7018 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by djana h »

Zavisi,neke bebice brže preguraju.Traje ponekad i mjesec,a možda i duže.
Kažem vam,samo mnogo strpljenja.
JanuaryJones

#7019 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

Poslije 3 mj bi grčevi trebali prestati.
Haris.ba

#7020 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Haris.ba »

JanuaryJones wrote:Šerpa ključale vode, šaka cvjetova kamilice i prave morske soli i nemaš brige.

A veš po stanu je inače loš, za dišne puteve i kao izvor vlage.
Zato je veš i eliminisan.

Naravno, tvoj prijedlog za suh vazduh, to je odličan recept.

A aparat - higrometar za mjerenje vlažnosti vazduha je kupljen (sa svom relativnošću tačne mjere) u Breurer prodavnici u BBI. Košta 23 marke. Izgleda ko digitalni sat, može na komodu ili zid da se stavi. Mjeri i temperaturu u sobi.
JanuaryJones

#7021 Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

Gdje kupiti gumice za bebi kosu? Šnalice i kopčice ne djeluju jer je kosa pretanka i izvlači se. Pretpostavljam da trebaju one skroz male platnene ali gdje kupiti?

Image

Ovakve ali pretpostavljam još manje i tanje?
wewa

#7022 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by wewa »

JanuaryJones wrote:Gdje kupiti gumice za bebi kosu? Šnalice i kopčice ne djeluju jer je kosa pretanka i izvlači se. Pretpostavljam da trebaju one skroz male platnene ali gdje kupiti?

Image

Ovakve ali pretpostavljam još manje i tanje?
u cm-u jedino - i to je i cijena razumna :)
JanuaryJones

#7023 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

@wewa hvala, pogledaću. sa sinom nisam imala tih problema a ovo, malo kosato, u oči joj ide a ne daju mi da je šišam :D
wewa

#7024 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by wewa »

JanuaryJones wrote:@wewa hvala, pogledaću. sa sinom nisam imala tih problema a ovo, malo kosato, u oči joj ide a ne daju mi da je šišam :D
nema na cemu :)

drzim fige da chupa tolerise gumice, mi sa nasom uskoro dvogodisnjakinjom i dalje ratujemo :D
a malo je rec da je chupava :lol:

p.s. sjetih se da sam juce vidjela nekih gumicica i u dm-u, samo dodje 4 kom za 3,5 KM, a trag im se izgubi vec u prvoj sedmici... :-)
CherryLips

#7025 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

JanuaryJones wrote:@wewa hvala, pogledaću. sa sinom nisam imala tih problema a ovo, malo kosato, u oči joj ide a ne daju mi da je šišam :D
Ih ja svog bebca vec jedno tri puta sisala,kosica skoro do ramena bila,po onim vrucinama se ulijepi sve od znoja,tacno se urahatio sa novim frizom:)
Post Reply